Yazıldığı zamana göre erotizm dozu fazla olduğu için Amerikalı Vincent Ewing takma adını kullanmış iyi bir yazar... Lise zamanımda yalan yok çok okumuştum ama okuyucusunu kendi hikayesine inandırmakta ve hayal dünyalarına götürebilmektedir... Ludlow tiyatro akademisinde geçen olaylar bütününde başrolü Gabriel Samson ve Miss Bee yer almakta... Klasik öğretmen öğrenci aşkı (!) tabii bu aşk öncesinde dönen entrikalar da cabası... Canım sıkıldı mı tek düzelik istedim mi çıkarır çıkarır okurum... Tabii okuyan kendini kitaba fazla kaptırmamalı, ön yargıyla yaklaşmamalı ve de kitapta müstehcen yerlerin de olduğunu bilmelidir...
Aklı başında olan insanlar okuyabilir zira genç kesimi kötü etkileyeceğini düşünüyorum... Hele de böyle bir dönemde..
Ne Tatlı, Zarif bir Aşk hikayesiydi. Kitabı bir solukta okurken aynı zamanda da bitmemesini düşlüyordum, insanı bu denli tezat duruma sokacak büyüleyici bir eser.
Genç kızlar romanını okuduğumda daha 20 yaşların başında idim. Muhtemelen gezici kütüphaneden aldığım kitapların arasındaydı. Cok romantik gelmisti. Yıllar boyunca aradım. Yazarı kimdi? Hangi yayınevinden çıkmıştı? Bilmiyordum. İki üç gün önce aklıma geldi, yapay zekaya sordum ve büyük bir sürprizle karşılaştım. kitabın yazarı Arnavutköy kız Koleji'nde okuyan çok genç bir Türk kızıymış. Normalde yabancı dilden çeviriler yapıyormuş "Kendim kitap yazsam tutulur mu ?diye sorduğunda da hayır demişler. O da böyle bir çözüm bulmuş Manisa'da ailesinin yanındayken tefrika halinde yazmış Kitabın geçtiği yer, İstanbul'da Arnavutköy kız Koleji, romandaki kahramanlarda kendi arkadaşları yıllar sonra itiraf ettiğinde hiç kimse inanmamış.hayat ne ilginç. Nihal Yeginobalı'nin kitabı Genç kızları tekrar okudum. Aynı keyfi aldın mı bilmiyorum. herhalde yazar ile yapılan söyleşideki itirafları da beni etkiledi. Ama en onemlisi, şimdiki ben o zamanki ben değildim. Sonuç olarak başkalarının kitabının benim kitabım diye sunulduğu bu dönemde kendi kitabının başka birinin kitabıymış gibi tanıtması çok ironik geldi. Emeğe, hayal gücüne ve okura dokunan kitaplara saygı.
Genç KızlarNihal Yeğinobalı · Can Yayınları · 2014279 okunma
13 yaşında çirkin bir genç kızsanız ve kimse size aşık değilse , hayal dünyasında yaşıyorsanız, gerçek hayat çok zorsa, arkadaşınız yoksa, aileniz sizi anlamıyorsa okuyabileceğiniz en güzel kitaptır:)
Genç KızlarNihal Yeğinobalı · Can Yayınları · 2014279 okunma
Uzun zaman önce okumuştum. Ben de herkes gibi Yabancı bir yazar tarafından yazıldığını düşünmüştüm. Zamanın baskılarından Çekinen yazarımız (erotizm dozundan dolayı) ''Vincent' 'mahlası ile yazmış. Kitaptan çok bu hikaye daha çok ilgimi çekti.
Genç Kızlar yirmili yaşlarında olan ve Ludlow Sahne Akademisi’nde okumak üzere özenle seçilen kızların hikayesi.
Hikaye, Ludlow’a uzun bir aradan sonra tekrar eğitim vermek üzere gelen orta yaşlı, pek de yakışıklı olmayan, ancak duruşuyla insanların üzerinde bir etki yaratabilen Gabriel Samson ile başlıyor.
Samson’un en önemli özelliği, mesafeli duruşu ve takındığı sert tavrı. Bu sebeple de bazı kızların dikkatini çekebiliyorken bazılarında da tam tersi bir etki yaratıyor.
Kitap özellikle Beatrice Karova namıdiğer Miss Bee, Hindley Bell ve Mariana kızları etrafında şekilleniyor ve onlarla birlikte diğer Ludlow kızlarının da duygularına, düşüncelerine, heyecanlarına, deneyimlerine, tutkuları ve aşklarına tanık oluyoruz.
Genç Kızlar, yazarın kitabı yayınlama şekliyle dikkatimi çekmişti ve konusu hakkında temel şeylerden başka pek bir bilgiye sahip değildim.
Konusu pek çok kişi tarafından klişe diye adlandırılabilecek türden olsa da, yazıldığı dönem oldukça rağbet görmüş ve özellikle genç kızların ilgisini çekmiş.
Ben de kitabı severek okudum.
Genç KızlarNihal Yeğinobalı · Can Yayınları · 2014279 okunma
1927 yılında Manisa’da doğdu. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni bitirdi; New York Üniversitesi Edebiyat Bölümü’ndeki öğrenimini yarım bıraktı. Amerikalı bir film yapımcısıyla evlenip, sekiz yıl ABD’de yaşadı. İlk çevirisi "Allahın Bahçesi" (R. Hichens) 1946’da yayımlandı. C. Dickens, J. Austen, İ. Murdoch gibi çeşitli yazarların eserlerini Türkçe’ye kazandırdı. Vincent Ewing takma adıyla "Genç Kızlar" adlı ilk romanını 1950’de, "Eflatun Kız" adlı romanını 1964’te yazdı. 1988’de üçüncü romanı "Mazi Kalbimde Bir Yaradır", 1998’de de "Sitem" yayımlandı. "Belki Defne" yazarın beşinci romanıdır. Ayrıca, "Cumhuriyet Çocuğu" adı altında bir de anı kitabı bulunmaktadır.
Nihal Yeğinobalı, 15 Mart 2020 günü İstanbul’da hayatını kaybetti. Cenazesi 16 Mart 2020 Pazartesi günü Zincirlikuyu Camiinde kılınan öğle namazının ardından Çeşme Çakabey Mezarlığına uğurlandı, burada toprağa verildi.