Serpent & Dove, #3

Shelby Mahurin
27 Temmuz 2021
Harperteen
Orijinal Adı:
Gods & Monsters (Serpent & Dove, #3)
Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2022 10. kitabı
Okunma: 01 Mart 2022 20:08
Rezalet olan serinin ikinci kitabından sonra bu kitap harika geldi, gerçekten harika mıydı? Hayır ama yine de buna göz yumacağım çünkü ikinci kitap üçüncü kitaba bakış açımı etkileyecek kadar kötüydü ve bu kitap da birincisi kadar olmasa da yine de iyiydi.
Puan vermedi·624 syf.·
2022 7. kitabı
Aslında söyleyecek pek bir şeyim, yapacak bir eleştirim yok. Okuması keyifli bir seriydi. Ama bence bu durumda en büyük etken karakterlerdi. Beau, Lou, Coco, Read hatta Celie, JL… Hoş bir dünyada hoş bir maceraydı. Güzel bitti.
2022 1. kitabı
Sonunda geldik... Lou, Reid, Celie, Coco, Beau, Ansel, Jean Luc, Madam Labelle, Manon, Blaice, sevgili rahip Archell, Terrance, Tolouse, Claud, Zenna, Serphine ve ben. Şimdi içimde hem maceranın sona ermesinin hazzı ve hem de günlerdir iç içe olduğum karakterlerle yolumun ayrılmış olmasının hüznü var. Bu işin handikapı da bu olsa gerek ya olsun yine de hoşuma gidiyor. Üçlemenin son kitabı olan bu kitap tüm seride burun farkıyla en sevdiğim kitap oldu (öhm tabii hala serideki en favori bölümüm Lou ve Reid'in birbirlerine ilk kez aşık oldukları zamanı anlatan kısım o ayrı). Aksiyonu bol, okumaktan hiç sıkılmadığım bir kitap oldu. Ayrıca Celie'nin maceraya katılması,nı naif yönünün ardındaki savaşçı ruhu o kadar sevdim ki. Sevgili Celie'ye kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum buradan. Ayrıca Jean Luc ile de yakıştıklarını düşünüyorum, Reid ile abi kardeşe bağlamaları aralarında bir gerginlik olmaması da sevdiğim bir detay oldu yine. Yazarımız ilişkilerde çetrefile başvurmadan her şeyi doğrudan anlatıyor ve bu çok güzel. Coco ve Beau.... Sizi shiplemekten bir hal olarak okudum kitabı. Lou ve Reid'den sonra böylesine sevebileceğim bir çift daha çıkmaz karşıma diyordum kitap camiasında ama bak işte siz varsınız. Uyum(suzluğu)unuza, tutkunuza, yoldaşlığınıza, tartışmalarınıza sağlık. Harika bir detaysınız. Ayrıca okuduğum en biseksüelli kitap serisiydi sanırım. Ah bir de Bayan Sauvage kimdi? Anlayan beri gelsin. Yılan ve Güvercin evreni ve Shelby Mahurin... Hepinizi şimdiden çok özledim. Birbirinize çok iyi bakın. Okurken yaşattığınız her güzel an için, sıcaklığınız için teşekkürler.
2024 124. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 21:57
İkinci kitaptan sonra bir niyetlensem de seriyi yarım bırakmayacak kadar ilk kitabı sevdiğimi hatırladım. Sanırım rs ve Ansel'in kaybı olmasa art arda okurdum. Tanrılar ve Canavarla final kitabı olarak dolu doluydu. Luo Nicholina tarafından ele geçirilmişti. İlk başta kimsenin bunu anlamaması isyan etmeme sebep oldu. (Evet, özellikle sen Reid!) Ama neyse ki geç olmadan tam bu durum çözüldü derken Reid Lou'nu kurtarırken bilincini kaybetti. Onu uyandırmayı başardıklarındaysa hafızası yerinde değildi. Lou ve Nicholina durumundan baya sıkılmıştım ama Reid'in hafızasını kaybettiği kısımlar birinci kitabı hatırlattı. İlk baştaki tartışmaları özlemişim. Bundan sonra olanları soluksuz okudum. Savaşta bu karmaşada çıktı ve ne olacak nasıl kazanacaklar bu kadar çaresizlik içinde diye onlarla beraber zorlukları aşarak kitabın sonuna geldim. Ama gözyaşlarıyla çünkü Ansel... son bölüm onun gözünden olduğu için bu kitabı asla unutamayacağım. Ansel de her zaman en değerli karakterlerden biri olacak benim için.
2024 Okuma Raporları
2022 12. kitabı
Okunma: 30 Mart 2022 23:17
"KADERİN BİRLEŞTİRDİĞİ İKİ ÂŞIKTIK BİZ KAZIK VE KİBRİTİN YAŞAM VE ÖLÜMÜN TANRILAR VE CANAVARLARIN" Yılan ve Güvercin serisinin son kitabı olan Tanrılar ve Canavarlar kitabını başarılı buldum ve sevdim. Yazar ikinci kitapta ne yazacağını bilememiş bazı yerlerde sıkmıştı ama bu kitapta kesinlikle sıkıldığım hiçbir şey olmadı. Düzelmesini beklediğim şeyleri okuyayım derken bitmiş oldu :) Yani eksiklikleri vardı, klişe olan olaylar vardı ama beni rahatsız etmedi. Ana karakterlerin sevgisi bu kitapta daha da oturmuş ayrıca bana dostluğu, kardeşliği, annelik duygusunu hissettirdi. Lou ise sevdiğim en iyi kadın karakterlerden biri oldu. Gücü, aşkı ve fedakarlığı ile etkileyiciydi. Reid ise ikinci kitapta beni çok sinir etmişti fakat bu kitapta yine çok çok sevdim. Ancak nasıl olduysa bu kitapta favori karakterim Beau oldu özellikle Lou'yu kardeşi gibi koruyup kollaması çok iyiydi. SPOİLER İÇEREBİLİR* Ama ama Morgane nam-ı diğer kötü karakterimiz ki beni bıktırdı gerçek anlamda fakat yazar işte burada çuvallamış, sen üç kitapta ne yapsan ölmeyen bir kötü karakter yaratmışsın da ölümü bu kadar dandik olmamalıydı; tamam öldü kurtulduk gibi bir şey oldu bu bana baştan savma geldi. Yine de yazarın ilk serisi bence çok güzel bir iş çıkarmış eğer okumak isteyen varsa tereddüt etmeden okuyabilirsiniz.
2022 8. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2022 23:47
Öncelikle seriyle alakalı onu söylemeliyim ki, arkadaşlığın, sevginin, mücadelenin büyüyle birleşimi olan sizi fantastik bir dünyaya ışınlayacak muhteşem bir seri.. İkinci kitabın sonunda La Voisin'in ihaneti üzerine Nicholina'nın ruhu Lou'yu ele geçirir. O yüzden kitabın ilk 150-200 sayfası bu durumu anlamaları ve Lou'yu kurtarma çabalarıyla geçiyor.Ve daha sonra olaylar öyle gelişiyor ki, yeni bir yolculuğa melusinaların olduğu (deniz kızları) sualtında Kristal Saraya misafir oluyorlar. Morgan'ı yenmeleri için Isla'nın müttefik olması gerekmekte fakat Isla'nın şartı onları yeni maceralara sürükler. Bu macerada öğrendikleri Reid'in yapmış olduğu büyü adeta bizi her şeyin başlangıcına götürüyor. · ⋆ Tüm olayların ilerleme şekli, karakterlerin değişimiyle muhteşem bir final kitabıydı. Tüm seri boyunca sevmediğim Jean Luc'u bile bana sevdirdi. Ansel'i tekrardan görmüş olmak hem kalbimi acıttı hem de mutlu etti beni. Lou, Reid, Coco, Ansel, Beau her biri ayrı özellikte harika karakterler. Siz de bu karakterlerin büyülü maceralarına ortak olmak istiyorsanız kesinlikle bu seriyi okumalısınız. · ⋆
2023 9. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2023 05:37
SPOİLER İÇERİR! Bir serinin daha sonuna geldik. Bütün hepsiyle vedalaşması zordu. Son bölümün Ansel ağzından olması gözlerimi doldurdu, bütün bölüm ağladım diyebilirim. Madam Savuage sizin de sırrınız ortaya çıktı :) Ve kötü cadı, bir kızın bu kadar kötü bir anneyle vedalaşması ancak bu kadar güzel olabilirdi. Okurken yerimden sıçratan, aşkı, arkadaşlığı, aileyi çok güzel anlatan bir seri. Bu kitapsa en beğendiğim oldu. Umarım yollarımız tekrar kesişir, Lou, Reid, Ansel, Coco, Beau, Celie ve hatta Luc
Yorum
2022 93. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2022 10:57
Serinin son kitap'ının yorumu ile geldim sonunda. :) Şahsen seriyi sevsem de abartılıp aşırı iyi ya da ölüp bittiğim bir seri olmadı, nedense cadı ve cadı avcıları deyince hepimizin aklına savaş ölüm vb. şeyler geliyor. Nedense seri bana bu aksiyonu ve savaşı veremedi. Daha çok kaos ve aksiyon olmalıydı. Hadi ama biriniz cadı biriniz avcı daha çok çatışmanız lazımdı oldum seri başından beri, seriye şans vermemdeki nedenlerden biri bana Salem Cadı Mahkemelerini anımsatması ve diğeri ise okuduğum kitapları yarım bırakmayı sevmemdi. İlk kitaptan beri aşklarını okumak elbette güzeldi ama bu durum kaos, aksiyon vb şeyler yokken çok bir şey ifade ettiğini düşünmüyorum, bu kitapta Reid elbette yas tutacaktı bu elbette hakkı ama Lou'ya ve diğerlerine karşı hep bir trip atma havası vardı ben böyle düşündüm sonuna kadar. Sonlara doğru biraz da olsa hareketlenme oldu, iyi miydi? eh işte sağol yazar hanım lütfettiniz ya falan dedim. Entrikalar da biraz daha artmış olsa da seri benim için olmasa da okumasam da olur yükselmiş beklentimi karşılamadı oldum.
Fantastik
2023 130. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2023 19:55
Kitap seri olduğu için hepsine birden yorum yapacağım. Yılan ve güvercin serisinin 3 kitabı var. Hem fazla değil hem az değil bence. 3 kitaplık seriler candır. Serimiz fantastik, icinde cadılar, cadı avcıları, kurt adamlar, deniz halkı maşallah ne ararsanız var. :) ama ana karakterimiz Lou bir cadı ve gidip bağnaz bir cadı avcısı olan Reid e aşık oluyor. Sonrasında ise olaylar kopuyor. Çerezlik, eğlenceli, bazı yerleri sıkıcı ve ya saçma olsa da genel olarak sevimli bir seri. Tavsiyemdir.
2023 61. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2023 18:25
Hellooo Görüşmeyeli nasılsınız bakalım? (yani 10 dakikadir) Efenim keyifle başladığım Yılan ve Güvercin serisinin son kitabını keyifsizce okuyarak bitirdim. Bu bitişlerde bu kız birinci ve ikinci kitabı bağrına basar üçüncü kitabı ise hiç okumamış olmayı diler. Yazar son kitap diye yazmış da yazmış.. Yetmemiş biraz daha yazmış.. Olmamış durmuş biraz daha yazmış.. Dur bu kadarla kalmasın biraz daha yazayım demiş yine yazmış.. Kitapta o kadar olay var ki okurken yoruldum. Ay ne güzel bir sürü olay var diye düşünebilirsiniz ama yoooooook inanın değil. Olay var lâkin heyecan yok. Sıfır. Normal şartlarda kitabı en az on kez yarım bırakırdım ama işte Reid ve Leo aşkına sabredip bitirdim. Bu noktada kocaman bir tebriğinizi alırım. Tavsiye kısmında birinci ve ikinci kitap o kadar güzel ki, hele ki Reid ve Leo o kadar tatlı ki sırf onların hatırına Alın OKUYUN ve OKUTUN demek istiyorum KitapRüyasından Sevgilerle

Shelby MahurinYazar · 3 kitap
Mahurin, Indiana kırsalında küçük bir çiftlikte büyüdü. Turkey Run Lisesi'ni Marshall, Indiana'da okudu.