Güçoburlar

Kolektif
Kasım 2015
Doğan Kitap

Bu kitap icin bir yerlerde agaclar kesildi..
2021 442. kitabı
Hakan Gunday var diye aldigim ve Tuna Kiremitci ile uyduruk hikayeleri dahi anlatirken kulaklari tirmalayan eee aaa ıııı seklinde sesler cikaran uyduruk korku hikayeleri anlaticisi Mehmet Berk Yaltirik okumak zorunda kaldigim kitap..
2021 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2021 13:07
15 yazardan 15 diktatör hikâyesi.. Çok severek okudum, en beğendiğim Nermin Yıldırım'ın öyküsü oldu. Daha önceden severek okuduğum (Hakan Günday, Aslı Tohumcu, Doğu Yücel gibi) yazarlar olduğu gibi kalemiyle tanıştıp (Cem Akaş, Neslihan Önderoğlu, Hakan Bıçakçı gibi) başka eserlerini de okumak istediğim yazarlar keşfettim. Öykücülere tavsiyemdir.
2022 14. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2022 16:45
Kitapta on beş yazardan on beş öykü bulunuyor. Ana konu ise diktatörlük, despotluk. Böyle bir konuyu farklı yazarlardan okumak güzeldi. Öykü severlere tavsiye ederim. Keyifle okuyun.
2019 8. kitabı
Kutlukhan Kutlu ve Aslı Tohumcu Önderliğinde, kalbur üstü yazarlardan kısa "Diktatörlük" öyküleri yer almakta. Kitaba ismini veren öykü Mehmet Berk Yaltırık'a ait. Yekta Kopan, Hakan Bıçakcı, Cem Akaş, Hakan Günday gibi isimleri görür görmez başladım okumaya. Kısa kısa öykülere göz atıp yorumlarımı yapacağım fakat Sevin Okyay bu kitapta ne alaka hiç anlam veremedim. Amatör yazar gibi bir iş çıkarmış bu kadar deneyimli olmasına rağmen. Emek verilmiştir vs. konularına girmiyorum, böyle bir seçkide bulunmaması gerekiyordu. Sevin Okyay'ı yıllar önce 120 Filmde Seyrialem kitabında tanıdım, kitap eleştirilerinde sürprizbozanlar veriyordu, nesnel eleştiriden uzak filmleri anlatan bir kitaptı, hatta öyle ki siz filmi izlediyseniz bile başka bir filmden bile spoiler verebiliyordu. Yani her türlü falso bir kitaptı. Entelektüelliği ve çevirmenliğine diyecek lafım yok fakat film ve müzik eleştirmenliğine denk gelirsem direkt pas geçiyorum. Neyse öykülere dönelim. 1- Katil, Uşak! - Yekta Kopan : Yekta Kopan tarzı hissediliyor, bir organizmanın en üst kademesi ile en alt kademesi arasındaki korku-suzluk dengesi anlatılmış. 2- Faruk Bey ile Faruk Efendi - Hakan Bıçakcı : Günümüz diktatöryasını özetleyen kısım bence. İktidar kimse, oraya dönen omurgasızları pek güzel ifşa etmiş Bıçakcı. 3- Hayatımın Rolü - Doğu Yücel : En beğendiğim hikayelerden biri buydu. Yasaklanacak olan tiyatrosunu kurtarmak için harekete geçen bir tiyatrocuyu anlatıyor hikaye. 4- Sen Öyle Takıl : Bir sayfa bile dayanamadım. Böyle bir hikayenin yeri yok bence bu kitapta. 4- Lağımların Aleksandrası - Mine Söğüt : Yazar güçlü anlatıma ve yeraltı tarzına sahip fakat beni çekmedi. 5- Güçobur - Mehmet Berk Yaltırık : Anlatım ve betimler çok güzeldi, konu olmadığı için beni sarmadı. 6- Hoş Geldin - Nermin

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin RüyasıKelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - ŞiirlerGüzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlikSivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.