Gül Sarmalı

Parola Yayınları
Sıralamalar

2024 90. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2024 01:28
Selammm Canımlar Yepyeni bir Payelll kitabıyla daha karşınızdayım. Yalansız diyorum bakın bu kadın ne yazsa okurum, kalemi ruhuma akıyor, damağımda ayrı bir lezzet bırakıyor. Ama bu kitabın yeri hepsinden ayrı olacak bende çünkü her anında yazarıyla bir muhabbet içerisindeydim ve inanılmaz keyif aldım. Şimdiiiii gelelim konumuza; Vedat ülkesinde "reis" lakabıyla bilinen, çokta sevilen bir mafyadır. Yıllar önce dedesi onu ve kuzenini belli eğitimlerden geçirerek yetiştirmiştir. Efşan ise ailesini töreye kurban vermiş, yetimhane de yetişmiş mimar adayı kızımız. ( Ama yok boyle bir kadın, kafes dövüşlerine mi katılmıyor, savunma sanatları mı bilmiyor daha ne cevherler var.) Kısaca tam Vedat' in kirli dünyasının hakkından gelebilecek bir kadın. Bu ikilimiz ise Efşan' ın yeğenini bulma umuduyla tanışırlar. Ama tabi bir de gerçek vardır ki Vedat tam 6 koca yıldır bu gül kokan kadını beklemektedir. (Bu kısmı kitapta okuduğunuz zaman öğrenirsiniz ) Bir şekilde bu ikili birbirlerinin çekim alanındadır ve çok geçmeden de birbirlerine itiraf etmişlerdir. Ama o da neeee? Vedat' in düşmanı olan Yalçın sen gel Efşan' a kör kütük aşık ol. ( Bu arada ben saplantılı aşk sevdiğim için Yalçın karakterine bayıldım ) Kitabın içinde dümdüz bir aşk hikayesinden ziyade okuyucuya derin devlet meseleleri, töre konuları, kadına şiddet konuları da sunulmuştu. Sonlara doğru hiç ummadığım olaylar vuku buldu. Özellikle kitabımızda bir hain var ki ben duyunca şok oldum. (Asla beklemiyordum asla) Kitabın içerisinde pek çok çift var ben her birini ayrı sevdim diyebilirim. En güzel yanı da karakterlerin hepsi mi güçlü kadın timsali olur ya Her bir karakterle ayrı bağ kurup her birini yaşadım diyebilirim. Ama Yalçın kitapta kanayan yaram ( sevdim adamı napiyim ) Özellikle
2024 76. kitabı
Gül Sarmalı.. Karanlıkta kalmış bir adam, Gül kokulu bir kadın, Biri bekleyen, biri kaybolan, Yılların ardından karşı karşıya.. Gülefsan, ailesini çok kötü olaylar sonucu kaybetmiş bir kadın. Ailesini kaybettikten sonra yetimhanede kalmış, sonrada koruyucu ailede kendine, kan bagindan daha kuvvetli bir aile oluşturmuş. Ama bı hedefi var, ailesinin kaybına sebep olan kişiden bu intikamı alacak ve hayatta kalan tek emanetine sahip çıkacak. Vedat, iki güçlü ailenin erkek torunlarından biri. Meşhur bir iş adamı. Hem korkulan hem saygı duyulan bir karakter. Uğradığı ihanet sonucu, beklediği tek şey gül kokulu bir kadın.. İkisi, Urfa'da bir araya gelir. Efsan'nin koruyucu ablası olan Ayşem, Efsan için yardım ister Vedat ile ve böylece yollar kesişir. Daha ilk andan bilir Vedat, gül kokulu kadını bulduğunu ama Efsan'a yaklaşmak o kadar kolay değildir. Ama ne olursa olsun, peşini birakmaya da niyeti yoktur. Sevsin ister Efsan kendisini.. Çünkü onun hayatını bütün yapan gül kokulusundan başkası değildir.. Harika bir kurgu okudum. Oluşturulan kişiler, ortam, aile, herşey harikaydı benim için. Kitabımız iki aşığın bir araya gelis ve yaşadıkları olaylar gibi gözükse de sadece bundan ibaret değil. Kocaman bir aile ve sırları var karşımızda. Olaylar hiç bitmedi, sırlar bir bir ortaya döküldü. Bazen heycanlandim bazen yüreğim yandı kitabı okurken. Ama değdi uykusuz kalmama. Çünkü çok iyi bir ikili vardı. Kitabın giriş kısmında Vedat ve Efsan hızlı bir yakınlaşma yaşıyor gibi gözüküyor arkadaşlar. Noluyor ya hemen nasıl bir araya geldi bunlar diyebilirsiniz. Ama yazarın bir başka kitabı Güz Sarmalı'nda aslında nasıl tanıştıkları ve yakinlastiklari mevcut. O yüzden burda hızlı bir giriş var. Okurken bunu göz önünde bulundurmanız rica ederim. Tek derdim bu kitap, iki kitap olurdu,
Acının Gül Kokulu Bir Anatomisi
2025 65. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2025 23:43
Bazı romanlar vardır; okurken sayfa çevirmezsin, yara kabuğu kaldırırsın. Payelll’in Gül Sarmalı tam olarak böyle bir kitap. İlk sayfadan itibaren okura şunu fısıldar: “Burada aşk var ama romantik değil; burada acı var ama sıradan hiç değil.” Bu kitapta aşk yok sanmayın… Var ama gül gibi değil; dikenli, kanatan, bekleten bir aşk bu. Gül Sarmalı, sevilmekten çok dayanmaya mecbur kalmış kadınların romanı. Efşan’ı okurken şunu düşündüm: Bazı kadınlar ağlamaz, temizlik yapar. Bazıları bağırmaz, susarak ayakta kalır. Vedat güçlü bir adam olabilir ama bu hikâyede asıl güç, kırıldığı yerden hayata tutunan Efşan’da. Yazardan anladığım şuydu: “Aşk her zaman iyileştirmez, bazen sadece hayatta kalmanı sağlar.” Bu romanı bitirdiğimde içimde bir gül bahçesi kalmadı belki ama acıya adını koyabilmenin huzuru kaldı. Her kitap herkese iyi gelmez. Ama Gül Sarmalı, doğru zamanda okuyan bir kadının kalbine sessizce dokunur. Payelll Gül Sarmalı
2024 279. kitabı
GÜL SARMALI Herkese Selamlarrr... Sizlere harika bir kitap ile geldim... Evet evet yazar ne yazar ise bayıla bayıla okuyoruz. Dokunmadan sevi anlatan en naif en duygusal kalemlerden... Okurken her karakteri ayrı seviyor hemen sahipleniyor ve onlar ile de bir dünyaya kucak açıyorsunuz... Çiftin uyumuna o diyaloglarina da bayılacaksınız. Ve bir Payell klasiği... Payell İftihar ile sunar desek yeridir... #güzsarmalı #gülsarmalı ile devam ediyor... Vedat ÇELEBİ ve Gülefşan DAĞLICA Vedat kayıpların en büyüğünü yaşar. Reis vatana hizmet için doğmuş ve büyütülmüş. Onun için de yetiştirilmiş. Eee bir de eski kabadayı torunu olunca herkesim de açık hedefidir. Ama Vedat'ın bileği de yüreği de merttir. Gül kokusu aldığı Gülefşan'ı hayatının merkezine koyar ve eli bir kat daha zayıflar. Ama o sevdiklerini korumak söz konusu olunca adeta bir panter olur. Onun olanı almak da öyle kolay değildir... Gülefşan töreye sevdiklerini kurban veren genç kadın korumaya en sağlam yerden Ayşem'den destek almış. Töreye kurban verdiği ablasının hatırası yeğeni için ise yapamayacağı şey yoktur. Buna sahte bir evlilik de dahil. Ama onun şansına görür görmez birbirini çeken bir çift mavi göz ile sonsuz mutluluk kapısı açılacak ne bilsin. Eee öyle sen bana ben sana hayran haydi düğün davul hodri meydan da olmuyor.
2025 37. kitabı
Vedat herkes tarafından mafya olarak bilinen ama aslında devletine hizmet eden ve bunun için çocuk yasta evinden ayrılıp yetistırılen genç adamdır. (Pek gülmeyen güldüğü zaman Hatunların peşini bırakmadığınız söyleyen karizmatik beyimiz bıraz da ukaladır ) Fransa'da bir kahin çukar karşısına ve hayatıyla ılgılı olacakları söyler . Özellikle gül kokulu bir kadının çıkacağını vurgular . Vedat yıllarca gül kokan kadını bekler... Gülefşan ailesini kaybetmiş sonra yetımhaneye verilmiş kısa süre sonrada evlatlık alınmıştır. Manevi ailesi onun her şeyidir ama bunun yanında Ayşem adında ablası ve hapishanede lanet bir abisi vardır. Bir de kayıp bir yeğeni... Bir gün Ayşem ablası sayesinde Vedat ile tanışır ve hikayemiz başlar. Vedat beklediği kadını bulmuştur fakat Gülefşan gönlünü kaptırmama konusunda kararlıdır. Ama tabii ki bizim oğlan yavaş yavaş Gülefşan'ın gönlünde yer edinmeye başlar. Bundan sonrası heyecanlı ,aksiyonlu,gizemli,ihanetli,aşklı ilerliyor efendim. Ben çooook severek okudum karakter uyumları yine harikaydı . Hikaye içinde karakterlerin hayat hikayeleri Dr ayrıca çarpıcıydı. Vedat güzel seven sadık bir adamdı ki bu nadir olur gercek hayatta. Başıma geldiğinden demiyorum şu herifler keşke kitaplardaki gibi sadık namuslu olsalar neyse benim yara derin kabuk tuttu kanatmayım yoksa ağzımdan kötü kötü şeyler çıkabilir. Hikaye içerdiği zengin temalarla keyıflı okumalar sunuyor bu da kıtabı neredeyse bı solukta okutuyor. Ben sabah basladım akşama doğru bitti . Yazarın kalemını çok seviyorum her şeyi dozundaydı yine. Tek kitap ama sonunda başka karakterlerden devam edecek mesajı da verilmiş inşallah öyle olur . Mutlaka okumalısınız . Gönülden tavsiyemdir. Sevgiyle ve kitapla kalın
2024 85. kitabı
“Benim bedenim paramparça, sana acımam!” “Aşk da acımasız, beni de seninle parçalıyor. Asla masum olmayacağız, asla kahraman olmayacağız ama deli gibi aşık olacağız.” Yazarın her kitabını okuduğum da fazlasıyla favori karakterim oluyor. Bol karakterli kitapları seviyorum özellikle bu aile ise. Her kitabın da ailenin değerini daha iyi anlıyorsunuz. Bu kitabımız da baş karakterlerimiz Vedat ve Efşan bize eşlik ediyor. İki kalp iki acı geçmiş ama tek gelecek. Vedat karakterini aşırı sevdim ama kadını karakteri daha fazla sevdim kendinden emin duruşu ve kararları çok güzeldi. Efşan mimarlık öğrencisidir bunun yanı sıra dövüş kafeslerine ilgisi olan bir kadındır. Hayatında artık kaos yerine huzur isteyen bir kadın. Geçmiş onun elinden hepsini almıştır. İlk önce ablasını almış olan hayat daha sonra anne ve babasını da almıştır. Geride kalan abisi ve ablasından kalan bir emaneti vardır. Abisini bulduğu anda onu yok etmek isteyecek bir nefret. Ve yeğenine kavuşacağı günü beklemektedir. Ailesinin dağılmasının sebebinin arkasında en büyük etken abisidir. Akrabalarının onu istememesi ardından yetiştirme yurdunda büyüyen Efşan’ın elinden Ayşem ablası tutmuştur. İkisi de güçlü bir erkeğe boyun eğmeyecek kadınlardır. Acı onları en güçlü silah yapmıştır. Hayatına Vedat dahil olana kadar. Vedat’ı istiyordu ama bir o kadar da hayatı onu korkutuyordu. Vedat güçlü, yıkılmaz ve namını salmış güçlü bir iş adamı. Daha çok küçük yaşlarda hayat onu şimdiki oluşturduğu yıkılmaz adama dönüştürmüştür. Dedesi Seyit Aras onun kaderini zaten çizmişti. Kralın oğlu kral olurdu. Eski kabadayı olan Deli Seyit torunlarından Vedat ve Vuralı da kendi hayatına dahil etmişti. Şimdi ise mafyanın en önemli isimleri haline gelmişlerdi. Ama onun geçmişinde de bir yara vardı. Tâki Gül kokulu Gülefşanı
2024 80. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2024 12:41
Gül Sarmalı / @payelll_ Selam arkadaşlar, Ruhunu kafese sıkıştıran sevdaları yazan kadın payelll 'in son kitabı "Gül Sarmalı" ile buradayım bugün. Baştan belirtmek istediğim bir konu var. Bu kitabı okumanız için önce "Güz Sarmalı" isimli seriyi okumalısınız.Çünkü, bazı olayların başlangıçı o kitaplarda yazılı. Canım yazarcığım o kadar çok Ayşem ve Doğan'ı gözlerim aradaki ki kitapta anlatamam.. emanet düşler canım geçen sana bahsettiğim hareketli olaylar Ayşem ve Doğan' a aitti. Kitap tamamen bitince hatırladım . Gelelim kitabımızın konusuna , Efşan, ablası abisi tarafından bir töre cinayetine kurban gider. Babası da annesini Efşan ' ın gözlerinin önünde öldürür ve intihar eder. Efşan ise bu olaydan sonra yetiştirme yurduna verilir ve oradan da bir aileye... Bu aile kendi öz çocukları gibi sever has kızımızı. Efşan 'ın hayattaki en büyük desteği ablam dediği Ayşem'dir. Vedat, eski bir kabadayının torunudur. Çok sevilen ve çok korkulan bir iş adamıdır. Hem hüzünlü hem de keyifli bir kitap "Güz Sarmalı" ben çok severek okudum. Payalll'in kalemini bilen ve kitaplarını okuyanlar çoktan alıp okuyup sevdi bile ... " Ben kaybolmuş bir ruhtum, bedeni dünyaya hediye edilmiş." " Kadınları güzel yapan bedenleri değil, ruhlarıdır. " Sevgiyle kalın
2024 56. kitabı
Öncelikle canım yazarımın kalemini öveceğim . Öveyim ki kaleminin müptelası olanlar için tez vakitte yeni kurgular yazsın. Çokça aminnnnn, evet konumuza yavaştan dönebiliriz. Yine ben konumuza ayrı karakterlerin her birine ayrı düştüm. Kadın karakterlerin de erkek karakterler kadar güçlü ve ayaklarının üzerinde duran kişiler olduğunu söylememe gerek var mı bilmiyorum ama yazarın bir nevi imzası artık bu durum. Efşan ve Vedat... Efşan, ablasını töreye kurban verdikten sonra onu koruyucu ailenin evlat edinmesiyle her ne kadar hayatı kurtuldu desekte içten içe alacağı intikamla yaşar. Öte yandan bir amacı daha var. O da töre cinayetine kurban verdiği ablası Gülperi 'nin kızını yanına alabilmek. Gülefşan' ın bu kadar acısı var ama ki onun yanında olan her şeyinde ona destek olan Ayşem ablasıyla her şeyin üstesinden gelmiştir. İkisi birlik olup kimseye boyun eğmeden her şeyin üstesinden gelirler. Ta ki Vedat karşısına çıkana kadar. Vedat 'mm da Vedat' mm Vedat, eski kabadayılardan olan Seyit Aras'ın torunudur. Ve onun torunu olduğundan ötürü de hayatının gidişatı doğduğu andan beri zaten belliydi. Ama ki şunu da belirteyim, kendisi evet bir Mafya babası fazlasıyla da önemli biri ama ki asla illegal işlerle ilgilenen biri değil, Devletin adamı aslında. Vedat ne kadar güçlü kuvvetli biri olsa da o da bir gül kokusuna kapılıp kalacak hayatını ona adayacak. Ama inanın ki bu hiç kolay olmayacak. Vedat koruyup kollamak istiyor haklı olarak. Çünkü adamın bir adı bir namı var. Yanında kimseyi göremezsiniz aile üyelerini bile zor görürsünüz. Ama ki yanında bir kadın görüyorsanız da o kadın onun hayatının anlamıdır. Ve korunması gereken biridir. Ama gelinde bunu Efşan'a anlatın. Anlatamazsınız. Zaten Efşan'ın öyle zevkleri var ki, kafes dövüşü gibi falan yazık yahu Vedat'a. Ayy
2024 159. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2024 00:47
Arkadaşlar Payelll'in erkek karakterleri diye bir şey var. Gerçekten var. Okuyanlar beni çok iyi anlayacaktır. Her kitabında en az iki tane düşmelik karakter yazar ki ben genelde yan karakterlere düşerim. Lakin bu kitapta direk ana karakter benim! Tamam bir tane de yan karaktere düştüm. İtiraf ettim. Mutlumusunuz? Ben değilim çünkü bu türün sadece kitaplarda var olduğunu bilmek üzücü hemde çok üzücü. Allahım sen konuyu biliyorsun. Yap şu aciz kuluna bir güzellik. Amin deyin lütfen! Neyse ben sakinleşirsem size kitaptanda bahsedeceğim ama mümkün görünmüyor. Yazarın daha önce #güzsarmalı kitabını okuyanlar aslında ana karakterlerimizi tanıyorlar. Bu kitapta da sizleri Efşan ve Vedat karakterlerinin hayatına konuk ediyoruz. Ediyoruz diyorum çünkü kitabın içinde adımın geçiyor olması benim için ayrı bir gurur kaynağı.. Efşan yaralı, kırgın, kızgın ama aynı zamanda çok güçlü ve umutlu bir kadın. Vedat gücünü ruhundan alan bir yiğit. Gülmeyen, ciddiyetle sarmalanan ama adam gibi adam teriminin karşılığı. Çok güzel bir ailede #kabadayı bir dedenin torunu olarak buna uygun yetiştiriliyor. Ailesi dediğim gibi gerçekten güzel. Birlik beraberliği sağlam bir topluluk aslında ve bu benim kimsesiz kızım Efşan için çok güzel bir detaydı. Vedat.. Bu adam benim #guzelsevenadamlar listeme adını altın harflerle yazdırdı. Ya Vedat'ım öyle ağlatırlar adamı. Gülmeyen adamın gamzelerine düştük durduk. Ne oldu? Adam gibi adam olunca adam gibi sevdi bizim ki. Saatlerce bu adamı ve hallerini konuşabilirim. Kitaptaki herkese mutlu bir ilişki yazmadan bırakmayan arkadaşım bu kitapta da bizleri bundan mahrum bırakmadı. (O sırada bana kitapta bile güzel seven adam yazmayan canım arkadaşıma selam olsun.) Kah güldüm, kah ağladım, kah kızdım... Ulan Yalçın yüreğimde bir yara olarak kalacaksın. Bir
2024 Okuma Raporları
Puan vermedi·384 syf.·
2024 6. kitabı
okudumyorumluyorum #gülsarmalı Sen bana gelmenin hayalini kur, ben senin yollarına serilirim. Bir adım gel, bin adım gelirim. Senden istediğim tek şey yanımda olman, bana huzuru ve aşkı getirmen. Bu ikisinden başka her şeye sahibim. Hepsini geçeyim artık ne kadar #fikriminincegülü şarkısını duysam aklım Vedat ve büyük aşkına kayacak ,ilk aklıma gelen #gülsarmalı olacak ,bir şarkı bir kitap ile bu kadar bağdaşmamalı ama @payelll_ bu yapınca da şaşırmamalı. Hım sevgili Payel dedik ya bir çok kitabını okudum ve daha okumam gereken bir çok kitabı var ,her kitabı ayrı bir duyguya sürüklüyor ama bugüne kadar okuduklarım arasında en iyilerim arasında ilk sıraya yerleşti #gülsarmalı . Gerçekten birbirini bu kadar iyi tamamlayan ve anlayan bir çift daha okumadım, birbiri için biçilmiş kaftan ,bir elmanın iki yarısı. VEDAT on numara beş yıldız bir adam her ne kadar bir kesimde mafya ,diğer bir kesim de iş insani olarak bilinsede o aslında Devletin gizli bir askeri. Henüz 7 yaşında başlayan eğitim hayatı onu ülkesi için çok önemli biri haline getirmiş Deli Seyit 'in torunları her biri ayrı ayrı değerli, cengaver ülkesi ve vatanı için gözünü kırpmadan canını verecek insanlar. Ve GÜLEFSAN o yaralı bir kalp onun küçücük yaşında yasadiklari bir kalbin kaldırması mümkün olmayan şeyler ama o güçlenmiş her şeye kayıplarına ve acısına rağmen ayakta dimdik kalmış 22 yaşında güçlü bir kadın. Namus ve töre uğruna yitirdiği ailesi ,nefret ettiği bir ağabey ve kayıp bit yeğeni var. Yeğenini bulmak için yanına gittigi Vedat ile beraber önce kalbinin kapıları açılır, içinde sevgi tohumları yavaş yavaş yeşerirken Vedat zaten yıllardır bir kahin ve kehaneti ile beraber Efşan'i bekler. Ask kimse için bu kadar zor olmamalı aynı zamanda bu kadar güzel. Zor yollar ,çok acılar çemberi bu

PayelllYazar · 4 kitap
Mahlas adıyla Yazar Payelll asıl adıyla İfakat Temur 14 Haziran 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Çocukluk çağlarında okuduğu bir romandan etkilenip on altı yaşında yazmaya başlamıştır. Okumak bu kadar güzelse yazmak kim bilir neler hissettirir düşüncesiyle ilk hikâyesini on yedi yaşında bitirmiştir. Evli ve üç çocuk annesi olan Payelll ilk kitabı Gidemezsin'i 2020 senesinde Parola Yayınları aracılığıyla okurlarıyla buluşturmuştur. Yazmanın okumaktan daha büyük bir özgürlük olduğunu savunan yazarımızın, Romantik-Komedi, Dram-Genel Kurgu ve Fantastik dallarında yazılmış çeşitli romanları bulunmaktadır.