Historical Serisi 1

Sıralamalar

Kitap yorumu & Kitap Özeti
2022 3. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2022 02:09
E L James’in Grinin Elli Tonu eseri ile başlattığı erotik kitaplar akımı tüm hızı ile devam ediyor ve aşka dair romanları ile tanınan Sylvia Day Günaha Davet kitabı ile bu akıma kapılanlar arasında yer alıyor. Kitapta birbirini deliler gibi arzulayan iki kişinin yıllar sonra bir araya gelmesi ile içlerindeki tutkunun tekrardan alevlenmesi ve yaşadıkları yasal aşk anlatılıyor. Genç kız yedi yıl önce başka bir genci arzulamasına rağmen başksı ile evlenir fakat yıllar onun içindeki arzuyu hiç azaltmamıştır. Adam da kıza olan ilgisine rağmen uzaklara gider ve o da içindekileri derine gömmeye çabalar. Kader onları tekrardan bir araya getirir ve birbirlerine yaklaşmaları ile içlerindeki arzular tekrardan uyanır. Günaha Davet Kitabı Grinin Elli Tonu kitabı gibi hem erotik bir aşk hem de eğlenceli bir hikaye sunuyor. Kitaptaki karakterlerin sempatik ve eğlenceli kişiliği ile kitabın akıcılığı artmış ve erotik içeriği ile de içlerindeki arzuların büyüklüğünü görüyorsunuz. Son zamanlarda moda olan her şeyin tamamen ortada olduğu tutkulu aşk romanları seviyorsanız Günaha Davet kitabı size hitap ediyor demektir.
2021 4. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 02:19
Jessica ve Alistair'in ilişkisini sevdim. Sevmeme ihtimalim yüksekti aslında zira tamamen tutku üzerine kurulu bir ilişkileri vardı. Fakat bu tutkunun adım adım aşka dönüşmesi başarılı bir şekilde anlatılmıştı. Yani, bir sayfada buna tutku deyip öteki sayfada bir anda aşık olduklarına karar vermediler. Her şey yavaş yavaş gerçekleşti. Karakterleri de sevdim. Alistair'in böyle net ve istikrarlı olmasına ve kitabın başından sonuna kadar çizgisini bozmamasına; bu ilişki için sarf ettiği emeğe hatta annesine dahi gösterdiği tavra bayıldım. Jessica'nın da yaşadığı zorluklardan sonra mutlu olmasına çok sevindim ama kendisine kızdığım yerler de oldu. Bundan önceki evliliğinde gayet mutlu olmuş ve kocasını çok sevmiş bir kadın olarak, sürekli Alistair'i ve eski kocasını kıyaslaması beni rahatsız etti. Sonra, sürekli kendisi hakkında, ben kolay bir kadınım tarzı söylemlerde bulunması da anlamsızdı. Ortak bir kararla başlanan bu ilişkide, Alistair bunu söylemezken (ki niye söylesin, bunun kolay olmakla ne ilgisi var?) Jessica'nın habire bunu dile getirmesi hoş değildi. Ayrıca Jessica'nın kişisel durumuyla ilgili olarak, ben yarım bir kadınım demesi üzücüydü. Psikolojisini eleştiremem elbette, üzüntüsünü de eleştiremem. Ama kendisine yarım demesi beni üzdü açıkçası. Son olarak da Jessica'nın hizmetçisinin, kadınların sevdiklerinin ölümüyle nasıl baş edeceğine dair yaptığı genellemeyi çok saçma buldum. Kitapta bir de Jessica'nın kardeşi Hester'in hikâyesi vardı. Hester'e çok üzüldüm. Çocukluğundan beri yaşadığı zorlukların üstüne bir de evlendikten sonra yaşadıklarının eklenmesi, o dönem şartlarında yapacağı bir şeyin olmaması, en kötü zamanlarından sonra biraz iyi zamanları olunca umutlanması ve kimseye bir şey anlatamaması beni çok kırdı. Fakat tüm bunlar, Michael ile olan
2020 9. kitabı
Köşeye itilmiş bir kadının, arzularının peşinden gitmesi... Yaşadıkları sonucu hayatına gerçekten kimseyi almayan bir centilmen... Erotizm furyasına akımına uygun şekilde yazılmış bir kitap. Alistairs'in, Jess'i ne kadar sevdiğini gerçekten içinizde hissediyorsunuz.
2015 66. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2015 00:00
Hayatım boyunca okumakta en zorlandığım kitap bu oldu. Çeviriyi hiç beğenmedim. Bazı sahneler çok karıştırılmış. Örneğin oturan biri 2 paragraf sonra ayakta duruyor, sonraki paragraf yine oturmuş bir vaziyette Ben Hester-Michael ilişkisini hiç beğenmedim. Jessica-Alister çok daha iyiydi onlara göre. Çok başım ağrıdı, cümleleri anlamakta çok zorlandım. Kısacası beğenmedim bu kitabı.
2020 2. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2020 02:31
O zamanın zorlukları ve imkanlarını düşündükçe gerçekten imkansızı başaran bir çift olmuşlar. Jess ile Alistair beni gerçekten duygulandıran bir çift. Aynı şeyi Hester ile Michael için söyleyemeyeceğim maalesef Sylvia Day niye onları eklemiş anlamadım ama Hester’ın olması Jess’i anlamaya yardımcı oluyor.. Yani düşününce iki kız kardeşin hikayesi gibi de düşünülebilir. Alistair’in geçmişi ve aslında ilk gördüğü andan beri Jess’i sevmesi ondan kaçmak için ülke dışında olması geçimini sağlamak için yaptıkları gerçekten de güçlü bir erkek karakter. Günaha Davet benim için çabuk bitti.
Puan vermedi
Yorumlarını görünce sevindim güzel bir historial okuyacagim diye ama hayal kırıklığıydı benim için. İlk yarısına kadar güzeldi ama smut sahneleri bir yerden sonra baymaya başladı. Yeter bitsin artık dedim çünkü smut konunun önüne geçmişti. Kadının ölen kocasına bu kadar saygısız davranması rahatsız etti beni. Dile kolay 7 yıllık hayat arkadaşın... Hiç sevemediğim şey. Kısaca çerezlik bir şeyler arıyorsanız okuyun yoksa gerek yok. 3/5
2017 85. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2017 19:10
Şimdi bu kitabı yorumlama zor. Gerçekten ne yazılır bilmiyorum ama kitap kendini okutup bir hayli de düşünmenize sebebiyet veriyor. Bir kadın yazar vay diyorsunuz okurken tek olay kendinden küçük adamlara karşı olan aşk bilmiyorum niye takıldım ama kitap türüne göre akıcı ve hemen okunacak bir kitap diyebilirim . Fazlaca adından da anlaşıldığı üzere + li bir kitap arkadaşlar okuyacak olanlar göze alsın
Günaha DavetSylvia Day · Pegasus Yayınları · 2013345 okunma
Alistair ve Jessica'nın hikayesi anlatılıyor. Sylvia Day romantik ve erotik kitap yazmakla ünlü bir yazar. Bu kitabı da öyle... Bol bol aşk Jessica, eşini kaybettikten bir yıl sonra kocasının Ona bıraktığı adadaki çiftliğe gitmeye karar verir. Çünkü artık yas tutmaktan kurtulmak ve içindeki kendi kimliğini dışarı çıkarmak arzusu ile dolup taşmakta olan dışarıdan bakıldığında soğuk gözüken ama bir o kadar da güzel, akıllı ve çekici bir leydidir. Alistair ise çok yakışıklı çok çapkın ve kendi imkanları ile çok çalışarak zengin olmuş bir adamdır. Alistair, Jessica'ı içten içe 7 yıldır sevmektedir. Ama kendisi bile sevdiğini fark etmemiştir. Sadece Jassica'yı arzuladığını zanneder. Jassica'nın evlenmiş olmasından dolayı da bunu görmeğe dayamadığı için İngiltere'yi terk eder. Jassica'nın kocasının Ona bıraktığı ve kendisinde komşusu olduğu çiftliğe gideceğini öğrenince Jassica'yı kendi gemisi ile götürüp Ona yakın olmak ister. 15 gün süren gemi yolculuğunda birbirlerinden uzak duramayan ikili arsında aşk başlar. Aslında ikisi de yaralıdırlar. Geçmişlerinde yaşadıkları olaylar ve acıları Onları birbirine daha çok kenetler. İkisi tüm sırlarını birbirine açtıkça daha çok bağlanırlar. En sonunda her şeyi göze alıp evlenmeye karar verirler. Tabi İngiltere ye gidince Onlar yokken gelişmiş olan bazı olaylar bu işi çıkmaza sürükleyecektir. Jassica'nı 6 yıllık evliliğinde çocuk sahibi olamaması Onun kısır olduğunu göstermektedir. Jassica Alistair'ın bir gün çocuğu olmayacak diye Onu suçlaması ve üzülmesine dayanamayacağını düşünür. Ama Alistair kolay kolay Jassica'ı kaybetmek istemez. Vs. vs. Güzel bir kitaptı.
2019 134. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2019 14:06
Bu ay çok az okudum derken yapacağım yorumlar birikince ay öf ne çok okumuşuma döndü iş. Art arda gelen yorumlar için kusura bakmayın bundan sonra daha düzenli yorum paylaşmaya çalışacağım. Sylvia Day Crossfire serisi ile sevdiğim bir yazar tarihi kurguları da fena değil. Güçlü kadın karakterler ile tutkulu adamlara hayat veriyor. Kitaplarının bazı yerlerinde olaylar uzasa da okunabilir şans vermek lazım. Genç Leydi Jessica düğün arifesinde tanıklık etmemesi gereken bir manzarayla karşılaşır. İki insanın vahşi bir tutkuyla sevişmesi ve adamın ona olan bakışları 7 yıl boyunca genç kızın aklından çıkmaz. Güzel giden evliliği kocasının ölümüyle sonlanırken o gece bahçede gördüğü Alistair ile yolları kesişir. Bir gemide haftalarca yolculuk yapmak zorundadırlar. Jessica sınırlarını test ederken Alistair yıllardır istediği bu kadını elde etmeye kararlıdır. "Senin için neden bu kadar önemliyim?" "Çünkü sen benim sevgilimsin, Jess." "Henüz değilim." "Aramızdaki ilişki bu noktaya geldikten sonra, seks sadece formalite sayılır."
Günaha DavetSylvia Day · Pegasus Yayınları · 2013345 okunma
Yazarın dili ifade tarzını sevdimmi bitti benden tarafsız yorum beklemeyın arkadaşlar :D Bu hatun o yazarlardan Crossfire serisine zaten tapıyorum o yuzden ona yorum hala yazamadım mesela okudugum halde ılerde yazarım dıyorum . Hıstorıcal yazmıs onu bile cok guzel kendı tutkulu tarzında yazmıs . Leydi Jessica Sheffield mesela çok hos bır karakterdı kendını kesfetmesı adama karsı askını arzusunu kabul etmesı . Birde sey vardır hanı ılk evlendıgı adam boktandır vs acı cekmiştır burda o yok ilk evlendıgı adamda gayet hos ve anlastıgı bır erkektı kadının . Gerci Alistair Caulfield ile hatun tam perfect match denen tarzı o ayrı :D

Sylvia DayYazar · 19 kitap
Sylvia June Day (11 Mart 1973 doğumlu) Japon asıllı Amerikalı aşk romanları yazarıdır. Ayrıca S.J. Day ve Livia Dare takma adlarıyla da yazıyor. Kitapları 28'den fazla ülkede 40'tan fazla dile çevrildi. 10 defa New York Times en çok satanlar ve 13 defa USA Today en çok satanlar da dahil olmak üzere yirmiden fazla ödüllü romanın yazarıdır. Romance Writers of America'nın (RWA) özel bir bölümü olan Passionate Ink'in kurucu ortağıdır ve 2009-13 yılları arasında RWA'nın Yönetim Kurulu'nda görev yapmıştır. RWA'nın 22. Başkanıydı. Day şu anda Authors Guild (Yazarlar Birliği) Yönetim Kurulu'nda görev yapmaktadır. Eylül 2015'te Day, seyahat, eğlence, stil, sağlık ve hayırseverliği kapsayan günlük makaleler yayınlayan dijital yaşam tarzı dergisi Beyond Words'ü çıkarttı. Goodreads Choice En İyi Yazar ödülüne aday gösterilen ve Amazon'un En İyi Romantik Edebiyat kitabı ödülünü kazanan Day Amerika'nın prestijli Romantik Edebiyat ödülü RITA'ya iki kez aday gösterilmiş, RT Book Reviews Rewievers Ödülünü kazanmıştır.