Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Güneş Ülkesi

Tommaso Campanella

Güneş Ülkesi Yorumları ve İncelemeleri

Güneş Ülkesi yorumları ve incelemelerini, Güneş Ülkesi kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Güneş Ülkesi puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
145 syf.
8/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Okuması rahat ütopik bir eser olan Güneş Ülkesi. Siyaset bilimi öğrencilerinin okuması gereken eserlerden biri olup Thomas More'nin "Ütopya" eseri ile ardışık okunması tavsiye edilir.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,524 okunma
145 syf.
4/10 puan verdi
Kitabın tasvir ettiği dünya tam anlamıyla Orta Çağ skolastik Hristiyan düşüncesi ile örtüşmektedir. En dikta ve totaliter rejimlerde bile bulunmayan nitelikleri arzulanacak ve gıpta ile bakılacakmış gibi ele alan bu kitap, 17. Yüzyıla göre bir ütopya, 21. Yüzyıla göre ise aslında 1984 kitabından bile daha ağır bir distopya olma niteliği taşımaktadır.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,524 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Bir kaptanin macaralarini anlatmasi ve bir gezisi sırasında gördüğü devleti tasfir etmesi seklinde basliyor kitap. Yazar kafasındaki ideal dünyayı anlatmis. Hıristiyanlık dinine çok övgü var. Devletin başında rahip var. ama Hıristiyanlık ogretileriyle de uyuşmayan kurallarla dolu bir toplum hayal etmiş. 7 kat duvarla şehri koruma altına almış, bu duvarlari egitim tahtası gibi bilimsel bilgilerle doldurup halkını eğitmiş, Katı kominist devlet yonetimine benzetilebilecek bir devlet anlayisi. Kisisel özgürlükler cok sınırlı, özel mülkiyet yok. Hersey ortak ev, eş, kiyafet seçimi gibi birçok konuya devlet karar veriyor. Aile mefrumunu kaldırması, çocukların aile sevgisinden uzak yurtlarda büyütülmesi insan fıtratına uygun olmayan bir durum olduğunu düşünüyorum. Yazar, kaptanın tatlı tatlı gördüklerini anlatırken birden kesiyor gitmem lazım diyor ve kitap bitiyor. Kitap Devlet anlayisinda; halkın güvenliği, eğitimin önemi, sehrin bir egitim alanina cevrilmesi, eşitlik gibi güzel fikirler barındırmakla birlikte, aslında yedi kat duvarla çevrili, kaliteli bir hapishane hayatı tasviri yapıldığını düşünüyorum, hele aileyi yok etmesi, toplumun çekirdeğini parçalamak, doğaya aykiri bir dusunce olarak görüyorum.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,524 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Thomas More'un Utopia'sı ve Francis Bacon'un Yeni Atlantis'i ile birlikte Rönesans döneminin üç değerli ütopyasından biri olan bu kitap da; dönemin haksızlıkları ve saçmalıklarına karşı protesto niteliğinde bir kurguya sahip...
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Nilüfer Yayınları · 20173,524 okunma
143 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 saatte okudu
Kısa, yoğun, yorucu bir kitap. Ütopya tarzında okuduğum sanırım 3. kitap. Çok ayrıntılı. Ütopik devlet olan Güneş Ülkesi'ni; sanat, yönetim, spor, iş, aile... gibi bütün yönleriyle anlatıyor. Campanella, astroloji bilimiyle de ilgilendiği için, ütopyasını uzaya göre kurmuş durumda. Ve kitabın içinde astrolojik olarak çok anlatım olduğu için sıkıcılığı da arttrıyor. Ancak bu kesinlikle tavsiye etmediğim anlamına gelmesin.17.y.y. 'daki bu farklı ülkeye siz de buyurun. :-) Peki bu ülke bana göre mi? Bunların hepsi angarya Gerçek değil ki, ütopya! :-)
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,524 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
En bilinen ütopyalardan biri. Campanella, özel mülkiyetin olmadığı bir devlet düzeni tasarlar. Gelgelelim özel mülkiyetin neden olmaması gerektiğini öyle garip şekilde açıklar ki özel mülkiyete olan sempatiniz artar neredeyse. Bir de burada da din adamları olmazsa olmazdır ve kadın erkek arasında eşitlikten tam olarak söz etmek mümkün değildir. Ama en büyük eleştirim bireylerin tamamen devlet düzeni için var olmasıdır. Campenalla' ya göre doğru işleyen bir devlet düzeninde bireyler de zaten mutludur ki bunu söylerken bireylerin tüm duygularını yok saymakta daha doğrusu bu duyguları da devlet eliyle kontrol etmekte, daha da doğrusu iyi bir düzen içinde zaten bireylerin başka türlü şeyler hissetmeyeceğini savunmaktadır. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Benim çok sevdiğim, çok tuttuğum bir ütopya değildir lakin yazıldığı dönem ve yazarının yaşadıkları göz önüne alındığında son derece önemli bir eserdir.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Ayrıntı Yayınları · 20193,524 okunma
Reklam
%60 (58/96)
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap çok güzel bir ütopya kitabı, gerçekten ütopyalar hakkında merak ettikleriniz ya da hangisini okusam diye düşünüyorsanız bakabilir ve başlayabilirsinizz
Güneş Ülkesi
Güneş Ülkesi
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · İlgi Kültür Sanat Yayınları · 20193,524 okunma
78 syf.
·
Puan vermedi
·
9 saatte okudu
Francis Bacon'un yeni atlantisine benzer bir ütopik roman dini ve cinsellik üzerine çok duruyor yazar ve hz muhammed ile ilgili olumsuz düşüncesi hiç hoşuma gitmedi
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Kapra Yayıncılık · 20213,524 okunma
145 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 saatte okudu
Güneş ülkeliler nerdeyse herşeyi yıldız haritasına göre belirlerler, insan ve hayvan çiftleşmeleri, doğum anları. Doğacak çocukların hepsinin eşit, sağlıklı, dengeli olabilmesi için çiflterin de dengeli olmasını sağlarlar. Zayıf kadın, kilolu erkek. Uzun balık etli kadın, kısa sıska erkek. Ülkenin başında Güneş, güç, bilgelik ve sevgi vardır. Güneş kutsal olandır, kararlar hepsine ait olsa da onun emrindedir. Onlara göre Güneş Tanrı'nın yansısıdır. Yazılış şekli çok hoşuma giden ve kolay okunan bir kitaptı. Ancak istenen ülke ütopyası olarak bu kadar kural konması ve her şeyin, insanların çiftleşeceği kişinin bile sistemli olması hiç iyi bir düzen gibi gelmiyor. Herkes robot gibi aynı şeylere programlanıyor.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,524 okunma
150 syf.
·
Puan vermedi
Güneş Ülkesi kendi alanında söz sahibi bir kitap olarak nitelendirilmekte.Thomas Moore'un Ütopya'sından sonra 'Ütopik' bir dünyayı tarif ve idealize eden en önemli ikinci kitap dense yeridir.Bu ütopik dünyayı anlamak için yazarın hayatına bakmak da elzem sayılabilir.Çünkü böyle bir konuda bugün bile hala başucu sayılabilecek bir vasfa sahip böyle bir kitabın neşet ettiği duygu ve düşünce dünyasını incelemekte muhakkak fayda var.Şahsen okurken iki şey dikkatimi çekti ; 1 Yazarın çok çileli hapishane,tecrid,işkence sürecinden geçmiş olması (Ki örneğin Dostoyevski gibi hemen hemen dev isimlerin hepsi hep fırtınalı bir ortam/süreç içinde ortaya çıkmış.Kuş tüyü yatağında adaçayı içerken tarihe geçmek diye bir şey yok) 2 Güneş Ülkesi Kominist düşünce dünyasına ciddi derecede etki etmiş
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Alfa Yayıncılık · 20183,524 okunma
208 öğeden 131 ile 140 arasındakiler gösteriliyor.