Hanan Bey

Ateş Yayınları
9786257012089

2020 98. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2020 15:28
Merhaba arkadaşlar Tarih kitapları okumayı ne kadar sevdiğimi çoğunuz bilir bu kitapta milli mücadele döneminde yaşananları anlatan çok güzel bir kitaptı. Kitabımız köye yeni gelen, öğretmene Topal Selim'in eskileri anlatması ile başlıyor. Hanan Bey'in hikayesini okuyoruz başta. Ne babayiğit adam diyorsunuz okurken. Topal Selim'in askere gitmek istemesi ve Topal olduğu için askere alınmaması ama sonra Hanan Bey'in ona ve çocuk yaşta olan Ökkeş'e bilgi almaları için Halep'e göndermesi ile kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynarlar. Topal Selim ve Ökkeş ile Halep sokaklarında gezmek çok zevkliydi. Fransız askerlerini Maraş'a sokmamak için, Hanan Bey'in önderliğinde bir avuç yaşlı ve çocuğun planlar yapıp mücadelesini ve Fransız askerlerini geri püskürtmelerini okurken çok gururlandım. Kitapta, birçok kişinin hikayesi de anlatılıyordu. Ama bazı hikayeler fazla uzatılmıştı. Ve hikayeler arasında geçişlerde kopukluklar vardı maalesef Kim hangi hikayeyi anlatıyor bazen anlamakta güçlük çektim. Yalnız ne olursa olsun, kitabın konusu çok güzeldi. Okunması gerek diye düşünüyorum. Yazarımızın kalemi daim olsun inşallah
2021 31. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2021 16:51
HANAN BEY “İnsanlar uzaklara giderken yanlarında götüremediği sevdiklerini yüreğinde taşırmış.” Topal Selim, Ökkeş, Abdülkadir, İbrahim amca, Hanan bey, Hamo ve diğer karakterler ile geçmişte yaşanmış hayatları okurken hep birlikte yaşadık. Eserde çok fazla karakter vardı, ancak hikâye içinde başka hikâyeler olduğu için mecburen o kadar karakter yazılmak zorunda. Maşallah İbrahim amcanın da hikâyeleri ne çoktu, anlata anlata bitiremedi ve ben de Ökkeş gibi keyifle dinledim her birini. Her biri birbirinden güzel ibretlik hikâyelerdi. Hele ki s.73 teki Konyalının yaşadığı olay sonrası başına gelen ve ‘aklım aktı’ sözü ile birlikte diğer dediklerine bir kahkaha patlattım. Ne kadar saf ve temiz insanlarımız. Hanan beyin oğlu Ali’nin hikâyesine ben de üzüldüm. Hiçbir ana baba evladı ile sınanmasın. Yalnız bu hikâyede sadece erkek çocuğuna değer verilmesi, kız çocuklarının değeri olmaması beni üzdü. Oranın kültürü o yönde olabilir, ailenin neslinin ilerlemesi için önem verilebilir ancak kız çocukları da unutulmamalı derim. Ali’den sonra doğan kız çocukları hiç anılmamış bile, konağın tek neşesi erkek çocuğu olmuş. Bu konuda ben oradakileri yadırgadım açıkçası… Hanan bey, Selim, Ökkeş, Hamo ve diğerlerinin, çocuk, genç, yaşlı demeden vatanını korumak için canını ortaya koyarak mücadelesini, tarih kokan sayfaları merak duyarak okudum. Fransız işgalini anlatan hikâyede Türk halkımızın yaşanmış bir kahramanlık destanını yazarımız çok güzel ifade ederek anlatmış biz okurlara. Okuma sürecinde kendinizi sürekli onların yanlarında gibi hissediyorsunuz. Korda pişirilen kahveleri bile birlikte yudumladım sanki. Yazarımız bir kez daha konuşturmuş kalemini. Yazarımızı tebrik ediyor ve eline, yüreğine sağlık diyorum. #yılmazali #hananbey #okudumbitti #yorum
2020 95. kitabı
•⁣ Bugün Tarihi bir roman yorumuyla geldim. Çocuk ve yaşlı bir avuç köylünün kurtuluş savaşında ki mücadelesini çok duygulanarak ve gurur duyarak okudum.⁣ Kitabın akıcı bir anlatımı vardı okurken geçişlerde biraz sıkıntı yaşadım ama bunun dışında çok keyif alarak okudum.⁣ Hikayede, topal Selim'i, çocuk yaştaki Ökkeş'i köyün muhtarı Hanan Bey'in onları kanatları altında alıp, Fransız askerlerinin yurdu işgal için aldığı duyumların doğruluğunu öğrenmek için ikisini Halep'e göndermesi ile bu ikili ile Halep sokaklarında tarihi bilgiler eşliğinde bir yolculuğa çıktım. Bu Halep yolculuğu çok güzeldi⁣ Kitapta bir çok kişinin hikayelerine yer verilmişti. Kimilerini okurken hüzünlendim, Topal Selim'in Fato'suna olan aşkını okurken duygulandım ama davulcu Cafer'in hikayesini okurken çok da güldüm. ⁣Hanan Bey'in önderliğinde bu bir avuç köylünün Fransız askerlerini plan yapıp geri püskürmesini okurken çok duygulandım ve gururla onları yad ettim.⁣ Özellikle Tarih kitapları okumayı sevenlere bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. Gerçi kurtuluş mücadelesi olan bir kitap olduğu için herkesin okuması gerekir. ⁣ •⁣
2023 4. kitabı
HANAN BEY YILMAZ ALİ Selam sevgili dostlar.Bugün sizlere tarihin tozlu sayfalarından,kahramanlardan ve yaşanan büyük mücadeleden bahseden @yilmazaliofficial beyefendinin yazdığı müthiş bir tarihi roman "HANAN BEY" den bahsedeceğim. Vatan savunması uğrunda cepheye giderken geride bırakılan eşleri, anaları, evlatları; açlıkla, yoklukla baş başa bıraktığını bilerek; ardına bakmadan, gözünü kırpmadan şehadete koşan atalarımızın fedakarlıkları her yönüyle iyi anlaşılmalıdır. Hikaye,köye yeni gelen muallim beye Topal Selim'in eskileri anlatması ile başlıyor. Önceleri Hanan Bey'in hikayesini okuyoruz.Hikayede, Ökkeş,Topal Selim,Hanan Bey ve diğerleri vatanları için canlarını hiçe sayan onlarca kahramanlardan bazıları.Bir avuç ihtiyar ve çocuğun inançlarından başka ellerinde hiçbir şeyleri yoktur.Hanan Bey'in komutasında Fransız askerlerini ve mühimmatlarını taşıyan treni engellemek için canla başla, yoklukla, tırnaklarıyla kazıya kazıya mücadelenin en onurlusunu veriyorlardı.Bu zorlu şartlar altında İbrahim amcanın anlattığı her biri birbirinden ibretlik hikayeleri Ökkeş kadar merakla eee daha sonra ne oldu diyerek okurken, Antep'ten Halep'e sokak sokak gezmiş, görmüş,yemiş,içmiş kadar oldum.Tek kelime ile betimlemelere bayıldım .Kendimi at üstünde yapılan yolculukta, kahvenin tadını damağımda,açlığın insanları ne kadar çaresiz bıraktığı canımı acıta acıta okudum.Ecdadımla gurur duydum.Bu vatanın her karış toprağı boşuna kanla sulanmamış. Oldukça akıcı,samimi bir dille yazılmış,okurken sizi derinden etkileyecek çok sarsacak buna hazırlıklı olun . Bir kitapta bu kadar karakter ortaya koymak, onları birbiriyle bağlamak büyük bir ustalık istiyor. Yaşamı,ölümü,aşkı,vatanı,yokluğu,açlığı,inancı,cesareti ve daha fazlasını satır satır her kelimede bulacak ve iyi ki okudum
2020 37. kitabı
"Hayatın benden götürdüklerine takılmadım, çünkü hayatın aldıklarına karşılık verdikleri de vardı..." . Hanan bey Ökkeş,Selim hikayemizin baş kahramanları tabi ki başka kahramanlarımız da var çünkü bizler yediden yetmişe daima bir olmayı başarmış bir milletin evlatlarıyız.Size gerçek bir olaydan kağıda dökülmüş #hananbey 'in yorumu ile geldim.Vatan sevgisi için bir araya gelmiş yiğitler ve bu uğur da canlarını hiç düşünmeden feda etme istekleri.Aç susuz dağ başında kaldılar tek istekleri Fransız'ların düzenine çomak sokmaktı.Başardılar ama kayıplarda verdiler ama değerdi çünkü Vatan uğrunda ölen varsa vatandır... . Kitabı severek okudum.bu tarz tarih kokan kitapları okuyorsanız tavsiye ederim. Hocam yüreğine emeğine sağlık. İnsanlar yaşamları boyunca üzerine koyarak ilerlemeli . Anne olmak için illa doğurmak gerekmez, yürekten hisseden biri anne olmuştur zaten. . Kalmak isteyenin nedeni, gitmek isteyenin bahanesi çok olur . Ömür umuttan önce bitmeli..
2021 44. kitabı
Hikayemiz Antep'in adı Şerinkan olan köyünde geçmekte kahramanlarımız Ökkeş ve Selim'in ağzından dinliyoruz tam 60 sene önce Fransız askerlerinin Halep'ten Maraş'a giderken kullandıkları trenin raydan çıkmasıyla askerlerle çatışmaya başlayan Hanan Bey,Selim,Ôkkeş ve yaşça yaşlı olan kahramanların hikayesi bu. Eğer onlar olmasaydı gerisini varın siz düşünün Okurken tüylerimi diken diken eden bu kahramanlık öyküsünü gözlerimden sicim gibi yaşlar aktı çünkü hikayenin geçtiği yerler benim memleketimdi. Her köşesinde ordaymışcasina bir hisle okudum ve hissettim kesinlikle bu kitabı alıp okumanızı tavsiye ederim yazarımızın kendi ağzından anlattığı bu kitabı okurken sizde kesinlikle o günleri hissedeceksiniz ve son olarak selam olsun memleketimin kahramanlarına vatan size minnettardır ✓ İnsanlar gibi milletlerin de uğruna bedel ödediği tutkuları vardır. Biz hürriyetine düşkün bir millet olarak en büyük bedelleri bu uğurda ödemişiz. ✓ Amansız mücadele henüz 13 ünde olan Ökkeş'in ilk kurşunuyla başlar. Fransız işgalini anlatan bu hikaye yaşanmış bir kahramanlık destanıdır.
2020 7. kitabı
Ben zaten tarih manyağı bir insan olarak bu romana tek kelimeyle bayıldım. Vatan denilince 7'den 70'e nasıl kenetlendiğimizi anlatan bir roman. Arada çok güzel hikayeler de geçiyor. Tarih okumayı sevenler bu kitaba bayılır.
2020 7. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2020 03:08
Değerli yazarımızın Yılmaz Ali beye bu güzel kitapla beni buluşturduğu için çok minnettarım, zira "geçmişini bilmeyen, geleceğini bulamaz" cümlesini hatırlatmış oldu. Vatanımızın her karışınin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ruhunuzun derinliğinde hissedeceğiniz bir kitap..... Anlatımı cok güzel yazilmis bir kitap. Taaki 180.sayfaya kadar; sakin,  usul usul ve içinize sindire sindire okuyorsunuz. Göz yaşlarıma hakim olamadığım, savaşı birlikte yaşadığım bir kitap. Yakın tarihimizde yasayan kahramanlarımız Hanan Bey, Ökkeş, Selim, Bedihi,  Cabbar, Dedo, Hamo, Dikdik Ismail, Seyfi, Vakkas, Asiye ve yasli kadın Mimo' nun; Fransız, Ingiliz ve (komsu, dost gözüküp düşman olan ) Ermeniler ile verdikleri savaşın hikayesi bu.... Kahramanlarımızın her birini minnetle anıyorum.....    Kitabın 180.sayfasında tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu, durduramadım.... Halep'i o kadar güzel betimlemiş ki yazarımız, adeta her yeri birlikte gezmiş ve görmüş gibi oluyorsunuz. Örneğin: Sabuncu Hani, Şune hani, Emevi Camii, Selahattin Eyyubi türbesi, Hüsreviye Camii/Külliyesi, Ermeni Kilisesi vb. Ökkeş ile Selim Halep'e giderken yolda türlü maceralar yaşar. Eşkıyalar Ökkeş' i soymak isterken, Selim den neden korkuyorlar?    Şerikanli da muhtar olan Hanan Bey, herkes tarafından sevilen ve sayılan birisidir. Ökkeş gibi bir çok delikanlıya cesaret veren ve ilgi gösteren muhterem bir insan. Hanan Bey'in ilk oğlu Ali cirit oyunundan birinci cıkmış ama nazardan ateşlenip, yatağa düşmüş ve kısa sürede hayatını o küçücük yasta kaybetmiş. Hanan Bey yıllarca Han'inda yas tutmuş, taki Allahın mucizesi oğlu Salih doğana kadar. Fransızlar vatan toprağına girmek için hain planlar yaparken, Selim bunu tesadüf öğrenir ve Hanan Bey'e bildirir. Hanan Bey köydeki gerekli
Tarih
2020 14. kitabı
#Okudumbitti YILMAZ ALİ HANAN BEY “ Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır Toprak,eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Mithat Cemal Kuntay Konu vatan olduğu zaman genç,yaşlı demeden eli silah tutan herkes’in mücadele verdiğini tarih kitaplarından biliyoruz.Kadınlarımızın uğruna feda ettikleri eşleri,evlatları olmasına rağmen cephelerde üzerine düşen ne varsa yaptıklarını bilen o vatansever insanların torunlarıyız. Hanan Bey kitabı Fransız işgaline karşı bir avuç yaşlı ve iki çocuğun verdiği destansı mücadeleyi konu alıyor.Selim ve Ökkeş çocuk yaşta olmasına rağmen Hanan Bey ile verdikleri amansız mücadele içinde küçük bedenlerine rağmen yılmadan,yıkılmadan tek amaçları olan Fransız askerlerini taşıyan tren’in Maraş’a girmesini engellemekti. Hanan Bey idaresinde kimler yoktu ki;Katırcı Hasan,Kel Haydar,Hacı Bekir,Pala Halil,Halipçi Osman,Hamo ve diğerleri.Ellerinde teçhizatları tam olmasa da güç olarak karşı taraftan eksik olsalarda onlar için tek bir amaç vardı VATAN Evlerinden ayrı geçirdikleri günlerde aç kaldılar,gelen tehlikeyi yok edebilmek adına birbirlerine kenetlenerek gece gündüz demeden düşman askerlerini beklediler.Hanan Bey ve yanındaki bir avuç insan bir plan yaptılar.Fransız askerlerini taşıyan tren Maraş’a girmeyecekti ama nasıl?Raydan çıkartarak bunu başarabileceklerine kanaat getirdikten sonra Selim ve Ökkeş rayların somunlarını sökmeye başladı.Geceleri Hamo’nun közde yaptığı kahve,İbrahim amcanın anlattığı hikayeler eşliğinde motive olurken açlığa ve umutsuzluğa mahal vermeden beklediler. Kitabımız da Halep’in gezilecek yerlere değinilmesi biz okurları muhteşem bir gezintiye çıkartıyor.Şems i Tebrizi sözlerine yer veren yazarımız okurken bizleri düşündürmeye sevk ediyor.Kimi zaman gülümseten bölümler bizi karşılıyor.Davulcu Cafer’in
2021 41. kitabı
HANAN BEY Seksenli yılların başlarıydı ... Kaçakçılığın yasaklanmasıyla hudut birliklerine vur emri verilmiş yasakla beraber ölüm haberleri gelmeye başlamıştı . Gelen ölüm haberlerinin insanlar üzerinde bırakmış olduğu acı tesir nedeniyle gençler ekmek parası çıkarmak için başka yollara başvurmuştu. Yeniden para eden krom madenlerinde çalışmak da bu yollardan biriydi. Köyümüzün gözü kara üç delikanlısı ne pahasına olursa olsun kaçakçılığa devam etmekteydi bu üç delikanlının arasında benim babam da vardı. Babam her kaçağa gittiği geceler annem bizi erken yatırıp sabaha kadar babamın yolunu gözlerdi. Annem babam kaçakçılığa her gittiğinde şu sözü söylerdi "Aç kalmaya razıyım sen yeterki kaçakçılığa gitme" ama her seferinde yine giderdi. O zamanlar ilkokula giderdim. Mustafa'yla maden toplayıp bakkala satardık. Bazen pizkivü verirdi bazen de borçları silerdi, sürekli aynı şeyleri yapardık. Yaşanmış bir hayat hikayesinin anlatıldığı ve tarihi roman severlerin ilgisini çekecek bu eserde Yılmaz Ali’nin babasına sonradan ne oldu, daha sonra neler yaşandı hepsi kitabımızın sayfalarında saklı.. “Ölür ise ten ölür, canlar ölesi değil." @yilmazaliofficial @emrahbahadirvuralofficial Ateş Yayınları #hananbey #tavsiyekitap #bookblogger #bookstagramturkey #neokudum #okudumbitti #kitapönerisi #keşfetteyiz #keşfet #takipet #okumaközgürlüktür #kitaplakal #okumakayrıcalıktır #okuyucukadınlar #okumaeyleminekatıl #hobimphoto #hobimstyle #hobimworld #hobimgruplar

Yılmaz AliYazar · 3 kitap
1994’ten beri Antalya’da ikamet etmektedir. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu. İngilizce, Almanca, İsveççe ve Norveççe dillerini bilen yazar, aynı zamanda Türkçe-İngilizce dillerinde yeminli tercümanlık belgesi sahibidir. Ayrıca bir kitabını yurt dışında İngilizce olarak yayınladı. Gerçek yaşam hikayelerini konu alan romanlar yazdı. İsveçli bir kadının dramını anlatan ilk kitabı Ben Soffie’yi 2019 yılında yayınladı. Misakı Milli döneminde Güneydoğu’da yaşanan Fransız işgalini konu alan iki kitabından Hanan Bey’i 2020 yılında, Kefen Giymiş Kale isimli ikinci kitabını ise 2021 yılında yayınladı. Yazarın ilk kitabı Ben Soffie, İngilizce olarak İsveç’te yayınlanmış olup e-kitap olarak da bütün dünyada satılmaktadır. Yazar aynı isim ve soyadı olan iki yazar daha olduğu için Ali Yılmaz yerine eserlerinde YILMAZ ALİ mahlasını kullanmaktadır.