BEN SOFFİE
“İnsanın zor durumda yaslanacağı bir omuz olması gerçekten çok önemli.”
“İnsanın yaslanacağı bir omuzdan sonra yokluğunu aratmayacak birilerinin daha olması daha da güzel.”
“Birileri tarafından önemsenmek, değer verildiğini hissetmek çok güzel bir duygu.”
“İnsan parasını, arkadaşlarını hatta aşkını kaybetsin ama umudunu asla.”
Jörgen, Anne-grethe, Junas, Andreas, Soffie, Vigdis, David, Camilla, Nezahat (Nezoş), Yahya, Reidar, Fredrik, Senior Oskar, Rita, Michael, Efe (Efe Schumacher), Elif, Patricia, Chamia, Emma, Cengiz, Kerem, Yunus (Oskar..), Beyhan, Seda, Samet, Kemal, Forty Five (Ferit), Erika, Ramazan (Tony), Deiter ve diğer karakterler ile hem hüzün dolu hem de mutluluk dolu anları beraber yaşadık.
Soffie ve Jörgen Madrit’e gittiğinde onlarla beraber tarihi yerleri gezdim ve okurken ayrıca nette araştırdım. Görülmeye değer harika yerleri gezdiler. Her ne kadar tarihi yerleri Jörgen sevmese de biz Soffie ile sevdik. Tatil süresinde Soffie’nin rahatsızlanması sonucu Jörgen’in kayıplara karışması ve yirmi yılı aşkın evliliklerini göz ardı edip bazı eylemlerde bulunması beni çileden çıkardı. Hani iyi günde, kötü günde birlikte olma sözü nerede kaldı… Soffie’nin bir hayvan sever olması ve onlar ile mutlu olması ne güzeldi. Türklerin sıcak kanlı olmasını, güler yüzlü ve samimi olduklarını düşünmesi beni sevindirdi. Yahya’nın mesajından sonra dostluğun ne kadar güzel olduğunu ve sadece annesi ile kardeşini tanıyan bir insanın ona da sahip çıkması ve ilgilenmesine ben bile mutlu oldum.
Önceden zor zamanlarında kardeşlerine destek olmadığı gibi onların Soffie’ye en zor anında destek olup yanında olmaları sonucunda kendisinin vicdanı sızlayıp bazı değerleri geç te olsa anlamasını sağması farklı bir duyguydu. Kanser ile mücadele etmesi, her an ölüme