Fırsatçı'yı okurken sinirden deli olsam da yaşananların Caleb tarafını da okumak, özellikle ilk kitapta yaptığı saç baş yolduran olayın sebebini öğrenmek için seriye devam ettim.
İkinci kitaba yorum yazmadım çünkü gerek yok, komple ikinci kitaba gerek yok hatta bu konunun seri olmasına bile gerek yok. Sırf üçüncü kitabı okuyabilmek için katlandım ikinci kitaba. Hadi bir de olayları Leah'dan dinleyelim diye düşünmüş ve onun için ikinci kitabı yazmış herhalde yazar. İkinci kitapta da Caleb'den bol bol nefret edelim istemiş de olabilir tabii.
Gelelim serinin son kitabının yorumuna. Yorumun bundan sonraki bölümü spoilerli olacak.
İlk kitaptan sonra, Caleb niye Olivia'yı aldattı diye kafayı yemiştim. Üçüncü kitap boyunca da merak ettiğim tek şey buydu. Bilin bakalım ne oldu? Meğer Caleb, Olivia'yı aldatmamış! E, o zaman Olivia bunları basınca niye açıklama yapmadı? Çünkü Olivia sevmeyi bilmiyor. Yan şunları yazmak bile saçma geliyor. Cidden mi, Caleb? Zaten bolca güven sorunu olan kız arkadaşı kendisini başka bir kadınla samimi bir hâlde basıyor, yapması gerek tek şey yaşananları anlatıp Olivia'yı ikna etmekken Caleb kıza sen sevmeyi bilmiyorsun diyor. Sonuç olarak Olivia, Caleb kendisini aldattı sanıp ikili için dönüşü olmayan bir yola giriyor.
Caleb o kadar dengesiz bir adamdı ki okurken delirdim. Daha net olmak gerekirse Caleb tüm seri boyunca aşağı yukarı şöyleydi:
- Olivia, seni seviyorum. (Olivia ayrılmak ister. Caleb sorgulamadan kızı bırakır. Gidip başka kızları hamile bırakır.)
- Olivia, seni seviyorum. (Gören herkesin "evet, bu adam sevgilisini aldatıyordur" diyeceği bir pozisyonda Olivia'ya yakalanır. Olivia, beni niye aldattın diye sorunca açıklama yapıp aldatmadığını söylemez. Olivia senelerce, Caleb kendisini aldattı sanır. Ayrılılar.)
- Olivia, seni