2022
Tilki Kitap

2022 74. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2022 03:36
SAKIN GECE OKUMAYIN! Kitabı okuyanlar böyle dedi. Sizce söz dinler miyim? Tabi ki dinlemedim ve bir çılgınlık yapıp gece okudum. Ama okuyucuların bahsettiği gibi korkmadım. Yani kitabı günün istediğiniz saatinde okuyabilirsiniz. Korku, gerilim açısından ele alınca beni çok etkilemedi. Çünkü türe müptelayım. Biliyorsunuz ki kolay kolay tatmin olmuyorum. Genel olarak kurguyu ele alırsam başarılı buldum. Ne kadar beklediğim gerilimi yakalayamasam da yazarın anlatımı beni hikâyenin içine çekti. Kesinlikle gizemli bir tarafı vardı. Bir günlük ile gariplikler silsilesi başladı. Rüzgar uğultusundan başka hiçbir sesin olmadığı gizemli köye yolculukları ile devam etti. Ellerinde somut bir bilgi yoktu. Sadece duydukları ve varsayımlar üzerinden ilerlemek zorunda kaldılar. Çünkü bazı olaylar medyaya yansıtılmamıştı. Köylülerin bir kısmı yaşanan garip olaylardan dolayı köyü terk etmişti. Diğer kısmı ise ortadan kaybolmuştu. Peki nasıl kayboldular? Anlayacağınız üzere yolculukları göründüğü kadar kolay değildi. Çünkü onları köyde bekleyen birileri vardı. KAN EMİCİLER... Aklınızda çok sayıda soru oluştuğunu biliyorum. Lâkin daha fazla detaya girip anlatmam mümkün değil. Çünkü heyecanını kaçırmak istemiyorum. Yazarın anlatım dili sade ve akıcı olduğundan okumanızı öneririm. Dediğim gibi türe müptelaysanız beklentiyi çok yüksek tutmayın. Sadece gizemli atmosferin yarattığı heyecana kapılmaya kendinizi hazırlayın. Kitabın özellikle son kısımları baya heyecanlamama sebep oldu. Ama son dediğime bakmayın. Hikâyemiz burada bitmedi. DEVAMI GELECEK...
2022 263. kitabı
#seldaokudu #hirudo Korku ve gerilim tarzı kitapları sever misiniz? Ben gündüzleri okumayı severim. Bu tarz kitaplar beni etkiler. Akşam özellikle de gece okumam. Hirudo Latincede "kan emici" anlamına gelmektedir. Babasını bir trafik kazasında kaybeden Erdinç yıllar sonra ondan hatıra bir kitap bulur. Aslında bu daha çok babasının yaşadıklarını anlatan bir kitaptır. Bu kitabı arkadaşları Mehmet, Esra ve Seda ile birlikte okurlar. Erdinç babasını kaybettiği ve bu kitapta yazılanları öğrenmek için köye gitmek ister. Arkadaşları da onu yalnız bırakmak istemezler. İlk önce bir araştırma yaparlar ama bu konuda her şey adeta paspas altı yapılıp üstü kapatılmıştır. Ama Erdinç ve arkadaşları bu olanları aydınlatmada kararlıdırlar. Köye gittiklerinde ise onları hiç ama hiç tahmin etmedikleri olaylar beklemektedir. Gidecek yeri ve durumu olamayan bir kaç kişi hariç o köyde hiç kimse yoktur. Köyde tanıştıkları ve kitapta ismi geçen Zeki'nin abisi Zekeriya onlara bu planların nedenini ve kan emici dedikleri varlıklar tarafından yapıldığını anlatır. Onlar için ise asıl olaylar tam da buradan sonra başlar. Hayatta kalmak ve kan emicilerden kurtulmak ise hiç ama hiç kolay olmayacaktır. Tabi ben oraları anlatamayacağım kitapta siz bulun ve o gerilimi hissedin diyorum... İlk kitap için gayet başarılı bir kitaptı. Üstelik burada da bitmedi devamı olacak. Sade,anlaşılır ve gerilimi de zaman zaman hissettiren, devamını merak edeceğiniz bir kitap.
2022 33. kitabı
Kitap da genç yaşta babasını trafik kazasında kaybeden Erdinç (babasının cenazesine ulaşılamamıştır) ve üniversite öğrencisi arkadaşları olan Mehmet, Seda ve Esra ile eski terk edilmiş köyüne kısa bir tatil düzenleyerek, babası hakkında olanları araştırmayı düşünürler. Gayet masumane başlayan yolculuk mutasyona uğramış olan insanları öğrendikten sonra, korku, gerilim, sevgi ve arkadaş ihanetleri ile devam etmektedir.
HİRUDO
2022 20. kitabı
Gerilim, korku türünde film izlemeyi çok seven ben, kitapta bu türü çok tercih etmesem de #hirudo ile önyargım kırılmış oldu. Öyle heyecan verici bir hikayenin içine düştüm ki soluksuz okuduğum bir macera oldu kesinlikle. Belirtmekte isterim hayal gücünüze ve kaleminize hayran kaldım Burak Bey, kurgu bir tarafa betimlemelerle Erdinç, Mehmet, Seda ve Esra ile birlikte bende kan emicilerin peşindeydim her an. Kitap ile ilgili duygu ve düşüncelerimden sonra o zaman gelelim az biraz konusuna. Üniversitede İşletme bölümünü birlikte okuyan Mehmet ve Erdinç ev arkadaşıydılar aynı zamanda. Evde oldukları bir gün babasının eşyaları arasında sonu yırtılmış defterde yazılanları Mehmet’e okuyan Erdinç, anlatılanların gerçek olduğunu söylediğinde Mehmet korkuyla ürpermişti. Çünkü mezarlıkta bekçilik yapan Zeki’nin duyduğu çığlıkla birlikte karşılaştığı canavardan bahsedilmekteydi defterde. Erdinç sonunu bilmediği ve gerçek olduğunu düşündüğü bu olayın aslını sadece babasından öğrenebilecekken, babasının da köylerinin yakınında cesedinin hiçbir zaman bulunamadığı trafik kazasında yıllar önce kaybetmişti maalesef ki. Yakın arkadaşları Esra ve Seda ile bu konuyu paylaştıklarında, korksalarda merak ettikleri bu olayı araştırmak için birlikte köye gitmeye karar verirler. Zooloji ve hemşirelik okuyan kızların da bu olay çok ilgilerini çekmiştir çünkü. Hatta Seda polis olan abisinden, Esra da okuldaki hocasından köyde ve çevresinde yaşananlar ile ilgili bilgi de alırlar yolculuk öncesi. Tüm hazırlıklarını tamamlayıp yola koyulduklarında ise hepsinin aklında tek soru vardır. Bizi orada neler bekliyor? Eminim sizlerde aklınızda soru işaretleri ile merakta kaldınız. #hirudo yani #kanemici leri okuyun o zaman diyorum efendim, okuyun ve sizlerde gerilim, korku, aksiyon ve heyecanlı anlara
Roman
2022 17. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2022 12:45
Herkese merhaba. Bir Türk yazardan korku/gerilim türü olan #hirudo gerçekten sürükleyici bir kurguya sahip. Şaşırtıcı ters köşeleri ile gerçekten kendinizi alamayacaksınız. Ana karakterimiz Erdinç babasından kalan eski bir defter buluyor ve onu okuduktan sonra babasının ölümünün şaibeli olduğuna kanaat getiriyor ve köyüne doğru yola çıkıyor Beraberinde Mehmet, Seda ve Esra yıda götürüyor. Araları çok iyi olan bu dört arkadaş koy hakkında araştırma yaptıklarında, zamanında kurulan bir laboratuvar da köydeki insanları denek olarak kullandıklarını ve çıkan bir yangından faaliyetlerini durduklarını öğreniyor. İşin garip tarafı denek olan insanlar birer kan emiciye dönüşüyor ve köyde inanılmaz bir vahşete yol aciyorlar. Bizim karakterlerimiz de köye vardıkları an başlarına gelmedik olaylar kalmıyor. İş bir ara öyle bir yokuşa sürükleniyor ki, bir kan emici tarafından kurtuluyorlar ama ne yazık ki en yakın arkadaşlarının ihanetine maruz kalıyorlar. Fazla spoi vermek istemiyorum ama Erdinç babasını buluyor ve iki arkadaşının ölümünü izlemek zorunda kalıyor. Kurgumuz iki kitaptan oluşuyor ve ikinci kitabı aşırı merak ediyorum.
2022 125. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2022 19:11
"Ölüm sadece başlangıç, hayat yeni başlıyor.". . . Merhabalar sevgili kitap dostlarım korku , gerilim , fantastik kurgu sevenler burada mıyız? Sizlere bir solukta okuyacağınız bir eserden bahsetmek istiyorum... #hirudo için hazırsanız başlıyoruz!.. . . Herşey, Erdinç 'in yarısı yanmış bir kitap bulmasıyla başlamıştı... Yıllar önce yaşanan bir kaza sonrası babasının ölüsüne dahi ulaşılamaması,dinmeyen bir kaşıntı misali sürekli Erdinç 'in merakını kaşıyordu... Bulduğu kitapta okudukları da, yaşadığı kafa karışıklığına hiç yardımcı olmuyordu... Dört arkadaş,dört kafadar kafaya koymustu.. O köye gidilecek, bu gizem çözülecekti... Tabii o köyde, onları bekleyen gerçeklerden habersiz, attıkları adımın sonlarının başlangıcı olduğunu henüz bilmiyorlardı... Ve .. öğrendikleri zaman,geri dönmelerinin imkânı yoktu.... . Peki , karşılaştıkları gerçekler neydi? Tüm köy nereye kaybolmuştu? İnsanlığın kaderini değiştirecek, akıl sınırlarını zorlayan gerçekler nelerdi? Bu dörtlü, kendilerini buldukları cehennemden kurtulabilecek miydi? Erdinç, babası ile ilgili bir bilgiye ulaşabilecek miydi? Aradığımız cevaplar ve fazlası eserimizde der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim. Kitapla Kalın
2022 73. kitabı
Ev arkadaşı Memet ile birlikte işletme okuyan Erdinç rahmetli babasının özel eşyaları arasınd bulduğu defteri okur. Defterin son kısımları yanmış ve okuması yarim kalmıştır.Okudukları korkutucu bir varlığın kanıtı niteliğindedir bu yüzden devamını çok merak eder. On yıl önce ölen babasının cesedinin bulunmaması acaba defterde yazılanlarla ilgili mi diye düşünür. Düşünmekle kalmaz Erdinç,Mehmet,Seda ve Esra dörtlüsü biraz araştırma yaptıktan sonra Erdinç'in köyüne giderler. Korku,fantastik türde olan #hirudo sizi öyle korkutacak bir kitap değil. Kurgudaki varlığın ne olduğunun ortaya ilk sayfalarda çıkmış olması gizem kısmınıda ortadan kaldırmış oldu. Kitabın sonuna doğru çözülmesini isterdim. Seri olacak hikayemizin ilk kitabı olduğunu belirtmek isterim. Sevgiyle ve kitapla kalın
2022 41. kitabı
#hirudo (Kan emici) Ölüm sadece başlangıç, hayat yeni başlıyor. Hirudo:kan emici anlamı taşıyan Latince kökenli bir kelime dir. Hayvan genetiği ve üreme laboratuvarı olarak açılmış zamanla çizgisini aşarak en uzun yaşayan hayvanın günlerini insanlara taşımak için gönüllüler aramış.Borc batağında olan maddi sıkıntı çeken ve paranın sıcaklığının cezb ettiği insanlar hiç düşünmeden bu teklifi kabul etmiş ve denek olmaya başlanmış. (Tarihte en uzun yaşayan hayvanın 245 yıl yaşadığı düşünülen Grönland balinası dır.) Kimyasal maddelere maruz kalan kişiler zamanla genleri değişmiş ve mutasyona uğrayarak insan ve hayvanların kanları ile beslenen kanatlı yaratıklara dönüştüler. Babasını çok küçük yaşta kaybeden Erdinç sayfalarının bazılarının yanmış halde olan bir kitabın peşine düşerek arkadaşları Mehmet, Seda ve Esra ile babasının trafik kazası geçirip cenazesine bile ulaşılamayan köyüne gider ve bu eksik sayfaları tamamlamaya çalışırlar. Ancak türlü tehlikelerin ve tuhaf yaratıklardan başka kimse neredeyse köyde yaşamıyor ve nerdeyse 1kisi kalmış köyde. Bakalım incin top oynayan bu köyde Erdinç ve arkadaşları insanlığın sonunu getirecek bu yaratıklar karşında neler yapacak. Laboratuvar da yapılan deneyler sonucunda en uzun yaşayan hayvan genetiği insana aktarilabildi mi? Erdinç ve arkadaşlarının karşına çıkan lider kimdir? Baştan sona heyecan ve gerilimi iliklerinize kadar yaşatan bir kitap doğrusu erdinç'in arkadaşlarını kendi peşinden sürükleyerek ölüme itmelerini sevmedim en çok üzüldüğüm olay karakteri kan emici Esma oldu çünkü Esma günahsızdı ve onlara içtenlikle yardım etmeye çalışıyordu Mehmet'in hain planına kurban gitti.Keske Esma için farklı bir son olsaydı. Olayların kurgusu çok ustaca kaleme alınmış okuyucuda gerilimi ve korkuyu baya hissettirmis farklı bir
2022 39. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #hirudo adlı bir eser ile geldim. Gerilim, korku, aksiyon severler toplanın. Bu eser tam size göre. Üniversite öğrencisi Erdinç'in evde babasından kalan sandıkta bulduğu sayfaları eksik defterin okunmasıyla olayların sır kapıları aralanıyor. Mezarlıkta bekçilik yapan Zeki bir gün çok korkunç bir canavara denk gelir. Ve mezarlıkta biz çığlık sesi duyulur sonra Zekiden bir daha haber alınamaz. Ardından Erdinç'in babasının araba kazası yaptığı duyulur ve ceset bulunamaz. Defterde Zeki'nin yaşadıklarını okuyan Erdinç babasıyla bir bağlantısı olduğunu düşünüp arkadaşlarına bahseder öğrendiklerini. Hummalı bir araştırma yapan arkadaşları bazı önemli bilgiler bulur. Bunun üzerine Erdinç ve arkadaşları Mehmet, Esra ve Seda Zeki'nin olayı yaşadığı köye doğru yola çıkarlar. Başlarına geleceklerden habersiz 4 arkadaşlar köye varlıklarında Erdinç'in babasının yaşarken kullandığı evine geçerler köy adeta mezarlık gibi ıssız ve sessizdir. Orda Zekariya ile tanışırlar ve ardından canavarlar ile yüzleşirler. Hirudo Latince bir kelime olup anlamı kan emici demektir. Canavar olarak bilinen canlılar aslında mutasyona uğramış insanlar. Köyün ilerisinde kurulan laboratuvar da bilimsel deneyler için köy halkının bir kısmını denek olarak kullandı. Ve o insanlar mutasyona uğrayarak kan emici haline geldi. Sizce köyde neler yaşandı? Erdinç babası hakkında neler öğrendi? Sır perdesi ne kadar aralandı? Her şey kitapta son ana kadar bekleyin diyor ve yarım bırakılışlar var... Yola ikinci ile devam edeceğiz. Şimdiden sabırsızlık içinde bekliyorum. Yazarın kurgusunun güçlü olmasından dolayı gerilim, korku severler için harika bir seçim olacaktır. Yazarın kalemi daim olsun.
2022 187. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2022 22:28
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Burak Kahraman'ın kaleminden Hirudo adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Hirudo kelimesi Latincede "kan emici anlamına gelmektedir. Kitabımızın konusundan bahsedecek olursam Erdinç küçük yaşta trafik kazası sonucu babasını kaybediyor. Üniversite çağına gelen Erdinç'in annesi sarhoş bir adamla evleniyor ve Erdinç bu adamla anlaşamadığı için en yakın arkadaşı Mehmet ile bir ev tutup orada yaşamaya devam ediyorlar. Erdinç yıllar sonra babasını hatırlatan bir kitap buluyor ve bu kitabı arkadaşları Mehmet,Esra,Seda ile okumaya başlıyorlar. Kitabımızın devamında Erdinç'in bu kitabı bulması sonucu arkadaşları Mehmet,Esra,Seda ile beraber köye gidip yaptıkları araştırmalar ve karşılaştıkları ölüler ve kan emici diye adlandırdıkları cisimlerle verdikleri zorlu mücadeleyi okuyoruz. Yazarın kalemi çok akıcıydı. Kitapta yok yok aşk,gerilim, korku hepsini yaşadım. Çok severek okuduğum bir kitap oldu. Yazarın kalemine sağlık.