Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hoş Sedâlar

Osman Nuri Topbaş

Hoş Sedâlar Gönderileri

Hoş Sedâlar kitaplarını, Hoş Sedâlar sözleri ve alıntılarını, Hoş Sedâlar yazarlarını, Hoş Sedâlar yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ben Kimim?
“Gafiläne bir hayat; çocuklukta oyun, gençlikte şehvet, erginlikte gaflet, ihtiyarlıkta elden gidenlere hasret ve nedämetten ibarettir. “Hayat nedir?” Suäline, yanlızca toprağın rutubeti ve mezar taşlarının katılığı cevap olarak yükselecekse; böyle bir gafletle ziyan edilmiş kısacık bir fäni hayattan daha acı ne olabilir?..
Sayfa 38 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Bir Buket Çiçeğin Düşündürdüğü…
“İnsan kendisine bir buket çiçek verene teşekkür eder. Fakat ne gafildir ki, o çiçeği yaratana (ALLAHﷻ) teşekkür etmeyi unutur! Hälbuki esas teşekkür edilecek, onu yaratandır. ALLAH o çiçeği yaratmasa, o kişi, o çiçeği sana getirebilecek miydi? ALLAH’tan başka yaratan var mı? Yok! Zira; Dünyada halk ve bekä sıfatının bir tecellisi yoktur! O hälde; Her häl ve nimette evvelä; Şükür O’na! Sonsuz hamd O’na!..
Sayfa 37 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Reklam
“Yön yön sarılmışım ne yana baksam, Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkär ressam; Geçip de aynaya soran olmaz mı?”
Sayfa 27 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
“Cenäb-ı Hakk’ı tanımak, ancak Kur’än’ı Kerim’deki äyetleri ve cihanı süslediği ilähi azamet tecellilerini kalben okumak ile mümkündür. Bu okuyuş, ancak vahiyle terbiye edilmiş bir aklın tefekkürüyle; menfi häl ve hasletlerden temizlenmiş selim bir kalbin hissiyätıyla häsıl olabilir. Böyle bir tefekkür, imänın anahtarıdır.”
Sayfa 25 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Necip Fazıl Kısakürek, gaflet ehline şöyle seslenir:
“Yön yön sarılmışım ne yana baksam, Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkär ressam; Geçip de aynaya soran olmaz mı?”
Sayfa 27 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Bu dünyadaki işler, çocukların sahil kenarındaki kumlukta ev yapmalarına benzer. Onlar kumları üst üste yığarlar da sonra birbirlerine fiyaka satarak; “Ne güzel bir kale yaptım, ne güzel ev yaptım.” derler. Sonra denizden bir dalga gelir ve hepsini bir anda alır gider. Aynen bunun gibi; insan bu fäni älemde dünyaya ait ne yaparsa yapsın, äkıbet, bir ecel dalgası gelip onu häk ile yeksän etmektedir. Bu sebeple mühim olan, sälih aleller ve hayır-hasenät ile gök kubbede hoş sedä bırakarak ömür defterini kapatabilmektir.”
Sayfa 13 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Reklam
HAK DOSLARININ FÄRİKALARI…
“Hak dostları; ALLAH Rasulü’nün tezkiye vazifesini devam ettiren; müsterşidi, aşk, muhabbet, feyiz ve ruhäniyetle irşäd eden kämil mürşidlerdir. Onlar dinin zähir ve bätımını ikmäl ederek, Fahr-i Käinät Efendimiz’in zamana yayılmış värisleri olan gönül ehlidir, gönül rehberleridir.”
Sayfa 12 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Hikmetli Levhalar.
“ İman nedir? diye aklıma sordum. Aklım da kalbimin kulağına eğilip; İman edepten ibarettir… diye fısıldadı. O hälde edebi olmayan kimse, ALLAH’ın lutfundan mahrum kalır. İnsan ile diğer mahlukat arasındaki fark, edep ve hayädır.”
Sayfa 11 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
“Biz her şeyiyle mükemmel bir medeniyete sahibiz. Hälä dünya mimarlarını hayran bırakan mimarisiyle büyük bir medeniyet… Sanatıyla büyük bir medeniyet… İdare kudreti ve şefkatiyle büyük bir medeniyet… Fakat hässaten yetişdirdiği; içli, hisli, duygulu, ahläklı, huzur dolu insanıyla büyük bir medeniyet… Toplumu bir ağ gibi ören şefkat ve merhamet menbai vakıflarıyla büyük bir medeniyet… İşte tarihimiz!… İşte gerçek medeniyet!… Zira her medeniyet, kendi insan tipini, inşä eder.”
Sayfa 10 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
“Kur’än, muräd-ı ilähiye ifade eder. Bu bakımdan, onun her harfinde bin bir mucize ve hikmet gizlidir. Kur’än-ı Kerim’in ihtivä ettiği mänäları belirtmek için yapılan tefsirler ve tercümeler; ancak sonsuz bir okyanustan terzi yüksüğü ile su almak kabilindendir.”
Sayfa 9 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Reklam
En güzel miras
“Anne-babaların evlätlarına bırakacakları en güzel miras, İsläm’ın karakter ve şahsiyet mirasıdır. Zira evläda bırakılan maddi miras; ne olursa olsun, nihayetinde bu dünyada kalmaya mahkumdur. Ayrıca bu maddi mirasın hayırda mı şerde mi kullanılacağı da meçhuldür. Läkin mänevi miras, sahibini hiçbir zaman yalnız bırakmaz ve onu ebedi bir saädete ulaştırır.”
Sayfa 8 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Şaiir, hayatın hazan faslını mısralara şöyle dökmüştür:
“Bir merhaleden güneşle deryä görünür. Bir merhaleden her iki dünyä görünür. Son merhale bir fasl-ı hazandır ki sürer; Geçmiş-gelecek cümlesi rü’yä görünür.” Esas hüner: Seraplara aldanmamak!..
Sayfa 5 - Yüzakı YayıncılıkKitabı okuyor
Hiç
Hiç unutmamalı ki: Azamet-i İlâhiyye karşısında; insan da hiçtir, kâinat da hiçtir. Cennetin küçücük bir nimeti mukabilinde, bu dünyanın bütün âlâyişi de bir hiçtir. Cehennemdeki azâbın bir ânına mukabil, dünyada çekilebilecek bütün meşakkat ve çileler de bir hiçtir.
Sayfa 272Kitabı okudu
Fatih Sultan Mehmed Han, bir vakfiyesinde şöyle demekteydi: " İnşâ ettirdiğim imârethânemde İstanbul fukarâsı yemek yiyeler! İstanbul fethinin şehid ailelerine ve yetimlerine ise; kapalı kaplarda, hava karardıktan sonra, komşuların dikkatini celb etmeden, onların izzet ve haysiyetleri korunarak yemek ikrâm edile!.."
Sayfa 232Kitabı okudu
21 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.