Incarceron Serisi 1.Kitap

Pegasus Yayınları
Orijinal Adı:
Incarceron (Incarceron, #1)

2024 68. kitabı
Kitabın sonuna geldiğiniz de şaşırtıcı olaylarla karşılaşıyorsunuz. Kitabınızı okurken, kitaptaki olayların geleceğiyle ilgili kurgular oluştururken bir sonraki satırı okuduğunuzda yazarın sizinle kedinin fareyle oynadığı gibi oynadığını hissediyorsunuz net bir şekilde. Bu da okunası kitaplar listemize bir kitap daha eklemeniz için yeterli bir sebep bence.
2023 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2023 23:54
Kitap akıcı, bilim kurgu fantastik karışımı. Çoğu kişi de okuma alışkanlığını bu kitapla kazandığını belirtmiş ama ben sevemedim. Muhtemelen gençlik kısmına daha çok hitap ettiğindendir. Ben yaşlanıyorum sonuçta :) keyifli okumalar dilerim.
2020 115. kitabı
Çok güzel bi kitaptı bence. Ilk başladığımda olayı pek kavrayamadım ama okudukça daha rahat çözüyorsunuz hapisanenein mantığını. Fantastik ve distopik bi dünya oluşturulmaya çalışılmış. Ve bence gayet güzel başarılmış. Fantastik ve çerezlik bi kitap arıyorsanız ideal bi seçim olacaktır.
INCARCERON KİTAP İNCELEMESİ
2023 5. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2023 14:31
Bu kitabı geçen sene okumuştum ama aranızda yanlışlıkla denk gelipte okumak isteyenler olabilir diye bir inceleme yazmak istedim. Kitabı bitirme süremden (192 günde bitirdi) ne kadar süründüğümü
1000k
2025 11. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2025 11:59
Kitaplar vardır, seni anlatacaklarına bağırarak çağırır. Ama bazıları sessizdir; seni biraz süründürür, seni yoklar, seni sınar hatta acı çektirir. Catherine Fisher’ın Incarceron adlı romanı da işte
2020 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2020 10:26
İncarceron serisi iki kitap. Serinin ilk kitabı İncarceron. İncarceron,bir hapishane.Fakat öyle bir hapishane ki,nefes alıyor,konuşuyor,engin ve bilinmez,sayısız şehirler,denizler,ormanlar,kuleler,hücreler var bu hapishanede.Bu hapishanenin rahimleri olan hücreler var.Bu hücrelerde hapishane yeni insanlar yaratıyor.Buradan dışarıya çıkmak imkansız... Açıkcası bizim ne farkımız var bu hapishanedeki mahkumlardan diye düşünmeden edemedim.Ölene dek çıkamayacağımız şehirleri,ormanları,denizleri,sürekli doğan insanlardan,hayvanlardan ve bitkilerden oluşan bu dünyada bizde sıkışıp kalmış değil miyiz aslında? Kitaba dönersek,bu hapishanenin dışında kraliçenin seçtiği bir dönemde yaşayan gerçek bir dünya var.Fakat bu dünya da protokollerle herkesin elini kolunu bağlayan,özgürlükleri kısıtlayan,kısır bir şekilde taklit edilip,statik,boş bir dünya.Yenilik yok,değişen hiçbir şey büyümüyor,gelişmiyor.Zaman durmuş....Claudia,bu zamanın içinde mahkum,Finn ise hapishanede. Finn,bu hapishaneye gönderilmiş ve belleği silinmiş.Sadece zaman zaman imgelemler görüyor.Ve aslında buraya ait olmadığını düşünüyor.Ve bu hapishaneden kaçmanın bir yolunu arıyor.... Kurgu ve yaratıcılık açısından güzel bir kitaptı.Fantastik-Bilimkurgu sevenler için tavsiye edilir
2020 125. kitabı
Şöyle sakin sakin oturup okunabilecek, bilim kurgu, fantastik karışımı gençlere ve genç hissedenlere hitap eden bir seri. Kitabın dili sade ve akıcı, konusu ilginç. Yorulmadan hoşça zaman geçirerek okuyabileceğiniz bir eser. Bu eser hakkında söyleyebileceğim daha fazla bir söz de yok. Kitap hakkında genel kanım olumlu fakat havalara da uçmuyorum.
2015 15. kitabı
öğretmenimin tavsiyesiyle başlamıştım bu kitaba ilk 150 sayfası tamamen işkenceyle geçti sırf yasemin hoca nasıl gidiyor deyince cevap veremem diye okuyordum. fakat kitaptaki gerilim öyle sürüklüyor ki insanı kitaba devam ettiğimde anladım sabırla okuyabilirseniz eğer çok beğeneceksiniz
2021 81. kitabı
İncarceron Aralık ayının 1-15 tarihleri arasında #GülEtkinlik ile #mavirenklikitaplar okuduk. Bende Pegasus YayınlarıPegasus Yayınları tarafından yayınlanmış olan, yazar #catherinefisher ve çevirmen #dostkörpe kaleminden #incarceron kitabını okudum. Bir #distopya kitabı olan #incarceron aynı zamanda bir dönem kitabı olduğundan farklı ve güzel bir deneyim oldu benim için. Distopya kitaplarını da çok sevdiğimden farklı bir evrende buldum kendi her defasında. Okumakta zorlandığım bir dönemden geçtiğim için okumaya teşvik edecek, kolay ama sürükleyici bir kitaptı benim için. Konusu nedir? Claudia prensesler gibi büyümüş eğitilmiş İncanceron Hapishanesi müdürünün kızıdır. Üstüne üstlük taht varisi Prens Casper ile nişanlıdır. Finn ise Hapishanenin enginliğinde Comitatuslar ile hayatta kalmaya çalışan geçmişini hatırlamayan bir mahkumdur. Tek bir bildiği vardır o da henüz hiçbir mahkumun görmediği dış dünyaya ait olmasıdır. Claudia’nın merakı, Finn’in yapmış olduğu soygun iki gençi bir araya getirir. Başka bir kitapta buluşmak üzere, edebiyatla kalın #pegasusyayınları
2018 48. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2018 00:00
İki yıl önce aldığım, başlayıp 30. sayfasında sıkılıp bıraktığım bir kitaptı. İki gün önce tekrar denemek için elime aldım ve roman su gibi akıp gitti. Daha önce nasıl bıraktığıma kendim de şaşırdım doğrusu. Muhteşem bir hayal gücü. İkinci kitap olduğundan dolayı bir çok şey havada kalıyor bu kitapta. Sadece o hayali dünyada dolaşmak için bile okunur.

Catherine FisherYazar · 5 kitap
1957 doğumlu İngiliz yazar ve şair. Fantastik çocuk kitapları ve şiirleri vardır. 'İmmrama Wac Genç Yazarlar Ödülü'nü ve 1990 yılında 'Cardiff Uluslararası Şiir Yarışma'sını kazanmıştır. Arkeoloji eğitimi almış ve yaratıcılık, yazarlık konusunda dersler vermektedir. Tip olarak Ursula Le Quin'e benzetilmektedir. Yaklaşık 19 kitabı vardır fakat sadece bir kaç tanesi Türkçe'ye çevrilmiştir.