SON...
Haksızlık yapan bir insan olarak mı Tanrısal bir insan olarak mı tanınmak istersin?
Sayfa 57 - Say Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Biz de...
Senin gibi bilge insanları dinlemekten çok zevk alırım Sokrates!
Sayfa 39 - Say Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Reklam
İnsan, kötü konuşanı ayırt edemiyorsa iyi konuşanı da ayırt edemez.
Sayfa 38 - Say Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Homeros
Yunanistan'ın en büyük eğitimcisi, İlyada ve Odysseia adlı eserleri Yunan dünyasının kutsal kitapları olarak görülen Homeros, insani işlerle, teknik sanatlarla, insanların erdemleri ve kötülükleriyle ve dinle ilgili her şeyi bilen biri olarak mütalaa edilir.
Sayfa 26 - Say Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Başlarken...
“ Platon, şiire sadece bir eğitim aracı olarak yaklaşır. Şairin yaptığı iş, yerine getirdiği hizmet, insanlara bir şeyler öğretmek, sözgelimi… insanların eş seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini, kendilerini kimlerden dost edinmeleri gerektiğini, insanlarla Tanrılar arasındaki ilişkilerin mahiyetini vs. öğretmektir. Bu yüzden Platon şairleri de tıpkı hekimler, mühendisler, marangozlar gibi... bilgi ya da hikmet sahibi eğiticiler olarak değerlendirir. ”
Sayfa 24·Kitabı okudu
Felsefe
Ön Söz
İon, Platon'un ilk dönem eserlerinden biridir. Diyaloğun bir başka özelliği de, onun en kısa Platon diyaloglarından biri olmasıdır. Onu modern zamanlarda ele alan ve üzerinde çok ayrıntılı bir şekilde duran ilk kişilerden birinin, ünlü Alman şairi ve düşünürü Goethe olduğu kabul edilir.
Sayfa 19 - Say Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Reklam
Reklam