Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi

Osman Bakar

İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi Sözleri ve Alıntıları

İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi sözleri ve alıntılarını, İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi kitap alıntılarını, İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Hayyâm tarihte hem büyük bir şair hem de seçkin bir matematikçi olan belki de tek şahsiyetti."
Sayfa 169 - Seyyid Hüseyin Nasr, Science and Civilization in IslamKitabı okudu
...İslâmî bakış açısında, Allah'ı ve diğer manevî varlıkları bilime dahil etmek ne lüzumsuz bir iştir, ne de bilimsel araştırma ve açıklamanın buyruklarıyla çelişkilidir. İlâhî ilke prensibinin doğal alana dahil edilmesi, maddî sebeplerin araştırılmasının şerefine en küçük bir gölge düşürmemektedir.
Sayfa 238 - 239Kitabı okudu
Reklam
(İslam coğrafyalarında) Mantığın yoğun bir şekilde kullanılması Allah'a ve dine isyan eden bir seküler rasyonalizme ve yine aynı şekilde deneyin yaygın olarak kullanılması da duyuları tüm bilgilerin kaynağı olarak gören bir deneyciliğe sebep olmadı.
Modern bilim, tabiî dünyayı farklı çalışan ve farklı bilme yolları geliştirmiş olan toplumlar ve medeniyetler olduğu şeklindeki tarihsel gerçeği kabul etmelidr.
Eskiden beri saygı duyulan manevî ve ahlâkî değerler pahasına derinleşen bilim ve teknoloji saplantısı, günümüzdeki en büyük talihsizliklerden birisidir. Saplantının maddî bir güçte olması daha da büyük bir talihsizliktir.
Sayfa 235Kitabı okudu
...İbn Sînâ'ya göre, sadece dünyanın bilgisini İlâhî İlke'nin bilgisine bağlayan bilim gerçek bilimdir.
Sayfa 75 - F.Brunner, Science et Realite, s.13Kitabı okudu
Reklam
Eğer uyanık hâlimiz uykudaki hayâllerimizin ve inançlarımızın temelsiz olduğuna hükmediyorsa, akıl-üstü hâl de benzer bir şekilde rasyonel inançlarımız hakkında hüküm verebilir.
Sayfa 60 - GazzâliKitabı okudu
İslam'da mantık hiçbir zaman imanın karşısına konumlandırılmamıştır.
...modern, seküler bilim, dini kendi dünya görüşünden dışlayarak dine dayalı bilimden, özellikle İslam biliminden daha yüksek bir tarafsızlık, evrensellik ve adalet standartlarına ulaşabildiğini henüz göstermemiştir.
Uzun yıllar boyunca -9. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar- Müslümanlar, bilim ve teknoloji sahasında entelektüel açıdan lider olmuşlardır. Müslümanlar olarak İslâm medeniyeti tarihinin bu şerefli bölümüyle elbette övünüyoruz.
34 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.