İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi

Osman Bakar

İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi Sözleri ve Alıntıları

İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi sözleri ve alıntılarını, İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi kitap alıntılarını, İslam Bilim Tarihi ve Felsefesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Herhangi bir hayat tarzının bileşenleri şunlardır: - Beslenme alışkanlıkları ve yiyecek üretim ve tüketim tarzları - Cinsel alışkanlıklar - Çalışma alışkanlıkları - Çevrenin düzenlenmesi - Sağlık, hastalık, rahatsızlık ve tedaviye karşı genel tutum
Geleneksel kozmolojinin kabulünün önemli metodolojik sonuçları vardır. Bu, modern bilimsel metodun eşyayı bilmede tek yol olma iddiasını bırakması anlamına gelir.
Reklam
Gerçekliğin; en aşağıdan, yani fiziksel dünyadan en yukarıya, yani insanın da dahil olduğu kâinâtın yaratıcısı olan Allah’a kadar uzanan hiyerarşik seviyeleri vardır. Kâinâtın üç temel niteliksel bölümü; fiziksel, saf manevî ve ikisi arasındaki ara-âlem, yani latîf âlemden oluşur. Kur’ân’da bu üç bölüm sırasıyla; nurdan mahlûklar, ateşten mahlûklar ve topraktan mahlûklar ile temsil edilmiştir.
Fiziksel gerçeklik, bütün gerçekliğin yalnızca bir yönüdür. Müslümanlar fiziksel gerçekliği birçok gerçeklik düzlemi arasındaki en alt derece olarak görmüşlerdir. En üst derecede ise Allah vardır.
İslâm inanç sistemi, ne kadar güçlü ve gelişmiş teleskop ve mikroskop gibi araçlar kullanılsa da fiziksel duyuların ulaşacağı bilgi sınırlarının dışında olgular ve gerçekler olduğunu belirtir.
Mantık, Müslüman filozoflar ve bilim adamları tarafından, aşkın olanın farkında olan bir dinî bilinç çerçevesinde geliştirildi. Onların gözünde mantık, doğru bir akılla doğru şekilde kullanılırsa kişiyi aşkın olanın bizzat kendisine yönlendirebilirdi.
Reklam
34 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.