The Edens #4

Devney Perry LLC
9781957376301
İngilizce

2024 51. kitabı
Evet,bu ara çıkmasını beklerken çürüdüğüm kitapları okumaya karar verdim.Çok sevdiğim Edens serisine İngilizce devam ediyorum.Kitaptaki erkek karaktere aşırı yükselmiştim,çünkü seride en çok seven karakter diye görüyordum hep yorumlarda.Ama benim favorim olmadı. Kitabın konusunu aslında serinin önceki kitabının sonunda okumuştuk.Eloise ile Foster’ın antrenörü Jasper’in Vegas ‘ta evlenmesi.Sarhoşken aldıkları bu kararı ilk etapta iptal edemeyince bazı olaylar sebebiyle üç aylık anlaşmaya dönüştürmelerini okuyoruz. Bazı kısımlar spoiler olabilir! Kardeşler içinde Eloise’e pek ısınamamıştım diğer kitaplarda.Kendi kitabında sevdim.Ama Jasper biraz hayal kırıklığıydı benim için.Yani huysuz karakterler okumayı severim ama Jasper bildiğin iletişimsizdi yani. Özellikle Eden ailesine karşı çok tepkiseldi.Çok saçma sapan bir ailesi var anlıyorum onu ama herkes de böyle değil sonuçta.Anne ve babasının Eloise ile ilgili düşüncelerini bile çarpıttı ve bu noktadan vurmaya çalıştı.Aslında ailesinin otelle ilgili çekinceleri tamamen kızlarının mutlu olup olmamasıyla ilgiliydi bence.Yani bütün çocuklarına sıkıntı çıkarmadan işletmelerini verip Eloise’e karşı mı garezleri vardı ,bence hayır.Sadece duygusal yapıda olduğu için işletmeyi yönetirken daha katı olursa daha az incinir düşüncesiyle yaptılar.Ama Jasper otel için Eloise’in verdiği mücadeleye saygı duysa da Anne ve Harrison’u kötü göstermeye çalıştı.Bu konuya çok takıldığım için uzattım biraz,beni çok rahatsız etti.Bir de ilişkilerinin seyrini biraz sevmedim.Hani madem evlendik,dur üç ayı birlikte geçirelim,bol boş sevişelim falan.Bunun yerine aynı evde yaşamak zorunda kalıp zamanla yakınlaşsalardı daha çok severdim.Son olarak yorum yapmak bile istemiyorum ama Jasper eski karısı…Yani kanım dondu olurken bu kadar toksik bencil
2024 5. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2024 00:00
Eden serisinde en sevdiğim hikayelerden oldu. Eden ailesini gerçekten çok seviyorum ve bu hikaye de aralarında en gerçek hissettirenlerden oldu. Bazen bazı hikayelerde karakterlerin bazı travmaları olur ve okuyuca geçmez, bu travmalar hikayenin akışına da işlediğinden sonuç olarak kitabı da sevemezsiniz. Bu kitapta Jasper’ın duvarlarının sebebini yavaşça öğrenmemiz, onları yıkışı bence çok güzel işlenmişti. Ufak tefek beklentilerim kalmadı desem yalan olur ama büyük ölçüde beni tatmin etti. Kitap bu sene içinde Ren yayınlarından Türkçe olarak çıkacak Türkçe çevirisi çıktığında tekrar okumak istiyorum.
2024 20. kitabı
Son iki kitaptır Edens Serisi beni üzüyor. Sanırım 2.kitap hep favorim olarak kalacak. Gerçekten seveceğimi düşünerek, sevmek isteyerek başlamıştım ama ortalama bir noktada kaldı Jasper ve Eloise. Jasper ve Eloise Eden'ın hikayesini önceki kitabın sonunda merak etmiştim aslında. Las Vegas, sarhoşken bir evlilik... Yani daha ne olsun? Karakterlerin çekimi olacak, o tutku ve aşkı okuyacağım diye bayağı seveceğim beklentisiyle başladım kitaba da. Ancak... çok fazla beklemediğim şekilde ilerledi. Yani elbet yazar benim istediğim gibi yazacak değil de birazcık duygu istedim açıkçası. Kitabın %60'ı yatakta bitti. Kalan %40'ı da yine yatakta geçti ama arada olaylar vardı da. Eloise ve Jasper kitap boyunca tutkuya boğdu ama duygular pek geçmedi bana. Bölümler aynı döngüde başladı ve bitti gibiydi sanki. %40'lık kısımda yine azıcık karakterler dahil oldu da kurgu ilerledi. Kötü değildi kesinlikle. Aksine akıcı, okurken sıkmadı. Aslında keyifliydi de okuması. Sadece bir tık fazla geldi smut bana. Daha duygusal bekledim ben. Eloise ve Jasper arasındaki tutku ve çekimi hissetmek istedim. Kurgudan bağımsız Jasper ve Eloise olarak karakterler yormadı beni. Jasper'a üzüldüm hatta. Seriyi bitiririm, çabucak okunup motive ediyor. Ortalama olarak bakarsam idare eder diyebilirim kitaba. Ancak bir sonraki kitaba geçmeliyim şeklinde bir sevgim olmadı. İlk iki kitaptaki o duyguları alamadım ne yazık ki. Umarım novella ve Lyla beni yeniden motive eder seriye.
2024 50. kitabı
Jasper Vale ~ Devney Perry #KitapYorumu Eliose ve Jasper sarhoş oldukları anda ani bir kararla Vegasta evleniyorlar. Sabah uyandıklarında bu şoku atlatmaya çalışıyorlar... Daha sonra kasabaya dönüyorlar. Eliose bunu herkesden saklayıp iptal işlemini gerçekleştirmek istiyor, Jasper en yakın arkadaşına yalan söylemek istemiyor ama Eloise böyle istedği için onu zorlamıyor.. Daha sonra herkes evlendiklerini öğreniyor. Ve ikili gerçekten evlilermiş gibi rol yapmaya başlıyor.. Seri benim bebeğim. Çevrilmesini bekleyecektim ama dayanamadım ingilizce okudum. Bu ikiliyi üçüncü kitabın sonunda görmüştük o zamandan beri merak ediyordum. Ama biraz beklentim altında kaldılar. Eloise'yi sevdim tatlı bir karakterdi. Jasper'ı da sevdim ama pek beklediğim gibi biri çıkmadı. Geçmişindeki olayı okurken biraz rahatsız oldum çok hoşuma gitmedi. Çift olarak güzellerdi, Jasper'ın Eloise için yaptığı bir iki şeye eridim bittim. Özellikle... Eloise aile buluşmaları için kurabiye yapıyor ama yemek yapmayı beceremiyor bu yüzden yaptığı şeyler hiç güzel olmuyor ve ailesininde beğenmediğini anlıyor. Yine bir buluşma için kurabiye yapıyor ama onları yakıyor. Sonra ağlıyor o sırada Jasper geliyor. Olanları anlatıyor. Jasper kurabiyeden hiç hoşlanmasada Eloise ailesinin yanına eli boş gitmesin ve daha çok üzülmesin diye kalkıp onun için kurabiye yapıyor... Diğer kitaplara göre +18 sahne baya fazlaydı ona biraz şaşırdım.
2024 81. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2024 08:33
Devney Perry / Jasper Vadisi Her kitabında Edens ailesinin farklı bir ferdi ile tanıştığımız #EdensSerisi nin dördüncü kitabı #JasperVadisi . Bu kitabında da Eloise ve Jasper’ı daha yakından tanıyoruz. Bu aileyi ve kasabayı çok seviyorum. Gerçekmiş gibi gidip onlarla yaşama isteği uyandırıyorlar. Eloise’in tüm hayatı boyunca tek hayali aile oteli olan The Eloise’e sahip olmaktı. Geçmişte yaptıklarının izini silmiş ve ailesine ne kadar sorumluluk sahibi olduğunu ispatlamak için çok çalışmıştı. Amacına ulaşmasına çok az kalmışken ise hayatının en büyük sorumsuzluğunu yapmıştı. Haftasonu için gittiği Las Vegas’ta alkolü fazla kaçırmış, o pervasızlıkla şapelde evlenmiş ve sabah uyandığında yanındaki adamla ilk şoku yaşamıştı. Evlenmesi bile büyük bir sorunken, evlendiği kişiyi ailesine açıklaması daha büyük bir sorundu. Kızkardeşinin evleneceği adamın en yakın arkadaşı olan Jasper, kasabaya yeni taşınmış ve kaçması zor olacak biriydi. Tek isteği bu düğünü feshetmekti ama bunun o kadar kolay olmadığı gibi bir de Jasper’in evlendiğini arkadaşından saklamaması olayları iyice karıştırmıştı. Jasper için hayat hep çok zor olmuştu. Ailesi ve eski karısı ile yaşadıkları peşini bırakmıyor, mesafe koysa da eski eşi arayarak hayatını zorlaştırıyordu. Şimdi de bir düğün davetiyesi göndermiş ve onu mutlaka beklediğini söylüyordu. İçinde bulunduğu durumda aklına bir çare gelir. Üç ay boyunca rol yapmalarını önerir. Böylelikle hem Eloise otelini kaybetmemiş olacak hem de Jasper eski eşinin düğününe evli bir adam olarak giderek gururunu kurtaracaktı. Ne kadar zor olabilirdi ki? İkisi de istediklerini elde edecek ve sonunda boşanacaklardı. Üç ay aynı evde rol yapmak başaramayacağı birşey değildi. Keyifli okumalar…
JASPER VADİSİ
2024 82. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 19:01
Herkese Merhaba, Edens serisinin 4. Kitabı ile karşınzıdayım. Beklenti ile başlamadım, serinin devamı diye almıştım, hatta baya beğenmem diye okumaya başladım ama beni şaşırtı ve beğendim. Puan konusunda baya bir ikilem yaşadım, 6 mı? 7 mı? Diye. Sinirlendiğim bazı şeyler oldu baya hemde.... Bide allah aşkına kitabın orjinal ismi ‘’Jasper Vale’’ adamın ismi ve soyadı. Bizde neden jasper ovası diye cevrildik, gerçekten inanılır gibi değil yaa, adamın soyadını ova diye değiştirmek nedir ya .... Neden 6 puan? Derseniz. O olay beni aşırı rahatsız etti, bu kadar rahatsız etmeseydi 7 verirdim. Elosie gerçekten sevdim.. Konusuna gelirsek; Eloise Eden ve Jasper vale bir Vegas gecesinde sarhoş olduklarından sabahında kendilerini evli bulurlar. Ve ikisi bundan ne kadar kaçmaya calışsada kader onları biraaraya ve evliklerine devam etmek zorunda kalırlar. Eloise otelini almak için kabul eder, Jasper’da Üç ay boyunca rol yapıp, katılacağı bir düğünde ona eşlik etmesini rica eder. İlişkileri böyle başlar. Şimdi kitapda sadece Eloise sevdim ve asla seveceğimi düşünmemiştim. Hatta baya önyargılıydım kendisine.... ama tabiki kendisi saf ve yufka yürekli bir kızımız.. tüm puanım kendisine aslında , asla diper faktörler değil, kızın aşkını iliklerinize kadar hissediyorsunuz, ailesine olan bağımlılığı , bağımlılık yüzünden ailesi ne ister onu yapması, o yanlızğını filan baya güzeldi. Kitapta böyle mükemmel bir ailesi , her zaman destekleyen bir aile varmış gibi gözüküyor ama asla öyle değildi. Hatta anne ve babasından aşırı nefret ettim. Kızlara karşı bukadar güvensiz olduklarını baya bir hissettirdiler. Bide gizlice evlendiği için de kızdılar. Kız tek başına mücadele etti, ne abileri nede kız kardeşleri hiç ortalıkta yoktu. Kızı öyle yanlız bıraktılar. Hatta en sinir olduğum şey
1000k
Jasper VadisiDevney Perry · Ren Kitap · 2024567 okunma
Foster'a olan nefretim hala baki resmen dhwhdjejf
2024 182. kitabı
Jasper Vadisi - Devney Perry Herkese selam. Edens kardeşleri okumayı seviyorum en azından ilk iki kitapta sevmiştim. Gayet tadındaydı ilk iki kitap. Ama zaten Talia'nın kitabında Foster'a aşırı sinir olmuştum arkadaşı da ondan farksız değildi. İkisi de birbirinden beter. Foster, utanmasa Talia'ya senin için en yakın arkadaşınla evlendim diyebilecek yüzsüzlükte biri. Jasper ise cinsel hayatını eski karısına anlatabilecek kadar toksik biri. Gerisi klişe zaten. Jasperin sevgisini kabul etmemesi, sonradan kabullenmesi. Ben aile sahnelerini kardeşlerin sahnelerini daha çok seviyorum okuması çok keyifli oluyor ama bu kitapta neredeyse hiç yoktu. Kız kardeşleri evlenmiş onlardan habersiz abi olarak tepki vermeleri normal gayet ama Jasper buna bile karşı çıkıyor. Bu tavırdan sonra Knox'ta Griffin de geri çekildi ve ben ikisinin de kitabını okudum geri çekilmezlerdi. En azından sonradan Eloise ile konuşmalarını bekledim. Diyorum ya kardeşler ama konuşmadılar bile doğru düzgün. Seri okumayı seviyorum ama böyle ilk iki kitaptan sonra bozunca da üzülüyorum açıkçası.
2024 87. kitabı
Sürekli iç sesleri O benim karım. Bu evlilik sahte. O benim. Bir süre sonra bayıyor , sahte evlilik deyip boşanacağız deyip sürekli sex sahnesini okumak artık göz devirdim bir süre sonra , sadece jasper’ın geçmişi üzüzüydü onu güzel yazmış yazar onun dışında pek bir olayı da yoktu , çeviri zaten kötü akıyor bir şekilde ama artık seriye devam etmeyeceğim.
2025 65. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2025 00:41
kitaba eloise'den nefret ederek ve jasper'ı severek başladım, jesper'dan ölümüne nefret edip eloise'e acıyarak bitirdim. garibim resmen üvey evlat muamelesi gördü tüm kitap boyunca. bizim sevgi pıtırcığı eden ailemiz kızlarını resmen sildiler. evet hatası çok büyük, önceden de pek iyi izlenimler bırakmamıştı zaten, ama o kadar yalnızdı ki kitap boyunca ona üzülmekten bir hal oldum resmen. onu önceki kitaplardan hep saf, salak, pervasız sanıyordum ama kendi kitabında anladım ki bu kızın sorunu hayır diyememekmiş. başına ne geldiyse kalbinin temizliğinden geldi. bu son olay hariç tabi bunun sebebi onun salaklığı ve asıl jasper'ın pervasızlığıydı. ah jasper!! senden nasıl nefret ediyorum var ya (kızgın surat emojisi) kabul edelim önceki kitapta hepimize karizmatik gelmişti ama bir insanın karizmasının altında bu kadar mı çürük bir benlik olur! o kadar foster'a laf ettiniz oh olsun size kızlar dhchfhc . hayatımda bunun kadar ikili oynayan, ne istediğini bilmeyen bir insan görmedim. eloise'i hiç ama hiç hak etmedi. zavallı kız ömrünün tamamını sevdiğini bile zar zor kabullenen bir adamla geçirecek. ah eloise sana nasıl üzülüyorum bir bilsen. bir de kitabın saçmalığından bahsedelim biraz. tamam hadi konusunu kurgusunu geçtim, bundan önceki kitapta karakterlerin daha 100. sayfada hemen sevişmelerinden yakınmıştım ama bu kitapta daha 100. sayfaya gelmeden başladılar. ve kitabın sonuna kadar her sayfada yiyiştiler. bir de adam kıza meleğim diye hitap ediyor meleğim ne allah aşkına dhhchc. bu hitabı aslında severim ama jasper... sence işin ortasında meleğim diye hitap etmek oluyor mu?? 2 dkya eloise to abelard okuyacak sanki fjjcc. neyse, konusundan, jasper'dan ve çiftten nefret etmem bir yana (eloise değil, eloise ve jasper'dan) kitabın tek iyi yanı akıcı olmasıydı. bir de
2026 68. kitabı
Nedense bu kitap için beklentim baya düşüktü ama okurken keyif aldım. Önceki kitaba göre daha iyidi. Jasper başta sinir küpü vurdum duymaz bir tip gibiydi. Okuması sinir bozucuydu ama hikayesini öğrendikçe tavrına hak vermeye başladım. Eloise için düşünceleri başından itibaren güzeldi. Eloise için daha vurucu şeyler beklerdim ama günün sonunda muylu olması güzeldi. Sadece olaylar fazla kolay ve rahat yolunda girdi. Vurucu olabilecek kısımlarda baya yumuşak kalmıştı. Sonlara doğru yaşanan olay ise gerçekten sinir bozucuydu. Özellikle gündemde böyle şeyler varken, daha etkileyici ve darbe vurucuydu.

Devney PerryYazar · 8 kitap
Devney, kırktan fazla aşk romanıyla Amazon, Wall Street Journal ve USA Today'in 1 numaralı çok satan yazarıdır. On yıl boyunca teknoloji sektöründe çalıştıktan sonra, yazma tutkusunun peşinden gitmek için konferans görüşmelerini ve proje programlarını bıraktı. Montana'da doğup büyüdü ve şimdi eşi ve iki oğluyla Washington'da yaşıyor.