Raven's Shadow (Kuzgunun Gölgesi) Serisi 1

İthaki Yayınları
Orijinal Adı:
Blood Song
Sıralamalar

Anthony Ryan yeni seriler yazarsın umarım!
2021 74. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2021 22:58
Doğrusu kapağına bakıp okumayı uzun süre ertelediğime nasıl pişman olduğumu anlatamam. Fantastik edebiyatı seven herkese kesinlikle tavsiye ediyorum. Ne yazsam tat kaçıracakmış gibi geliyor o yüzden fazladan bilgi vermek istemiyorum içeriği ile ilgili ama serinin 3 kitaptan oluştuğunu ve tamamlandığını belirtmem gerek. Bu da başlamak için başka bir sebep sanırım zira fantastik edebiyatta en çok karşılaşılan durum serilerin yarıda kalması, devam kitaplarının çıkmasını beklerken yılların geçmesi. Kısaca; okuyun pişman olmazsınız.
Fantastik Edebiyat
Kuzgunun Gölgesi: Tamamlandığı Halde Değeri Bilinmeyen Bir Seri
2019 27. kitabı
Hani bazı kitaplar veya seriler vardır, okuduğunuzda çok seversiniz ama çevrenizde okuyan kimseyi bulamazsınız. Çevrenizde bulamadığınız gibi, internette bile okuyan ve seven kişilere çok nadiren denk gelirsiniz. Kime bahsetseniz, “Aa duydum onu, ama okumadım,” der geçerler. İşte Anthony Ryan tarafından kaleme alınan “Kuzgunun Gölgesi” serisi de tam olarak öyle. Üstelik günümüzde az rastlanılan bir şekilde tamamlanmış olmasına rağmen. Fantastik edebiyatın belki de altın çağını yaşadığımız, türle ilgili yeni yeni şeylerin denendiği bu döneme şahitlik ettiğimiz için sevinmemiz gerekirken, bazı yazarların “başlanan seriyi bitirememe” huyu yüzünden bunun tadını tam olarak çıkaramıyoruz. Halbuki Anthony Ryan gibi hızlı ve güzel yazan, serisini tamamlayan yazarlar da var, ama neden yeterli tanınırlığı elde edemediğini anlamak güç. Aslen İskoç kökenli olan Ryan, hayatının büyük bir kesimini Londra’da geçirmiş ve lisans eğitimini Orta Çağ tarihi üzerine yapmış. Serinin ilk kitabı olan “Kan Şarkısı”nı 2013 yılında kendisi yayımlamasının ardından Penguin US ile anlaştıktan sonra kamudaki işinden ayrılmış ve kendini yazarlığa adamış. Türker Beşe Seri incelemesi: kayiprihtim.com/inceleme/kuzgun...
KAN ŞARKISI - KUZGUNUN GÖLGESİ 1 || YORUM
2021 30. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2021 15:40
Bir süredir kitap okumakta zorlanıyordum. Çünkü okuduğum kitaplar ya beni ruhsal bunalımlara sokuyor ya da zevkime hitap etmeyerek beni okumaktan iyice soğutuyordu. Açıkçası bu durum epey bir müddet sürdüğü için artık sıkıcı bir hal almaya başlamıştı ki Kan Şarkısı kitabına tevafuken başlayana kadar bu durumdan kurtulacağımı da hiç sanmıyordum. Serinin ilk kitabının baskısı olmadığı için devam kitaplarını satın alsam da ilk kitabı ekitap olarak okumak durumanda kaldım. Ekitap okumak da ayrı bir keyifli aslında ama kitabın fiziksel bir kopyasının elimde bulunmasını da isterim elbette. İthakiden ricam, lütfen şu kitabın yeni baskısını yapın artık. Neyse, konumuza dönelim biz. . Kan Şarkısı, Kuzgunun Gölgesi serisinin ilk kitabı. Fantastik kitaplara olan özel ilgimi beni az buçuk takip eden herkes bilir. Hatta bu kitaptan sonra fark ettim ki fantastik alanında da en sevdiğim tür epik fantastik. O yüzden bu kitap da bir süredir listemde okunmayı bekliyordu. Nihayet yakın zamanda okumaya başlayınca bu seriyi niçin bu kadar geçe bıraktığımı sorgular oldum. Kuzgunun Gölgesi serisi anladığınız üzere epik fantastik bir kurguya sahip, muhteşem karakterlerle harmanlanmış ve bir o kadar sağlam kurgusuyla bu türü sevenler için tadından yenmeyecek kadar muazzam bir yazıma sahip. Okurken, ciddi manada film izlediğiniz sanrısına kapılabiliyorsunuz ve inanın okurken bu duygudan arınmak gibi bir niyetiniz olmuyor hiçbir zaman. İlk sayfalarından itibaren başlıyor büyüleyici yolculuğumuz, son sayfaya kadar da soluksuz devam ediyor. Bir kere başına oturunca, kitap bitene kadar kalkmamak geliyor içinizden. Kurgusu öyle bir sarıp sarmalıyor ki sizi, karakterler ne yaşıyorsa siz de aynını hisseder hale geliyorsunuz. Açıkçası işim olmasa sürekli olarak oturup kitabı okumak geliyordu içimden.
2018 41. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2018 16:22
Uzun zamandır listemde olan bir kitaptı, fantastik kitap okumak istiyordum ve serinin tamamlandığını da görünce başladım. Bitmiş serileri okurken beklemek zorunda olmamak ve istediğim zaman okuyabilecek olmak beni mutlu ediyor. Kan Şarkısı yazarın ilk romanı olmasına rağmen iyi bir hikayesi var ve devam kitapları için de iyi bir temel oluşturan bir giriş kitabı. Aslında kitaptaki hikaye, karakterler ve olayların gelişimi, fantastik edebiyatın içinde aşina olduğumuz şeyler, bu da çok yeni bir şey okuyorum hissi vermiyor ancak yazar hem güzel bir tempo tutturmuş hem de kitaptaki büyü şekli hoşuma gitti, ilerleyen kitaplarda daha iyi anlayacağız muhtelen bu yetenekleri. Kitapta farklı teolojik inançları ve kültürler var, diğer kitaplarda daha büyü yetenekleri gibi bunları da daha iyi tanıyabileceğimizi umuyorum. Kitabın ilk kısımları hızlı aksa da son çeyreği özellikle çok fazla politika içinde boğuldu, bir çok isimde işin içine girince açıkçası sıkıldım biraz. Yaşanan bazı olayların sebebini pek anlayamadım, en azından sunulan sebepleri gerçekçi bulmakta güçlük çektim. Yazar daha iyi sebepler inşa edebilmeli. Sürekli karakterlerin "kardeş, kardeş" demeleri de bana fazla samimiyetsiz geldi, çoğu cümlenin sonunu kardeşimle süslemek sırf kafiye uysun diye bir şiire saçma sapan sözcükler eklemek gibiydi. Kan Şarkısı farklı bir yetenek izlenimi uyandırsa da sınırlarını anlayamadım, eğer sadece bu kitapta okuduklarımla sınırlıysa hayal kırıklığına uğrarım çünkü üzerine bir çok şey koyup, filizlendirilebilecek bir yetenek gibi duruyor. Yazarın hikayeyi okura sunma konusunda kendini geliştirmesi gerektiğine inansam da ilk kitap için gayet başarılı buldum ve serinin devam kitaplarını merak ediyorum. Kitabı sevsem de okuduğum fantastik eserler arasında kendine farklı bir yer
·664 syf.·
2018 49. kitabı
Aşırı aşırı sevdiğim bir kitabın yorumuyla merhabalar. Ben de beni tanıyan birçok insan kadar şaşkınım. Uzun zamandır bu kadar güzel bir kitap okumamıştım. Öyle sevdim ki yavaş yavaş, sindire sindire okudum. Bir hafta uzak kaldım, özlemle elime almayı bekledim falan. Resmen kitapla aşk yaşadık. Çok "popüler" bir seri olmadığı için size kısaca konudan bahsetmek istiyorum. Vaelin Al Sorna, Diyar topraklarında yaşayan meşhur bir Savaş Lordu'nun tek oğludur. Savaş Lordu bazı sebeplerden ötürü oğlunu ülkenin inancı olan İtikad'a bağlı Nişan'lardan savaşçı yetiştiren Altıncı Nişan'a bırakır ve hikayemiz böylece başlar. Geçmiş ve geleceğin güzel bir şekilde harmanlanarak verildiği, çok detaylı bir şekilde işlenmiş harika bir öyküsü var Vaelin'in. Yazar bir yandan onun eğitiminden, hayatını değiştiren olaylardan, dostluklarından ve sırlarından bahsederken diğer yandan Diyar'da yaşanan sorunlardan, diğer ülkeler ile yaşanan çekişmelerden ve dönemin insanları arasındaki farklı inançlar sebebiyle süren soğuk ve sıcak savaşlardan da bizi haberdar ediyor ve bunu gerçekten ustaca yapıyor. Okurken sevgim, heyecanım ve merakım hiç azalmadı. Ben genelde bir kitabı sevmeye ya çok çabuk başlar ya da sonuna kadar kararsız kalırım ama Kan Şarkısı elbette birinci kısma dahil. Kitabın kurgusal detaylarından çok da bahsetmek istemiyorum çünkü okurken öğrenmek her zaman daha iyidir. Ben size bana hissettirdiklerinden bahsedeyim. Merlin’i izlemiş miydiniz, sever miydiniz bilmiyorum ama benim için gerçekten özel olan birkaç diziden biridir. Defalarca izledim, her seferinde delice sevdim ve hep izlediğim en harika dostluk kurgularından biri olduğunu düşünmüşümdür. Tüm bunların yanında dizinin tarihi atmosferini, sadeliğini ve detaylarını da çok sevmişimdir ve Kan Şarkısı okurken şunu fark
2020 9. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2020 23:12
Uzun zamandır daha edebi kitaplar okumak için fantastik okumaya ara vermiştim ve bu süreden sonra ilaç gibi geldi bu kitap. Aslında çok sevdiğim Patrick rothfuss- kral katili güncesi serisini beğenenlerin bu kitabı da seveceğini bir yerde okuduktan sonra başladım. Öyle de oldu. Kitabımızda kahramanımız hikayesini bir tarihçiye anlatmaya başlıyor bizde olaylara bu şekilde tanık oluyoruz. Öncelerinde nişan adı verilen savaş eğitimi verilen bir yere bırakılan bir çocuğun hikayesi iken ikinci kısımda hikayeye karanlık vs. değişik faktörler giriyor ve en sonda da daha karmaşık bir halde sonlanıyor kitap. Son derece akıcı. İçine alan bir öyküsü var. Özellikle ikinci yarısında soluksuz okudum hatta uzun süre sonra ilk kez daha fazla okumamak için kendimle mücadele ettim. Aslında hikaye öyle aşırı katmanlı değil bu yüzden en iyi fantastik kitap falan diyemem. Ama farklı bir aleme kendini kaptırmak isteyen herkese tavsiyemdir. Normalde savaş hikayelerini de duygusuz olduğunda sevmem ama burda kahramanımızın girdiği her savaşı büyük bir heyecanla okudum. Kitap çocukluğundan itibaren yaşadıklarını anlattığı için de karakterler ile bağ kurabildim. Öldüğüne çok fazla üzüldüğüm karakterler bile oldu. Bu yüzden çok sevdim diyebilirim. Bolca heyecan, karanlık güçler , savaşlar, gizemler, silahlar , kardeşlikler , entrikalar isteyen herkes hemen okuyabilir.
2022 29. kitabı
Bazı kitaplar vardır sadece okursunuz, bazı kitaplar vardır okurken sanki o anın içinde bulur, karakterlere bağlanır ve olayların akışına kaptırırsınız kendinizi. Ne kadar çok kitap okursanız da o kadar seçici oluyorsunuz. Kan Şarkısı'nı 2021 yılında alışveriş yaparken rastladığımda tanıdım. Birinci kitabı yoktu ve serinin iki kitabı indirimden dolayı 16 tl'ydi. Yorumlara bile bakmadan satın aldım. Bilgisizliğimin bana şans getireceğini bilemedim tabi. İlk kitabı bir yıl sonra ekitap olarak okudum ve okumadığım her anın ne kadar kayıp olduğunu fark ettim. Kitap daha ilk sayfadan ana karakterimiz olan Vaelin Al Sorna'nın bir düello için tutsak olarak adalara gitmesiyle başlıyor. Tutsak olarak tutulduğu imparatorluğun tarihçisi de ona bu yolda eşlik ediyor ve bir tarihçi olarak Al Sorna'nın yani Umut Katili'nin kendi ağzından geçmişini yazmaya başlıyor. Sonra kitap Al Sorna'nın çocukluğuna dönüyor. Diyarın İlk Kılıcı ve Savaş Lordu olan babası tarafından 6. Nişan'a bırakılıyor. Toplamda 6 nişan var bu nişanlar farklı eğitimler veriyor. 6. Nişan seçkin ve ölümcül askerler yetiştiriyor. Daha on yaşında tanıdığımız ana karakterin arkadaşları ile eğitim sürecini, yaşananları okuyoruz. Önceleri daha sakin ama akıcı olan kitap karakterin yaşı ilerledikçe daha farklı daha heyecan verici olaylara dönüşüyor. Çok fazla ayrıntıya girmenin iyi olduğunu düşünmüyorum ama kitabın etkisinden hemen çıkamayacağımı biliyorum. Böyle kitaplar sanki gerçekten o karakter yaşamışta tarihte var olmuş gibi ruhunuzda iz bırakıyor. Kesinlikle okumanızı tavsiye edeceğim bir kitap. Tabi serinin devamını daha okumadım o yüzden nasıl ilerler bilmiyorum ama 1. kitap mükemmeldi.
Roman
2015 367. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2015 00:00
Kitabın sizi nereye sürükleyeceğini tahmin etmeniz çok zor. Buna rağmen öyle çok şaşıracağınız bir kısım filan da yok aslında. Ama Vaelin Al Sorna'nın tatlı bir cazibesi var ve kapılmamak pek mümkün değil :) angelssbooks.blogspot.com.tr/2015/10/kan-sar...
2021 6. kitabı
Merak uyandıran ama birazda anlamak için ilerlenmesi gereken bir kitaptı. Kan şarkısını bitirdikten sonra mutlaka Kule efendisini de okumak istiyor insan. Ve ben tüm seriyi okudum ve oldukça da keyifli bir seriydi
2020 37. kitabı
Kan şarkısı değeri pek bilinmeyen ama sizi içine çeken bir kitap. Değeri bilinmemesinin sebebi sanırım ilk 300 sayfa kadar bir sürede ana karakterimizin eğitimine, gençlik ve çocukluğuna tanıklık ediyor oluşumuz. Ki bunları öğrenmenin hiç de boş olmadığını görüyoruz. Ama kitabın devamı yazılacakmış gibi yazıldığını düşünmüyorum. Ya da yazılacaksa 1.kitaptaki tarihçimizin tüm yaşananların ardından hikayesini yazmasını ve diğer iki kitapta da aynı şekilde karşımıza çıkmasını tercih ederdim. Kitap eğer şans verirseniz sonlarına doğru heyecanı katlayarak devam ediyor ve sevdiğiniz karakterleri bile harcamaktan çekinmiyor.

Anthony RyanYazar · 3 kitap
1970’te İskoçya’da doğdu. Araştırmacılık yaparken kendi başına yayımladığı fantezi romanı Kan Şarkısı büyük bir ilgi görüp Penguin Books tarafından basıldıktan sonra tam zamanlı olarak yazarlığa başladı. Halen Londra’da yaşayıp, Kuzgunun Gölgesi serisinin devam kitaplarını yazmaktadır.