7 Aralık 2023
Herdem Kitap
Türler:

2024 7. kitabı
"Mezarlıklar pişmanlıkların en son adresiydi, üstelik hem altındaki hem de üstündeki için." #alinti Bazen bazı duygu ya da düşüncelerimizi erteleriz de erteleriz. Neye, niye, kime güvenerek yaparız? Belki de güvenmekten değil tam anlamıyla ne kendimize ne karşımızdakine güvenmediğimiz için yaparız. #kanat , bircok toplumsal konuyu bağrında çiçek açtıran bir kitap olmasına karşın yazarın ajitasyon yapmadan, "bunlar var ve yaşanıyor," olgusuyla kaleme aldığı satırlar okuru etkisi altına alıyor. Yormadan bir çırpıda okunuyor. Birbirinden harika iki baba profili çiziyor yazar bize. Biri ataerkil toplumda, kadının yok sayıldığı yerlerde, yaşadığı şartlardan dışlanmadan kavgasız, gürültüsüz zekice planları ile kızlarını ayakları üstünde dimdik yetiştirmeye çalışan baba. Diğeri Serabral Palsi hastalığı ile oğlunu terk etmek yerine ona her daim kol kanat geren baba. İki baba etrafında her daim hazır ve nazır tetikte bekleyen , sadece kendi hayatlarına değil sevdikleri herkesin hayatına da güzel dokunuşlarda bulunan canım kadınlar. Aşk ve vefa arasında kalan, yolunu arayan "Hayat'lar... Ben yazarın akıcı ve merak uyandırıcı anlatımını çok beğendim. Sonu benim için sürpriz oldu. Klâsik bir aşkla noktalacak sanmıştım ki yazar orda da taktirimi bir kez daha kazandı. Güzel bir alıntı daha bırakırken, hayattan kareler üzerine kurgulanmış akıcı kitaplar sevenler için tavsiye ederim. "İnsan kaybettiği her sevdigiyle birlikte hayatının bir kısmını da gömüyor." #alinti Sizce de öyle değil mi? Hadi yorumlarda buluşalım. #kanat #herdemkitap #herdemyayinlari #haticebuber
2024 12. kitabı
Kuş olup uçmak isterdim ölüm kokusunun olmadığı bir yere. Yaşamak isterdim öyle bir yerde ne hastalık olsun ne insan insanın kurdu olsun. Ne düşman olsun ne terk eden seven  sevilenler olsun. İnsanların birbirini güvenle,  sadakatla, sevgiyle, şefkatla sarıp sarmaladığı gökkuşağı gibi rengarenk bir yer olsun. Dara düşeni kaldıran, bataklığa batanın elinden tutanlar olsun. İyilik ışığının görüş açısı kötülüğün ışığından daha çok olsun. Olsun, olsun da tüm bu güzel hayallerimiz; lâkin güzel rüyalarımızı kirletenlerden geçilmiyor şu cennet gibi yer yüzü. Hayat'ın da istediği bu değil miydi? Ya Eray'ın? Peki Erkan? Beyza'nın yaptığını tüm insanlık yapsa, yer yüzü neşe içinde olur. İnsanlık bahar gibi kokardı. Bir insanı okutmak tüm kötülüklerin ve cehaletin kapılarını kapatır. Yeni nesillere ışık olur. Beyza da Van Gevaş yöresindeki çocuklara yardım ederek okumalarına ışık olmuştur. Hayat da bu kandillerden biridir. Hem de zorlu yaşam koşullarına rağmen. İstediği tek şey, bir evlâdı olmasıydı. Erkan ile olan evliliği bile tüm insanlığa bir örnekti. Ölümüne bile olsa müjdeyi gönlü zengin olan Erkan'a verdi. Ve Eray gözlerini dünyaya merhaba diyerek açarken Erkan'ın, preeklampsi hastalığı yüzünden hayata veda eden eşi için gözyaşları pınar oldu hastane köşelerinde. Çiftin aşkına hayran kalırken ayrılıkları derinden üzdü. Yapılan iyilik günün birinde yanıt verecektir. Hayat, yapılan iyiliğin yanıtı olması için çaba gösterirken geçmişindeki acı dram peşini bırakmadı. Eray'a şifa olmak istedi. Arkadaş olmak istedi.  Oldu da. Lâkin peşindeki karanlık onu uyutmadı. Cehalet içinde boğuşan kan emiciler kadını yok etmeye derdindeydi. Hayat ise hayat olma derdindeydi. Erkan'ın, hem serebral palsi yani beyin felci hastası olan oğlu için uğraşı hem Hayat'ın ayakta kalması çabası
Kitap yorumum
2024 12. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2024 09:48
🪽 KANAT 🪽 🪽 Kanat kitabının yorumuyla sizlerleyim. Bir babanın Srebral Palsi hastası oğlu için mücadelesi, vefat eden eşine olan bağlılığı, genç bir öğretmenin meslek aşkı anlatılıyor. Rahat okunan bir kitaptı.Kitabın sonu beni pek tatmin etmese de genel anlam da çok güzeldi.Erkan'ı taktir ettim 🪽 Kanat kitabından bahsedecek olursam; Eşini doğum anında kaybeden Erkan bey, srebral palsi hastası olan oğlu Eray ile Halide teyzenin de yardımı sayesinde hayata tutunur... Eray'ın evde özel eğitim öğretmeni eşliginde tedavisi ve bakımı devam ederken; çok sevdiği ve bağlandığı öğretmeni Sema evlenip onları bırakması gerekir, bunun sonucunda ani bir kriz yaşayan Eray için acilen onu bir daha asla bırakıp gitmeyecek orta yaş üzerinde bir eğitmen bulmak için ilan verir... Erkan bey'in iş ilanını gören Hayat, Erkan'ın ofisine gelir ve İş deneyimlerinden bahseder...Ancak Erkan'ın aradığı kriterde birisi değildir... Hayat, Erkan'ı ikna etmek için elinden geleni yapıyor ve sonunda işe alınıyor... 🪽 Hayat, ata erkil bir toplumda büyüyen ve doğduğu evi kaderi görmek istemediği için yaşadığı coğrafyadan kaçarak, ailesinden uzakta İstanbul'da kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan genç bir kadın...Erkan, Hayat'ın bu gizemli hallerini çok merak ediyor. Bir yandan da oğlu Eray'a iyi gelecek mi Hayat, bunların hesaplarını yapıyor... Kitapla kalın dostlar @hayalcikalem_ @herdemkitapyayin #okudumbitti #kitapyorumu #kitapalıntısı #srebralpalsi #hayalcikalem #bookstagram #kesfet #erdeminkitapligi #kanat #haticebüber #herdemkitalyayın #sayfa208
2024 19. kitabı
Merhaba Bugün sizlere Herdem Yayınlarından Hatice Büber kaleminden Kanat kitabı ile geldim. Beyza ve Erkan severek evlenmişlerdi,Beyza anne olmak istiyordu hayali gerçek olmuştu ama Beyza Preeklampsi yüzünden erken doğum yaparak Eray’ı dünyaya getirmiş ve dünyaya gözlerini yummuştu.Eray prematüre bebeklerde bulunan Serebral Palsi rahatsızlığı vardı.Erkan oğlunun geçirdiği krizlere elinden bişey gelmiyor,çaresiz ve gücü yoktu artık,birde Eray’ın çok sevdiği öğretmeni evlenerek işten ayrılmıştı.Erkan bir taraftan kendimi,babalığını sorguluyor bir taraftan da Eray’a iyi bir öğretmen arıyordu,çünkü oğluna söz vermişti.Erkan araba parçaları ile ilgili bir fabrikanın sahibiydi,hayattaki tek önceliği ise oğlu Eray’dı. Hayat;Eray’ın öğretmenlik işi için başvurmuş ama Erkan tarafından reddedilmişti çünkü yaşı küçük tecrübesi azdı ve Sema öğretmen gibi erkenden evlenip gitmesini istemiyordu bu yüzden yaşı ileri bir öğretmen istiyordu. Hayat gözleri dolu dolu çıkmıştı odadan bu işi çok istiyordu vazgeçmedi bir daha çıktı Erkan’ın karşısına ve onun hakkında bildiklerini söyledi.Erkan Hayat’ta farklı şeyler hissetmişti bunları zamanla çözecekti ama her zaman olduğu gibi önceliği oğluydu,Hayat ile sıkı bir konuşmanın ardından onu işe almıştı. Peki Hayat bunları nereden biliyordu? Hayat’ın Van’lı olması Beyza’nın ilk görev yerinin de Van olması tesadüfmüydü? Hayat neyden kaçıyordu ve gizlediği şeyler nelerdi? Eray’ın hastalığı için neden o kadar çok uğraştı?Eray’ın hastalığı düzeldimi? Beyza’nın ablasına mail olarak artığı mektupta neler yazıyordu? Bir günde elimden bırakmadan soluksuz okuyup bitirdiğim bir kitap oldu,okurken arkadaşlığı,fedakarlığı,minnet duygusunu,aile bağlarını o sıcaklığı hissettim,sırların ortaya çıkışı,Erkan’ın öyle olması,beklemediğim beni üzen bir sondu
2024 13. kitabı
Hayat ... İnsanoğluna neler getirip neler götüreceği hiç belli olmuyor. Kendimizi en güvende hissettmiz,en mutlu olduğumuz anda bize tokat atmaktan, yüzüstü yer düşürmekten zevk alıyor. Erkan da eşi ile çok severek evlenmişti. Hayalleri bir ömür boyu mutlu olmaktı. Eşi Beyza'nın hayali de yuvasını bir bebek ile taçlandırmaktı. Hayali gerçekleşti, zorluklara rağmen hamile kaldı. Dedim ya hayat bazı şeyleri kursağımızda bırakıyor. Beyza #preeklampsi yüzünden erken doğuma girdi . Doğum sonrası hayatını kaybetti . Çok istediği bebeği de #serebralpalsi hastası olarak dünyada nefes almaya başladı. O günden sonra Erkan'nın bütün önceliği oğlu olur. Oğlu Eray'ın öğretmeni evlenip işi bırakınca ona çok bağlanan Eray hem psikolojik hem de sağlık yönünden kötü etkilenir. Tekrar aynı durumlar yaşanmaması için yeni öğretmeni yaşını başını almış birisi olarak seçmek isteyen Erkan ile henüz iki yıllık özel eğitim öğretmeni olan Hayat 'ın yolları kesişir... Dram ve hüzün yüklü kitapta aile bağları, evlat sevgisi, minnettarlık ve umut ön planda. Belli bir noktaya kadar tahmin edilebilir ilerleyen kitabın sonunda yazar okuyucuyu şaşırtmayı başarıyor ve beklenmeyen bir sona imza atıyor. Kurguyu okuyup bitirdikten sonra kitabın adı daha anlamlı geldi bana ve neden bu ismin konulduğunu daha iyi anladım
2024 7. kitabı
208 sf. #kanat /7/ @hayalcikalem_ @herdemkitapyayin Selamun Aleyküm . Bügün sizlere okumaktan keyif değil de hüzün aldığım bir kitap ile geldim. Aslında kitabın ilk başlarında amaan sıradan,basit bir kurgu diye düşünmüştüm fakat biraz daha ilerleyince gizemli bir hal aldı ve son sayfasına kadar merak ederek okudum...  Yazarın anlatım tarzı, olay örgüsü,kurgusunun bütünlüğü ve hayatın içinden oluşu, sosyal mesajlar içermesi güzeldi...  Vefanın ve vicdanın sorgulandığı bir hayat hikayesi... Yazarın bir kadın olarak, erkek diliyle ve gözlemleri ile bu kadar güzel ifadeler kullanması ayrı bir başarı. Yazar bir KADIN ama anlatıcı karekteri Erkek... Hem kendi hemcinslerini, hemde karşı cinsi eleştiren ifadeleride mevcut...  Kitabın ana konusu kız çocuklarının eğitim hayatları, hayalleri ve başarıları yönünde desteklemek olsada,ataerkil bir toplumda ne olursa olsun asla söz sahibi olamayıp,önemsizleştirilip, ötekilestirilmesi... Coğrafyasının kesin olmayıp, kaderinin kesin hatlarla çizili  bir kadının kendi kanatları olmasına rağmen uçmak için bir erkeğin  rüzgarına muhtaç bırakılması ne acı...  Van'a ögretmen olarak atanan Beyza ögretmenin, kız çocukları üzerinde etkisi ve onlara verdiği nasihatlar ile örnek oluşu bir çok kız çocuğunun hayatını degiştirmiş... Maalesef ataerkil bir toplumda olan ve kuzeniyle evlenmek zorunda kalan Hayat için öyle olmamış.Akrabasıyla zorla evlendirilmekten kaçan Hayat okuyabilmek için Berat ile kaçmak ve onunla evlenmek zorunda kalıyor.Kocası öldürdükten sonra akrabaları peşinden gelmesin diye eşi doğum sırasında vefat eden ve rahatsız bir çocuğu olan Erkan Bey'in evinde çalışmak zorunda kalıyor.Akrabaları yine bulup zarar vermesin diye bu kez başka bir erkekle evlenmek zorunda kalıyor. Bu kez ilk kocasının katili  rahat vermiyor diye bir
2024 29. kitabı
. Eşini gebelik zehirlenmesi sonucu kaybeden Erkan, vaktinden önce doğan serebral palsili oğlu Eray’la yaşamaktadır. Doğduğundan beri krizler nedeniyle sürekli hastanelik olan Eray, bu kez de uzun süredir ona öğretmenlik yapan Sema öğretmenin evlenip çalışmaması sonucunda kriz geçirir. Hemen yeni öğretmen aramalarına başlayan Erkan, Hayat hanımın tecrübesizliğinden dolayı, onu işe almak istemez ama Hayat hanım ısrarla işi alır. Eray kısa zamanda öğretmenine alışır ama olaylar çok farklı bir boyuta taşınır. Okuması keyifli, akıcı ve yalın bir anlatımla, toplumun başlıca sorunlarından biri olan özürlülerin hayattaki zorluklarını da konu alan, güzel bir romandı “Kanat”. Yazarın çok akıcı, içten ve etkileyici bir kalemi var. Özel bir çocuk olan oğluyla bir babanın yaşamındaki zorlukları anlatıyor. Fakat herkes hikayedeki Eray kadar şanslı olmayabilir. Günlük hayatın yorucu temposunda, daha yorucu ve meşakatli bir hayat süren, diğer yandan kendi yaşamını da sürdürmeye çalışan bir ebeveyni anlatıyor. Yaşamı olduğu gibi kabul eden, hayatının her evresini mutlu ve başarılı olarak geçirmesi gerekenlere ilham verecek bir eser. #Kanat ^ ^ #alıntı İnsan kaybettiği her bir sevdiğiyle birlikte hayatının bir kısmını da gömüyor. ^ Artık evde zaman geçirmek ürkütmüyordu beni, hatta daha fazla evde olmayı istiyordum. ^ ^ _ #haticebüber #bloghemsire #bookstagram
Kanat
2024 7. kitabı
Kanat Hatice Büber “Tenine dokundukça yılların yorgunluğunu tek tek atsaydım parmaklarımın ucundan. Özlediğim her şeyi koklamaya devam etseydim o uyurken. Huzuru, mutluluğu…”   YORUMUM; Başka birinden aldığınız kanatlarla uzaklara uçmayı hayal etmeyin. Uzun bir yolda yürümeniz gerekiyorsa kendi ayaklarınızla ilerleyin. Emanet parçalarla ileriye gidilmez. Güzel öğütlerle başladım kitabın yorumuna. Kitabı okumaya başlamanız ve bitirmeniz arasında yer alan süre çok uzun olmuyor. Çünkü anlatım tarzı, yazım dili ve kurgusu oldukça anlaşılır ve güzeldi. Kitabı okurken çok zorlanmadım. İlk başlarda kurguyu kendi kafamda oluşturmuştum ve tahminlerimin doğruluğu ile okuyordum. Sonlara doğru yerleşen ters köşeler beni mutlu etti. Eğer sonu herkesin beklediği gibi olsaydı kitabın kurgusu basit olacaktı. Ama gizlenen gerçekler, kapılar ardında yaşananlar ve karakterlerde yer alan mesajlar. Her biri kitaba heyecan katıyor. Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz ve açıkçası erkeklerin nasıl düşündüğüne dair hiçbir fikrim yok. Ama kadın bir yazarın erkek karakter ağzından yazması gerçekten güzeldi. Erkan, ana karakterin çevresinde gelişen olayların ve bu olaylar karşısında takındığı tavırlarla ilerliyor kitap. Sonunda da Erkan’ın aldığı karar ile gurur duyarak kapatıyorsunuz kapağı. Aşk evliliği yaparak evlenen Erkan ve Beyza mutluluklarına daha çok mutluluk eklemek için çocukları olsun istiyordu. Bir evlat sahibi olmak için çabalayan bu çift uzun uğraşlar sonucunda çok güzel bir çocuk sahibi oluyorlar. Zorlu bir gebelik süreci geçiren Beyza erken doğum yaparken hayatını kaybediyor. Bu erken doğum sonucunda özel bir çocuk dünyaya geliyor. Evet hasta demiyorum özel bir çocuk diyorum. Eray özel bir çocuk. Babası sevdiği eşini kaybedince bütün odak noktasını oğluna çeviriyor. Oğlunun
2024 17. kitabı
KANAT Bugün sizlere bir çırpıda okunan bir kitap ile geldim. Kitabımız hem farkındalık yaratan ve sosyal mesaj içeren bir kitap diyebilirim. Kitap ismini bu mesajdan yola çıkılarak alınmış ama siz onu kitabın içerisinde bulacaksınız... Erkan başarılı bir iş adamıdır. Eşi Beyza ile severek evlenmiş ondan öncesi çapkın geçmiş bir hayatı vardır. Eşi Beyza öğretmen ve çok güzel yüreğe sahip elinin uzandığı herkese yardım eden bir kadındır. Bir çocuk sahibi olmayı çok ister ama bu onun için çok zorlu bir süreç olur. Sonunda hamile kalan Beyza için her şey güzel olacağı inancı vardır. Ama hayat onlar için başka sürprizler sunar. Eşi Beyza Preeklampsi yüzünden doğum sırasında hayatını kaybeder. Oğlu Eray prematüre olarak dünyaya gelir ve Serebral Palsi hastalığı ile yüzleşir. Özle bakıma ihtiyacı olan oğlu için bütün olanaklarını seferber eder. Bir gün bakıcı krizi olunca karşısına çıkan ve bu işi isteyen Hayat ile ise hem kendi hem geçmişi ile yüzleşme olanağı bulur. Kolay bir süreç değildir ve özel hayat da işin içine girince karışan aklı ile Erkan Bey ne yapacak? Hayat onların hayatına nasıl dokunacak? Eray için nasil bir imkan sunulacak? Erkan ne ile sinanacak? Hepsi ve daha fazlası kitapta sizi bekliyor...
2024 5. kitabı
#kanat @hayalcikalem_ Selam Nasılsınız? Neler yapıyorsunuz? Uzun zaman sonra soluksuz okuduğum bir kitap ile geldim. Yazarın kalemini ilk kez okuyorum. Bir kitap okuyucudan okuyucuya farklı duygular yaşatır. Nedendir bilinmez okurken yer yer gözyaşlarıma engel olamadım. Başlarda basit aşk temalı bir kitap olarak düşündüm. Zengin iş adamı ve yanında çalışan kadın gibi düşündüm ama okudukça hele de son sayfasında ki vurucu cümle beni benden aldı... Elimde olmayan sebeplerden dolayı çok aktif okuma yapamıyordum lakin ilk kez bir kitabı elime aldım veee bitirmek için her boşluğu değerlendirdim.. Kitapla ilgili ne yazsam spoi olacak Genel olarak kitabın konusunu sevdim.. Eşini doğumda kaybeden Erkan Bey ve yaşama tutunmaya çalışan oğlu için verdiği mücadele... Bu noktada gerek haberlerde gerekse çevremizde fazlasıyla görüyoruz.. Çocuğuna değer vermeyen anne babaları gördükçe kitaptaki baba karakterine hayran kaldım.. Oğlu için bütün imkanlarını kullanması.. Sonunu klasik aşk kitapları gibi hayal etsemde Erkan Bey'in yaptığı hareketi takdir etmeden geçemedim Siz demez miydiniz uçacaksanız kendi kanatlarınızla uçun,koşacaksanız kendi ayaklarınızla.Bir başkası size ne kanat olabilir ne ayak… Mezarlıklar pişmanlıkların en son adresiydi,üstelik hem altındaki hem de üstündeki için.. #kayseridebirokur #romantikkitap #serepralpalsi #erkendoğum #herdemkitapyayın
2024 Okuma Raporları

Hatice BüberYazar · 0 kitap
7 Mart 1986 tarihinde Bursa’da doğdu. 2004 yılında Bursa Kız Lisesi’nin yabancı dil ağırlıklı bölümünden, 2010 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2000 – 2023 yılları arasında edebiyat alanında çok sayıda ödül kazandı. 2015 yılında Bugünkü adıyla Süleyman Şah İmam Hatip Ortaokulunda Değerler Eğitimi kapsamında ‘Merhamet’ adlı tiyatro oyununu yazdı, yönetti. Aynı yıl Mavi Balon tiyatro atölyesinde tiyatro eğitimi aldı. Aynı atölyede Ertan Ekmekçi yönetmenliğinde, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu sahnesinde, Devekuşu Kabare skeçlerinin de yer aldığı ‘Yalan’ adlı tiyatro oyununda bir çok rolde yer aldı. ÖBA üzerinden TRT eski spikeri ve yazar Zafer Kiraz’dan diksiyon eğitimi aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bursa Günlüğü Hikaye Yarışması’nda teşvik ödülü aldı. Halen Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu’nda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapmakta. Altınşehir Kültür ve Sanat Derneği’nin Türk Halk Müziği korosunda müzik çalışmaları devam etmektedir.