Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kapitalizmin Tarihi 1500-2010

Michel Beaud

Kapitalizmin Tarihi 1500-2010 Gönderileri

Kapitalizmin Tarihi 1500-2010 kitaplarını, Kapitalizmin Tarihi 1500-2010 sözleri ve alıntılarını, Kapitalizmin Tarihi 1500-2010 yazarlarını, Kapitalizmin Tarihi 1500-2010 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
448 syf.
3/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Avrupa kafasıyla Kapitalizm Tarihi
Kapitalizm'in orta çağ Avrupasında doğuşundan günümüz Dünya'sına yayılışına öyküsünü çokta akıcı olmayan yer yer yoran bir uslüpla anlatılıyor. Kitapla ilgili tespit ve notlarım. 1- Dili bana ağır geldi. İçerdiği birçok istatistik araştırmacılar için iyi olsa da genel okuyucu için maalesef sıkıcı ve tempo düşürücü. Kitap 450 sayfa.
Kapitalizmin Tarihi 1500-2010
Kapitalizmin Tarihi 1500-2010Michel Beaud · Yordam Kitap · 201671 okunma
Emperyalizmden küreselleşmeye
“Kapitalizmin geliştiği uluslar var, uluslar arasında rekabet var. Her ne kadar ulusal kapitalizmler arasında karşıtlık olsa da sadece ona indirgenemez. Kapitalizmin büyük hareketiyle ayrışan ve yeniden oluşan sınıflar var. Her sosyal formasyonda kendine özgü mücadeleler ve ittifaklar var. Stratejik sınıf ittifaklarını ve güç dengelerini barındıran bir egemenlik aracı olarak devlet var. Fikirler inançlar,dinler,asla istikrara kavuşmayan bilgi ve cehalet ikilisi,ideolojiler var; ırkçılık,milliyetçilik,militarizm, egemen olma düşüncesi ve kazanç hırsı var”
Sayfa 193 - Yordam KitapKitabı okudu
Reklam
Bir sınıfın diğer bir sınıf üzerinde hakimiyetinin yeniden kurulması ya da sürüp gitmesi nasıl engellenecektir?Bütün bu sorunlar,her ulusal sosyal formasyonun tarihine,yapısına,mevcur durumuna göre farklı biçimler alıyor.
Sayfa 333Kitabı okudu
Ford'da kaynakçı Phil Stallings
Gürültüyle başa çıkılmaz.Bağırıyorsunuz ve aynı anda bantı gitmesi gereken yere itiyorsunuz(...)Size gurur mu lazım?İstediğiniz yere koyun.Ben onu pul koleksiyonumda kullanıyorum.
Sayfa 314Kitabı okudu
Engels'e göre''Marx'a borçlu olduğumuz iki büyük buluş,materyalist tarih anlayışı ve artık değer teorisi sayesinde kapitalist üretimin üstünü örten sır perdesini kaldırmasıysı(...)Onun sayesinde sosyalizm bir bilim haline geldi.Artık''ütopik sosyalizm''karşısında ''bilimsel sosyalizm''vardı.
Sayfa 185Kitabı okudu
Marx
işçinin kapitaliste sattığı emek değil,çalışma gücüdür.Bu işgücünün değeri de işçinin ve ailesinin yaşaması için gerekli olan giderlerdir.Ve işçi kendi çalışma gücünün değerinden daha büyük bir değer üretmek zorunda bırakıldığı için bir artık değer üretmiş oluyor.
Sayfa 181Kitabı okudu
Reklam
Marx
Proleterler daha önceki kendi mülk edinme tarzlarını ve böylece daha önceki bütün mülk edinme tarzlarını ortadan kaldırmaksızın toplumun üretici güçlerinin efendisi olamazlar.
Sayfa 179Kitabı okudu
Zira,bir halkın zenginliğini arttırmanın sırrı,sefillerin sayısını arttırmaktan başka bir şey değildir.
Tüm yurttaşların az çok bir servet var mı?Herkes az ya da çok,ama belirli bir yaşam rahatlığına sahip ve yedi sekiz saatlik bir çalışmayla kendilerinin ve ailelerinin ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor mu?Eğer öyleyse olabildiğince mutlu sayılırlar.
Reklam
Nasıl tanımlanırsa tanımlansın,bir avuç insan gereksiz bir nesne yığını içinde yüzerken açlık içinde kıvranan büyük çoğunluğun yaşamak için gerekli olandan yoksun olması,doğa yasasına açıkça aykırıdır.
iştr paramızı ve topraklarımızı böyle kazanıyoruz.-Sabahtan akşama dek çalışan insanlar sayesinde.-Eğer tüm güçlerini bu işlere harcamasalardı,gidip kendimizi asmaktan başka çaremiz kalmazdı.
Zira, kapitalizm sadece satına alma gücüne sahip olanları dikkate alır. Birilerinin ihtiyacını karşılarken yararlı mı zararlı mı, ayrımı yapmadığı gibi, satın alamaz durumdakilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasıyla da ilgili değildir. Öyle bir sorunun varlığı dikkate alınmaz.
Sayfa 435 - YordamKitabı okudu
Forbes dergisine göre, 2007'de 946 dolar milyarderinin (ki, dünyada hiç kırılmamış bir rekor) serveti 3.300 milyar dolara ulaşmıştı. Eğer bu, gezegenin 1 milyar yoksuluna bölüştürülseydi, kişi başına 3.300 dolar düşecekti. Oysa, uluslararası tahminlere göre, dünyanın en yoksul 1 milyarı günde 1 dolarla yaşıyor. Bu rakam her birinin 3.300 gün veya 9 yıl yaşamasına yeterdi.
Sayfa 423 - YordamKitabı okudu
99 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.