Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Karanlık Gözükünce

William Styron

Karanlık Gözükünce Hakkında

Karanlık Gözükünce konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

1925 yılında Güney eyaletlerinden Virginia'da doğan ABD'li romancı William Styron, yapıtlarında, çağdaş yaşamın yol açtığı toplumsal ve ruhsal altüst oluşları Güneyli yazarlara özgü bir tarih bilinciyle ele almıştır.Yapıtları William Faulkner'ın yapıtlarıyla eş düzeyde görülen ve The Confessions of Nat Turner (Nat Turner'ın İtirafları) adlı, bir köle ayaklanmasını başkahramanın gözüyle anlattığı ve bazı çevrelere ırkçılıkça da suçlanan romanıyla 1968'de Pulitzer Ödülü'nu aldı. Genellikle zengin bir düş gücünün ürünü olan romanlarından Sophie's Choice (Sophie'nin Seçimi) az edebiyat yapıtına rastlayan bir başarıyla filme alındı.William Styron Karanlık Gözükünce'de, bir ödül almak için gittiği Paris'te, birden bire nasıl manık-depkresif bir hayata kayıverdiğini ve bu hayatıyla daha sonra nasıl başedebildiğini, yalnızca gerçek bir edebiyatçının yapabileceği bir ustalıkla anlatıyor.Çarpıcı bir üslup... Çarpıcı bir tanıklık.
Çevirmen:
Tomris Uyar
Tomris Uyar
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 28 dk.Sayfa Sayısı: 87Basım Tarihi: 1996İlk Yayın Tarihi: 8 Ocak 1992Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
ISBN: 9789753291071Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 61.6
Erkek% 38.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

William Styron
William StyronYazar · 5 kitap
William Styron est né à Newport News (Virginie) en 1925. Après la guerre, où il servit dans un régiment de Marines, il termina ses études à Duke University. Il fut de nouveau mobilisé pendant la guerre de Corée. Son premier roman, Un lit de ténèbres, paru en 1951, lui valut le prix de Rome de l'Académie des arts et lettres. Il publia ensuite La marche de nuit en 1952 tiré de son expérience en Corée et La proie des flammes. Malgré les réactions hostiles de la critique lors de sa parution aux États-Unis, ce dernier roman constitua une étape importante dans l'oeuvre de Styron. Suivit en 1967 Les confessions de Nat Turner. Ce roman, inspiré par une révolte d'esclaves noirs dans une plantation de Virginie au xix' siècle et que Styron qualifiait de méditation sur l'histoire, fut couronné l'année suivante par le prix Pulitzer. En 1979, Styron écrivit Le choix de Sophie, qui évoque, à travers la rencontre d'un écrivain du sud des Etats-Unis et d'une jeune catholique polonaise rescapée des camps de la mort, l'esclavage et le racisme brutal ou larvé de la société américaine. Ce livre puissant connut un succès mondial et inspira la réalisation d'un film dont l'interprète, Meryl Streep, fut récompensée par l'oscar de la meilleure actrice. Styron fut également l'auteur d'essais et de critiques : un grand nombre de ces textes, parus dans la presse entre 1953 et 1982, furent rassemblés en un volume intitulé Cette paisible poussière (1982).