Nisan 2012
Orijinal Adı:
Io e te

·120 syf.·
2022 76. kitabı
Yıllar önce yazıp sildiğim kısa şeyleri saymazsak, ilk incelememle karşınızdayım sevgili 1K okurları. Bu incelemeyi yazmamın iki sebebi var: 1- Sıkı okur rozeti kazanmak istemem, 2- Bu kitap için özellikle söyleyeceklerimin olması. İlk defa herhangi bir kitabını okuduğum yazar Niccolo Ammaniti'nin Sen ve Ben kitabını inceleyeceğim. Okumak isteyenlere iyi okumalar... Kitap, Roma'lı narsist bir çocuk olan Lorenzo Cuni'nin annesine söylediği bir anlık bir yalandan dolayı yaşadığı üç günlük macerayı konu alıyor. Peki Lorenzo Cuni nasıl bir karakterdir? Yukarıda da bahsettiğim gibi Lorenzo narsisttir, bencildir ve etrafındaki insanları küçümser. Kötü bir sinir problemi vardır ki kendisinin ya da ailesindeki herhangi birinin tehlikede olduğunu düşündüğü anlarda bu sinir probleminden dolayı aşırı saldırganlaşır ve en sonunda bayılır. Aynı zamanda Lorenzo çok da zeki ve gayet her şeyin farkında olan bir çocuktur. Ailesini sever ve onların takdirini kazanmak için onların istediği gibi bir çocuk olmaya çalışır. Kendisi gibi davranmaz ve başkalarına öykünür, her daim bulunduğu yere ayak uydurmaya çalışır fakat aslında hepsi numaradır ve kimsenin olduğunu sandığı kişi değildir. Olaylar Lorenzo'nun yeni başladığı okulda edindiği Alessia isminde bir kızın arkadaşlarını üç günlük kayak tatiline davet etmesiyle başlar. Gel gör ki Alessia Lorenzo'yu davet etmez ki bu durum Lorenzo'nun pek umrunda da değildir zaten. Ama Lorenzo'nun annesi oğlunun daha sosyal ve iyi arkadaşlar edinen bir çocuk olduğunu görmek istediği için Lorenzo bir anda kendini, annesine kayak tatiline davet edildiğini söylerken bulur. Tabii aslında böyle bir şey yoktur ama annesi bunu duyunca o kadar sevinir ki mutluluk gözyaşlarına boğulur. Bunu gören Lorenzo annesine gerçeği söyleyemez ve üç günü nasıl geçireği hakkında
2017 23. kitabı
14 yaşındaki Lorenzo Cuni ve 23 yaşındaki baba bir üvey ablası Olivia Cuni; kitabın başkahramanları arasında geçen duygusal bir anlatı diyebileceğim, kısa; ama güzel olarak nitelendirebildiğim bir eser. Ayrıntılarla fazla boğulmamış, sade ve anlaşılır bir dille okurun karşısına çıkan bir roman. Tabi ki, çevirinin güzelliğinden bahsedebiliriz bu durumda. Can yayınları farkı. Ben çok beğendim. Duygusal kitaplarla arası iyi olanlarında beğeneceğini umuyorum.
·120 syf.·
2000 1. kitabı
Kendini hiçbir yere ait hissetmeyen bir çocuk ve uyuşturucu bağımlısı olan bir üvey abla ikisi arasında kısa sürede oluşan bir bağ ve birbirlerinin hayatlarını etkilemeye çalışmalrını çok güzel anlatmış.
2023 4. kitabı
Niccolo Ammaniti ilk kez okudum ve dili oldukça sade bir yazar olduğunu söyleyebilirim. "Sen ve Ben" kendi halinde hatta birazdan dağa fazla anti sosyal bir kişilik olan Lorenzo isimli bir ergen çocuğun ailesine beyaz bir yalan söylemesi üzerine bodrum katlarında birkaç gün saklanmak zorunda kalmasını konu alıyor. Büyümek zorludur ama aynı zamanda da değişim ve gelişim için en gerekli şeydir. #okuyunpişmanolmazsınız
2020 34. kitabı
Okunma: 05 Mart 2020 11:47
Sevgili Lorenzo ve onun küçük yalanı Ergenlik çağında kimlik bunalımı ve ait olma arayışında ki arkadaşımızın bir gün annesine söylediği küçük yalan ve sonuçlarının onu sürüklediği ufak macerasını anlatan zevkli ve kısa bir roman Tabi kide birde hiç beklemediğimiz üzücü son okumayı düşünen arkadaşlara kesinlikle tavsiyemdir bir solukta sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap.

Niccolo AmmanitiYazar · 7 kitap
Niccolò Ammaniti 1966’da Roma’da doğdu. 1994’te "Branchie" adlı romanı, 1995’te "Nel nome del figlio" adlı denemesi, 1996’da "Fango" adlı öykü derlemesi yayımlandı. Öyküleri "Gioventu cannibale" (1996) ve "Tutti i denti del mostro sono perfetti" (1997) adlı seçkilerde de yer aldı. Kitapları Fransızca, Almanca, İspanyolca, Yunanca ve Rusça’ya çevrildi.