Kayboluşlar

The Disappearances
Sıralamalar

2025 93. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2025 19:21
Bazen bir kitabın atmosferi seni ilk sayfadan sarar, sanki kendi hayatının perdesi aralanmış gibi içine çekiverir. Kayboluşlar, işte tam böyle bir kitap. Yazarımız sıradan görünen bir kasabayı kayıpların, gizemlerin ve fısıldayan sırların içine yerleştiriyor. Her yedi yılda bir, Kız Kardeşler de denilen kasabalardan bir şeyler kayboluyor. Gökyüzü, sesler, renkler. Biz Aila ile birlikte hem bu kayıpların ardındaki gerçeği çözmeye çalışıyor hem de annesinden kalan ipuçlarının peşinden gidiyoruz. Hikaye iki farklı bakış açısı üzerinden anlatılıyor. Bu durum karakterleri derinleştiriyor, okura parçalı ama giderek birleşen bir resim sunuyor. Çift katmanlı anlatım kitabın gizemini artırırken, her bölümde yeni bir kapının aralandığını hissettiriyor. Kitap sadece bir gizem değil; aynı zamanda bir bağlar hikâyesi. Aila’nın kendi yalnızlığıyla, annesinin gölgesiyle ve kasabanın garip atmosferiyle yüzleşmesi kadar, Will ile kurduğu o tatlı, saf ve içten bağ da kalbe dokunuyor. İkisi arasındaki samimi anlar, kitabın karanlık atmosferine umut ve sıcaklık katıyor. Yazarın dili şiirsel ve düşündürücü. Shakespeare göndermeleri, aile sırları, Freud’dan Shakespeare’e uzanan referanslar derinlik kazandırıyor. Kimi zaman tempo yavaşlıyor, kimi zaman ipuçları seni başka yönlere sürüklüyor; ama bu belirsizlik de kitabın büyüsünü artırıyor. Kayboluşlar klasik gizemlerin ötesinde, hem aklına hem kalbine dokunan bir roman. İçinde kayıpların, edebiyatın ve ince ince işlenmiş duyguların olduğu; bittiğinde zihninde yankı bırakan bir hikâye.
2024 755. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2024 13:45
Aila'nın annesi Juliet ölüp babası savaşa çağrıldığında, o ve erkek kardeşi Miles toplanıp annesinin en iyi arkadaşının yanında kalmak üzere Sterling şehrine taşınır. Sterling aynı zamanda annesinin büyüdüğü şehirdir ve gizemlerle doludur.  Aila ve Miles, geldikten kısa bir süre sonra Sterling şehrinde her 7 yılda bir yeni bir şeyin kaybolduğunu öğrenir. Yansımalar, kokular ve yıldızlar gibi şeyler kaybolmuştur ve ortadan kaybolmaların başlamasında Aila'nın annesinin de işin içinde olduğuna dair söylentiler vardır. Aila, annesinin notlarını alıp Sterling'in gizemini ve ortadan kaybolmasını kesin olarak çözmeye kararlıdır.
2025 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2025 10:24
Bu kitabı kapağına aşık olup listeme eklemiştim. Arka kapak okuma alışkanlığım olmadığı için kitap yine sürprizlerle ve bana evrenin bir çağrısı ile doluydu. Peşpeşe okuduğum iki kitapta (#hamnet ve #kayboluşlar) #williamshekespare nin bulunması bence bana bir çağrı ve ben inşallah 2025 senesinde #hamlet ile kalemiyle tanışmak istiyorum. Gelelim gizem dolu kitabımıza; Aila ve kardeşi Miles, anneleri Juliet'in ölümünden sonra babalarının savaşa katılması nedeniyle annelerinin doğduğu kasaba olan Sterling'e onun en yakın arkadaşının yanına gönderilirler. Annesinin hep gizemli olan yanı kasabada çok farklı gizemlerle birleşir. Kasabanın lanetinde Juliet'in parmağı olduğuna inanılır. Olaylar çok farklı boyutlar alır ve William Shakespeare'e kadar dayanır. Harika bir kitaptı, gönülden tavsiyemdir.
2024 68. kitabı
kitabın ismi ve kapağı ciddi anlamda gerilim uyandırıyor. Ve daha ilk sayfalarda yaramaz küçük bir çocuk olan Miles sanki kaybolacak ve pişine düşünce başka gizemlerle karşılayacağız gibi bir hisse kapıldım nedense beklentim yüksek değildi. Alia ve Miles adında iki kardeşin annelerinin ölmesi ile farklı bir kasabaya yolculukları ile başlıyor. Gittkleri yerde onları karşılayan ailede belli tuhaflıklar var. Hafif bir gerilim veriyor yazar ama okuyucunun belli açıklamalar ile de yüreğine su serpiyor korkma diyor:) Bu kasabada 7 yılda bir birşeyler kayboluyor. Önce kokular gitmiş , yıldızlar kaybolmuş, aynadaki yansımalar vs. gibi bunları öğrendikçe gizem daha da derinleşiyor. Bize hikayeyi Hem Alia hem de Stephen adında gizemli biri anlatıyor. İki farklı bakış açısı söz konusu. İnsanlar bu yok oluşlara varyant ismini verdikleri bazı karışımlardan elde eetikleri toz ile katlanılır hale getirmeye çalışıyorlar. Bu bölümleri okumak adım adım belli bir mantığa oturtmak da zorlanmıyorsunuz. Bu kayboluşlardan tek etkilenmeyen kişi Ana karakterimizin annesi ama O öldüğü için bıraktığı ipuçlarından Alia gizemi çözmeli Yazarın sıkı Bir Shakepeare hayranı olduğu çok açık. Onun eserlerinin üzerinde düşünerek gizem dolu bir roman tasarlamış. Büyülü gerçekçilik tarzda diyebileceğimiz bu kitap okuması kolay anlaşılır ve sonunun da okuyucu tatmin edecek şekilde bitmesi ile benden puan aldı. Herkese hitap etmeyebilir. Ama keyifliydi.
2026 135. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 17:31
Kayboluşlar, gotik atmosferi ve gizemli anlatımıyla insanı içine çeken bir hikâye. Aynalar, sırlar ve kaybolan kimlikler etrafında örülen olaylar boyunca merak duygusu hiç azalmıyor. Yazarın betimlemeleri masalsı bir hava yaratırken karakterlerin duyguları da oldukça samimi hissettiriyor. Özellikle karanlık ama büyüleyici atmosfer sevenler için keyifle okunabilecek, akılda iz bırakan bir roman. Kayboluşlar
Alıntı
2024 68. kitabı
Keyifle okuduğum bir kitap ile geldim bugün. Geçmiş, sırlar ve gizemli olayların ön görüldüğü bir kasaba. Sıradan bir kasaba gibi gözüken Sterling’de birbirinden büyülü olayların gerçekleşmesi de oldukça sıra dışı bir durum. Aila ve Miles için Sterling kasabasın da yeni bir hayat başlıyordu. Anneleri Juliet öldükten sonra babalarının göreve çağrılmasıyla onlarında güvende olduklarından emin olmak maksadıyla babalarının isteği üzerine annelerinin en yakın arkadaşı olan Bayan Cliffton’un yanına giderler. Her ne kadar başta bunu istemeselerde oraya adım attıkları an bir şeylerin farklı olduğunu sezerler. İki kardeş önce buna anlam veremeseler de Bayan Cliffton’un anlattıklarından sonra bazı şeyleri anlamaya başlarlar. Sterling’de daima hayatlarında olacakları sandıkları şeyler yavaş yavaş ellerinden kayıp gitmişti. Her 7 yılda bir düzenli bir şekilde başka bir şey kayboluyordu. Kokular, yansımalar ve renkler. Sebebini henüz herkes bilmese de yeni bir kayboluşa bir ay kalmıştı. Alia ve erkek kardeşi Miles Sterling’de istenmiyordu ve oylama kararı İle gelmişlerdi. Peki bunun asıl sebebi neydi ? Annesinin herkesten farklı olduğunu öğrenmişti olan hiç bir şeyden etkilenmemişti ve sadece annesi bu kasabadan ayrılıp özgür kalabilmişti. Bu da herkesin kuşkularına yol açmıştı. Ama Alia kararlıydı annesinin hiç bahsetmediniz geçmişini çözüp burada neler olduğunu ortaya çıkaracak ve annesinin adını temizleyecekti…
2024 23. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2024 23:59
Güzel bir kitaptı. William Shakespeare okumam icin bas bas bağırıyordu bence. Kurgu çok iyiydi 100 sayfasinda gizem çözmeyi okuyorduk. Sonrasinda biraz evren yavaslasa da tatmin etti sonu çok iyiydi. Karakterleri ve gecmislerini okuduk. Kuş alıntıları cok hosuma gitti ilk once bu kisiyi okurken kim desem de sonrasinda anliyorsunuz. Kayboluslara neyin sebep oldugunu anliyorsunuz. Aila karakterini sevdim ciddenn zeki birisiydi. Yani her sey onun sayesinde bulundu çözüldü. Stefan'a cok uzuldum ben karakterlerin ismini unutuyorum dakikasinda yanlis soylediysem ozur dlwndkwmd. Beas karakterini gercekten sevdim asiri tatlisti. Kayboluslar beni derinden etkiledi kendimi o insanlarin yerine koydum ve kesinlikle cok korkardim asiri tuhaf 7 senede bir seyler kayboluyor ve senin elinden bir sey gelmiyor. Hak ettigi bir sondu. Karakterlerin azmini birbirlerine destek oluşlarini sevdim. Yazar gercekten Shakespeare hayranıymis guzel nokta koydu. Boyle kitaplari cok seviyorum beni klasik okumaya itiyor. Bu da Okyanusun Kızı'na benziyordu o da bana Jules Verne merak ettirmisti. Evreni tanidik karakterlerin gecmislerine gittik ve güzeldi. Will ve Alia'yi shipliyordum. Bir ara George Alia'dan hoslaniyor falan sandım ve Alia ona sans verecek sandım. Mills cok sinir bozucuydu erkolar kapatilsin dowjdksk cidden kısaca her zaman sinir bozucu olan erkek kardes tasviri oydu yani. Clifford ailesini cok sevdim. Stefan'in babasi her seyi biliyormus aq. Of keske bir seyler yapsaydi. Julia'ya cok üzüldüm gercekten bir seylerle suclanmasi hic hos degildi.
2024 52. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2024 15:44
Selamlarr! Bugün historical fiction türde bir kitaplayım. Gizemler ve sırlarla doluydu. Aşırı beğendim! Goodreads puanı 5k oylama ile 4.08 Aila ve kardeşi Miles, annelerinin vefatından sonra Sterling kasabasına, annelerinin doğduğu ve en yakın arkadaşının yaşadığı yere yollanır. Sterling’te Bayan Cliffton, eşi Dr. Cliffton ve oğulları Will onları güleryüzle karşılar. Ancak insanın tüylerini ürperten bir his var. Örneğin evde hiç ayna yok ve bahçedeki canlı çiçekler kokmuyor. Okuldaki herkes onlara gitmeleri gerektiğini, istenmediklerini ve tıpkı anneleri gibi kaçmalarını söyler. Anneleri Juliet Quinn, Kız Kardeşler’den kaçmayı başarabilen tek kişi. Kız Kardeşler. Ancak bu sefer insanlardan değil, yan yana olan kasabalardan bahsediyorum. Üç kasaba, ortak nokta olarak Kayboluşlar’da birleşiyor. 7 yıl ara ile bir şeyler kayboluyor hayatlarından. Önce kokularla başladı, yıldızlarla, renklerle, yansımalarla devam etti. Bu kayboluşlara tam olarak ne sebep olundu bilinmiyor. Ancak Shakespeare’in tüm kitaplarında bu kayboluşlardan parçalar ve çözümleri var. İpuçlarını yakalayabilmek, bu laneti durdurur mu? Shakespeare ile bağlantısı nedir, annesinden miras kalan yüzük kolyenin tehdidi ve daha fazla sır… E biraz da aşk var Kitabı çok sevdim. Çıtır çerez bir gizem konusuydu. Shakespeare alıntılarını okumak ruhumu rahatlatırken, Stefan karakteri içimi kararttı. Flashbackler ile güçlendirilmiş, güzel kurgu. Will ve Alia o kadar tatlıydı ki şu duyamama kısmında yüzümde gülücükler açtı🩷 Mezar sahnesi de dostlukları önplana koydu. Mistik bir yönü var kitabın, sevenler kaçırmasın
2024 85. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2024 11:59
Aila ve kardeşi Miles annesi Juliet’i hastalıktan kaybeden iki çocuktur.Annesinden anı olarak sakladığı Shakespeare kitabının gizli bölgesinde annesinin her zaman taktığı yüzüğü ve Stefan isimli birine yazılmış bir mektup bulur.Babası savaşa katıldıktan sonra geçici bir süre için annesinin doğup büyüdüğü ve sonrasında terk ettiği Sterlig kasabadaki cocukluk arkadaşının yanına kalmaya giderler.Gittikleri kasabada pek hoş karşılanmazlar.Çünkü annesinin burada pek sevilmez.Evdeki ve kasabadaki tuhaflıklari farkeden Aila ve Miles artık gerçeği öğrenir.Bu kasabayı ve çevre kasabaları etkisi altına alan bir lanet vardır ve belirli şeyler her yedi yılda bir kayboluyordur.Kokular,yıldızlar,yansımalar,renkler…Bu yıl tekrar bir kayboluşu bekleyen kasabalı halkı Julliet‘in kızı Aila’nın bu laneti etkileyeceğini korkuyordur.Fakat Aila bu gizemi çözüp annesinin adına temize çıkarmak ister.Bunu yaparken dostluğu,fedakarlığı ve aşkı keşfeder…Kayboluslar’ın Juliet ve Shakespeare in şiirleriyle olan bağlantısı ne? Peki bu gizemli çocukluk arkadaşı kim? Bu yıl ne kaybolacak? . . Kayboluşlar, büyülü gerçekçilikle yazılmış konusuyla özgün bir eser.Bende aynaya bakarken kendimi göremesem ya da anılarımı gözlerime serptigim bir toz sayesinde tekrar görebilsem ne hissederdim?Ne kadar uçuk ama büyüleyici bir fikir değil mi? İşte bu kitapta baştan sona böylesi bir uçuk fantezinin esiri oluyorsunuz.Gizem nerede çözülecek,çocuklar başaracak mı derken bir solukta kendini okutuyor.Ayrıca doğa,çiçekler ve kuşlarla ilgili detaylar çok iyi yerleştirilmiş kitaba.Kitabı Aila ve Stefen’ın dilinden okumak tarafsız bakabilmemi sağladı.Annesini özleyen,onun adını temize çıkarmak ve anısını yaşatmak için uğraşan bu kızın hikayesine gelin ortak olun.Çok sevdim, tavsiyemdir
2024 40. kitabı
Yıl 1942.Aila ve Miles annelerini kaybettikten ve babalarını da savaşa gönderdikten sonra, annelerinin büyüdüğü kasabaya yani Sterling’e giderler.Annelerinin çok yakın arkadaşı olan Bayan Cliffton ve ailesiyle yaşayacaklardır.Ancak Aila ve kardeşi, kasabaya ilk geldikleri anda bir takım gariplikler olduğunu keşfederler.Bu gariplikler ise 3 ayrı kasabada, 7 yıl arayla Kayboluşlar denen bir lanetin meydana gelmesidir.İnsanlar bu lanet sebebiyle önce kokuları, aynadaki yansımalarını, renkleri, rüyaları, müziği ve yıldızları kaybetmişlerdir. İcat edilen Varyantlarla kısa sürelide olsa kaybettikleri şeylere ulaşabiliyorlar ancak bu tabi ki yeterli olmuyor.Kasabadakiler ise Kayboluşların sorumlusu olarak Aila ve Miles’ın annesi Juliet’i sorumlu tutuyorlar çünkü Kayboluşlardan etkilenmeyen tek kişi o.Sıradaki kayboluşa bir ay kalmışken Aila ve Miles’ı neler bekliyor?Anneleri neden lanetten etkilenmedi?Şimdiki kayboluş ne olacak?Lanetten kurtulmanın bir yolu var mı?Okuyarak öğreniyoruz. Zaman geçirmek için okuması keyifli çerezlik bir kitaptı.Aklıma yatmayan bir takım şeyler olsa da kitaba büyük beklentilerle başlamadığım için sıkıntı yaratmadı.