Toplumdaki birçok insanın özellikle kadınların en çok rahatsız olduğu konudur " erkek egemenliği"
Peki bu egemenlik sıfatına onları kim ulaştırır ? - Çoğu kadın.
( Hepsi demiyorum ama çoğu..)
Nasıl mı yapıyorlar ? Okuduğum bu kitaptan örnek vermek istiyorum; Biri sizi seviyor ise olduğunuz gibi sevmelidir. Kendi huylarına ve düşüncelerine göre sizi şekillendirmemeli.
Sizi zaten siz olarak en başından seviyor ise sizde değiştirmek isteyeceği bir durum yoktur. Ama siz
" Beni seviyor "
" Haklı sebebleri var"
" Ben onu öyle seviyorum "
"Biz birbirimizi anlıyoruz"
"Yapacak birşey yok benimde farklı huylarım var"
"Rahatsız oluyorum ama ona aşığım"
Kelimelerinin arkasına sığınarak bir ilişki yaşarsanız o kişinin, sizi yönlendirmesi, istemediğiniz kişi gibi davranmanızı, sınırlarınızı size çiğnetmesi , sizde bunca değişiklik yapıyorken kendisinin en küçük hareketine/ düşüncesine karıştırılmamanız muhtemeldir. Toplumda "sert" erkekleri seven bir çok kız ve kadın var. Rica ediyorum sizi asıl benliğinizden süslü kelimeler kullanarak başkalaştırmaya çalışan erkeklerden uzak durun.
Bu okumuş olduğum kitapta yer alan kız da aynen böyle, "üzülüyorum, sinirleniyorum ama ne yapabilirim huyu bu " O sizin üzerinizde değişiklikler yapabiliyorsa , sizi en başından her şeyinizle kabul etmemiş demektir.
Tabi karşılıklı zarar veren huylar var ise konuşularak olumlu yönde değiştirmek için çaba harcanır. Ama siz bu çabayı tek başınıza harcıyorsanız sonunda üzülecek ve mantıklı düşünmesi gereken kişi sizsiniz..
Erkek egemenliği kadınları değiştirmeye çalışırken, kendisini kusursuz gören erkeklere denir. Bu kişiler seviyormuş, anlıyormuş, önemsiyormuş gibi yapar ama aslında üzer, anlamak istediği gibi anlar ve önemsediği kişinin karakter kılıfını kişiliğinize giydirir.
Sorgulamıyor