Çatı Katı Canavarları

3 Eylül 2025
Epsilon Yayınevi
Sıralamalar

2026 6. kitabı
İlk kitabın finalinden sonra merakla hemen ikinci kitaba başlamıştım. Bugünde sizlere Kozmos serisinin ikinci kitabı hakkındaki düşüncelerimi söyleyeceğim. Öncelikle 2. Kitapta kaos uygulamasıyla alakalı daha fazla bilgi öğrenmiş olmak çok hoşuma gitti. Yazar özellikle Kaos’un nasıl kurulup amacının ne olduğunu olay örgüsünün içerisine çok güzel bir şekilde işlemişti. Özellikle bu bilgileri öğrenirken bir yandan Ana erkek karakterlerimiz diyebileceğimiz (Arın, Mete, Dora, Uzay, Kutay, Berk ve Demir’den bahsediyorum૮₍ ´ ꒳ `₎ა) yedi erkek karakterin neler yaptığını bu uygulamada nasıl oyunlar oynadığınıda flashback sahneleriyle okumak aşırı ilgimi çekti. Umarım ilerki kitaplarda da böyle flashback sahneleri olur. Olay örgüsünde özellikle Toprak’ın gözünden okusakta Melina ile sahnelerinin olması ve bu sahneler sayesinde Melina’nın düşüncelerini, anılarını okuyabilmek benim çok hoşuma gitti. Ayrıca kısacıkta olsa Toprakla sahnesi olmasıda çok güzeldi. Ben çok çok inanmaya başladım birbirlerine iyi geleceklerini^^ Fakat bu noktada ortada olan hoşlantı durumları çok çok zıt ve tehlikeli durumda. Toprak abisi Arın ile Elsa’yı seviyorlar. Elsa aylardır yurt dışında yaşıyordu fakat bu kitapta geri dönüyor. Kendisinin daha önceden Arın ile bir geçmişi olmuş ve anladığım üzere Arını unutmak için geldiği gibi Toprakla yakınlaşmaya çalışıyor. Açıkçası bana en baştan ber hiç iyi birisi gibi hissettirmedi. Toprak’a karşı tutumuda hiç içime sinmedi. Arın’ında Elsaya olan hislerinin geçtiğini çok fazla düşünmüyorum bu yüzden bu aralarında yaşanan aşk üçgeni tamamen bir yıkıma yol açıcakmış gibi hissediyorum. Umarım gerçekten iyi olanlar çok yara almadan olur her şey. ⚞(⸝⸝>⸝⸝<⸝⸝)⚟ Birazcık Toprak’ın gözünden okumayı anlatıcak olursam. Melina’nın anlatımından okurkende seveceğimi
2025 57. kitabı
Bu sefer başka bir karakterin bakışıyla okuyoruz dünyayı. Asıl karakterin erkek kardeşinden. Naif olması hoş olsa da abisi hoşlandığı kız arasında bir aşk üçgeni beni inanılmaz rahatız etti. Yani başka kız karakter yok muydu?? Ki olduğunu da görüyoruz. Bu karakterin bakışından okumaktan pek keyif almadım açıkcası. Kitaptaki oyunların mantığını geçmişini anlatmak dışında pek de bir şey olmadı. Ama seriye yine devam edicem.
Çok sevdim
2025 58. kitabı
İlk kitabına göre daha çok sevdim,ilk kitabı daha çok seriye giriş kitabı gibiydi karekterleri falan tanımıştık ve farklı bir yazım tarzı olduğu için onu okumaya çalışmıştık. Bu kitabında ise asıl olaylar başlıyor,oyunları daha detaylı görmemiz çok hoşuma gitti,o sahnelere bayıldım ve bu kitap daha çok Arın ve Toprak odaklıydı melina daha arka plana atılmıştı
2025 53. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 13:49
ilk kitabina 7 vermistim bu kitabi daha cok sevdim aslinda ama sayfanin ortasinda koskocaman yazim hatalari gormek beni cok sinirlendi ve 9 verecekken 7ye dusurdum puanimi. kitapla ilgili bir yorum yapmicam zaten daha serinin cok basi ama bu yazim ve baski hatalari beni cok rahatsiz ediyor.
2025 22. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2025 10:51
Kitabın konusu: Yaşanan son olaylardan sonra karakterlerin hayatını okumaya devam ediyoruz. Bu kitabı ne yazık ki daha az sevdim, bunda bazı karakterlerden soğumaya başlamam da etkili olabilir ya da sürekli geçmişe dönülmesinden de rahatsız olmuş olabilirim. Üçüncü seçenekse aşkın olmaması da olabilir. Bu kitap daha çok Toprak karakteri üzerine yoğunlanmış ama tabiki Toprak dışında bir sürü şey de okuyoruz. Toprak'ı ilk kitapta da sevmiştim zaten, bu kitapta da sevmeye devam ettim. Elsa'yı hiç sevmiyorum. Keşke yine gitse. Mete'ye de bi gıcık oldum bu kitapta. Valla ergenlikleri beni yoruyor. Ayrıca kitabın +13 olduğunu söyleyebilirim. Şimdi spoi olabilecek yorumuma gelirsek lütfen Toprak, Elsa'yı sevmeyebilir mi? Ya o kadar sevmedim ki kızı. Elsa'nın kitabında ne yapacağıma dair en ufak bir fikrim yok açıkçası. Artı olarak Toprak ve Arın ikilisinin ebeveynlerine aşırı gıcık oldum. Arın'a değer vermekten Toprak'ı görmüyorlar ve asıl iyi çocuk olan Toprak. Teoman her ikisine de değer vermiyor ama neyse. Mete de iki sevdik diye hemen kendini bi şey sanmalar, Arın'dan habersiz oyun başlatmalar falan. Sen hayırdır koçum? Neyseki bundan sonraki kitap Mete'nin kitabı, biraz daha Mete'yi çözümleyebileceğimi düşünüyorum. En çok sevdiğim sahne Toprak ve Melina'nın tanışması oldu kesinlikle. Ayrıca Melina'ya dair bir şeyleri de öğrenmiş olduk aslında. Bu da beni mutlu etti. Sonu yine heyecanlı bitti, lütfen üçüncü kitapla dördüncü kitap bir arada gelebilir mi??? Kısacası kitabı sevdim. Daha çok geçmişle bugün arasında gidip geldiğimiz bir kitap oldu ve ilk kitaba göre daha sakin ilerledi. Tavsiye ederim. Bugünlük yorumum bu kadar, kendinize iyi bakın!
Kozmos Evrenini Öğrenmeye Başlıyoruz
2026 3. kitabı
Bu güzeldi işte. İlk kitap çok üstünkörüydü ve çoğu şey havada kalmıştı ama bu kitap o kitap. Kaos ne, nasıl ortaya çıkmış, içerde ne yapıyorlar çok şükür öğrendik. Toprağımın geçmişi de karışık, geleceği de valla, bu hikayede tek masum sensin şu an havuçlu kekim. Elsa'yı sevmemiz gerekiyor mu ya? Beni hiç çekmiyor da kendisi. Büşra'nın kaleminden bi şeyleri okumayı seviyorum genel olarak. Özletiyor da kendini. Kısmetse inşallah 4N1K-3'ü de okumak isteriz. Bu sene içinde, hazır Barış'ımız tekrar gündemdeyken kitap güzel patlar.
2026 Okuma Raporları
2026 2. kitabı
Seri kitabı olduğu için başlamadan önce kesinlikle 1’i okumanız gerekiyor. Daha iyi anlarsınız. Gayet güzel ve daha gizemli olmuş. Toprak beni benden alıyor, öyle güzel bir kalbi var ki.. keşke yazarın diğer kitabı aşkın -de hali’ndeki Deniz ile tanışabilseydi diyorum. Her neyse, bu kitap beni 1’den daha çok etkiledi.
2026 9. kitabı
️ Kozmos 2- Büşra YILMAZ Sineroman, dizinin yazılmış hali... İkinci bölümde, işler gittikçe ilginçleşiyor. Toprak'ın sözleriyle başlıyoruz. Sırların bazıları ortaya çıkarken, bazı gerçekler merak uyandırıyor. Uzay'ın başına gelenler hala merak konusu olarak kalıyor. Oyunlara bir süre ara verilirken, başlarındaki diğer dertlerle uğraşıyorlar bir nevi. Lise kurgusu olduğu için henüz beni tamamen başlamasa da; kalemin güzelliğinden, kurgunun farklı olmasından dolayı beni kendine çekiyor. Serinin devamını merakla bekliyorum. Bölüm sonları genelde heyecanlı bitiyor. Sevdiğim bir dizinin yeni bölümünü bekler gibi bekliyorum. Gözde canlandırması kolay, basit şekilde olay kaynaklı ilerliyor. Karakterlerin daha çok duygusunu hissetmeyi, onların ağzından okumayı isterdim. Bakalım seri nasıl devam edecek?
Spoiler içerebilir!
2026 7. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2026 23:50
2. kitapta, 1. kitaba göre olaylara daha derin bir giriş yapılmış. Evet, tabii ki de bu doğal ama huzursuz hissetmemiz için illa 1. kitabın sonunu beklememize gerek yoktu, 2. kitapta daha karanlık bir ton oluşturulabilirdi. Bunun dışında, 1. kitaba göre 2. kitapta Arın'a biraz daha gri katman eklenmiş, bu iyi ama diğer karakterler hâlâ siyah-beyaz gibi. Muhtemelen Melina'nın ne kadar aşağılandığını göstermek için böyle yapılmış ama her karakterin tavrı aynı geliyor. Melina'nın geçmişi yüzünden pek iyi bir ruh halinde olmadığı yavaş yavaş hissettiriliyor, bu da güzel. Ayrıca Pelin, Elsa, İrem ve Sude'den gerçekten nefret ettim; özellikle de Elsa'nın Arın'la Toprak arasında gidip gelmesinden, Arın'ı unutmak için Toprak'ı kullanmasından ve bunu manipülasyonla masumlaştırmasından iğrendim. Bu arada Toprak çok tatlı, kesinlikle green flag ama umarım bundan sonra Elsa'ya karşı daha dikkatli olur. (Canavar kelimesi de ÖFA travmamı tetikledi. )
2025 95. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2025 15:28
“Ben ne canavarım. Ne de insan… sadece ikisinin ortadında bir yerde, acılar içinde kıvranıyorum.” İlk kitaptan daha güzeldi bence seri ilerlemeye devam ettikçe daha güzel olacak fakat ben devam eder miyim bilmiyorum konusu güzel fakat keşke sineroman şeklinde ve uzun bir seri olmasaydı 8 kitap ve sonra daha devamı geleceği gerçekten okuyucuyu bence fazlasıyla sıkıyor daha kısa ve roman şeklinde olsaydı daha başarılı bir kitap olacağını düşünüyorum

Büşra YılmazYazar · 5 kitap
Büşra Yılmaz 1994 yılında Tokat’ta doğdu. Büşra Yılmaz isminin nasıl konduğu ile ilgili olarak da ”Anneme göre doğduğum zamanlara Büşra ismi marjinal bir isimdi, kimsede yoktu.” diye ifade etmektedir. Düzce Üniversite'si Sosyal Hizmetler Bölümü'nde okudu. İlkokuldan beri yazmaya meraklı olan Büşra Yılmaz’ı kitapseverler 4N1K kitabı ile tanıdı. Ama Büşra Yılmaz’ın başarısı Wattpad’teki yazıları ile başladı. Wattpad’ta büyük ilgi gören hikâyeleri ile bir anda gündeme oturdu. Sosyal paylaşım sitesi Wattpad'de "MishaPM" adıyla yazmaktadır. 4N1K adlı romanı Epsilon Yayınları'ndan çıkmıştır. Yazar, 2016 Elele Avon Kadın Ödülleri'nde Yılın Kadın Yazarı ödülünü kazanmıştır.