2020 64. kitabı
Çocukluğumdan sonra seni ikinci kez okumanın sevincini yaşıyorum. Sevgili Küçük Lord tüm çocuklar senin gibi olmalı ki dünya güzel insanlara sahip olabilsin. Bizim klasik türk filmleriyle aranda bir akrabalık bağı var bence. Onlar kadar mutlusun, onlar kadar mutluluk, umut saçıyorsun. Tüketmeden kendini defalarca okutabilirsin.
'' KÜÇÜK LORD '' Frances H. Burnett
2022 34. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2022 00:00
Kitabın Adı: Küçük Lord Kitabın Yazarı: Frances Hodgson Burnett Tür: HİKAYE İngiliz yazar Frances Hodgson Burnett tarafından 1885 yılında kaleme alınan Küçük Lord, bir çocuğun saf, temiz duyguları ile düşünceli, yardımsever davranışlarının, taş kesilmiş kalpleri bile nasıl yumuşattığını anlatıldığının öyküsüdür. Kitabın kahramanı Cédric, babasını kaybeden bir çocuktur. Annesiyle birlikte Amerika’da yaşamaktadır. Bir gün büyükbabasının bir İngiliz lordu olduğunu öğrenir. Amerikalılardan nefret eden büyükbaba, Cédric’i tek mirasçı olarak İngiltere’ye çağırır. Cédric’i İngiltere’de nelerin beklediğini, sevgi ve dostluğun neleri değiştirdiğini Cédric’in başından geçenlerin anlatıldığı harika bir eser.
Hikaye-Öykü
2022 25. kitabı
Okunma: 15 Mart 2022 00:00
Aslında çocukken okuduğum bir kitaptı Küçük Lord. Ancak hafızamda kitapla ilgili bir şey kalmamıştı. Çocuk klasiklerine tekrardan ilgi duymaya başladığım için elime aldım. Cedric’in kont olan büyükbabası, yıllar önce babasını dışlıyor, sebebi ise oğlunun Amerikalı bir kadınla evlenmesi. Yıllar sonra tek veliaht Cedric olunca mecburen torununu yanına almak zorunda kalıyor. Olay örgüsü de Cedric’in büyükbabasının taş kalbini eritmesi ve adamın geçirdiği değişim etrafında şekilleniyor. Benim kitaptan aldığım mesaj ise stratejiden ziyade insan kazanmak. Sevgi bütün kapıları açan en doğru anahtardır. Keyifli okumalar…
2026 38. kitabı
Yine Öğrencilerim için okuduğum bir kitap. Kitabı çok sevdim. Akıcı bir dili var çocukların okuyabileceği içerisinden güzel anlamlar çıkartabileceği bir kitap. Sevginin, saygının, hoşgörünün modası geçmez ve herkesi etkiler. Siz ne kadar iyi olursanız etrafınızdaki insanlar da bir süre sonra iyi olmaya başlarlar. Burada da küçük lord sevgisiyle dedesini iyi bir insan haline getiriyor. Dedemiz İngiltere’de bir lord biricik oğlu sıradan bir ailenin kızıyla evlenmek istediği için ikisini birden reddediyor. Sonra bu oğlanın çocuğu oluyor ve adam ölüyor. Genel olarak fakir bir ailede büyüyor çocuk annesiyle birlikte. Ama annesi çocuğu çok güzel yetiştirmiş. Hep içinden iyilik yapmak geliyor çok zeki ve akıllı bir çocuk. Aradan yıllar geçiyor ve dede avukatını Amerika’ya yolluyor torununu almak için. Çünkü yerine geçebilecek bir veliahtı yok. Kadın biraz düşünüyor ve oğlunun iyiliği için kabul ediyor. Oğluyla ve avukatla birlikte İngiltere’ye gidiyorlar. Oğlan şato da kadın yandaki evde yaşıyor çünkü dede kadını evde yani şato da istemiyor. Ama oğlan o kadar tatlı ve iyi bir çocuk ki dedesini iyi bir insan haline getiriyor ve herkese yardım ediyor. Güzel bir Son da bitiyor en son adam hatalarını anlıyor. gelinden de özür diliyor böyle bir kitaptı. Çocuklar okusun
2021 16. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2021 21:59
Frances Hodgson Burnett' in önce, dergilerde tefrika hâlinde, ardından 1886 yılında Kitap olarak basılan eseri Küçük Lord , küçük yaşta babasını kaybetmiş küçük bir çocuğun Lord olma hikâyesini anlatır. Babası İngiltereli soylu bir aile den gelen Cedric 'in annesi Amerikalı bir kadındır ve dedesi , babasını bir Amerikalı ile evlendiği için yıllar önce reddetmiştir . Küçük Cedric Amerika ' da annesi ile birlikte mütevazı bir hayat sürerken bir gün Dedesinin avukatının ziyareti ile hayatı tamamen değişir . İngiltere ' de yaşayan bir Kont olan dedesi Cedric 'i varisi olarak seçmiştir ve onu bir soylu olarak Yetiştirmek üzere yanına çağırır. Cedric 'i yepyeni bir hayat beklemektedir .
Araştırma-İnceleme
Küçük LordFrances Hodgson Burnett · Teen Yayıncılık · 2020987 okunma
2017 11. kitabı
Çok harika bir kitap.Çok begendim.Hayatımda okuduğum en anlamlı hikâyelerinden biri.Bu yazarın başka kitaplarını da tavsiye ederim.Sorumlulukla ilgili çok güzel bir kitap.Bence her okur okumalı.......
Küçük Lord FauntleroyFrances Hodgson Burnett · İş Bankası Kültür Yayınları · 2011987 okunma
2021 56. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2021 02:10
İlginç bir hikaye, bana bir ekonomist tavsiye etmişti. Aslında başarının özü insan kazanmaktır, bu günün ifade şekli ile network oluşturmak ve bağları kuvvetlendirmek gerekiyor... Küçük Lord
1000Kitap Gerçek Okurlar
Küçük LordFrances Hodgson Burnett · Altın Kitaplar · 1979987 okunma
2017 9. kitabı
Okunma: 16 Mart 2017 22:32
Güzel bir kitap insanın duyguları aklına geliyo ve çok içten bir hikaye büyükbabası cedric yani diyet adı lord foultery büyükbabası sinirli huysuz birkişi büyükbabası onun bir torununu oldunu duyunca oraya avukatını göndererek ve ona para vermek ona vermesini be parayı neler için harcadığı avukat küçük lord eve getirdi yani şatoya büyükbabası ona bakınca aynı oğlunu kördü büyükbabası ve torunu konuştular gün geçtikçe büyükbabası torununa ısındı şatodaki herkes şaşırdı kont herAman asık surat sinirli birkişi büyükbabası çocuğun nakadar iyi kalpli bir çocuk Birgül birkadın geldi avukatını yanına geldi benim eşim kontun çocuğu evlilik cüzdanı herşeyi görmüştü bunu büyük konta söyledi yani kanunlara göre en büyük olan lord olabiliyormuş cedric ayakkabıcı boyacısı ve bakkalcıya mektup yazdı ayakkabıcı Birgül birkişi geldi ona bu fıtarafa baktında yazıda çocuğunun lord olduğunu söylemiş aslında buladın aşagı mahalde bir kadın bakkalcı ona mektuplu yolası kont bunları öğrendiyse kadını odaya kaptı ve kadın kaçtı ve sonra kont sen bisey şstiyormusun diye sordu küçük lord evet anemi istiyorum kont tereddüt eti ama artık kadına güvendi ve mutlu şekilde yaşadılar
2021 84. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 14:42
Kitabı okurken aklıma << tatlı bir dil ve güler bir yüz'ün >> değiştirmeyeceği hiçbir insan yoktur sözü geldi.. Aslında çoçuklar için düşünülmüş bir kitap gibi görünse ise de,her okuyucunun bir şekilde yararlanacağı düşüncesindeyim. Kişisel gelişimi destekleyici,motive edecek bir eser... Tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Küçük LordFrances Hodgson Burnett · Altın Kitaplar · 1979987 okunma
2018 3. kitabı
Çocuk yıllarımda hayatımda ki okuduğum ilk kitap . Kitap okadar güzel di ki konusu hala az çok hatırlıyorum cedric in alçakgönüllüğü iyi kalpliliği o dönemde beni büyülemişti

Frances Hodgson BurnettYazar · 21 kitap
Frances Hodgson Burnett, doğum adıyla Frances Eliza Hodgson, (d. 24 Kasım 1849 - ö. 29 Ekim 1924), İngiltere'nin Manchester kentinde bir kuyumcunun kızı olarak dünyaya geldi. Babasının ölümünden sonra ailesi 1865 yılında ABD’nin Knoxville (Tenessee olarak da bilinir) kentine taşındı. Orada Amerikan gazeteleri için yazmaya başladı. 1868 ila 1922 yılları arasında birçok roman ve oyun yazdı. Bunların arasında en bilinenleri The Secret Garden, A Little Princess ve Little Lord Fauntleroy 'dur. 1873 yılında Dr.Swan Burnett ile evlendi, sonrasında ise Lionel ve Vivian adlı iki oğlu oldu. Büyük oğlunun ölümünden sonra kocasından ayrıldı. 1901’den sonra Bermuda ve Long Island adasında yaşamını sürdürdü. Orada hristiyanlık, bahçıvanlık ve tinsellik ilgisini çekti. 75’inci doğumgününden birkaç hafta önce vefat etti.