Küle Dönen

Ferhat Özkurt
2021
Tilki Kitap

2022 56. kitabı
18 yaşından küçüklerin okumasını önermiyorum. Çünkü kitapta cinsel sapkınlıklar mevcuttur. Ayrıca karakterlerin çoğunluğu Lgbti bireylerdir. Bu tarz içeriklerden rahatsız olanlar var ise o kişiler de okumasın! Sonra yaptığım paylaşım yüzünden linçlenmeyeyim. Kitapta fazlasıyla cinsel öğe mevcut olduğundan "Ne gerek vardı" demekten kendimi alamıyorum. Yazarımız önsöz kısmında kurguya odaklanmak için derin cinsel öğe barındırma hissiyatının gerekli olduğunu cümleleri ile vurgulamıştır. Lâkin gerilim türündeki kitaplarda bile kan olmadan gerilim etkisi yaratılabileceğine inanan biri olarak bu kadar cinselliğe bağlı kalmadan da kurgu bütünlüğünün sağlanabileceğini düşünüyorum. Zaten yazarın kalemi ve yarattığı polisiye kurgu başarılıydı. Bu başarıyı cinsellikle perçinlemek bana göre yanlıştı. Çünkü bazı kısımlar ciddi anlamda erotik filmlerden fırlamış gibiydi. Polisiye benim en çok okumayı sevdiğim türdür. O yüzden böyle bir ilerleyişe şahit olmak hoşuma gitmedi. İsterdim ki o sahnelerle birlikte kanım donmasın, yazarın büyüleyici anlatımıyla beraber sarsılayım. Psikolojik tahliller derinlemesine işlendiği için etkilenmemek mümkün değildi. Sapkın bir zihniyet ancak bu kadar ayrıntılı yansıtılabilirdi. Eleştirim olmasına rağmen garip bir şekilde serinin ikinci kitabını merak ediyorum. Çünkü anlatım sarıyordu. Özellikle olayların gizemli havası ile yaşananları belli bir mantığa kavuşturma isteği insanı kurgunun içine alıyordu.
2022 54. kitabı
Herkesin geçmiş ramazan bayramını kutluyorum ve hepinizi çok seviyorum kitap dostlarım. Ben bugün sizlere polisiye ,gerilim türünde ama psikolojik anlatımlı benimde severek okuduğum bir kitapla geldim. Kitabın içinde neler mi var +18 olan sayfalar var . Detaya inilmiş anlatımlar özellikle cinsellik ve işkenceler bu konular sizi rahatsız etmiyorsa mutlaka okuyun. Kurgusuna bayılacaksınız farklı bir kitap. Kitap o kadar akıcı ki sonra ne olmuş diyerek okuyorsunuz. Konusu kadın , şiddet, işkence, tecavüz var .. eeeee bu çoğu kitap da var neresi farklı demeyin. Burdaki kadın eşcinsel ve hamile kalıyor. Farklı cinsel tercihleri olan insanlara yazılmış farkındalık anlamında olan bir kitap. Hiç kimseyi tercihi ne olursa olsun yargılama hakkına sahip olmadığımızı düşünüyorum. Sen lgbt sin sana istediğim işkenceyi yaparım dememeliyiz deme haddi yok diye düşünüyorum. Daha fazla spoiler vermeden kitabın konusu bu şekilde sürükleyici bir kitap merakla okudum bazı yerlerde kızdım yapma dedim bazı yerlerde çok üzüldüm içim acıdı hayatta neler var dedim. Kitabın devam kitabı olabilirdi diye naçizane fikrimi de burdan belirteyim yazarımıza konusu ve kurgusu genişdi devamı olursa güzel olurdu keyifle devam kitabını da okurdum burdan onu da duyurayım Kitabı tavsiye ediyorum ama yetişkinlerin okuması gerektiğini belirtiyorum Kitap sayfa sayısı 313 Kitap puanım 10/9
Psikoloji
2022 42. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️Herkese merhaba, polisiye-psikolojik gerilim sever misiniz? Haydi o zaman yoruma bekliyorum. Avustralya Royal Women doğum hastanesi acil kapısının önünden yükselen çığlıklar herkesi şaşırtmıştır.Esas şaşkınlık unsuru elleri,ayakları fantazi kelepçesi ile tekerlekli sandalyeye kelepçelenmiş, doğum sancıları çeken kadını gördüklerinde olmuştur.Hastane yetkilileri olaya müdahale etmiş,adının Samantha olduğu öğrenilen kadın tedavi altına alınmıştır. Bu durum şüpheli bir vaka olduğu için polis olaya el atmış,Dedektif Josephine dosyayı almıştır.Lgbt olan Samantha yaşadıklarını Dedektife anlatır.Ona yardımcı olacak doktorların adını verir ve onlarla görüşmek ister.Samantha tutsak tutulduğu ve türlü işkenceler gördüğü yerde yalnız değildir.İsaac onun hayatının dönüm noktasıdır ya da öyle olduğunu düşünüyordur.Bu iş hepten çıkılmaz bir hâl almıştır? Hazır mısınız? Samantha neden kaçırıldı? Kaçıran kişi kim ve ne istiyor? Dedektif bu işi nasıl çözecek? Samantha neden başka doktorlar istedi? Nasıl işkencelere maruz kaldı? İsaac kim ve bu olayda nerede yer alıyor? Nasıl bir son bizi bekliyor? Ne manyaklıkdır Yarabbim.Dehşet ve ibretle okudum.Yapılan işkenceler,hem psikolojik,hem de bedensel(cinsel yönden de)çok ağırdı.Psikopat,manyak ruhlu biri ve seneler boyunca aynı ritüeli uygulamış ki kanım dondu.Ama o sonu okumak yetti bana.Bu nasıl bir plan, bu nasıl bir intikam.Tabiki bir de kaçırılan kızların, kadınların hep Lgbt oluşu.Cidden aklın sınırlarını zorlayan bir kitaptı ve o birbirleri arasındaki bağlantı. Aslında geçmiş çok acıydı ve bunların getirisi de ağır oldu.Keyif alarak okuduğum bir kitaptı ve son aslında bir başlangıçtı.Devamını büyük bir merakla bekliyorum ki tam can alıcı yerde kaldı. Book•lover ❥ kuzumun önderliğinde İyiki
2022 22. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2022 11:50
️ Başta belirtmem gerekirse kitabımız +18’dir ve eşcinsellik içerir. Samantha eşcinsel bir kadın ve 1,5 yıl boyunca alıkonularak türlü psikolojik şiddet ve tecavüz görmüş. Ve bir hastanenin acil kapısında hamile haliyle tekerlekli sandalyeye elleri kelepçeli bırakılıyor… Ben bu tarz okurken normal de zorlanırım ama yazarın dili gayet akıcıydı.
2023 3. kitabı
Royal Women hastanesi, kadınlara doğum öncesi ve sonrası hizmet veren bir doğum hastanesidir. Hastanede doğum yapacak kadınların çığlıkları hiç eksik olmaz. Ama bu sefer girişte avaz avaz bağıran kadın da bir tuhaflık vardır. Elleri ayakları tekerlekli sandalyeye kelepçelenmiş doğum sancısı çekmektedir. Bu durumu görenler hemen kadına müdahale etmiştir. Tabi olay polise bildirilmiş ve dedektif Josephine olayı araştırmaya başlamıştır. Kadının adının Samantha olduğunu öğrenen dedektif duydukları ile olayın peşine düşer. Lgbt Samantha'nın anlattıkları dedektifi öyle bir bilinmeze götürecektir ki, İsaac ile tanışması kaçınılmaz olacaktır. Bu nasıl bir psikopatliktir. Daha doğrusu bu nasıl bir intikamdır desem daha doğru olur. Tüm kaçırılan kızların ve kadınların hepsinin Lgbt oluşu ve altında yatan gerçekler. Yapılan işkencelere değinmiyorum bile ki manyak kendini de o işkencelere maruz bıraktı. Geçmiş acı yönünü öylesine bir intikamla aldı ki, akıl sağlığını bozan türdendi. Dedektif olaya el attı ama o son beni tepetaklak etti. Farklı bir konusu vardı. Yazarımızın kalemine sağlık.
2022 5. kitabı
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #küledönen adlı bir kitap ile geldim. Eser daha başlangıç kısmında bile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Çok bilinen bir hastane düşünün, önünde pembe bir gecelikle hamile bir kadın tekerlekli bir sandalyeye kelepçelenmiş bir şekilde bırakılıyor. Peki kim bu kadın? Bir buçuk yıl boyunca bir yerde tutsak edilmiş sürekli tecavüze uğramış, işkenceler edilmiş, lezbiyen olan Samantha. Dedektif Josephine ve ekibi olayı çözmeye çalışırlar. Bu olayın arkasında olan herkesi bulmak için bir sürü hengame yaşarlar. Bu hengamelerde sevgi, şiddet, ihanet, zulüm,korku ve korkusuzluğu barındıran anlara şahitlik edeceksiniz. Dedektif Josephine, gizli sapığı bulmak için aklına gelenler acaba dediği kişiler(Antony, David, Mexvell, İsaac, Neil) acaba sapık bunlardan hangisi? Bunu Samantha’ya kim yada kimler yapmış? Doğum yapabildi mi? Sevgilisi ve eşi olan Rosalina’ya neden kin besliyor? Yeni hayatı nasıl olacak? Bunların cevabını eseri okurken öğrenin. Muazzam bir kurgu okuduğum kesinlikle film hatta dizi olabilir Türkiye dizi ve filmlerinde kesinlikle olay olacak bir kurgu var #netflixtürkiye duy sesimi!.. Eserde #eşcinsellere yönelik olan birçok körleşmiş bakış açısına ithafen okunacak yerler var. Her bireyin seçimleri farklılığıdır. Asla kötü yanlış değildir, yazarın bu karekteri ele almasını taktir ettim. Okuduğum eser tek kelimeyle muazzamdı. Sanırım devamı gelecek çünkü bir çok soruların cevabına ulaşsak bile yeni sorular ile son buldu. Devam kitap bekliyoruz. Yazarın kalemi daim olsun. Siz böyle güzel kurgular yazın biz hep okuruz. @ferhat_ozkurtt #leylanınkitapütopyası
Roman
2022 22. kitabı
Daha önce okumuş birine #küledönen nasıl bir kitap,anlat bana deseniz muhtemelen “Bir #kadındoğumhastanesi var.Bir gece hastanenin kapısına #tekerleklisandalye ye ayaklarından ve ellerinden kelepçelenmiş, ağzına da minik bir top sokulmuş, doğum yapmak üzere olan bir kadın bırakılıyor.Kadın, 1,5 yıldır bilmediği bir yerde #tutsak edildiğini,çocukluğundan beri orada tutsak edilen bir adamın kendisine düzenli olarak #tecavüz ettirildiğini ve ikisine de bunları yaşatan sadece sesini duydukları bir adam olduğunu söylüyor.Bir #doktor bir #psikiyatr ve bir #kadındedektif kadına yardım etmek için bir araya geliyorlar.Doktor kadını sağ salim bebeğine kavuşturmaya, psikiyatr kadının bozulan piskolojisini düzeltmeye,dedektif de kadına bunu yapan adamı bulmaya çalışıyor.”diye kısaca özetleyebilir.Ancak arkadaşlar Küle Dönen böyle basitçe anlatılabilecek bir kitap hiç değil.Müthiş sarsıcı, okunması,hazmetmesi zor ve çok cesurca bir kitap yazmış @ferhat_ozkurtt “Bu kitap kendi kendini yazdırdı, yazıp bitirene kadar kafamın içini rahat bırakmadı ve bastırmak için de en az benim kadar cesur bir #yayinevi bulup onları da basımına ikna etmemi sağladı. “diyor önsözünde.Bir kere bahsi geçen #hamilekadın bir #lezbiyen Bunu saklamaya gerek duymadan yaşayan,lezbiyen bir evlilik bile yapmış olan Samantha oldukça sıradışı ve sıkı bir karakter.Lezbiyen bir kadının dünyasındaki cüretkar detaylara dahil etmiş bizi #ferhatözkurt .Okura ağır gelecek #cinsel öğeler içerdiği doğru olabilir ancak arka plandaki derin #psikolojik ve toplumsal analizler bence okurlar tarafından ön plana alınıp derinlemesine tahlil edilmeli.Baştan sona merak içinde okuyacağınız,gerek mekanlarıyla,gerek karakterleriyle, gerek kurgusuyla unutulmazlarınıza eklenecek bu sıradışı kitabı #mutlakaokumalısınız . Samantha
Roman
2022 112. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2022 10:08
Merhaba efendim. Bugün size bolca gerileceğiniz bir eseri tanıtmak istiyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitabın içerisinde 18 yaşın üzeri bazı konular var alacak olan kişilerin bunu göz önünde bulundurmasını isterim. Psikolojik, şiddet, tecavüz aklımızın sınırlarını zorlayan bu eserin konusu ; Doğum Hastanesinin önüne bir kadın bırakılır. Yalnız kadında değişiklik vardır. Kollarında kelepçeler ağzında ise başka bir cisim… Bu görüntüyü gören hastane çalışanları şok olmuşlardır. Doğum yaklaşıyordur.O sırada dedektife haber verilir. Kadın kaçırılmıştır. Kaçırıldığı yerde ona psikolojik şiddet, tecavüz ve şiddet uygulanmıştır. Yalnız kadının geçmiş hayatında yani gerçek hayatında kadın lezbiyendir. Ve bir kadınla evlidir. Hastaneye geldiğinde iki kişinin onunla ilgilenmesini ister. Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Amaa bunların cevabını kitapta bulacaksınız. Güzel bir polisiye gerilim kitabı arıyorsanız ve sizi de 18 yaş üstü okuma rahatsız etmeyeceğini düşünüyorsanız mutlaka okumalısınız. Sevgi, kitap ve hoşgörüyle kalın
2022 72. kitabı
`Bir hayatı anlamlı kılan nedir?` Hayatını inandığı tanrısı uğruna neler yaparak harcadığına mı bakmalı, insanlık uğruna neler yaptığına, ne eserler bıraktığına mı? Hayatında neye sahip olduğunu mu ölçmeli, hayatı boyunca ne kadar mutlu olduğunu mu? İnsanın sahip olduğu elle tutulur, sayılabilir değerler mi? Yoksa sayamayacağı kadar uçup giden kahkahalar mı bir hayatı değerli yapar? Şimdi orada öyle çaresizce duran bir kadın ve bir erkekten ibarettiler. Hiçbir vasıfları veya sıfatları yoktu. İkisi de yaşadıkları şeyler hakkında kendilerini sorguluyor, olan olaylara akıl sır erdiremiyorlardı. O paylaştıkları an birçok insanın hayatları boyunca kimseyle paylaşamadan ölüp gittikleri o andı. Saf ve salt yalnızlık anı... Her ne kadar insanlar yalnızlığın paylaşılmayacağını söyleseler de bu iki kişi bir şekilde kendilerine has olan yalnızlıklarını paylaşmaktaydılar. Nasıl bir eser okudum bilemezsiniz. Bazen sinirlerim zıpladı, bazen üzüldüm. Eşcinseller, tecavüzler, sapıklar, hastane, hamile, intikam, şiddet, derken kitabı bitirdim. Eserde eşcinsel bir kadına yapılan eziyetlerden söz ediyor ve en ince detayına kadar bu kurguyu kaleme alan yazarımızın, kalemi merak uyandırıcı bir sonraki sayfaya geçebilmek için resmen can atacaksınız. Eserde bahsi geçen olaylardan ötürü farklı bir tarz yakalanmış yazarımız çok ince anlatılmış ama muazzam bir betimleme yapılmış buda eserinizi sürükleyici ve merak uyandırıcı kılmış.. Aslında polisiye ama derin bir psikoloji içeren bu eseri mutlaka okumanızı tavsiye ederim... 🪶 Sen ve senin gibiler, kendinize sunulan hayatların ne kadar değerli olduğunu bir türlü anlayamıyorsunuz ve hayatlarınızda #alkol, #sigara ve #uyuşturucu gibi sentetik şeyler kullanarak mutlu olduğunuzu sanıyorsunuz. Ancak asıl #mutluluk, #sağlıklı ve #özgür bir hayata
2022 43. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2022 00:00
Kapak Tasarım Yorumu Kapak Tasarımı koyu tonların hakim olduğu siulet ve ateş deseninin soluk yapısında bir tasarımdı . Daha farklı bir şeyler çıkabilirdi benim fikrimce. Kitap Konusu Yorumu Kitabımız Royal Women hastanesinin acil girişine elleri kelepçeli , ağzı bantlı, şiddet görmüş , tekelerlekli sandalyede hamile Samanta'nin gelmesi ile başlıyor . Dedektif Josephine ve ekibi bu olayı araştırmak için mücadeleye başlıyor . Samantha 1,5 yıl alıkonulmuş , cinsel istismara uğramış, şiddet görmüş lezbiyen bir kadın . Peki onu kim kurtarıyor derseniz başka bir karakterimiz olan Isaac kurtarıyor . Peki neden alıkonuldu ? Samantha bu yaşadıklarını nasıl unutacak ? Peki bunu ona yapan kim? Gelelim kitaba ön yargılı olan durumlara. Kitabımız +18 öncelikle bunu söyleyeyim. Kitap psikolojik açıdan psikolojik analizleri çok iyi yapmıştı. Dehşet verici sahneler yok değildi. Bazen bir insan bunu başka birine nasıl yapar dedim. Kitap polisiye ,gizem ,gerilim hattı mübarek. Okurken bir sonraki sayfa merak içinde bıraktırıyor. Ayrıca isimler hep ingilizce o yüzden o havayı da sevdim diyebilirim.Yazarin ilk eseri olmasına rağmen kalemi güzeldi.