19 Kasım 2018
Kuma III
9786052050392

2021 32. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 14:25
Merhaba.Uzatmadan devam edelim DİRENİŞE Bir feryat ne kadar can yakar? Peki ya aşkınız için babanızı karşınıza alsanız neler olurdu? Beritan'ın hamileyken kontrollere gide gele yanında olan Botan'ın aşkı filizlenmişti hastanede ilk kitapta başladı,2.kitapta doldu ve 3.kitapta taştı aşkları.. (Baş kahramanlar varken onların aşkından fazla söz edememiştim..) Doktor Dilek ve Botan EROĞLU.. Kavuşamayan aşıklar.İnişli çıkışlı sevdaları.. Agir Ağa'nın ölümüne neden olan aşk,sevda.. Ama o ölümle sevgileri de öldü.Ölmek zorundaydı.Çünkü Botan EROĞLU kimsenin ummadığı bir karar vermişti. Dicle..Her şeyi alt üst eden,zamanında EROĞLU konağını darma duman eden,insanları birbirine düşüren kuzeniyle evlenmeye karar verdi. Peki bu evlilik olacak mı? Nasıl olacak? Botan'ın kararı başka neler yaşatacaktı Eroğlu konağına. Beritan ve Şervan yine nasıl acılar çekecek? Mutlu bir haber,minik bir sevinç kapılarını çalacak mııı? Ezo neler yaşayacak? Bitmek bilmeyen olaylar yine kara bulut gibi gezecek üstlerinde.. Tabi büyüklerin bunları yaşaması eve neşe getiren 2 küçük Eroğlu'nun umrunda değil gibiydi pek.. Mirhan ve Roza.İki kuzenin şen sesleri konağı gülümsetecek,Mirhan'ın Roza'nın peşini bırakmaması amcasını tatlı tatlı sinirlendirecek ama az da olsa konak neşelenecekti. Eroğlu erkekleri can yıkan türden. En küçük Eroğlu Serhad'da bir kızın kalbine düşmüştü.Bu güzellik Elizan BOZDAĞ tabii ve küçük aksiyonlara neden olmuştu satırlarda..Sonuçta bir Elizan boşa yetişmiyordu dimi bi o eksikti sonuçta olaylarda.. Ama mesela Jiyan Eroğlu da vardı,sonra Şilan... Erkek kardeşler başka kadınlara yaşattıkları duygu karmaşasının kardeşlerinden çıkacağından habersizler. Jiyan'ın olaylarıyla da karıştı konak biraz ve Jiyan'ın saf kalbi de.. Peki doktor Caner nasıl girecek sayfalara? Her şey,herkes
Bir direniştir aşk!
2019 3. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2019 22:38
BismillahirRahmanirRahım Selamünaleyküm arkadaşlar evet güzel bir inceleme yaparım inşallah Giriş-gelişme-sonuç yapamam konuya direk gireyim barii Kuma serisi toplam üç bölümden oluşuyor. Bu kitabı kardeşim almıştı, ilk okumaya başladığımda çok ağladım, kitap karakterine düşman oldum çünkü bir kadına değer verirken kuma gelen diğer kadına eziyet ediyordu, çünkü bu eziyete ses çıkarmayanlar benim canımı yakıyordu ama kitabın ilerleyen zamanlarda düşmanlığımın kitaba değil böyle insanlara olduğunu öğrendim ve şu an aslında düşmanlığımın boş olduğunu çünkü hayatın acı ama gerçek dediğimiz yaşamlar olduğunu biliyorum. #40108037 Biraz da kitaptan bahsedeyim sana işaret ağasının oğlu Şerwan ağanın çocuğu olmuyor ama sorun adamda değil kadında, aslında Allah nasip etmiyor demek daha doğru olur. Birbirlerini çok severek evlenen bu çift teyze çocukları ama birbirlerine olan aşkı okurları bile imrendiriyor. Ağamız; Agir Eroğlu! (İsme bak bee, resmen adında bile ağırlık var adamın neyse devam edelim ) Agir Eroğlu, oğlunun çocuğu olmamasına çok üzülüyor ama kuma alınmasının sebebi o değil, çoğunlukla etraftaki dedikodular bir kuma gelmesine sebep oldu aslında. 'Aşiretin soyu tükeniyor!' ' Şerwan'ın çocuğu olmuyor, çünkü o kısırmış' Ve daha nice asılsız dedikodular, biliyorsun ki halkımız dedikodudan beslenir ne yazık ki. Adam ne kadar istemese de bir kuma geliyor güzeller güzeli Beritan Cibran. İlk gün başlıyor acı çekmeye ne düğün var ne kına ne de eğlence... Bi düşün her kadın eşini, düğününü ve kınasının hayalini kurar, baba evinden telli duvaklı hem üzülür hem de mutluluk yaşayarak çıkar ama Beritan kefeniyle çıktı baba evinden. Çok ağladığım şey de var kitabı bırakıp Şerwan'a bela okuduğum yerler... Şöyle dönüp bir bakıyorum, ne yaşamışız be
2023 996. kitabı
29 Popüler Konular Popüler Üyeler Son Konular Son Eklenen Yorumlar ve Sözler Arama Güzel Sözler, Anlamlı Sözler, 2023 Güzel Sözler Ünlü Sözleri, Ünlü Sözler Özlü Sözler, Özlü Mesajlar Dini Sözler, Dini Mesajlar Komik Sözler, Komik Mesajlar 2023 Doğum Günü Sözleri Resimli Güzel Sözler Şiirler Özel Günler Spor Sözleri Anasayfa / Ünlü Sözleri / Reşat Nuri Güntekin Sözleri Reşat Nuri Güntekin Sözleri 20 Nisan 2020 01:481 yorum Bu sayfamızda Reşat Nuri Güntekin Sözleri, Reşat Nuri Güntekin Alıntılar yer almaktadır. Deli, sevmek ayıp mı? Gönül gence, ihtiyara bakmıyor. Gençlik! Çok şükür onu da atlattık. İnsan ruhu ne anlaşılmaz bir muamma? Kaza, insana kaştan, gözden yakındır. Vicdanımın sesini daima dinleyeceğim. İnsan, açık düşünmeli, açık söylemeli. İhtiyarlar, çocuk gibi inatçı oluyorlar. Bazı uykuların ağırlığından korkmak lazım. Beklemediğin zamanlarda olur, ne olacaksa. Çok sevmek yetmez mühim olan güzel sevmek. Artık kalbim öldü. Sevmeye kudretim kalmadı. Acımak bir süre sonra hissizleştiriyor insanı. Halis muhabbet kavgasız, gürültüsüz olmaz derler. Saadeti saklamak, derdi saklamaktan çok daha güç. En uzun, en çaresiz geceni düşün. Sabah olmadı mı? Yalnızlık haddizatında insana güç gelen bir şeydir. Yaşamak hakikaten doyulmayacak kadar tatlı bir şey. Üşümek mi? İnsanın içinde güneş yanarken üşümek mi? Ben seni sevmeyi, senden ayrıldıktan sonra öğrendim. Allah acı çekebilme kabiliyetimden razı olsun benim. Kolayca teselli edilecek dert insanı böyle ağlatmaz. Ne bileyim, insan kalbi, öyle anlaşılmaz bir şey ki!. Bir zehri insan, bir kere yutmalı, ya ölür ya kurtulur. Sen yine de bir parça benimdin, ben bütün ruhumla senin. Bir hayale esir olan insanlar delilerin en büyükleridir. Düşmesini istemeyen, zamana ayak uydurmasını bilmeliydi. Hangi ümide sarılsam elimde
2021 37. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2021 10:47
Kadın olarak hayatta zorlandığımız bir çok konu var. Susmamiz ve her şeyi olduğu gibi kabul etmemiz bekleniyor. Hatta değişecek her şeye ayak uydurması gereken bizleriz. Bu kitap ayakta kalmaya çalışan kadınları anlatan bir kitap. Hani derler ya "kadın kadının düşmanıdır." Bu kitapta ise birbirine destek veren kadınların güçlü duruşunu, ayakta kalabilmelerini anlatılmış.
Kuma 3
2018 2. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2018 03:39
Ne demiş Yıldız Tilbe "iki kadın bir adam, aşk çekilir aradan" peki aşk çekildi mi aradan diye soracak olursanız hayır derim aksine daha çok güçlendi. Peki nasıl? Öncelikle şunu söylemeliyim ki Kuma çok zor bir kitap son kitabı bitirene kadar kahroldum kitabı okumakla kalmayıp yaşadım resmen yazarların kalemi çok güçlüydü Kuma 3 serinin son kitabı yanılmıyorsam final kısmı okuyucuyu ikilemde bırakmış final gibi değilde yarım kalmış gibi ama yazarlar "bundan sonra hayatları hep böyle devam edecek" demek istemiş ve daha fazla uzatmamış gibi. Gelelim ana karakterlere Öncelikle Beritan'a Kuma olmanın zorluklarını yaşadığı için üzülsemde bir yanım hep kızgın kaldı sebebi ne olursa olsun bir kadın kendine bu hayatı secmemeliydi özellikle kendini deli gibi seven bir adamı saçma nedenler uğruna bırakıp kumalığı secmisse, üstelik kuma geldiği kocası sevdiği adamın dostuysa, üstelik kuma geldiği adamın karısına olan aşkı dillere destansa ve kuma kadın bunların hepsini bilipte geliyorsa kızmaya hakkım var bence. Serwan karakterini sevemedim çünkü dengesiz bir karakterdi ve öfkesine çok çabuk yenilip saçma sapan şeyler yapıyordu. Bana göre Ezo'ya olan aşkına sahip çıkamadı yazarcıklar her ne kadar öve öve bitiremesede Ezo'ya olan aşkını ben pek hissedemedim. özellikle Beritan'a karşı olan duygularını farkettikten sonra çok değişti bence Ezo'nun aşkını haketmiyordu. Dengeyi bir türlü saglayamamasının nedeni yanlış yerde ve zamanda yanlış hareketler yapmasiydi. Bir karısına gitti mi diğerini tamamen unutuyordu bir kadını mutlu etti mi diğerini yaraliyordu o yüzden Serwan'ı sevemedim. Gelelim Ezo'ya.. bir kadının çocuğu olmuyor diye böyle bir hayata mecbur bırakılması kabul edilebilir bir durum değil. Empati kurmaya korktum özellikle son kitapta Ezo için o kadar ağladım ki
Puan vermedi
Seri bitirdik. Genel olarak içimizi deşen bir seriydi. Hazmetmesi ve okuması zordu. Zorluğun sebebi dili değil içindeki duygulardı. O yüzden herkese oku deyip tavsiye edebileceğim bir seri değil. Kitabın sonunda Şerwan bir kadını seçmiyor. Artık iki kadınla olduğunu tamamen kabulleniyor ve onları üzmeyeceğini ve yıkmayacağını söylüyor. Ama artık çok geç çünkü üçü de yıkıldı. Üçü için de çok zor; Şerwan'ın yükü çok ağır, kadınlarınsa acısı. Beritan'ı hala tam anlamıyla anlayıp hak verdiğim söylenemez ama o da gerçekten zor bir durumun içinde. Ne olursa olsun bir adamı iki kadın paylaşıyor. Ama bu hikayede asıl canı yanan ve benim de derinden acısını hissettiğim Ezo'ydu. Beritan acı çekti ama artık küçük bir ailesi var ve Şerwan onu seviyor -her ne kadar yazarlar hoşlantı var, değer verme var, aşkı ezonun dese de, katılmıyorum; Şerwan Beritan'ı seviyor-. Şerwan desen iki karısıyla da mutlu, hem aşık olduğu kadın yanında hem ikinci hoşlandığı karısı hem de çocukları; tek sıkıntısı yükü ağır. Ama Ezo... Ezo bu hikayenin kaybedeni. Şerwan'ın hayatı hem renklendi hem zorlaştı ama bir şey kaybetmedi. Beritan zaten bilerek gelmişti hatta ilk zamanlar Şerwan'ın aşkını da istememişti. Beritan kazandı arkadaşlar. Beritan bir aile, kocasına karşı bir aşk ve kocasından kendisine gelen tutku, değer ve sevgiyi kazandı. Ezo ise kocasına tamamiyle sahip olan bir kadınken, kocasını ve hayatını kaybetti. Eksilen Ezo'ydu. Bana göre bir insan iki kişiyi birden sevebilir. Eşit sevemez ama eğer tanırsa ve o fırsatı kendine sağlarsa, sever. İkinci kişiyi sevecek kadar yakınlaşıp tanımışsa işte bu ihanettir, duygusu değil. Zor bir durum ve Beritan'ın kuma gelmesini kesinlikle desteklemiyorum ama gelen gelmişse artık aralarında bir şeyler olması da normaldi. Hatta Şerwan sürekli Beritan dan
2019 64. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2019 08:45
Serinin üçüncü kitabında da yazarlar yine yapmış yapacağını, kitabı okutmadılar, resmen yaşattılar okurlarına. Ezo ' nun çocuk hasreti, Beritan ' ın aynı adamı ve kendi doğurduğu çocuklarını Ezo ile paylaşmak zorunda kalması töre uğruna ses çıkaramamaları acı vericiydi. Bence seri başka bir isimle ya da ayrı ayrı sırasıyla Botan 'Serhat 'ı ve Jiyan 'ı da anlatmalı. Eminim benim gibi düşünen çoktur. Duyguları okura hissettiren nadir yazarlardan .Her zaman okuyacağım kalemler
Puan vermedi·608 syf.·
2022 15. kitabı
Kuma III Wattpad uygulamasında küçük yaşlarda okuduğum kitaptı. O zamanlar Beritan başrol olduğu için onu destekliyordum. Kitabı yıllar sonra finaliyle okudum desteklediğim karakter Ezo oldu. Beritan hak ettiği hayatı yaşadı. Seçimler yaparız yaptığımız seçimlerde bize bedel ödetir. Ona bir seçim hakkı sunuldu. O da akıl dışı karar verdi. Ezo karakteri ne kadar iyi kalpli, düşünceli, empati yapan biriydi. Sevdiği adamı kendi elleriyle o kadına itti. Ezo üç gece birlikte vakit geçirseler dördüncü gün Beritan’a git derken, Beritan tam tersi doyumsuz. Hep kendisiyle kalsın, Ezo’ya gitmesin istiyor. Beş gün kendisiyle kalsa altıncı gün ona gitse zaten hep Ezo’nun yanındaydı diye düşünüyor. Beritan kadar aşağılık kompleksi olan, nankör karakter tanıdım mı acaba? Şerwan onunla yaşadıklarının hiçbirini Ezo’yla yaşamadı. Ezo, Şerwan için alışkanlık; Beritan ise vicdan azabı. Ya da erkeklik gururundan Ezo'yu bırakamadı. Sevgisine inanamadım, tam inanıyordum Beritan’a olan ilgili sahneleri ikiyüzlü sevgisini gösterdi. Bir insan sevdiği kadını acısıyla yalnız bırakıp sürekli hoşlandığı kadının yanında mı olur? Ezo’yu hep yalnız bıraktı. Her zaman Beritan’ın acısını paylaştı. Onun acısını fedakarlığını görmedi. İlk kitapta Ezo ilk kadın, Beritan ikinci kadındı. Üçüncü kitapta tam tersi. Sanki sevdiği kadın Beritan, kuması Ezo’ydu. Onunla o kadar az vakit geçiriyordu ki... Birinci kitapta Beritan'ı sevmedim, ikinci kitapta nefret ettim, üçüncü kitapta nötrlendim. Ezo’yla çocuğunu paylaşması, empati kurmaya başlaması iyiydi. Beritan Ezo'nun getirini götürünü yapar, tırnağı etmeyecek kadındı. Kuma III #y:13998gülşe Gülşen Haşimoğlu
Roman
2018 79. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2018 18:47
Konakta taşlar yerinden oynuyor son kitabında… Botan sevdiği kadından ayrılmak zorunda kalıyor… Dicle bu sefer hain planlarına kavuşuyor ve konağı altına üstüne getiriyor… Kemal, Şerwan ağanın kız kardeşi ile evlenmek istiyor …. Beritan ve kuzeni Kemal’in geçmişte ki sıralarını tüm konak öğreniyor… Ezo ‘nun hamilelik şüphesi gerçek olacak mı • ? Peki kuma Beritan’ın konağa yeni bombası ne olacak ? Kitabı okurken içim paramparça oldu, ağladığım yerler, kızdığım yerler, lanet ettiğim yerler çok… Hangi kadına üzüleceğimi şaşırdım... Diğer yandan Şerwan ağa içinde durum çok zor, evdekiler içinde dengeleri sağlamak öyle kolay değil… İki seven Kadın ve bir çaresiz Adam… Bir çok duyguyu aynı anda yaşadım… Bazen evdeki diyaloglara güldüm de… Ancak halen bu tür törelerin olduğunu bilmek, kadınların böyle ziyan olduğunu bilmek bende inanılmaz kızgınlık yaratıyor… Ben severek okudum, bunlar ülkemizin de gerçekleri… Sadece kitabın finali beni şaşırttı diyebilirim, zira bir çok konu havada kaldı. Yazar kitabın devamını yazacaksa süper, bu son kitapsa maalesef sonu olmamış. Eksik kalmış… Bu tür kitapları sevenlere tavsiye ediyorum.
2022 14. kitabı
Okunma: 05 Mart 2022 22:18
Kitaba başlarken nasıl bir şekilde anlatıldığını gerçekten merak ediyordum doğuda büyüyüp görmüş bir insan olarak biraz ön yargılı başlamıştım ama kitabı okuduğumda gerçekten yargılarım kırıldı.Çok güzel bir şekilde iki kadının birbirini ezmeden,kadın kadının düşmanıdır cümlesini tamamen yıkarak çok güzel bir şekilde anlaşarak hayatlarını yola koymalarını çok sevdim.Ben çok beğenerek okudum ve okumak isteyenlere tavsiye ederim.