29 Popüler Konular Popüler Üyeler Son Konular Son Eklenen Yorumlar ve Sözler Arama Güzel Sözler, Anlamlı Sözler, 2023 Güzel Sözler Ünlü Sözleri, Ünlü Sözler Özlü Sözler, Özlü Mesajlar Dini Sözler, Dini Mesajlar Komik Sözler, Komik Mesajlar 2023 Doğum Günü Sözleri Resimli Güzel Sözler Şiirler Özel Günler Spor Sözleri Anasayfa / Ünlü Sözleri / Reşat Nuri Güntekin Sözleri Reşat Nuri Güntekin Sözleri 20 Nisan 2020 01:481 yorum Bu sayfamızda Reşat Nuri Güntekin Sözleri, Reşat Nuri Güntekin Alıntılar yer almaktadır. Deli, sevmek ayıp mı? Gönül gence, ihtiyara bakmıyor. Gençlik! Çok şükür onu da atlattık. İnsan ruhu ne anlaşılmaz bir muamma? Kaza, insana kaştan, gözden yakındır. Vicdanımın sesini daima dinleyeceğim. İnsan, açık düşünmeli, açık söylemeli. İhtiyarlar, çocuk gibi inatçı oluyorlar. Bazı uykuların ağırlığından korkmak lazım. Beklemediğin zamanlarda olur, ne olacaksa. Çok sevmek yetmez mühim olan güzel sevmek. Artık kalbim öldü. Sevmeye kudretim kalmadı. Acımak bir süre sonra hissizleştiriyor insanı. Halis muhabbet kavgasız, gürültüsüz olmaz derler. Saadeti saklamak, derdi saklamaktan çok daha güç. En uzun, en çaresiz geceni düşün. Sabah olmadı mı? Yalnızlık haddizatında insana güç gelen bir şeydir. Yaşamak hakikaten doyulmayacak kadar tatlı bir şey. Üşümek mi? İnsanın içinde güneş yanarken üşümek mi? Ben seni sevmeyi, senden ayrıldıktan sonra öğrendim. Allah acı çekebilme kabiliyetimden razı olsun benim. Kolayca teselli edilecek dert insanı böyle ağlatmaz. Ne bileyim, insan kalbi, öyle anlaşılmaz bir şey ki!. Bir zehri insan, bir kere yutmalı, ya ölür ya kurtulur. Sen yine de bir parça benimdin, ben bütün ruhumla senin. Bir hayale esir olan insanlar delilerin en büyükleridir. Düşmesini istemeyen, zamana ayak uydurmasını bilmeliydi. Hangi ümide sarılsam elimde