Kitaplığınızda var ve boş vaktiniz çoksa okunabilir,Bir şans verilebilir. Yani kota doldurursunuz. Öyle aman aman tadı damağınızda kalmaz. Yani ne okudum ben? Neden okudum? gibi triplere girmeyeceğim. 30-40 lira verdiğim için okudum. Yoksa başucu kitabı olmaz
Kumdan KalePierre Oscar Lévy · Baobab Yayınları · 202162 okunma
Herkese selam. Aslında hikaye güzel başlamıştı. Bir grup insan bir sahile geliyorlar ancak bu sahilde esrarengiz bir olaya maruz kalıyorlar. Öyle ki her yarım saatte bir sene yaş alıyorlar. Durumun sebebi hakkında yazar 3 alternatif sunuyor artık hangisi aklınıza yatar ve kabul etmek isterseniz. Size kalmış. Ancak ben biraz daha uzun olmasını isterdim sanki tak diye kesilmiş. Bunun bir filmi de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Adı Zamanda Tutsak idi. Fiyat performans ürünü olmamış bu sebeple çizgi romanı almak istemezseniz filmine de bir göz atabilirsiniz. Benim için ortalamanın bi tık üstü bir eserdi. Herkese keyifli okumalar diliyorum. Kumdan KalePierre Oscar Lévy
Puanlamam;
İlk üç puan emeğe verilmektedir.
4-Çok kötü
5-Kötü
6-Orta
7-İyi gibi gibi
8-İyi
9-Mükemmel
10-Daha ne olsun be!
Old (Zamanda Tutsak, 2021) filminin esinlenildiği çizgi roman. Şahsen korku gerilimden çok komediydi. Bilim kurgu da var tabii ki. Kitabın tek beğendiğim bölümü sonda Kuzey Afrikalının anlattığı hikaye. Onun dışında pek bir içine çeker tarafı yok, konusu kitap arkasında spoilersız anlatılmış. Okunsa da olur okunmasa da.
Merak öğesini yüksek tutan kitapta çizimler ilgi çekici. Olay örgüsü anlaşılır, akıcı, içine çekiveriyor. Sabun köpüğü dediğim kitaplardan, keyifle okudum, sonrasında da kendime bir şey almadım, konusunu bile unuttum.
Korkularımız ve önyargılarımız yüzünden kendimize kazdığımız mezarlar, yapabilecekken yapılmayanların pişmanlıkları, aşk, sevgi, sevgisizlik yani tüm kitap tam bir hayat-ölüm döngüsü etrafında. Harika gerçekten. Okumasam da olur diyen arkadaşlara çok şaşırdım. Hiç beklemeden başlayan ve hiç beklenmedik yerlerde biten harika bir öykü.
Kumdan KalePierre Oscar Lévy · Baobab Yayınları · 202162 okunma
Pierre Oscar Lévy, eserleri arasında Chauvet mağarası üzeine bir dizi, Premier Convoi, Georges Perec – Un parmi eux and Je sais que j'ai tort mais demandez à mes copains ve kısa film dalında Altın Palmiye ödüllü ils vous diront la même chose gibi filmler yer alan tanınmış bir belgeselcidir.
Lévy ile Frederik Peeters'in tanışıklığı, Peeters'in Mavi haplar çizgi romanının filme çekilmesi sırasında başlamış ardından bu ilişki Kumdan Kale kitabının hayata geçmesini sağlayan bir işbirliğine dönüşmüştür.