Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Muhammed'in Tanrı Anlayışı

Kur'an'daki Tanrı

İlhan Arsel

Kur'an'daki Tanrı Gönderileri

Kur'an'daki Tanrı kitaplarını, Kur'an'daki Tanrı sözleri ve alıntılarını, Kur'an'daki Tanrı yazarlarını, Kur'an'daki Tanrı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Batılı aydın keyfi ve korkutucu Tanrı anlayışı yerine akılcı Tanrı fikrini yerleştirirken halk yığınlarını uygarlaştırmış, İslâm dünyasının aydınları, kendi toplumları için böyle bir hizmete yönelemeyip, Muhammed'in getirdiği olumsuz nitelikteki Tanrı anlayışına saplı kalmışlar"
Hz. Muhammed, okuma bilmiyormuş gibi görünmeyi , kendi çıkarları bakımından gerekli görmüştür
Sayfa 319Kitabı okudu
Reklam
Kuran’daki Tanrı , Hz. Muhammed ‘i okuyamadığı için seçtiğini , çünkü okuma bilmiş olsa , onun başka kitapları ( Tevrat’ı ya da İncil’i ) okuyarak Kuran’ı meydana getirdiğinden kuşkuya düşülebileceğini bildirmektedir ! Ne var ki , okuma bilmiyormuş gibi görüneceğim derken , Tanrı’yı dünyasından habersiz , hatta “peygamber “ diye seçtiği kimsenin okuma bilmediğinden habersiz , ona “Oku” diye emreden bir “yaratan “ durumunda kılmıştır ..
Sayfa 320Kitabı okudu
Hz. Muhammed, İslama sokamadığı ve kendisine boyun eğdirtmediği kimseleri çoğu zaman “kalpleri kapalı, kulakları sağır” ve “gözleri perdelenmiş “ kimseler olarak tanımlar ve onların Tanrı tarafından cehennemlik kılındıklarını söylerdi . Bunu söylemekle , kişileri Müslüman yapamamış olmanın sorumluluğundan kurtulmuş olurdu. Böylece , bu kişilere laf anlatmanın kendisi için mümkün olamayışına bir gerekçe yaratmış olurdu ..
Sayfa 147Kitabı okudu
Tanrı , sırf cehenneme atmak için yarattığı ya da kalplerini dar kıldığı ya da gözlerini perdeleyip kulaklarını tıkadığı insanlardan ilahi tebliğe uymalarını nasıl bekleyebilir ?
Sayfa 147Kitabı okudu
Hz . Muhammed, kin ve düşmanlık beslediği kimselere karşı sarf etmek istediği küfür ve hakaretleri, Tanrı aracılığıyla ortaya koymayı , günlük siyasetinin gereksinimlerine yatkın bulmuştur ..
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
Kuşkusuz ki Hz. Muhammed, Tanrıyı , kendi çıkarları doğrultusunda bir tanıma sokmuştur
Bir budala , daima kendinden biraz daha budala birini bulur ki , kendisine hayranlık duyan birisi olsun ..
Kuran’daki Tanrı , Hz. Muhammed ‘in Arap karakteriyle ve Arap zihniyetiyle donatarak ve kendi günlük siyasetine oturtarak tanımlar olduğu “totaliter “ ve “ keyfi” nitelikte bir tanrıdır .
Hz. Muhammed ‘in “Tanrı” diye tanımladığı şey , çöl Arap’ının değer ölçülerine göre kafasında yarattığı şeydir ki , Tanrı fikrini yüceltmeye değil, aksine küçültmeye yöneliktir .
Reklam
İki kitap önerisi geldi. Yıl sonuna kadar sindire sindire okuyacağım.
Kur'an'daki Tanrı
Kur'an'daki Tanrı
,
Akıl Çağı
Akıl Çağı
Muhammed,İslama sokamadığı ve kendisine boyun eğdirtemediği kimseleri çoğu zaman "kalpleri kapalı","kulakları sağır" ve "gözleri perdelenmiş" kimseler olarak tanımlar ve onların Tanrı tarafından cehennemlik kılındıklarını söylerdi.Bunu söylemekle,kişileri Müslüman yapamamış olmanın sorumluluğundan kurtulmuş olurdu.Böylece,bu kişilere laf anlatmanın kendisi için mümkün olamayışına bir gerekçe yaratmış olurdu.Nitekim Tanrı'nın kendisine şöyle hitap ettiğini söylemesi bunun bir kanıtıdır. "(Ey Muhammed!) Yoksa sen onların çoğunun gerçekten(söz) dinleyeceğini mi sanıyorsun? Hayır,onlar hayvanlar gibidir,hatta onlar yolca daha da sapıktırlar." Furkan Suresi,Ayet44
Sayfa 147 - Kaynak YayınlarıKitabı okuyor
66 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.