Kur'an'ı Kendi Tarihinde Okumak

Mustafa Öztürk

Kur'an'ı Kendi Tarihinde Okumak Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'ı Kendi Tarihinde Okumak sözleri ve alıntılarını, Kur'an'ı Kendi Tarihinde Okumak kitap alıntılarını, Kur'an'ı Kendi Tarihinde Okumak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur’an’ı tarihselci bir perspektiften okumak, onu ölü bir belge olarak tarihe gömmek değil, vahyedildiği tarihin kendine özgülüğü içinde okumak demektir.
Sayfa 9
...Mu'tezilî gelenekte Kur’an, Allah'ın mümkün bir tarihte, beşerî bir dilin imkan ve sınırları içinde konuşmasıyla vücut bulmuş hâdis bir kelâmdır. Dolayısıyla Kur’an tarihsel, tarihe ait bir fenomendir.
Sayfa 17
Reklam
...Dolayısıyla bir Kur’an ayetinin (doğru) anlamı, onun ilk muhatabı için vârid olan anlamıdır.
Sayfa 53 - Ankara Okulu Yayınları
Söz konusu iddianın sahipleri, muhtemelen, “Biz sana her şeyi açıklayıcı Kitab’ı indirdik’ (16. Nahl, 89); “Kitap'ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık’ (6. En’âm 38) mealindeki ayetleri delil göstermektedirler. Halbuki, müfessirlere göre bu ayetlerde kastedilen anlam, yükümlülük ve Allah’a karşı kulluğu yerine getirmede gerekli olan hususlardır. Ayrıca ilgili ayetlerde zikri geçen ‘kitap’ lafzı da, [elimizdeki Kur’an metnine değil] Levh-i Mahfuz’a delalet etmektedir. Şatibi
Sayfa 50 - Ankara Okulu Yayınları
Çünkü biz, Allah’ın doğrudan doğruya miladi yedinci yüzyıl Arap Yarımadası’nda yaşayan insanların dil ve kültür evreni içinde vahyettiği kelamındaki beyanların günümüz Müslümanları için, anlama ve yorumlamayla ilgili hiçbir teknik enstrümana lüzum hissettirmeyecek derecede açık ve kendiliğinden anlaşılabilir bir keyfiyet arzettiği kanısında değiliz.
Başı ve sonu olan, parçalardan meydana gelen ve bazı tarihî olaylarla ilgili bilgiler içeren kelimelerin kadîm sayılması imkansızdır. Kadîm vasfını haiz yegane varlık Allah’tır. (Mutezile)
Sayfa 15
Reklam
91 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.