Peri Halkı Serisi 2. Kitap

Çevirmen:
Kerem Sanatel

2024 38. kitabı
Okunma: 19 Mart 2024 17:25
Merhabalar Ceviz'in perileri. Size çok ünlü serinin ikinci kitabıyla geldim. Bayıldığım bir seri olduğunu söylemeliyim. Bu kitapta diyar hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz. Elfhame'in politik işleyişi bu kirapta veriliyor. Yine saray ile alakalı bilgiler daha fazla. İlk kitap karakter odaklıyken bu kitap daha çok olay odaklı olmuş. Karakter gelişimleri harika verilmiş. Çoğu peri odaklı kitaba göre daha iyi daha fantastik kısmı ağır basan bir seri. Odak noktası seks olmadığı için sizi gerçekten koltuğunuzdan alıp başka diyara taşıyabilen ve o diyarı çok iyi işleyen bir seri. Seni devamlı oldu için kitabın konusunu çok fazla anlatamayacağım. Jude, Cardan ile yaptığı anlaşma gereği onu kral olarak belirlemiştir. Cardan, 1 yıl boyunca jude ne derse uymak zorundadır. Jude daha sonrasında tahta kardeşi Oak'u geçirmeyi düşünür. Bir önceki krala bağlılık yemini eden Kraliçe Orlagh, hapishanedeki prens Balekin ile kralı devirmek üzere gizli işbirliği içerisindedir. Bir yandan kızı Nicasia'yı krala yamama peşindedir. Cardan başa geçtiğinden beri kraliyet zevk ve sefaya sürüklenmiştir. Jude insan olması sebebiyle kendisini hafife alan meclise gerçekleri söylese de kendine inandıramaz. Taryn nefretim bu kitapta da devam ediyor bir insanın ikizi nasıl böyle iğrenç olabilir? Dönüm noktalarıyla iyi bir ikinci kitap olmuş. #lanetlikral #thewickedking #thefolkoftheair #thefolkoftheairseries #hollyblack
2021 46. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2021 23:14
Kitabı bitirdim ve ilk kitabı 2 günden kısa bir sürede okumuşken ikinci kitap 7 günde bitti. Okula gitmem etkiledi bu okuma hızımı ama okudum, bitti. Şimdi kitap ile ilgili düşüncelerime geleyim. Olaylar bu kitapta daha yoğundu ve bu gayet güzel bir şeydi. Cardan'ı ilk kitaptan daha çok gördük şükürler olsun. Olayların ilerleyiş şekli olsun, olayların kendileri olsun, karakterlerin yaptığı şeyler olsun genel anlamda ilk kitaptan daha iyiydi. Yani ikinci kitap daha iyiydi bence. Hele hele sonu beni gerçekten şok etti. Yani böyle bir şeyi Cardan'dan beklemiyordum. Tamamıyla bir kral edasıyla ama zalim bir kral edasıyla bitti kitap. Yani üçüncü kitap kesinlikle daha iyi olacak eminim buna. Yarın kitaba başlarım çünkü elimde var. Kitap kapağı falan da güzeldi bence. Ama tekrar edeyim dex yayın evi çok sevdiğim bir yayın evi değil. Sayfa kalitesi ve çevirileri çok hatalı oluyor. Bununla birlikte çokta pahalı oluyor ama işte alıyorum. Neyse herkese iyi okumalar.
Lanetli KralHolly Black · Dex Kitap · 20211,639 okunma
Bu seriye her türlü 10 puan vereceğim ya..
2025 15. kitabı
İkinci kitap ilk kitaba göre kesinlikle daha iyiydi. Bu kadın olay örgüsü ve ters köşeleri öyle zekice ve mükemmel yazıyor ki hemen sayfaları çevirmek istiyorsunuz ve bende tam olarak öyle oldu. İki ve üçüncü kitabı birer günde bitirdim. Ben bu seriye re-read yapsam bile hala aynı şekilde seviyorum hatta sanırım ilk okuduğumdan da çok seviyorum. Yaratılan dünya, peri türleri, hiyerarşi o kadar güzel kurulmuş ve yedirilmiş ki o dünyada yaşıyorsun hissi veriyor ve ben iyi bir fantastikte bunu ararım. Karakterlerin gelişimi çok iyiydi. Kişiliklerini asla kaybetmeseler de geliştiler, hata yaptılar öğrendiler ve devam ettiler. Bu kitabın tek eksiği Cardan'ın potansiyelini tam olarak göremememiz. Yazar bize bir şeyler vaat ediyor ama bunu göstermemiş yine de puan kırmadım çünkü kurgu mükemmel. Jude ve Cardan ilişkisine gelirsek çok az sahneleri vardı ama her sahneleri mükemmeldi. Bir iki cümleyle bile tüm duygularını hissediyorsunuz. Bence bu seri için buram buram aşk olmaması daha iyi. Az ve öz. Mükemmel. Yine de Cardan pov okusaydık tadından yenmezdi. Bu seriyi gerçekten çok seviyorum. Zekice planlar, entrika, ihanet ve arada hafif bir aşk isteyenler için mükemmel. VE GERÇEK ENEMİES TO LOVERS BÖYLE YAZILIR. Hemen düşmanlardı diyip 2 sayfa sonra aşk olan kitaplara nazaran 2. Kitapta bile düşmanlığını koruyan Jude ve Cardan bu türün en iyi örneğidir. Bunu da belirtmeden geçemedim.
2023 27. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2023 14:38
Lanetli Kral | Holly Black "Yeterince güçlenmelisin ki yorulmaksızın art arda vurabilesin. İlk dersin kendini o denli güçlü kılmak." Jude, küçük kardeşi Oak'ı Elfhane' den uzaklaştırmış. Onu korumak pahasına Madoc ile ters düşmüştür. Ama işler sandığı kadar yolunda değildir. Yeni kral ile yaptığı anlaşma süresini doldurmak üzereyken bir yandan çevresindeki ihanet edenlerle savaşıp, diğer yandan savaş isteyen su altı kraliçesini alt etmesi gerekiyordur. Ama fark etmediği tek şey  en büyük oyunu oynayan kendisi değildir. "... Cardan yeni adaya ilk adımını attı. Babasını hiç aratmayan bir hükümdar edası taşıyordu, abisinin dönüştürmeye çalıştığı canavarın ta kendisiydi. Rüzgar kuzgun kara saçını uçuşturuyor, kızıl pelerinini dalgalandırıyordu; gözleri göğün boz rengine çalışıyordu." Bu kitapta da entrika eksik olmadı. Sağa dönsen oyun, sola dönsen plan... Bir ara okurken afalladım. Ama ilk kitaba nazaran daha güzel olduğunu düşünüyorum. Jude' un bu denli yıkılmaz olmasını ayakta alkışlıyorum. Tarny ve Locke çok sinir oldum. Locke olan sinirim ilk kitaptan itibaren devam ediyor. Keşke başına çok kötü bir şey gelse de kurtulsak. Bölüm sonu en büyük sinsinin kim olduğunu öğrenmiş olduk. Kimse birbirine acımıyor. Perileri hafife almışız. GmzNr Lanetli Kral Holly Black
İnceleme
2024 19. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2024 00:39
sadece bir karakteri sevmedigimden bahsediyorum (neden sevmedigim vs yok) onun disinda hic spoiler yok. zaten genel olarak icerikten pek bahsetmiyorum. aslinda bu kitap hakkinda cok soyleyecek bir seyim yok. ayrica agzimi actigim anda @just_elf7 tarafindan oldurulmekten inanilmaz korkuyorum. lutfen aileme zarar verme. ben kitaptan bayagi keyif aldim. galiba ilk kitabin yorumunda da demistim, bu kadin plot twistleri cok saglam yapiyor bence. olay orgusunu vs cok begeniyorum. ustelik ilk kitaptaki wattpadimsi giristen kurtulmus oldum bi tik (ailesi oldu de yeni bir yere geldi de falan filan) e hala ailesi olu ve o yeni yerde ama o kisimlari biraz daha uzerimizden atmis durumdayiz. ilk kitap yorumumda ayrica jude'un asiri y/n oldugunu soylemistim, bu kitabi okurken buna inanilmaz muthis bir ornek bulmustum ama su an hatirlayamiyorum. hatirlayinca gelip belirtecegim cok komikti. onun disinda en onemli detaylardan biri: kitap simdiki zaman degil gecmis zamanla yazilmis??????? orijinalinde de ikinci kitap gecmis zamanla mi bilmiyorum ama degildir bence. bana cok dex kitabi bastiktan sonra insanlarin simdiki zaman okumak istemedigini gorup kafasina gore ikinci kitabi gecmis zaman olarak cevirmistir hissiyati geliyor cunku. bilemeyecegim belki yanlisimdir. ayrica inanir misiniz artik dalginligimdan midir nedir kitabin son uc bolumune kadar gecmis zaman oldugunu fark etmedim. bi de sey demek istiyorum, biraz alakasiz ama olsun. bu kitap hakkinda en sevdigim sey isimler. spesifik olarak jude ve cardan'inki. cok hos isimler secmis sayfada bu isimleri gorunce mutlu oluyorum. hatta spesifik olarak jude ismi de diyebilirim. cok sevdigim, tinisina bayildigim bir isim. ayrica bence annelerinin jude'u taryn'den daha cok sevdiginin de bir gostergesi. dusunsene kardesine JUDE adini
Elfhame Ayaklarımın Altında
2026 51. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2026 12:51
Bana bir şey oluyor serilerin devam kitaplarına da inceleme yazmaya başladım. :) İlk kitapta Jude yönetimi ele geçirmişti ve Cardan'ı 1 yıl 1 gün boyunca kontrol edebilecekti. Kitapta buradan devam ediyor. Aradan 5 ay geçmiş Jude kendini devlet yönetimi olsun, savunma açısından geliştirmiş. Ama saray entrikaları durur mu??? Durmaz. İNCELEMEM: Çeviri yine kötüydü! Lakin ilk kitaptaki kadar değildi. Karakterleri artık bu kitapta sevdim. Ama belirtmem gerekir ki kitapta romantik unsurlardan çok siyasi çatışmalar mevcuttu. Ki bu benim daha çok hoşuma gitti. Ama bir yandan da Cardan'la aralarındaki bağı tam oturtamadım. Evet birbirlerinden hoşlanıyorlar ama ilişkilerinin adını koyacağım sahneler pek yoktu. Cardan, Jude'u su altı krallığından kurtardı eyvallah. Ki onu sevdiği de belli ama Cardan'ın bakış açısını göremediğimden kopukluklar var. Şimdi ille çoklu bakış açısı mı olmalı diye soracaksanız? Hayır ille de olmamalı. Normalde bu tarz şeylere takılmam. Hatta uzun süredir çok bakış açılı kitap okuduğumdan yoruldum. Ama bu kitapta adlandıramadığım kopukluklar var. Onun dışında Jude'un gücünü, dayanıklılığını çok iyi gösteren bir kitaptı. Spoili kısma giriyorum!!!!!! Kitaptaki ters köşeler iyiydi beni tatmin etti. Jude'a suikast girişiminde bulunan kişinin Locke olmasını beklemezdim. Jude'a saygım o sahnede arttı BANA GÜÇLÜ KADIN KARAKTERLER VERİNNNNNN. Bu kitap Jude sevgimi katladı da katladı. Efsunlanma numarası, devleti o kadar iyi yönetmesi, zekici planlar oluşturması, kendi yarasını dikmesi... BA-YIL-DIMMMM. İhanet kısmına gelecek olursam Hayalet ilk kitapta zaten biraz garip davranıyordu ama onu karakterine verdim. Büyük bir hata yapmışım!! Hainin önde gideniymiş. Vivi'nin sevgilisini efsunlaması hiç hoşuma gitmedi. Kızı periler diyarına götürüyor ama
Lanetli Kral
2026 5. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 21:11
bu kitaba birkaç ay önce başlayıp kendimce son derece geçerli sebeplerle yarım bırakmıştım ama... kızlar neler kaçırmışım ben!?? ve siz bu seriye başlamayarak neler kaçırıyorsunuz bir bilseniz♡⁠‿⁠♡ size kitabın konusunu anlatmayacağım çünkü anlatmaya çalışsam yanlışlıkla iki kitabı aynı anda anlatır ve spoiler yemenize sebep olurum, bu da hiç isteyeceğim bir şey değil. ama şu kadarını söyleyebilirim ki belki de uzun zamandır kendimi bile isteye düşük zekâ eseri kitaplara maruz bıraktığım için ya da bu kitap gerçekten iyi zekâ eseri olduğu için çok beğendim. özellikle kopyala yapıştır romantasy'den bu kadar bıktığım bir dönemde her detayının düşünülerek yazıldığı bir kitap okumak o kadar iyi geldi ki! ana karakter jude, bana göre çok insani ve gerçekçi yazılmış bir karakter. korkuları, cesareti, zekâsı, pervasızlığı... onunla ilgili her şey o kadar okunası ki⁠ ⁠♡⁠‿⁠♡ robotmuş gibi yazılan, sırf "güçlü kadın karakter" kalıbına uysun diye gelişimin uğramadığı ana karakterler okumaktan ne kadar bıktığımı ve gelişiminin her anına şahitlik ettiğimiz, hatalarıyla, başarılarıyla kendisi olan karakterleri okumayı ne kadar sevdiğimi bir kez daha hatırlattı bana. ona hayran kaldım ve çok sevdim. cardan'a gelecek olursak, bakın size cardan ile ilgili inanamayacağınız bir şey söyleyeceğim: bu adam ölümsüz bir peri ve 500+ yaşında değil!!! inanabiliyor musunuz? ana karakterler akran!!! ve erkek karakterin yaşça büyük olmaması, kastan boğulmaması, hödük olmaması, sanki var oluşunun bir parçasıymış gibi sürekli sinirli dolaşmaması ve en önemlisi booktok güzellik standartlarına uymaması (adamın kuyruğu var ayol) ondan hiçbir şey eksiltmiyor :3 hatta apayrı bir havası olduğunu söylesem abartmış olmam. özellikle romantasy sınırları içerisinde değerlendirildiğinde cardan okuduğum en
Lanetli KralHolly Black · Dex Yayınevi · 20201,639 okunma
Tahtın Arkasındaki Güç: Girl Power!
2025 155. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2025 20:47
Bu sefer hakkında konuşacağım kitap, Zalim Prens ’in devamı ve Peri Halkı serisinin ikinci kitabı olan Lanetli Kral ’dır. İlk başta Zalim Prens ’te neler olduğunu bir hatırlayalım: Peri Diyarı Elfhame’de büyüyen ve bir fani olan Jude Duarte, periler arasında yaşamanın tüm o zorluklarına rağmen sarayda doğru düzgün bir yer edinebilmek için şövalye olmayı arzuluyor; ama gelin görün ki en nihayetinde Gölgeler Meclisi’nin bir casusu oluyor. Sadakati ikinci prense, yani tahtın sıradaki sahibi olmaya en yakın kişi olan Prens Dain’edir ve elbette ki herkes onun kral olacağını sanmaktadır. Yine de taç giyme töreninde işler beklenildiği şekilde gitmez ve ihanet, akraba katli ve darbe gibi pek çok feci durumun neticesinde Elfhame’in yeni kralı, hiç kimsenin ummadığı kraliyet ailesinin o son ferdi, kötü ünüyle bilinen en küçük Prens’i Cardan Greenbriar olur. Jude ise işin sonunda onun başvekili görevini üstlenir; fakat aslında tahtın ardındaki gizli güç, kralın iplerini elinde tutan yegâne kişi de odur. Jude’un üvey kardeşi Oak’ın aslında Dain’in oğlu olması ve kahramanımızın Cardan ile yaptığı – daha doğrusu kandırarak yaptırdığı – anlaşmanın bir yıl bir günlük mühletinin ardından Cardan’ın tahtan feragat edip Oak’ın kral yapılacağı gibi küçük ve kafa karıştırıcı ayrıntıları es geçeceğim; çünkü anlatmaya kalksam gerçekten çok uzar bu özet kısmı. Şimdi ise Cardan’ın kukla kral olduğu, Jude’un ise onu ve Elfhame’i kimseciklere çaktırmadan yönetmeye çalıştığı yeni dönemi okuyoruz. Üstelik çoktan anlaşma yapmalarının üzerinden beş ay kadar bir zaman geçmiş. Jude bir yolunu bulup bu anlaşmayı uzatmalı, yoksa Oak çocuk yaşında tahtın yükünü omuzlamak zorunda kalacak. Ufukta Locke ve Taryn’in düğünü var. Oak hâlâ tehlikede olduğu için en büyük ablası Vivienn’in gözetimi altında insan
Lanetli KralHolly Black · Dex Yayınevi · 20201,639 okunma
Holly Black sen ne yap(amadın)tın?
2024 13. kitabı
Okunma: 24 Mart 2024 22:17
1 ay'dan fazla süren o kitabı sonunda bitirdim. Her kitabını bitirdiğimde yazarla ilgili sevmediğim yeni bir şey ortaya çıkıyor. Cardan kitap boyunca odamızdaki bir SÜS EŞYASI gibi orda öylece durdu ve hiç bir şey yapmadı. Yahu sen yazarsın(sözde) bir karakter yazmak ne kadar zor olabilir?? Serideki hiç bir karakterin elle tutulur bir yanı yok Jude hariç diğer karakterlerin hiç birine önem vermemiş ki Jude'un bile tam olduğunu düşünmüyorum. Karakterlerde KOCAMAN bir eksiklik var ve kitabın her yeri mantık hatalarıyla dolu bu serisinin neden bu kadar şişirildiğini asla anlamayacağım yani hayatınızda hiç mi iyi bit kitap okumadınız. Kitabın ilk kısmı yani yarısı AŞŞIRI sıkıcıydı ikinci kısmında olaylar olmaya başladı ama yine de olmamış. Asla önermiyorum zamanınızı daha iyi fantastik kitaplarla değerlendirebilirsiniz.
Fantastik
The Wicked KingHolly Black · Bonnier Publishing Fiction · 20191,639 okunma
spoiler içermiyor!!
2025 96. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2025 11:27
merhabaa!! bugün peri halkı serisinin ikinci kitabı olan lanetli kral'ın incelemesiyle geldim. öncelikle ikinci kitabı ilkinden daha çok sevdiğimi söyleyerek başlayayım. ilk 100 sayfa birinci kitaptaki gibi durağan bir akışa sahip olsa da sonrasında ortalık karışıyor ve olaylar epey aksiyonlu bir hal alıyor. son 150 sayfayı ise soluksuz okudum diyebilirim, şok üzerine şok geçirdim ve bitirdikten sonra kendi kendime az önce ne okuduğumu sorguladım. o kadar keyifli bir okuma deneyimiydi ki keşke hafızam silinse de son 150 sayfayı tekrar ilk kez okuyabilsem diyorum. şimdi detaylı yorumlarıma geçelim. ilk kitapla ilgili en büyük eleştirilerimden biri az önce de belirttiğim gibi kitapta çok az olayın olmasıydı. ikinci kitap beni aksiyon açısından tatmin etmeyi başardı diyebilirim. olayların gidişatı aşırı merak uyandırıcıydı, elimden bırakamadım. sayfalar hemencecik akıp gitti. ha yine durgun kısımları var mıydı, elbette vardı ama kitapta hiç olay olmasa bile kitabın genel havası ve bir acayip güvensiz atmosferi okuru kendine öyle bir çekiyor ki bir bakmışsınız kitap bitivermiş. seri ilerledikçe kitapların akıcılığı artıyor kesinlikle. ilk kitabın incelemesinde karakter derinliği konusundan yana dert yanmıştım hatırlarsanız. ama bu kitapta fark ettim ki serinin okura vermek istediği şey karakter derinliği değil. yazar size olay ağırlıklı bir seri sunuyor. karakterlere bağlanıp bağlanmamanızın o kadar da önemi yok sanki. seriyi daha çok olayları takip ederek, olayların üzerine kafa yorarak okumanız gerek. ben de bunu fark ettikten sonra karakter derinliğine daha az dikkat etmeye başladım ve bu şekilde daha çok keyif aldım. jude karakterini zaten seviyordum ama bu kitapta daha da çok sevdim. çok iyi yazılmış bir karakter olduğunu düşünüyorum. cardan'a gelirsek... yani,

Holly BlackYazar · 53 kitap
Holly Black 1971 yılının Kasım ayında, New Jersey’de doğdu. Resimler ve oyuncak bebekler yapan annesi, onun hayalet ve perilerle dolu kitaplarına ilham kaynağı oldu. Holly, karanlıktan da korkuyordu. Kız kardeşi Heidi ile birlikte hayali cadı kazanları kaynatan Holly, her şeye rağmen mutlu bir çocukluk geçirdi. Ergenlik dönemini; Zindanlar ve Ejderhalar oynayarak, punk rock dinleyerek ve geceleri geç saatlere kadar kitap okuyarak geçirdi. Bu sürede, Holly, birçok şiir, bir tiyatro oyunu ve KNIGHTS OF THE SILVER SUN adında bir roman yazdı. Aynı zamanda, özel okula giden bir ressam olan Theo Black ile tanıştı. Birlikte Filedelfiya’ya taşındılar ve üniversiteye başladılar. Mezuniyetin ardından, oyun dergisi “d8”de geceleri çalışmaya başlayan Holly, daha sonra New York’ta bir iş buldu. d8 dergisi sayesinde, çok sevdiği yazar Steve Berman ve çizer Tony DiTerlizzi ile tanıştı. Yine bu zamanlarda, ‘TITHE: A Modern Faery Tale’ isimli, fantastik romanını yazmaya başladı. Holly, şu anda, 1999 yılında evlendiği Theo ile birlikte, West Long Branch, New Jersey’de yaşıyor.