Stage 3

Kasım 2006
Gugukkuşu Yayınevi
İngilizce

2021 2. kitabı
spoiler içerir öncelikle kitabın ingilizcesini okudum dili bana ağır geldi. uzun bir kitap olmamasına rağmen okurken sıkıntıdan can verdim diyebilirim. Kitabın konusu; yazar ve abisi hep kıyaslanır. babanın favori evladı büyük olandır yazarı hep ezikler.sayfalarca hislerinden bahseder yazar. birgün yazar ve abisi aynı kızı sever.kız da gücü yani abiyi seçer. yazar üzülür ve sayfalarca hislerini anlatır yine. sonra hem baba hem abi ölür. yazar abisinin karısıyla evlenir.kadını da o kadar darlar ki kadın zehir içip intihar eder. şükür bitti
Lifted VeilGeorge Eliot · Gugukkuşu Yayınevi · 201612 okunma
2017 3. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2017 00:00
Spoiler içerir 70 sayfalık bir kitap olmasına rağmen 4 günde anca okuyabildim. pek bir sey anladığımi soyleyemem. abisinin esine asik olan bir kardesi anlatıyor. bu kişinin öngörüleri var ve bunlar bir sekilde gerçekleşiyor. nasil oldugunu anlayamadigim bir sekilde abisinin eşi ile evleniyor. bu kitaba yorum bile yazmak su an zoruma gidiyor. kitap benim hosuma gitmedi açıkçasi. yazardan mi cevirmenden mi yoksa benden mi kaynakli bilmiyorum ama kitap beni baydi
Düşürülen MaskeGeorge Eliot · Altın Bilek Yayınları · 200612 okunma
2025 77. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2025 00:00
Yazarın Middlemarch kitabını çok severek okumuştum,bu kitabı da çok ince diye aldım ama diğeri gibi kolay okunur bir kitap değildi.72 sayfa ama bi oturuşta bitmedi.Çok da keyif verdi diyemem.konu şöyle: Latimer bir hastalık geçiriyordur ve Doktorların onun ömrünün son zamanlarını yaşadığını söylemesi üzerine hikayesini yazmaya karar verir.Bu hastalık ona garip bi şekilde zihin okuma yeteneği kazandırır. Artık herkesin ne düşündüğünü hisseder ancak bu yetenek ona iyi gelmez. İnsanların zihinlerindeki bencil ve kaba düşünceleri onu insanlardan daha da uzaklaştırır ve yalnızlığa iter.Latimer'in zihnini okuyamadığı tek kişi, abisinin nişanlısı Bertha'dır.Bu da ona karşı bi merak ve çekim duygusu oluşturur.Bertha'nın zihni ona kapalıdır bu kapalılık bir "maske" gibidir. Bu durum da ona gizemli gelir ve Latimer'in Bertha'ya saplantılı bir şekilde aşık olmasına neden olur çünkü sadece onun yanında zihnindeki gürültü susmaktadır. Latimer,abisinin öleceğini ve Bertha ile kendisinin evleneceğini önceden görür. Bu görüler gerçekleşir; abisi bir kazada ölür ve Latimer,Bertha ile evlenir.Evlendikten sonra Latimer üzerindeki büyü bozulur ve Bertha'nın zihni de ona açılır (maske düşer). Latimer, karısının aslında ne kadar soğuk, hesapçı ve kendisinden nefret eden bir kadın olduğunu dehşetle fark eder.Gözündeki kadına dair gizem bittince aşk da biter yerini korku ve tiksinti alır.Peki bu evliliğin sonunda ne olur?O da kitabın sürprizi olsun
Düşürülen MaskeGeorge Eliot · Altın Bilek Yayınları · 200612 okunma

George EliotYazar · 14 kitap
George Eliot yaşamının ilk 21 yılını İngiltere'nin Warwickshire yöresinde bir çiftlikte geçirdi. Bu yıllar insanları ve çevreyi yakından tanımasına yardımcı oldu . Annesinin ölümünden sonra büyük bir malikânenin kâhyası olan babasına bakmak zorunda kaldığı için okuldan ayrıldı. Din, ahlak ve siyaset konusunda katı bir tutumu olmayan, özgür düşünceli bir çevreye katılması yeni düşünceler edinmesine yol açtı. Babasının 1849'da ölümünün üzerine önce İsviçre'ye gitti, daha sonra Londra'da yerleşerek Westminster Review dergisinde çalışmaya başladı. Aydın bir kadın olan George Eliot, o dönemin önde gelen düşünür ve yazarlarıyla dost oldu. Bunlar arasında çok yönlü bir insan olan gazeteci George Henry Lewes'le olan dostluğu yaşamına ayrı bir anlam kattı. Lewes onu roman yazmaya özendirdi ve ilişkileri Lewes ölünceye kadar yaklaşık 25 yıl uyum ve mutluluk içinde sürdü. Edebiyat yaşamına eleştirmen ve çevirmen olarak başlayan George Eliot'un yayımlanan ilk öyküleri Scenes of Clerical Life'dır ( 1852; "Din Adamının Yaşamından Sahneler") 1859'da yayımlanan ilk romanı Adam Bede'de gözlenen, günlük yaşamı gerçekçi ayrıntılarla yansıtma yeteneği bundan sonraki yapıtlarının da başlıca özelliği oldu. 1860'ta Kıyıdaki Değirmen ( The Mill on the Floss), bundan bir yıl sonra da tarihsel bir roman olan Romole yayımlandı. Bunları Silas Marner(1861), Felix Holt the Radical ("Radikal Felix Holt") ve bir başyapıt olan Middlemarch (1871-72) izledi. Bu roman birkaç konunun iç içe geçtiği , toprak sahiplerinden köylülere, meyhanecilerden işçilere kadar kişilerinin büyük bir gerçeklikle betimlendiği ve çağdaş düşüncelerin yer aldığı güçlü bir yapıttır. George Eliot yazmaktaki amacının "tozlu sokaklardan ve tarlalardan gelen etten kemikten insanların" yaşamlarının yansıtmak olduğunu söylemiştir. Lewes 1878'de öldükten sonra John Walter Cross'la evlenen George Eliot, bundan kısa bir süre sonra hastalanarak öldü. Gerçekçi bir yazar olan George Eliot çağdaş romanın en belirleyici özeliklerinden olan psikolojik çözümlemenin öncüsüdür.