Look Closer

G.P. Putnams Sons
İngilizce

·496 syf.·
2025 7. kitabı
Şimdiye kadar okuduğum en sürprizlerle dolu gizem/gerilim romanlarından biri olabilir. O kadar fazla ters köşe vardı ki, sürekli önceki bölümleri sorgulamama neden oldu. Her bir karakterin sırları yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve daha fazla sırrı var mı yoksa doğruyu mu söylüyor ayırt edemiyorsunuz. Olay örgüsü çok iyi kurgulanmıştı ve sonunda her şey tamamlandı. Bu türü seven herkese tavsiye ederim.
Look CloserDavid Ellis · G.P. Putnams Sons · 2023104 okunma
2026 2. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2026 02:13
Sanırım, hiç beklemediğim şekilde ters köşe yaşadığım yek kitap. Böyle bir sonu, daha doğrusu kitabın sonuna doğru olayların gelişme şekli ve ters kie yaşanan o mistik an... Resmen kitabın son elli altmış sayfasını ağzım açık bir şekilde okudum. O derece beklemediğim bir anla karşılaştım. Başlarda Viki ve Christian'ın, daha doğrusu Christian'ın düşünce ve davranışlarını açıklayan ayrı bölümler olması benim için gereksiz bir detaydı. Ama kitabın sonuna doğru daha iyi anladım nedenini. Gerçekten mükemmel bir kitap, hem akıcı hem olaylar gereksiz uzamadan hızlı bir şekilde ilerliyor ve okuyucuyu yormuyor. 10/10, kesinlikle okunur.
Polisiye
Look CloserDavid Ellis · G.P. Putnams Sons · 2023104 okunma
2026 2. kitabı
2025 kitaplarına devam. David Ellis, ABD’li yazar ve hukukçuymuş. Yazarlık kariyerine başladığı ilk kitabıyla “Edgar Ödülü” kazanan Ellis, özellikle mahkeme salonlarının atmosferini ve hukuki entrikaları gerilimin merkezine yerleştirmesiyle tanınırmış. Anlayacağınız üzere bin yıldır tanınan, gönülleri çoktan fethetmiş bir yazarla, sonunda biz de tanışma şerefine nail olabildik. Anlayamadığım şu; neden puanı 4.10 ve üzeri olan kitaplar raflarda yitip giderken bizde çok geç keşfediliyor? Üzücü. On yıldır evli olan Simon Dobias ve Vicky Lanier çiftiyle tanışıyoruz. Simon bir hukuk profesörü, Vicky ise aile içi şiddet mağdurları için çalışıyor. Bu ikili kendi hallerinde saygın bir çiftken yıl dönümlerinde yirmi milyonluk bir varlık fonu ile sınanıyorlar. Yakınlarında zengin ve sosyetik Lauren’in cesedinin bulunması ise bu şahane aile tablosuna bir darbe daha indiriyor. Açıkçası okumaya başladığımda; mutsuz ama mutluymuş rolü yapan bir çiftin, sadakatsizlik ve cinayet çıkmazıyla şekillenen, sonu başından belli bir kurguya dönüşeceğini düşünmüştüm. Seni küçük aptal.:) Bre hadsiz! Tüm argümanlar elimde patladı. Gerçek kurban kim? Kim kimi kandırıyor? Kim yalan söylüyor? Neler oluyor yahu? derken kitap bitti. Arkadaşlarım kitabı severek okuyup yorumlayınca merakım arşa çıkmıştı. İyi ki de paylaşmışlar, yoksa geç kaldığım yazarlara bir yenisi eklenecekti. Başından sonuna kadar hop oturup hop kalktığım, yerimde duramadığım, kurgusuyla, karakterleriyle tastamam bir işi büyük bir keyifle okudum. Özellikle tahminleme konusunda dönemeçlerin zihnimden bir adım önde seyretmesi, gerilimin bir noktada kedi-fare oyununa evrilmesi, manipülasyon, açgözlülük, intikam, takıntı temalarının özgüvenle işlenmesi ve sabır sınayan ters köşeleriyle kendi kategorisinde geçtiğimiz yılın en
·500 syf.·
2025 75. kitabı
Yurtdışında o kadar abartıldı ki bu kitap kesinlikle şişirilmiş bir kitap evet hızlı okunuyor ama olay örgüsü tahmin edilesi ve de inanın Müge anlı da daha başarılı ilişki ağlarını görmüştüm, kitap tam bir klişe konusuna sahip,ve uzadikça uzatmiş max 290 sayfayı 500 sayfaya kadar uzatmış o karakterlere de bağ kuramadım zaten
2025 76. kitabı
Bu ne ben ne okudum?! Gerçekten kitap son sayfalara kadar gizem ve gerilim dozunu mükemmel korudu. Ters köşelerin köşesini gördüm resmen Her bir karakterin sırrı var hem kendi özel hemde birbirlerine karşı. O kadar kapsamlı ve detaylı bir kurguydu ki, istemsizce de olsa bir bölümü okuyup bir bölüm daha okumak istiyorsunuz. Benim düşüncelerimin en farklı denkleminde tuttu olaylar. İki bölüm okuyorum tamam sensin her şeyin sebebi diyorum, bir bölüm sonra işler farklı bir noktaya evriliyor. Tam nefes anlıyorsunuz işte bu diyorsunuz ki, başa dönüyoruz. Ama şunu bilin kitabın kapağını kapatınca bile kitap bitmiş olsa bile aklınız hala kitapta kalacak öyle bir kurgu Ben hemen konusuna geliyorum. Simon, dekan olmayı ve bununla da ilgili hamleler yapmayı bekleyen saygın bir hukuk profesörüdür. Eşi Vicky ise, aile şiddet mağdurları için savaşan bir kadın. Uzun soluklu ve güzel giden bir evlilikleri vardır. Tabi bu onların yansıttıkları ve tam olarak dışarıdan öyle görünse de ne kadar mutlu bir evlilikleri olsa da içten içe durumlar tam olarak öyle değildir. Simon, Lauren Betancourt'a karşı koyamaz. Yıllar önce yaşanamayanlar geçmişte kalan ve içten içe kapandığı düşünülsede bazı duygular değişir. Simon, hatasının farkında ve biraz da vicdan azabı çeker. Yıl dönümleri içinde Vicky'e kalacak olan 20 milyon dolarlık varlık fonu vardır. Ama tabi onun aklını çelmeye çalışan Lauren, Simon'ı farklı şeylere inandırmaya çalışır. Ta ki hayattan koparılana kadar. Grace Village de işlenen bu cinayete ise, Çavuş Jane Burke bakar. Çavuş Jane, aynı zamanda Simon'ın çok eski bir dostu. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Simon, Vicky'e ihanet ederken bir kadın sizce bunu anlamaz mı? Vicky de kendince bazı önlemler alır. Hatta varlık donunu işletmesi adına Christian'a talimat verir. Ama
2026 78. kitabı
Bu kitap için En önemli soru: okuyan herkesin abarttığı kadar var mı? Türü #gizemgerilim #polisiye gerilim kısmı abartılı değil, heyecan verici. Ama çok gizemli olduğu kesin. Ben abarttıları kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Konuyu sağdan soldan okuduğunuzu varsayarsak, hikaye sonunda beni şaşırtan bir şey olmadı. Zaten ortalara gelmeden bir şeyleri tahmin edebiliyorsunuz. Ancak en baştaki kafa karıştıran kısım, kitap sonuna doğru iyice içinden çıkılmaz hale geliyor. Kitabı okuyanların şu konuda benle hemfikir olduğuna eminim: Hepsi hak etti. Çok titiz plandı, ama bazen titiz planlar bile sekteye uğrayabilir. O kısımlar heyecan vericiydi. Ne yazık ki insan böyle hikayeleri okudukça dünyanın her yerinde adalet sisteminin pek de adil olmadığını bir kez daha hatırlamak zorunda kalıyor. Tamam, tamam ucundan anlatacağım. Uyumlu bir çift iş gibi görünen Vicky - kızın adı kozmetik markası gibi - ve Simon 10 yıldır evlidir ama iki tarafta Mutsuz dur. Bir gün yıllar sonra ortaya çıkan eski aşk dokunuşuyla Simoncuğun kalbi de yolu da tökezler. Ama dikkat, biz bunları güncelerden okuyoruz. Aynı zamanda 10 yıllık evlilikleri ile bağlantılı bir miras olayı da var. Kulağa sıradan bir aşk-miras entrikası gelebilir. Ama sizi yanıltacağım, küçük bir ipucu vereceğim: Bu Bir İntikam Davasıdır! İşte kitabın ismi de buradan geliyor. Emin misin, diyor yazar. Bu muhteşem çift hiç normal değil, hem ikisi de yalan söylüyor hem de söylemiyorlar Haydi bakalım çıkın işin içinden Eh hikaye böyle olunca da Epope dehşet ve ibretle tavsiye eder!
2025 77. kitabı
Kitap ilk çıktığında goodreads puanına bakıp öyle almıştım. Nitekim hiç bilmediğim bir yazar. Eh, puanı yüksek olunca beklentimi de yüksek tuttum haliyle. Kitap 135,500 değerlendirme ile 4,16 gibi bir puana sahip. Kitabını elime aldığımda henüz ilk cümleden beni böylesine içine alacağını da ne yalan söyleyeyim beklemiyordum. Her bölümde ters köşe, bir şaşkınlık. Kim doğru, kim yalan diyor anlamak da imkansız. Bir ara son sayfaya bakma ihtiyacı da hissettim. Patladım meraktan Bir kere kitapta hiç boşa yazılmış karakterler yok. Her karakterin kurguya bir katkısı var. Simon’un zekâsı ve kelime oyunları, Vicky’nin gizemli geçmişi, bir yanda eski aşk Lauren, diğer yanda Christian… Herkesin kendi hesabı, kendi gizli planı var. Açıkçası okurken kime güveneceğimi, kimi destekleyeceğimi bilemedim. Birine ısınıyorsun, bir bakıyorsun o da başka bir oyunun içinde. Ve bence kitabı bu kadar gizemli yapan şey de tam olarak buydu. Anlatım farklı bakış açılarından ilerliyor. “Bir sonraki bölümde kim ne yapacak?” diye merakla çevirdim sayfaları. Özellikle final… inanılmazdı! Şimdi gelelim tavsiye kısmına. Kitap beklentimi aştı, anlatımı büyüledi. Ancak kitap okumayı yeni alışkanlık edinmiş okurlar için biraz sıkıcı gelebilir. Örneğin son dönemde popüler olan Freida Mcfadden gibi hemen akıp giden bir kalemi yok yazarın. Öyle çıtır çerez niyetine okunmuyor. Sinsice yapılan planları okumak ciddi bir takip gerektirebiliyor, aklınız başka bir yere kayarsa önemli cümleleri kaçırabilirsiniz. Çünkü kitapta keskin virajlar, okuru pençesine alan şeytani planlar, zekice kurulmuş oyunlar ve her sayfada şaşırtan ters köşeler var. Sayfaları çevirirken karakterlerin gizli hesaplarını, sinsice atılmış adımlarını görüp şaşırmamak mümkün değil. Eğer gizemli, bol sürprizli, zekice kurgulanmış bir
2026 64. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 02:56
Selamlar. Ben kafamı yakan bir kitapla geldim. Malum kapağı kapattım ve duvarla bakıştık. Çünkü bitmedi. İç hesaplaşma, kafamda dolanan sorular. Sonrasında geldim ve hemen yorumumu yazdım. Yıllardır evli olan Simon ve Vicky çifti için her şey normal görünüyordu. Simon hukukçu, karısı ise aile içi şiddet mağdurları için savaşan biriydi. Olay bu kadar değildi. Yıllarca İlmek ilmek planlanmış kin ve intikam takıntısı vardı. Tabii ki olmazsa olmazımız yasak aşk! Bu kadar birikmişlik tabii ki bir yerden sonra çok büyük yanlışlara sebep olacaktı. Sosyetik Lauren'in esrarengiz ölümü sırların ortaya çıkmasına sebep olacaktı. Vay anam hemde ne sırlar! Jane bu işi aydınlatmak icin görevliydi. Kitap sadece Simon’un gözünden anlatılmıyordu. Her karakterin bakışı vardı ki bu detayı sevdim. Vicky’nin bakış açısını da görüyoruz ve bu da her şeyi daha da şüpheli hale getiriyordu. Çünkü Simon’un anlattıklarıyla Vicky’nin hissettikleri ve düşündükleri çoğu zaman çelişiyordu ve siz deliriyorsunuz. Zaman ilerledikçe Lauren’in hayatındaki sırlar, Simon’un verdiği kararlar ve Vicky’nin iç dünyası birbirine karıştı. Bir noktadan sonra artık kim doğruyu söylüyor, kim neyi saklıyor anlamak gerçekten zorlaştı. Bir ara deliriyorum sandım. Kitap boyunca hem geçmiş hem şimdi arasında gidip gelerek gerçeği çözmeye çalışıyoruz. Lakin o iş öyle kolay değil… Malum yazar sürekli ters köşe yapıyordu. Geçmiş gelecek birbirine girdikçe siz parçaları topluyorsunuz Ancak o puzzle son ana kadar birleşmiyor! Benim en sevdiğim şey, karakterlere asla tam güvenememem oldu. Okuyan herkes gibi bende sürekli fikrimi değiştirdim. Bir bölüm tamam suçlu bu derken, diğer bölümde yok ya kesin diğeri oldum. Bu kafa karışıklığı aslında kitabın en güçlü yanıydı. Ancak benim çığlık atmama ve saçımı başımı yolma isteğime
2025 116. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2025 23:06
Merhabalar Polisiye ve gerilim sevenler bu kitaba bayılacak. Nox yayınlarından çıkan Polisiye türleri çok iyi oluyor. Yine sonunu kestiremediğim bir kitap. Tam bir ters köşe gizem dolu bir eser. Kitapta her karakterin gözünden yazılması karakterlerin duygularını anlamak için faydalı oldu. Severek okudum büyük bir merakla Tabikide. Simon Dobias, saygın bir hukuk profesörü; eşi Vicky de aile içi şiddet mağdurlarıyla ilgilenen bir yardım kuruluşunda çalışan, zarif bir kadındır. İlk sayfalarda her şey normal görünür: başarılı kariyerler, düzenli bir hayat, huzurlu bir evlilik. Ama işte gerçekler hiç de öyle değil. Bir cinayet işlenir Lauren adlı genç hoş bir kadın. Araştırmalar sonucu Lauren ile Simon’un bağlantısı var. Çünkü Simon ile Lauren geçmişte sevgiliydi. Bir şeyler oluyor ve ayrılıyorlar. 18 yıl sonra tekrar karşılaşıyorlar ama ikiside evli. İkisinin evlilikleri de sallantıda. Vicky Simon’un eşi. Garip bir karakter eşinden sıkılan ve eşini aldatan bir karakter. bu ilişki de tamamen duygusal değil Vicky, onu kendi planının bir parçası hâline getiriyor. Yani Christian hem “duygusal kaçış noktası” hem de intikam planında bir araç gibi kullanılıyor.. Vicky ile Simon evlilik sözleşmelerinde 10 yıl sonra Simon ona büyük miktarda para vermesi gerekiyor. Bu paranın peşinde olan Christan Vicky ile sevgili olur. Sonra ise Simon ile Lauren’in sevgili olduğunu hatta Lauren hamile olduğunu Vicky’e hazırlanan bir boşanma davası olduğunu öğreniyor. Bu olaylardan sonra ise sevgilisi ile plan kurar. Ama öyle bir plan ki ve o plan kurulurken ve işlenmeye devam ederken. Simon ise başka planlar kurar. Öyle bir hal alıyorki Okurken sürekli “artık çözdüm” diyorsun ama bir sonraki bölümde her şey yeniden tersine dönüyor. Her olay ayrı bir heyecanlı Laureni öyle bir kişi
2025 171. kitabı
Daha Yakından Bak, her sayfası ile okuyucularının aklıyla oynayacak psikolojik gerilim türünde oldukça başarılı bir kitap. • Simon ve Vicky, evliliklerinin onuncu yılına yaklaşırken başlarına geleceklerden habersizlerdir. Simon, işiyle alakalı çabalarken Vicky başka planlar yapmaktadır. • Simon, bundan yıllar önce aşık olduğu ve kalbini kıran kadın Lauren’i görür ve aralarında bir yasak aşk başlar çünkü ikisi de evlidir. Vicky ise bu arada evliliklerin onuncu yılına yaklaşmasını beklemektedir çünkü Simon’a babasından kalan varlık fonunda yaklaşık 20 milyon $ yatmaktadır… • Simon ve Vicky çifti arkadaş gibi bir ilişki yaşamaktadırlar bir taraf yasak aşk peşindeyken diğer taraf payına düşecek paranın peşindedir. • Simon, kullan at telefon ve kullandığı günlük ile ilişkisini devam ettirirken Vicky, bir yatırımcı ile tanışır çünkü onun amacı parayı bir şekilde tamamen kendine almaktır. Fakat bu yatırımcının da bu para ile alakalı oldukça ilginç planları vardır. • Cadılar bayramı gelir ve Lauren evinde canice katledilmiş halde bulunur. Polisler bunun bir yasak aşk cinayeti olduğunu düşünürken biz ne düşüneceğimizi şaşırıyoruz • Yatırımcı Christian ve Vicky arasında da bir yasak aşk başlar. Fakat bu ikili de hiç masum değildir… Christian, beni en çok şaşırtan karakterdi. Vicky ile tencere kapak olmuşlardı resmen • Kitabın sonlarında doğru Simon’ın babası ile ilgili gerçekleri öğrenmek şok etti. Özellikle Vicky’nin planları ve ardından Simon’ın yaptıklarını öğrenmek beni daha neler öğreneceğim diye şaşırttı. En başında Simon’a üzüldüm derken sonlara doğru yanlış karar verdiğimi anladım… • Bu kitaptaki her karakter birbirinin arkasından kuyu kazan ve yalan söyleyen karakterlerdi. Herkes bir şekilde paranın peşinde, herkesin de para için yapmayacağı şey yok… • Sayfa sayısı uzun