Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Makalat-ı Gaybiyye ve Kelimat-ı Ayniyye

Hacı Bektaş Veli

Makalat-ı Gaybiyye ve Kelimat-ı Ayniyye Hakkında

Makalat-ı Gaybiyye ve Kelimat-ı Ayniyye konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9.3/10
80 Kişi
299
Okunma
93
Beğeni
21,2bin
Görüntülenme

Hakkında

Makâlat-ı Gaybiyye ve Kelimat-ı Ayniye okunduğu zaman hemen anlaşılacağı gibi Farsçadan çevrilmiş olmasına rağmen 13. yüzyıl tasavvuf geleneğinin en önemli eserlerinden biridir. Kitaptaki dil, anlatım ve konuların ele alınışı ile de bu hemen anlaşılmaktadır. Hacı Bektaş Veli'nin tarihsel kimliği, düşünceleri bu eserde bütün canlılığı ile görülmektedir. Diğer yandan, dönemin temel anlayış ve algılayışlarının ötesinde Hacı Bektaş Veli'nin kendine özgü değerlendirmeleri de bu eser aracılığı ile dile getirilmektedir.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 22 dk.Sayfa Sayısı: 119Basım Tarihi: Eylül 2009İlk Yayın Tarihi: 2006Yayınevi: Gazi Kitabevi
ISBN: 9789755070917Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 42.7
Erkek% 57.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Hacı Bektaş Veli
Hacı Bektaş VeliYazar · 9 kitap
Horasan Melametîliğinin önde gelen temsilcilerinden Yusuf Hemedani'nin öğrencisi Hoca Ahmed Yesevi tarafından kurulmuş olan Yesevîlik tarikâtının Anadolu'daki en fa'al uygulayıcısı konumunda 13. yüzyıl Anadolu'sunun İslâmlaşma sürecine önemli katkılarda bulunarak adını “Horasan Erenleri” olarak anılan şahsiyetler arasına yazdıran, 16. yüzyılda ise Balım Sultan önderliğinde 14. ile 15. yüzyıl Azerbaycan ve Anadolu'sunda yaygınlaşmış olan Hurûfîlik akımının etkisi altında kalınmak suretiyle ibahilik, teslis (üçleme), tenasüh, ve hülul anlayışlarını da bünyesine alarak kurumsallaşan Bektaşîlik tarikâtının isim babası, Kalenderî / Haydarî şeyhi, islam mutasavvıfı. Lokman Parende'den ilk eğitimi almış ve Hoca Ahmed Yesevî (1103-1165)'nin öğretilerini takip etmişti. Bundan dolayı Yesevi'nin halifesi olarak kabul edilmektedir. Anadolu'ya geldikten sonra kısa zamanda tanınarak kıymetli talebeler yetiştirdi. Hacı Bektâş-ı Velî kendisinin de bağlı olduğu "Ahilik Teşkilâtı" ile, Osmanlı Devleti'nin kuruluş devrinde Anadolu'da sosyal yapının gelişmesinde önemli katkılarda bulunmuştur. Hayatının büyük bir kısmını Sulucakarahöyük’te (Hacıbektaş) geçiren Hacı Bektâş-ı Veli, ömrünü de burada tamamlamıştır. Mezarı, Nevşehir iline bağlı Hacıbektaş ilçesinde bulunmaktadır.