2025 39. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2025 19:47
Rudyard Kipling’in klasikleşmiş eseri Orman Çocuğu, doğayla iç içe büyüyen bir çocuğun hikâyesini macera dolu bir dille anlatıyor. Kitap, özellikle genç okurlara hitap etse de doğa sevgisi, dostluk, cesaret ve aidiyet gibi evrensel temalarıyla her yaştan okuyucuya hitap ediyor. Ana karakter Mogli, bebekken ormanda yalnız kalır ve kurtlar tarafından büyütülür. Ormanın derinliklerinde geçirdiği yıllar boyunca hayvan dostlarıyla birlikte pek çok maceraya atılır; hem doğanın hem de yaşamın kurallarını öğrenir. Kitapta, hayvanlar aracılığıyla verilen hayat dersleri dikkat çekici bir şekilde işleniyor. Benim için en güzel yanı, kitabın hem macera sunması hem de dostluk ve sadakat üzerine düşündürmesiydi. Mowgli’nin kendini bulma yolculuğu, hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde aktarılmış. Çocukların doğa sevgisi kazanması ve hayvanlara karşı empati geliştirmesi için harika bir kitap. Doğa ve macera hikâyelerini seven, akıcı bir kitap arayan herkesin keyifle okuyabileceği bir eser. Özellikle çocuklarla birlikte okunursa çok daha etkili oluyor.
2022 362. kitabı
çizgi filmine baktık, filmini izledik, sıra kitabını da okumaktaydı. o da bitti tam oldu, ama hepsinde dr sonuçlar farklı bitti :) kütüphanede olması gereken kitaplardan :)
The Jungle BookRudyard Kipling · Karbon Kitaplar · 0554 okunma
Her Yaştan Kişiye Öneririm!
Puan vermedi
Kitapta ormanda büyüyen bir çocuk olan Mogli'nin akılalmaz maceralarını anlatmakta. Tehlikelerden kaçıyor hayvanlarla yaşıyor... Bu kitabın belirli bir yaşa göre olduğu söylenemez onun için HER YAŞTAN KİŞİYE ÖNERİRİM! Ayrıca kitap filme de uyarlanmıştır. Filmini de öneririm. Bu kitabı KESİNLİKLE VE ŞİDDETLE ö𝓝𝓔𝓡İ𝓨𝓞𝓡𝓤𝓜..
2024 81. kitabı
"Çünkü o, her ne kadar kendini bir kurt olarak görüyor olsa da gerçekte bir insandı.Ve yaratılmış olan hiçbir mahluk özünde 'yaradılış kanunu 'nun dışına çıkamazdı." #alinti Kirpinin yavrusunu 'pamugum' diye sevdiğinden beri; canım yeğenimi 'Dünya yakışıklısı Surinam,' diye seviyorum. O ergen olup bir havalara bir şekillere girmeden önce de, onun için daha çok kitap araştırıp okuyordum. Şimdi o kadar olmasa da yine okuyorum. #mowgli akıcı anlatımı sayesinde çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu. Kaplan Shere tarafından kaçırılan, kurt ailesinin tekne kazıntısı olan, bozayı Baloo tarafından egitilen, ormanla ve ormanda yaşayan tüm canlılarla dost olan insan yavrusu. Ortaokul çağı itibariyle çocukların rahatlıkla okuyacağı kitap, hem eğlenceli hem paragraf aralarında öğretici. Ormanda yaşamak için zayıf, insanlarla yaşamak için çok güçlü olan Mowgli , zekasını kullanılarak, hayvan dostları sayesinde kendine kurulan tuzakları alt ederek harika bir macera yaşıyor ve yaşatıyor. Kitabın aynı isimle perdeye aktarılmış animasyon filmi de var. Onu da izleme listemize ekliyorum. Filmi izlemedim ama ; sevilerek izlenen "Hanzo" ve Buz Devri" filmlerini andıran bir konusu olduğu için çocukların da büyüklerin de bu kitabı seveceğini düşünüyorum. Buraya bir öneri olarak bırakıyor ve keyifli okumalar diliyorum. "Baloo, gururla kalın tüylü karnını sıvazlayarak, 'Bilgi hepimizi kötülüklerden korur,' diyerek sözlerini tamamladı." #birormanefsanesi #rudyardkipling #CarpeDie Kitap
Çocuk Edebiyatı
Mowgli - Bir Orman EfsanesiRudyard Kipling · Carpe Diem Kitap Yayınları · 2024554 okunma
Orman Çocuğu Mogli
2021 5. kitabı
Kitap Fabl tarzında ilerliyor. İçerisinde kişileştirme ve konuşturma var. Yani hayvanların yaşadığı bir ormanda geçiyor. Anne kurt ve baba kurt ormanda bir bebek buluyorlar. Buna bebek değil insan yavrusu diyorlar. Ve anne kurt bunu himayesine almak, yavruları gibi besleyip büyütmek istiyor. İsmini de Mogli koyuyorlar. Tabi kötü hayvanlar da Mogli'yi yemek istiyorlar. Anne kurt buna izin vermiyor tabi ki. Bu şekilde bir orman kurtlar ağırlıkta olmak üzere, kaplanlar, ayılar, yılanlar, maymunlar, panterler gibi belli başlı hayvanlar arasında geçen eğlenceli ve çerezlik bir kitaptı. Sonu da güzel bir yere bağlanıyor...
Hayvan
2021 109. kitabı
Orman çocuğu Mowgli, Evet bundan 10 sene önce orman kitabı diye çizgi filmine rastlamıştım. Aslında küçük bir kitap yerine uzatılıp gidecek bir roman hem çocukluğunu canlandırıyor insanda hemde biraz nefes aldırıyor şu üzerimize üzerimize gelen dünyada. Herkese keyifli okumalar dilerim.
2023 230. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2023 09:45
İnsanlar ve hayvanlar arasında yaşanan dostluk ve çekişme üzerine klasik bir hikâyedir Orman çocuğu. İyiler ve kötüler üzerinedir aynı zamanda. Hayvanlar hiçbir zaman spor olsun ya da zevk için öldürmezler. Bazen kendilerini savunmak, çoğu zaman da yaşamlarını devam ettirmek için avlanır ve öldürürler. Bu hikâyede de yazar bir orman kanunundan bahseder: “Sebepsiz yere hiçbir şey emretmeyen Orman Kanunu, çocuğuna nasıl öldürüleceğini göstermek için öldürmesi dışında, tüm hayvanlara insan yemeyi yasaklar ki o zaman da hayvan, sürü veya kabile avlanma bölgesinin dışında avlanmalıdır. Bunun asıl sebebi de insan öldürmenin, er ya da geç, silahlarıyla fillerin üstünde beyaz adamların ve de okları, patlayıcıları ve meşaleleriyle kahverengi adamların gelişi anlamına gelmesidir. O zaman ormandaki herkes acı çeker. Hayvanların kendi aralarındaki nedenleriyse, yaşayan varlıklar içinde insanın en zayıf ve en savunmasız olmasıdır. Onlara dokunmak sportmenliğe yakışmaz. Aynı zamanda derler ki, ve doğrudur da, insan yiyenler uyuz olur ve dişleri dökülür.” Sinema filmleri ve çizgi filmleri var çeşit çeşit. Çoğu çocuğun çocukluk kahramanıdır Mogli. Ben ilk kez okudum. Hiç tamamını da izlemedim. Ama aklıma sürekli Cüneyt ARKIN'ın Kılıç Arslan filmi geldi okurken. Çok sevdiğim bir filmdir. Su. Ekmek. Hayvanlar arasında yaşamak nasıl olurdu bilmiyorum, ben dokunamıyorum hayvanlara, seviyorum bir çoğunu ama onların elimin altında hareket etmesine tahammül edemiyorum. Herkes aşılabilecek bir şey olduğunu söylüyor ama bana öyle gelmiyor. Daha önce su kaplumbağası baktım onun sırtı sertti ama gözlerine bakamıyorudm. Kuş baktım kafesini temizlerken dokunmak zor geliyordu, sanki canını acıtıyormuşum gibi, balık bakmak zaten en zoruydu çünkü fanusu temizlemek için bazen elimle alıyordum filan
2004 11. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2004 00:00
Bir kaplan tarafından kaçırılan çocuğun, kurt ailesinin elinde büyümesi ve orman yaşamı... Elinizdeki kitap; hayvanların, orman yasalarını korumak, yaşam düzenini bozmamak için verdikleri savaşta yaşananları etkileyici bir dille anlatıyor..
Orman Çocuğu MaugliRudyard Kipling · Morpa Kültür Yayınları · 2003554 okunma
2017 670. kitabı
Mowgli ormana bırakılmış bir bebekken anne ve baba kurt tarafından bulunup sahiplenilmesi ve sürü’ye dâhil edilmesiyle başlar olaylar. Mowgli şanslıdır, sevimli ve şaşkın Ayı Baloo ile tanışır sonra. Orman Kanunu’na göre usul usul büyür. Büyürken, kötücül Bengal Kaplanı Shere Khan, faydacı ve sinsi Piton Kaa, yaşlı Kurt Akela, Firavun Faresi Rikki-Tikki Tavi gibi bir çok orman vatandaşıyla tanışır kahramanımız...
Orman ÇocuğuRudyard Kipling · Dante Kitap · 2016554 okunma
Orman Çocuğu Mogli
Puan vermedi
"Hangi ırktan olursa olsun her minik yavru yaşama hakkına sahiptir."S.28 Yazarın 1894 yılında yazdığı hikayedeki cümleye bakar mısınız? Yazar çağının ne kadar ilerisinde değil mi? Eğitimde dayağın yeri olmaz. S.66 Ormanda Kral Çocuk Mogli, Rudyard Kipling'in bir hikaye kitabıdır. Kitapta kurtlar ormanda terkedilmiş çıplak bir insan yavrusu bulurlar ve kurtlara da kabul ettirerek içlerine alarak onu büyütürler. Kendini tehlikelerden savunmayı, hayvanlarla iletişim kurmayı, iyiliği, disiplini ve güveni hayvanlar ona öğretirler. "Daima aklını kullan ve hep dikkatli ol insan yavrusu. Aksi halde yaşam çekilmez olur." S.96 Mogli eğitmeni olan Ayı Baloo'nun nasihatini hiç aklından çıkarmayacaktı. ‍Mogli ormanda yaşadığı süre zarfında, dışarıdan yırtıcı çok tehlikeli gözüken hayvanların yufka yüreğine şahit olur. Kitabı 10 yaş üzeri herkes okuyabilir. Başka kitaplarda olduğu gibi bu kitapta da bence fazla sayfalar vardı. Günümüz öğrencileri için günümüz çocukları için bir hikaye ne kadar kısa ve heyecanlı olursa çok daha fazla ilgi buluyor. Bu kitabı hazırlayan yayınevi zaten değiştirmiş bazı şeyler yapmış kesinlikle kötü değil ama arada bir yer var 63 ve 96. sayfalar arası çok uzun ve gereksiz. Kurtların yanında büyüyüp daha sonra ormanlar kralı aslanın düşmanlığıyla kurtlar tarafından ormandan çıkarılmak istenen insan yavrusu Mogli üzülüyor kızıyor ve artık hayvan ailesini terk edip insanların yanına yola düşüp giderken aklına 2 sene önce maymunlar tarafından kaçırılması geliyor ve bu tam 33 sayfa devam ediyor. Bence en fazla 3-4 sayfa olması lazımdı. Çünkü çok önemli bir yerde sanki tekrar başa dönüyor hikaye. Ben olsam orayı kesinlikle kaldırırım. Bu kitapla ilgili başka bir yorum için beraber değerlendirdiğimiz kitap okur arkadaşımız B.T.EGREN 'ün

Rudyard KiplingYazar · 38 kitap
Joseph Rudyard Kipling, ( d. 30 Aralık 1865 Bombay, Hindistan - ö.17 Ocak 1936 Londra). İngiliz şair, roman ve hikâye yazarı. Altı yaşına geldiği zaman, Hindistan'ın ikliminin İngiliz çocuklarının sağlığına iyi gelmeyeceğini düşünen anne ve babası onu İngiltere'de yaşayan bir ailenin yanına gönderdi. Küçük Kipling'in bu ailenin yanında geçirdiği altı yıl, bedensel ve zihinsel baskılarla doluydu. Sonunda gerçek anne ve babası onu bu eziyetli yaşamdan kurtarıp, Devon'daki bir yatılı okula gönderdi. İlk tahsilini İngiltere'de yaptıktan sonra Hindistan'a döndü. Lahor'da gazeteciliğe başlayıp, genç yaşta yazıları ile kendini kabul ettirdi. 1889'da İngiltere'ye dönüp Londra'ya yerleşti. İngiliz dilini ustalıkla kullanması, Hindistan'daki hayatı yazılarında konu alması, romantizmle, realizmi birleştirmeyi başarması ona 1907 yılındaki Nobel Edebiyat Ödülünü kazandırdı. İki kez şövalyelik ödülüne layık görüldüğü halde kabul etmedi. Kipling çocuklar için birçok kitap yazdı. Tüm yazılarında hayata ve insanlara duyduğu bağlılık ve hayranlığı hissettirmeyi bildi. Yarattığı tiplemeler ve öyküler sayesinde, insan yaşamının en derin öğelerini bir portre gibi betimlemeyi başardı. 'Cengel Kitabı' ilk kez 1894 yılında yayımlandı. Bir yıl sonra da öykünün devamı geldi. Bu kitaplar Maugli'nin tiplemesini ve maceralarını günümüze değin en güzel şekilde taşıyan örnekler olarak kabul edilir. Fil Tomai, Ayı Balo, Kara Panter Bagera, Kaplan Sirhan ve Hint Faresi Riki-Tiki-Tavi unutulmaz tiplemelerinden birkaçıdır. Şiir ve romanlarının yanında zamanın en usta hikâyecisi olarak tanınan Kipling, küçük hikâye sanatını çok iyi biliyordu. Hayatını yazı yazmakla geçiren İngiliz hikâyecisi 1936 yılında Londra'da öldü.