David Hunter Serisi 4.Kitap

İlk Yayın Tarihi:
Kasım 2012
Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
The Calling of the Grave (David Hunter #4)

Puan vermedi
#SimonBeckett #DavidHunterKUTUSETİ #MezarınÇağrısı 339 sy Her Canlı Ölümü Tadacaktır.. Hiçbir şey sonsuza dek saklanamaz. ________________________ MEZARIN ÇAĞRISI; Bir, İki , Sekiz... Çürümenin sayıları olduğunu biliyor muydunuz Büyük küçük bütün organizmaların bu orana göre bozulduğunu biliyor muydunuz Havada, suda ve de toprakta Hava şartlarının aynı olması kaydıyla, su altındaki bir cesedin dağılması ,yüzeyde bırakılan bir cesedinkinin iki katı kadar zaman aldığını Toprak altında ise sekiz kat daha fazla olduğunu Bir şeyi ne kadar derine gömersek, o kadar uzun süre sağlam kalacağını Bir cesedi gömerseniz, onun ölü eti üzerinde gelişip semiran leş ile beslenen böceklerden uzak tutmuş olursunuz . Normalde yumuşak dokuları sindiren mikroorganizmalar hava olmaksızın işlevlerini yerine getiremezler . Karanlık toprağın soğutucu yalıtımını da çürümesinin başlangıç evresini daha da sınırlandırır . Normalde bizzat hücreleri yıkan biyokimyasal tepkimeler düşük ısı nedeniyle yavaşlar.
·344 syf.·
2020 14. kitabı
Daha iyi bir seri olamazdı! Serinin 4 kitabı da birbirinden muhteşem! Tek okuduğum tür polisiye ağırlıklı gerilim olsa da, seri katil tanımının daha güzel uyarlanıp daha gerçekçi yapılandırıldığı böylesine bir seri hatırlamıyorum. Ve Sayın yazarımız Simon Beckett , asla seri bitmesin istedim! Emeğinize, yüreğine sağlık.. Başyapıt! Kesinlikle kitaplığın en özel yerinde tercih edilmesi gereken... Son olarak kesinlikle net tavsiye, Tek tavsiye! İyi Okumalar 1000k √
2026 5. kitabı
Okunma: 22 Mart 2026 16:47
Sessiz kemikler, karanlık sırlar ve bitmeyen bir takip... Adli tıbbın soğuk yüzüyle insan ruhunun karanlığını birleştiren muazzam bir gerilim. Simon Beckett yine ters köşe yapmayı başarmış. Bazı mezarlar asla kapanmaz. David Hunter in yaşamı ve geçmiş gelecek hesaplaşması üzerine suçluyu ararken başka şeylerle karşılaşması üzerine yazılan bir kitaptı benim için .Diğer kitaplarından daha farklı daha çok kişisel görüşler ve takip bulmacayı çözme gibi konular var Mezarın Çağrısı
2024 58. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku #mezarınçağrısı GÖMÜLMÜŞ BİR CESET HER ZAMAN İZLER BIRAKIR. Ceset yalnızca kemikleri kalana dek çürüdüğünde, toprakta hafif bir çöküntü bırakır ki bu da mezarının yerini belli eder. Cesetlerin bir numaralı adamı, antropolog David Hunter ile yeni bir davaya yelken açıyoruz. . Geçmişten gelen beklenmedik misafir David'in kapısına dayanır. Bu misafir, geçmişinde beraber üstünde durdukları ve çözüme kavuşturamadıkları davanın, katil zanlısının hapisten kaçtığının haberini getirir. 8 yıl önce bulunamayan iki mezar, kaçan katil ile yine gündeme gelmiştir. David'in kulakları mezardan gelen çağrıları duymaya başlamış ve onu geçmişin karanlık yüzüne döndürmüştür. . Yine cesetler ile haşır neşir olacağımı düşünürken, bu sefer umduğumu bulamadım. Böyle yazdım diye sakın yanlış anlamayın. Ceset ve otopsi sahnelerini çokça görmek istedim. Ama bu kitapta otopsi sahnesi hiç yoktu. Elim böğrümde kaldım resmen. Bizim David bu sefer otopsiden çok uzak kaldı. Daha çok gıcık bir kadının peşinde dolandı durdu. Sophie tüm ayarlarımı bozdu. Çıkarcı, bencil, lânet kadın. Kitabın sonunda da gördük zaten nasıl biri olduğunu... Ya o misafire ne demeli söz de arkadaşlar? Neyse sinirleniyorum. En iyisi susayım. . Bir katile bu kadar üzüleceğimi tahmin etmezdim. Beni resmen ağlattı. Katillerin içinde neler yaşadığını veya geçmişinde nelere maruz kaldığını bilemeyiz. Kimse durduk yere katil olmaz. İllaki bir sebep vardır. Benim için neden ve niçin soruları çok önemli. Esas önemli olan soru ise acaba katil gerçekten katil mi? Ben kitaplarda katilin eylemlerinden çok bu eylemleri hangi düşünce yapısı ile yaptığının sorusunu arıyorum. . Serinin bitmesine son bir kitap kaldı. Bana göre ilk 3 kitap cidden mükemmeldi. Bilhassa 3. Kitap dehşet güzeldi. Bu kitap diğer ilk 3 kitaba
Polisiye / Gerilim
2021 24. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2021 16:43
Spoiler içerir!!! 4. kitabı da bitirmiş bulunuyorum. Bu ana karakterin şanssızlığı hiç bir yerde yok sanırım. Her seferinde yakınındaki kişinin büyük hatalar yapması (çok büyük) oldukça acı verici olmalı yeter artık bu sendeki ne şansmış demeden duramadım. Fark edememesi de bana tanıdık geldi güvendiğimiz kişilere çok dikkat etmeyiz genelde ve bu sırtından vurulma olayını kolaylaştırır. Şimdi ana karakterimizden bahsetmeden önce bu kitaptaki beni etkileyen kısma gelelim fiziki görüntüsü yüzünden bir insanı yargılamak hatta daha derine inersek ne yaşadığını bilmediğimiz insanları yargılamak bide üstüne dışlamak ne kolay geliyor insana. Bazı insanlar pek şanslı doğmuyorlar ne yazık ki. Kitapta bahsedilen katil yaşamayı unutmuş, duygularını unutmuş, tamamen izole olmuş bir yaşam sürüyor. Kitabın başında sizde herkes gibi düşünüyorsunuz ne kadar duygusuz ve acımasız bir katil bu ama son kısım her şeyi açıklıyor aslında. Katil dediğimiz insanların yaşadıkları şartları yaşasak nasıl olurduk diye düşünmeden edemiyorum ben. Çok uzatmadan bu seferki suçlu rolündeki (baştaki damgalanan) insanın akıbeti beni üzdü gerçekten hiç beklemediğim de bir sonu oldu bunun için bile okunur bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ana karakter yine aşkı bulamadı hatta bir daha aramayacak bile olabilir bu kitapta yaşadıklarından sonra. Ayrıca bu kitapta da doğruladığım bir bilgi insan neye inanmak isterse ona inanır. Bu tamamen kişiye bağlıdır çevreden etkilense de son nokta her zaman bizde biter. Genel serinin güzel ve akıcı bir yapısı olduğunu düşünüyorum son kitaba kadar hızlı bir şekilde geldim ve eğlendim. Betimlemeler biraz sıkıcılık katsa da o kadar da olur artık. Başlamadıysanız ya da seriyi okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.
#okudumbitti
2020 19. kitabı
Mezarın Çağrısı kitabı 8 yıl evvel işlenen cinayetlerle başlıyor. Katil genç kızları türlü işkencelerle öldürüyor ve boş bir araziye gömüyor. Neyse ki çok geçmeden yakalanıp tutuklanıyor ve yıllarca hapse mahkûm ediliyor. Bu sırada maktüllerden bir tanesi polislerin çabasıyla ve arkeolagların yardımıyla bozkırda yapılan kazı esnasında bulunuyor. Diğer öldürülen kızların yerini belirlemek amacıyla katil olay yerine getiriliyor. İşte bundan sonra olaylar sarpa sarıyor. Çünkü katil bu soruşturmada görev alan kişileri gözüne kestiriyor ve çok geçmeden onların izini sürmek için hapishaneden bir şekilde firar ediyor. Düşüyor bizimkilerin peşine. Bu kez kitabı, şimdi bir şey olacak, şimdi bir şey yapacak, kaç ordan, koş, saklan diye diye yüreğim ağzımda okuyup bitirdim. Beckett kitapta eridi bitti, ben de okurken soğuk terler attım. Elbette harika bir finalle de uğurladım canım Hunter’ı. Bu kez ters köşe durumunu daha derinlemesine yani köşelere çarpa çarpa yaşadım. • Bu serinin bana kattıkları alışılagelmiş polisiye ve gerilim kitaplarından çok farklıydı. Buradaki mevzu ölüme giden yol değil, ölümden sonrası. İnanılmaz bilgiler öğrendim. Bazı öğrenimlerim aydınlanma noktam oldu diyebilirim. Vakanın yanı sıra adli antropoloji, pataloji ve anatomi öğeleriyle bezeli eğitici birer ders kitabı niteliğindeydiler. Az biraz bu ilime merakınız varsa tam bir doyum yaşayacağınıza emin olun. Size bir şeyler kattığına inandığınız kitapları sevin, bağrınıza basın onları :)
2020 56. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2020 08:48
Bu ay kalan iki kitabı okuyarak ülkemizde basılı olan kitaplarını okumuş olmak büyük mutluluk Çok sevdim David Hunter karakterini, ve her kitapta eksilmeyen adrenalin, merak, muhteşem kurgusu ile bir solukta okudum. Kalan iki devam kitabı gecikmez inşallah bu yazarı mutlaka okuyun tavsiyemdir. Bu kitapta David Hunter'ın eşini ve kızını nasıl kaybettiğini öğreniyoruz. O dönemde baktığı dava yarım kalır ve sekiz sene sonra kapısına gelen dedektif Terry Connor ile yarım kalan dava için yine muhteşem bir maceraya atılır.
2022 2. kitabı
Kitap kendi içinde çok hoş Bi kitap tam bir polisiye kitabı. Fakat Sophie 'ye sinir oldum. Saçma bir inatçılık tutturmuş, davranışları her şeyi saçma, olayları daha zor hale getiriyor. Kızın karakteri kitabın kalitesini düşürüyor bence. Kitap kızın saçma davranışları olmadan daha güzel.. Mezarın Çağrısı
İnceleme
2024 75. kitabı
Artık - serinin 4. cildi - okuyucu olarak, yazarın sonunda bir sürprizin olduğunu ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını biliyorsunuz. İlk kitapları bu kadar ilginç kılan ayrıntılı adli unsurlar burada ve orada birkaç satıra indirgenmişti ve aksiyon bataklıklar etrafında merkezlenmiş olmasına rağmen, önceki kitapların atmosferik nitelikleri de eksikti.
2022 72. kitabı
#OkudumBitti #MezarlarınÇağrısı #SimonBecket #339Sayfa Dört genç kızın ölümünden sorumlu olarak tutuklanan Jerome Monk kurbanlardan birinin cesedinin bulunmasından sonra Hunter ve Sophie’nin de dahil olduğu ekip ile diğer üç kızın mezarlarını göstermesi için dışarı çıkarılır. Ancak kaçmaya teşebbüs edince bir daha çıkmamak üzere içeri tıkılır. 8 yıl sonra bir sabah Dedektif Terry Connor Hunter’ın kapısını çalar. Terry’i eşinin ve kızının ölümünün dolaylı sorumlusu olarak gören Hunter bu ziyaretten hoşlanmaz. Ancak ciddi bir sorun vardır. Jerome Monk firar etmiştir️ Bir gün sonra ise Sophie 8 yıl sonra Hunter’ı arayarak çok önemli bir konuda görüşmek istediğini söyler. Randevu yerine gelmeyen Sophie için endişelenir Hunter ve kadının evine gider. Kapının kırıldığını ve evin dağıldığını görür. Sophie ise saldırıya uğramış şekilde banyoda yatıyordur. Herkes Monk’un yaptığından neredeyse emindir. Sophie ve Hunter 8 sene önceki yere tekrar giderler ve kendilerince araştırma yaparlar. Tek istekleri diğer kızların cesetlerini bulmaktır. Ancak orada yalnız değillerdir. Arkalarında dev gibi Jerome Monk onları izlemektedir. Monk’un elinden anda kurtulan ikili hemen Terry’i arayarak haber verirler ancak güne 8 sene önceki ekipten bit arkeologun Monk tarafından öldürüldüğü haberiyle uyanırlar. Monk o gün orada olan herkesi sırayla öldürmektedir. Sıradaki hedefin Sophie olduğu artık gözler önündedir. Sophie’nin evinde güvenlikten sorumlu polisler Monk’un saldırması üzerine aceleyle Hunter ve Sophi’yi evden çıkarırlar. Yolda trafik kazası olur ve araç devrilir. Monk hemen oradan Sophie’yi öldürme şansına sahip olmasına rağmen kadını kaçırır. Hunter ise peşlerinden gider ve kendisini ormanın derinliklerinde bir madenin giriş kapısında bulur. Sophie ve Monk buradan içeri

Simon BeckettYazar · 10 kitap
1960, Sheffield doğumlu İngiliz yazar. The Times, The İndependent on Sunday, The Daily Telegraph ve The Observer de dahil olmak üzere bir çok gazete de çalışmış olan gazeteci/yazarın dikkat çeken romanları arasında "owning jacob" ve "chemistry of death" sayılabilir.