Mikail Mutasarrıfoğlu

Cemal Kocaman
22 Aralık 2020
Kitap Yurdu Dogrudan Yayıncılık

2021 24. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba,yine güzel bir yorum ile ben geldim. Mikail Mutasarrıfoğlu,işini düzgün yapan saygı değer bir avukattır.Son zamanlarda rüyalarına giren kişiler yüzünden biraz sıkıntılıdır.Eşinden boşanmış bir kız çocuğu babasıdır.Arkadaşı Sedat ile birlikte gittiği yemek sonrasında mekandan ayrılır ve yolda yürürken korkunç bir patlama olur.Bu patlamada bir çok kişi hayatını kaybetmiştir.Gözlerini hastane odasında açar.Doktorun odaya giripte olay mahalinde bulunan gözün DNA'sının kendiyle uyum sağladığını söylemesi ile şaşırır.Bu duyduğu acı gerçeğin peşine düşer ve geçmişinde yaşadığı o anları hayal eder.Üstelik peşinde Polis'te vardır.Mikail'in bilmediği evladının arayış sürecini okumaya hazır mısınız? Mikail rüyalarında kimleri görüyor? Mikail eşinden niye ayrıldı? Bu patlamayı kim neden yaptı? Olay yerinde bulunan gözün patlama ile nasıl bir ilişkisi var? Mikail'in geçmişinde yaşadığı olay ne? Mikail'in polis niye peşinde? Mikail gerçeklerle nasıl yüzleşecek? Kitabın kapağına bakınca polisiye bir kitap olarak düşündüm.Evet polisiye tarafı da var yok değil ama bir babanın mücadelesi daha baskın bu konuda.Bir patlama ile değişen bir hayat ve karşılaştığı gerçekler.Çok acıydı.Bilhassa kızını bulmak için verdiği mücadele ve kızını bulduğunda yaşadığı son,hakikaten çok üzüldüm.Kızını bilmeden yaşadığı onca sene ve kızını bulduğunda karşılaştığı manzara,inanın yüreğim acıdı.Üstelik bu patlamaya sebep olan kişiyi öğrendiğinde yaşadığı duygu,orası ayrı bir trajedi.Allahım kötüye fırsat verme diyorum hep,demeye de devam edeceğim.Gencecik yaşta yıkanan beyinler ve kendilerini feda etme."Ne için?" sorusunu sordum hep.Devamı kitapta.Bu arayış sizi de çok etkileyecek eminim.Okuyun anlayacaksınız ne demek istediğimi.Yazarım kaleminiz daim yolunuz açık
Mikail MutasarrıfoğluCemal Kocaman · Kitap Yurdu Dogrudan Yayıncılık · 202030 okunma
2021 5. kitabı
Herkese merhaba 🖐 Bugün sizlere genç bir yazarın ilk kitabının yorumu ile geldim... Cemal Kocaman Mikail Mutasarrıfoğlu... Mikail, evli bir kız babası bir avukattır. Artık yaşını almış iyice işinde adını sürdüren tanınan bir avukattır. Bir gün şehrin ortasında bir patlama olur ve Mikail bey olaydan bir kaç yarayla kurtulur ama patlamada ölende yaralanan da çok fazladır. Mikail bey d2 bu patlamada ölebilirdi ama ona çarpan çocuğun onu yavaşlatması ike ölümden kurtulur. Hastaneye kaldırılan Mikail bey kendine geldiğinde başka bir kızı olduğunu ve patlamada öldüğünü öğrenir inanamaz çünkü onun bir tane kızı Vardır. Doktorlar 3 kez testi tekrarlamışlardır ölen kız Mikail beyindir. Hastaneden çıkar cenazeyi almış için adlı tıp kuruma gider ve cenaze yerine sadece bir göz vardır görevli kızının yaşadığını ve onu mutlaka bulması gerektiğini söyler. Mikail araştırmalara aramalara başlar ve .... Tabiki devamı kitap da.... Bir babanın kızı için yaptıklarını okudum bu kitap da varlığından haberi olmadığı sonradan öğrendiği kızı için yaptıkları... Kurgusu dili akıcılığı gayet güzel bir kitap okudum yazarın ilk kitabı olmasına rağmen sıkılmadan okudum tavsiye ederim sizde Mikail Mutasarrıfoğlu ' nün hikayesini merak ediyorsanız kitap sizi bekliyor...
2021 5. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2021 14:56
MİKAİL MUTASARRIFOĞLU “Yalnız umudu yaşar insan. Yeter ki umut için çıksın yola. Peyniri, ekmeği, kuru soğanı almasın isterse. Umudu katık yapıp yer.” “Her insanın mutluluğu tıp uzmanlarının görüntüleyemediği bataryasında saklıdır.” ✏ Sedat bey, Mikail Mutasarrıfoğlu, Asya Ahenk Başıbağlı, Hanife, Galip, Malik, Namık bey, Mahmut, Zehra, Musa, Mevhibe, Simin Hüsrevzade, Sitare hanım, Yıldız bey ve diğer karakterler ile farklı bir yolculukta yer aldık. Öncelikle bu eserin yazarın ilk eseri olduğunu söylemek istiyorum. İlk kitap olmasına rağmen anlatımı çok güzeldi. Okuyucu yorulmadan okuyor ancak puntolar biraz daha büyük olsaydı daha güzel olurdu. ✏ Sedat ve Mikail’in diyalogları güzeldi, hele parola kısmı  avukatlar sohbet ederken onların yanında oturuyormuş gibi sohbetlerini güzelce dinledim. Yalnız o patlama anı ve sonrası her şey birbirine karışıp Mikail beyin hayatı çok farklı boyutlara gitmeye başlayınca büyük merak ve heyecan ile acaba ne oldu, sonunda ne olacak diyerek kendime sorarak okumaya devam ettim. Patlama olan alanda bulunan bir delil üzerinden dna testi yapılıp çıkan sonuca bende şaşırdım Mikail gibi… ancak o bulunan delil bana mantıken yanlış geldi. O şekilde bir şey olur mu bilemiyorum ama onun cevabını yazardan almak isterim. ✏ Olumsuzluklar içinde yaşanmış bir evlilik sonrası yaşanan ayrılık ve gizlenmiş ya da unutulmuş sırlar, Mikail’in içinden kendi ile hesaplaşması ve bu kendinin bile bilmediği farklı sırlar sonrası başına gelecekleri nereden bilebilirdi… Bir babanın kızı için çabalaması, uğraşması ve sonucunun ne olacağını bilmeden bir araştırma yapıp ta onun için bir şeyler yapma çabası da ayrı bir güzeldi. Görevini yerine getirmeye çalışan iki polis ve onlarında bazı yaşanmışlıkları nedeniyle kendi iç hesaplaşmaları sonrası vicdanı ile
Puan vermedi
Mikail Mutasarrıfoğlu evliliği hüsranla sonuçlanan ayrılmış, ama evliliğinden bir kızı olan Avukat Mikail Bey. En yakın arkadaşı Sedat. Mikail hayaller görüyor bunuda bir tek Sedat ile paylaştı. Bir gün arkadaşı Sedat ile otururken kavga ediyorlar ve Mikail çıkıp gidiyorugu yerden. Bir anda büyük bir patlama oluyor ve Mikail tam ortasında kaliyor. Patlamadan tek sağ kurtulan Mikaildir ve hem tanık, hem de suçlu gözükende Mikaildir. Zaten olaylar da ondan sonra başlıyor. Kısa ama akıcı bir kitaptı. Yazarımızın ilk kitabı, kalemi daim olsun insallah .. ..
Felsefe
·136 syf.·
2021 15. kitabı
Mikail bey orta yaşlarında bir avukat. Kısa süren evliliğinden bir kızı var ve pek ilgili bir baba değil. Arkadaşları arasında esprili bir kişilik olarak bilinse de o son sabah uyandığında ise pek keyifsizdi.Ara ara olduğu ortamdan beliren gizemli kişiler konuşmasalar da varlıklarıyla huzurunu kaçırmaya yetiyordu.İyi arkadaşı ve aynı zamanda meslektaşı olan Sedat ile çıktıkları öğle yemeğinden,aralarında geçen ufak tartışma yüzünden erken ayrılan Mikail bey az sonra meydana gelen büyük gürültü ile ne olduğunu anlayamaz. Sonrasında hastanede uyanan avukat, doktordan duydukları ile büyük bir şaşkınlık yaşar. Patlama da bir çocuğu ölmüştür ama şu an yanında olan kızı haricinde başka bir çocuğu olduğunu bilmeyen adam için çetrefilli bir arayış başlar. Zehra kimdi? Neden bu büyük sırrı saklamıştı? Patlamanın ardında kimler vardı? Patlamanın planı neden değişti? Simin kim ve Mikail ile alakası ne? Galip ve Malik'in geçmişte yaşadıkları olay ile Mikail'in alakası var mıydı? Yıldız isimli adam aslında kimdi? Sadece çocuğunu arayan bir babanın başına neler gelebilir ki? Bu soruların cevapları ve daha fazlası hikayemizde. Yeni ve genç bir yazarımızın kalemi güçlü,ben kurguyu beğendim. Biraz intikam,biraz dram,birazcık nefret,bol bol aksiyon var. Oda da aniden beliren o askerlerle ilgili daha çok bilgi olsaydı tadından yenmezdi (paranormal olayları pek severim de :D )
2021 17. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2021 19:58
Öncelikle yazarımızın ilk eseri olduğunu söylemek istiyorum. Yazarın kaleminin gayet akıcı, betimlemelerle desteklenmiş, sohbet tadı veren bir yanı var.Eserimiz kısa bir roman. Hiç sıkılmadan okunabilecek akıcılıkta. Ana kahramanımız Mikail Mutasarrıfoğlu bir kızı olan boşanmış ve mesleğinde başarılı bir avukat. Yolda yürürken bir patlamada yaralanarak gözlerini hastanede açıyor. Ve hayatı bambaşka bir yöne doğru yol alıyor. Patlama sonrasında hastanede yapılan dna testlerinden birinin kendisi ile uyuşması sonucu bir çocuğu daha olduğunu öğreniyor. Hem bir çocuğunun olduğunu hem de ölüm haberini aynı gün alıyor. Cenaze teslimi süresinde küçük bir konuşmadan sonra hikaye başka bir boyut alıyor. Mikail Mutasarrıfoğlu çocuğunun peşine düşüyor ve hikayenin özü bundan sonra başlıyor... Kitabı genel olarak beğendim lakin sonu biraz hızlı gelişti ve biraz tatmin olamadım ama genel itibariyle zevkle okunabilecek bir kitaptı. Tavsiye ederim tüm okurlara.
2022 54. kitabı
Kitabın ismi ilgimi çekip almıştım, yazarın da ilk romanıymış. Mikail Mutasarrıfoğlu bir avukat. Onun yaşadıklarını Stefan Zweig kitaplarındaki kasvete benzer anlatmış yazar. Çok değişik ve anlatım dili ilginçti
2021 34. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2021 18:20
Bir baba evladı için neler yapabilir? Yapabileceklerinin bir sınırı var mıdır? . Merhabalar sevgili kitap dostlarım bugün sizleri Mikail Mutarassıfoğlu ile tanıştıracağım. Benim tanıdığım en cesur babalardan birisi O... Mikail Mutarassıfoğlu mesleğinde başarılı bir avukat. Ancak yıllar önce, çok çalışmak, daha iyi olmak arzusuna yenilmiş, karısıyla boşanmış, kızından ayrı yaşamak zorunda kalmıştır. . Mikail Mutarassıfoğlu her gün olduğu gibi erkenden kalkmış, işinin başına geçmişti. Taa ki o patlama anına kadar... Pek çok kişinin hayatına sebep olan o olaydan kurtulmayı başaran Mikail'i hayatının şoku bekiyordu... Gördüğü karmaşık rüyalar, halisülasyonlar sanki birşeylerin habercisiydi... Yılmadı, vazgeçmedi sonunu düşünmeden adımladı doğru bildiği yolu. Peki, gittiği yolun sonu Mikail Mutarassıfoğlu'na ne gibi sürprizler hazırlıyordu... Okurken ben olsam ne yapardım diye sürekli kendinizi sorgulayacağınız bu güzel eser ilgililerine tavsiyemdir der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2021 33. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2021 15:26
Mikail Mutasarrıfoğlu, orta yaşlarının ortalarına gelmek üzere olan, eşinden yıllar önce ayrılmış ve o evliliğinden bir kız evlada sahip bir avukatır. Bir öğle yemeği sonrası, yürüdüğü caddede büyük bir patlamanın ortasında kalır. Gözlerini açtığında hastanededir. Doktoru ona durumu hakkında bilgi vermek için ziyaret ettiğinde; olay yerinde toplanan başka bir DNA ile onun DNA'sının eşleştiğini söyler, bu güne kadar hiç varlığını bilmediği bir kız evladının olduğunu ve patlamada öldüğünü öğrenir. Hiç tanımadığı evladının cenazesini almak için morga gittiğinde ona gösterilen sadece tek bir gözdür kızına ait başka hiç bir parça yoktur. Mikail bu gözden yola çıkarak kızının hala yaşadığının umuduyla onu aramaya başlar. Acaba kızı yaşıyor mudur? Canlı ya da ölü ona ulaşabilecek midir? Patlamayı kimler düzenlemiştir ve ikisinin orada olması tesadüf olabilir mi?
2021 40. kitabı
Cemal Kocaman ~~ Mikail Mutasarrıfoğlu . 🖌 Ne ilgisi var değil mi ? Çekilen çilelerin baba olup olmamakla ne ilgisi var ? Bende bunu savunurdum. Baba olmuşsan olmuşsundur., dünya meselesi haline getirmemek gerek. Benimki de laf. Babalık sonuçta roket bilimi değil öyle değil mi ? Yanılmışım. İnsan gerçekten baba olmaya ya doğumhane kapısının önünde ya da evlatlarının başına bir maraz gelince nail oluyor. . 🗨 Mikail bir avukat. Uykusundan uyandigi sırada karşısında bir asker görür. Bunun bir sanrı olduğunu farkettiginde saat daha çok erkendir ve o gün bir davası vardır. Adliyeye yüzü biraz asık gider. En yakın arkadaşı olan Sedat morali düzelsin diye bir gözlemciler götürür. Çıkış ta büyük bir patlama olur ve yaralı bir şekilde Mikail hastaneye yatırılır. Kizi ve boşandığı eşi uyandığında yanındadır. Doktor olay anında çocuğunu kaybettiğini söyler. Herkes biran anda ne diyeceğini bilemez. Yanlışlık olduğunu düşünürler fakat bulunan bir göz ile yapılan DNA testi sonucu Mikail'in bir cocugu daha olduğunu öğrenirler. Hastaneden çıkınca ilk işi kızını aramak oldu. Bu yolda karşılaşacağı zorluklar ve öğreneceği gercekler hatta ve hatta kızı ile önceden karşılaştığını öğrenmesi okuyucu derinden etkiliyor. . 🗨 Gercekten çok değişik bir yazım tarzı var. Betimlemeleri, anlatım tarzı farklı fazla yazar yok bu tarzi seviyorum. Sanki bir bölümü okurken kopup başka bir yere gidiyorsunuz ve sonra tekrar konuya dönüyorsunuz. Farkli bir kalem arıyorsanız tavsiye ederim. . Kitapla kalın