Öncelikle kitap bana samimi gelmedi. Daha kitabın başlarında ailesi tarafından babaannesine bırakılıp ebeveynlerinin söz verdikleri tarihte dönmemelerini ihanet ve terk ediliş olarak görüp yıllar sonra yaşadığı ihanete veya terk etmeye bağlayan bir kişi nasıl oluyor da çocuklarına 3 gün sonra döneceğim deyip Polonya’ya gidiyor ama on günden fazla orada kalıyor? Şimdi bu çocuklar senin sözüne güvendi ama sen dönmedin ve bunu ihanet veya terk ediliş olarak mı kodladılar?
Gelelim Recall Healing kısmına; diyelim ki sizi etkileyen beklemediğiniz bir olay oldu, bu olay olduğunda kaç yaşındasın, yarı yaşındayken ne olmuştu, onun yarı yaşında ne olmuştu, onun yarısı onun yarısı derken ana rahmine kadar indin, bulamadın mı, olsun devam et, döllendiğin zaman ne olmuş, daha öncesinde ne olmuş, annen, baban, dayıların, amcaların, teyzelerin, halaların, ninelerin, dedelerin… Ehhh! O kadar geniş bir örneklem alırsak illa ki birilerinde bir yaşanmışlık buluruz değil mi?
Son olarak kitap size bir şey katmıyor. Kitabın sonuna yalandan 3-5 hastalık ve sorunun kaynağı olabilecek bir cümlelik açıklamalar konulmuş. Kısaca bu kitabı okursan ancak yazara gidip de seanslarına katılman, onun kaynağı bulun sana çözümü sunması gerekiyor. Bu arada anladığım kadarıyla bu seansları yapan yazar psikiyatrist veya psikiyatri veya tıp eğitimi almış bir insan değil. Ekonomi eğitimi alıp birkaç recall healing eğitimine katılmış ve kendisi de eğitmen olmuş. Ala.
İnsanın kendi özünü, soyunu, travmalarını, hastalıklara nasılda davetiye çıkarabildiğini net bir dille bulmasına yardımcı olabilecek, ışık tutabilecek bir kitap. Spiritüel kitaplara ilgisi olanların mutlaka okuması gereken bir eser.
Bu kitabın geniş açıklamasını youtube kanalımda farklı bir bakış açısıyla anlatmaya çalıştım. İzlediğiniz ve desteklediğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim. İzlemek için : youtu.be/JT8VlpCIBwk
Pınarı GOGULAN ın okuduğum son eseriydi.İlk iki eserinden farkı burada kendi düşünce ve inanç sisteminden ayrıntılı şekilde anlatmasıydı.Aslında burada bir kaygı unsuru oluştuğunu düşünebiliriz.Çünkü karma bir inanç söz konusu ve hastalıkların biraz daha önüne geçmiş durumda.
Evet farkındalık ve kişisel gelişim için düşündürücü bir kitap ama dikkatli olunması gereken bir eser olduğunu düşüyorum.
Zaten bu 3 eser için ayrıca bir videoda anlatmaya çalıştım.çünkü bu tarz konuların ince elekten geçirilmesini düşüyorum.
Sağlıcakla ve Okumakla Kalın...
Psikoloji ve alternatif tıbba olan bakış açınızı değiştirecek nitelikte bir kitap. Pınar Gugulan, Yeni Alman Tıbbı ve Recall Healing sistemi üzerine eğitim almış ve bunu Türkiye'ye tanıtmış bir yazar. Temelde; insan vücudundaki hastalıkların temelinde bilinçaltında yatan düşüncelerimiz olduğunu savunuyor. Atalarımızdan miras kalan travmların ve dışa vuramadığımız acıların insanı nasıl hasta ettiğini anlatıyor ve bunlara ilişkin neler yapabileceğimizi. Anlatımını kendi deneyimlediği olaylar ve danışan öyküleriyle desteklemiş. 'Aslında kimiz ya da kim değiliz' sorusunu düşünmemize itiyor. Her ne kadar okuduğumuzda bunları düşünsek de içselleştirmek, kendini ve buna sebep olduğunu düşündüğümüz kişileri affetmek çok da kolay olmuyor. İçselleştirildiğinde fayda saylayacağını düşündüğüm bir kitap oldu benim için.
Pınar Gogulan, "Lacivert" eserinde de belirttiği gibi kişi gerçeklerle yüzleştiğinde ancak sonraki durağına ulaşabilir. İlk durak olarak bize kendimizle olan ilişkimiz olduğunu vurguluyor. Kendimizle olan ilişkimizin umulandan çok daha derin ve fazla boyuta sahip olduğunu dile getiren çok değerli eserler var. Bu eserde size bu tanımlamaların çoğunu kısaca ve diyaloglar halinde sunuluyor. Ayrıca anlaşılır bir dil kullanılmış. Kısa sürede enerjinize etki edebilecek ve kendinizi gözden geçirmeyi belki de artık inkar edemeyeceğiniz bir kişi olmanızı sağlayabilecek güçte bir eser. Okunması gerekenler listesine rahatlıkla eklenebilir.
Ablamın önerisiyle alıp okuduğum kitap oldu bu 'Mor' kitabı... malum hastayım ya... aylar önce de okuduğum ' düşünce gücüyle tedavi', bilinçaltının gücü', '%100 düşünce gücü', 'the secret' vs. Kitaplarından bir farkı yok... evet okuyoruz ama okuduklarımızdan ders alıp, işleve koyup kendimize uygulayamıyoruz... evet biz insanlar çoğu şeyin farkındayız; neye ne sebep oldu?, bu nasıl böyle oldu? Vs. Bunların cewaplarını da biliyoruz, ama sadece bilmekle yetiniyoruz... çünkü en zor şeydir kendimizi affetme olgusu, duygusu... kendimize işlediğimiz o kadar çok günah ve bilmeden canını yaktığımız o kadar çok insan var ki!.. yapmamız gereken işlerden biri içimizdeki zehri kusup, içimizden çıkarmaktır; içsel bağışlama ve hoşgörü ile, kendimizi sevme ve sayma ile... ruhumuzu dinlemeliyiz, görmeliyiz ve anlamalıyız, hem de gönlümüzün kulağıyla, gözüyle ve yüreğiyle; KENDİMİZE DEĞER VEREREK, KENDIMIZİ DEĞERSİZ HİSSETMEYEREK...
İyi hafta sonları...
Sır yoksa hastalık da yok!
Atalarımızdan ayrı değiliz. Hikayesini, sırlarını bilmediğimiz büyüklerimizin yaşadıklarının, yarım bıraktıklarının ve en önemlisi sakladıkları sırların devamıyız bir nevi. Evet bu gerçekle yüzleşmek o kadar zor oldu ki! Kitap çok akıcı bir dille yazılmış olsa da bitirmem on gün sürdü. Farkındalık ve yüzleşmelerle dolu on gün. Bütünsel tıbbın farkındalığında çalışmalar yürüten tüm doktorlar ve Pınar Gogulan iyi ki varsınız. Hastalıklarının altında yatan ruhsal çatışmaları bulmak ve yüzleşmek isteyen herkese önerimdir.
Farkındalık uyandıracak çok önemli noktalara değinmiş olmasına rağmen kitap fazla uzatılmış. Danışan hikayeleri ve atalarımızdan bize taşınan travmaların sebep olduğu hastalıklar kısmını daha severek okudum. Hikayelerde anlatım bozuklukları çok fazla. Kimin annesi, kimin babası anlamak için iki kere okuduğum paragraflar oldu. Enerji eğitimleri almışsanız ve zaten belli bir farkındalığa gelmişseniz size çok şey katacağını düşünmüyorum. Lakin hiç bir kitap gereksiz değildir. Bazen 100 kişiyi etkilemeyen bir cümle sizi hüngür hüngür ağlatır, kalıplarınızi çatır çatır kırar. Konunun yabancısı iseniz okuyunuz.
Regresyon, Recall Healing konularına merakınız varsa kolay anlaşılır, başlangıç niteliğinde bir kitap.
Ancak kitaptaki yazım hataları çok fazla. Bu konuda “okurken takılanlardansınız” hazırlıklı olun.
Kişisel gelişim kitaplarının arasında konuya en farklı giriş yapan kitap bence. Çok sevdim çok şey buldum, serinin diğer kitapları beni bunun kadar etkilemedi malesef :/
Essex Üniversitesi, finansal ekonomi bölümünden mezun oldu. On üç sene Londra’da, bir sene New York’da yaşamış ve çeşitli lider finans şirketleri ve bankalarda yönetici pozisyonunda çalıştı. İkinci oğlu Can Leo’yu doğururken yaşadığı ölüme yakın deneyimden sonra psişik yeteneklerini fark edip finans dünyasına veda etti. Regresyonun kendi yaşamında yarattığı olumlu etkileri deneyimleyen Pınar Gogulan, IBRT (Dünya Regresyon Terapistleri Birliği) ve EARTH (Avrupa Regresyon Terapistleri Birliği) onaylı eğitim veren Radianced Okulu’nda regresyon danışmanlığı diplomasını aldı. Institute of Recall Healing’den Recall Healing eğitimini aldı ve Gilbert Renaud ile Instute of Recall Healing Türkiye’yi kurdu. EARTH üyesi olan Gogulan, Hans TenDam, Tricia Caetano, Marion Boon, Andy Tomlinson, Christine Alisa, Neeta Sharma, Marc Van Hecke gibi nice duayenin eğitim ve seminerlerine katıldı. Her sene regresyon kongrelerine ve çeşitli ileri teknik eğitimlerine katılmakta ve öğrendiği tüm yeni teknik ve bilgileri çalışmalarına yansıtmak- tadır. İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum’daki yüzlerce danışanının şifasına şahitlik eden Gogulan, 2015 yılında hem kendi seminer ve eğitimleri için hem de uluslararası platformda nice kıymetli duayen ve eğitmeni getirme amaçlı ‘’School of Younity’’i kurmuştur.