Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mutluluk Güncesi

Alain

Mutluluk Güncesi Hakkında

Mutluluk Güncesi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Mutluluğu bir irade ve disiplin olarak gören yazar, tutkulardan alışkanlıklardan vazgeçmenin yöntemlerini araştırıyor. Melankolik durumdan kurtulmanın yolunu duada buluyor yazar. Duanın yatıştırıcı işlevine değiniyor. Tutku, öfke, korku gibi kişinin mutlu olmasını engelleyen itkileri derinlemesine inceleyen Alain, Yunan ve Roma kaynaklarına uzanarak geçmiş ve çağdaş filozofların hikmetli hikâyelerine, hayat tecrübelerine yer vererek okuru ikna etmeyi başarıyor. Daha çok akılcı çözümler sunarak insanın hayatındaki takıntıların aşılabilirliği ortaya koyuyor. Gündelik hayat tecrübelerinden verdiği örneklemelerle insan iradesini her şeyin önüne çıkarıyor. Hayalperestliği değil makul olanı tavsiye ediyor. Mutluluk Güncesi’ni mutlu olma ödevinin bir tür bağımlılık değil, fakat büyük bir güç olduğunu doğrulamak için yazılmıştır. Fransız filozof Emile Alain Chartier’in bu eseri insan mutluluğu üzerinde düşünmek isteyenlerin başvuracağı ender kitaplardan biri.
Yazar:
Alain
Alain
Çevirmen:
Sema Gül
Sema Gül
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 56 dk.Sayfa Sayısı: 280Basım Tarihi: Mart 2005Yayınevi: L&M YayıncılıkOrijinal Adı: Mutluluk Güncesi
ISBN: 9799756491477Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 76.0
Erkek% 24.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Alain
AlainYazar · 9 kitap
Emile-Auguste Chartier Alain (3 Mart 1868, Mortagne-au-Perche, Fransa - 2 Haziran 1951, Le Vésinet, Fransa): Fransız filozof. Felsefe öğrenimi gördükten sonra, aralarında Rouen'in de bulunduğu birçok kentte lise öğretmenliği yaptı. Rouen'de iken politika ile ilgilenmeye başladı. Depeche gazetesinde günlük yazılar yazmaya başladı. Bunlar politik içerikli yazılardı. Alain, ayrıca Hristiyanlığa eleştiriler de yöneltti. 1908'den sonra denemelerini, ileride klasikler arasında sayılacak kitaplarda toplayarak yayınladı. Paris'teki Henri Quatre Lisesinde felsefe öğretmenliğine atanan Alain, bir sonraki kuşaktan birçok felsefeci yetiştirdi. 1. Dünya Savaşı'nın patlak vereceğini önceden haber vererek bu savaşa karşı çıktı. Ama savaş çıkınca topçu olarak orduya yazıldı. Rütbe almayı reddetti ve bütün savaşı er olarak kıtada geçirdi. Cephede veya batarya telsizcilerinin sığınaklarında Mars, ou la guerre jugée (1921, Mars ya da Savaş Yargılanıyor), Quatre-vingt-un chapitres sur l'esprit et les passions (1917, Zeka ve Tutkular Üzerine Seksen Bir Makale) ve Systeme des beaux-arts (1920, Güzel Sanatlar Sistemi) adlı eserlerini yazdı. Daha sonra Henri Quatre Lisesi'ndeki görevine geri döndü. Bu dönemde yazdığı önemli yapıtları şunlardır: Les Idées et les âges (1927, Düşünceler ve Çağlar), Enretiens au bord de la mer (1931, Deniz Kenarında Söyleşiler), Idées (1932, Düşünceler), Les Dieux (1936, Tannlar), Histoire de mem pensées (1936, Düşüncelerimin Öyküsü), Les aventures de coeur (1945, Kalbin Serüvenleri). Yaşı ve hastalığı onu öğretmenlikten alıkoyunca Paris yakınlarında öğrencilerinin kendisini ziyaret edebileceği küçük bir eve yerleşti. 1951'de ilk kez verilen Büyük Ulusal Edebiyat Ödülü ile ödüllendirildi. Kabul ettiği tek onur da bu oldu. Elinizdeki eserden başka Türkçe'ye çevrilen eserleri şunlardır: - Söyleşiler (1961), - Edebiyat Üstüne Söyleşiler (1985), - Minerva ve Bilgelik.