Eski bilgeler, "Bir probleminiz olduğunda akan suya anlatın ki bir daha sizi bulmasın, akıp mekânınızı ve bedeninizi terk etsin derdi."
Çünkü Nehir hayattı, candı, bir dost gibi dertlerimizi dinleyen, sırlarımızı örtendi, huzuru aradığımızda aklımıza gelen bir dinlenme bir buluşma yeriydi, ilk çağlardan beri medeniyetlerin Nehir kenarlarında kurulması, gelişmesi tesadüf değil insanoğlunun bir seçimiydi.
NEHİR & Özgür Kainat Özel
Kitap, 414 sayfa ve küçük punto tipi tercih edilmiş sayfa sayısıyla da yolculuğun uzun olacağının ilk sinyalini veriyor. Doksan bölümden oluşuyor ve her bölümde bir insan+bir yaşam hikayesi okuyoruz. İstasyon, Bebek Yüz, Turuncu Gözlüklü Bilge, Yaşlı Doktor isimlerini sonradan öğreneceğimiz kitaptaki karakterlerden bazıları. Onlar mistik bir anlatım sunularak tanıdığımız 'İstasyon Cennet Şehrinin' sakinleri, baştan bir bilinmeyendi İstasyon, bir metafor algısı oluşturdu bende, ilerledikçe, konuya vakıf oldukça anlamlı da bir sürprizle kişiler ve yaşananlar bir anlam kazandı. Yalnızca sayfa sayısıyla değil, derinlikli de felsefi ve mistik bir bakış yakaliyorsunuz.
Mefraken Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi ile tanışıyoruz. Tek bir hayatımız var, tüm güzelliklerini farkederek, başta kendimize ve çevremize kolaylaştıracak sevgi ve saygı çerçevesinde yaşamak varken insanoğlu niye böyledir ? Neden vicdanı kör ve sağırdır? Bunca zulüm, adaletsizlik, acımasızlık böylesine kuşatmışken neyin kavgasını verir? Sorgulatan hayata bir başka açıdan ayna tutan, felsefi bakışınıza yeni bir boyut kazandıracak bir kitap arıyorsanız, doğru kitabı okuyacaksınız.