Büyük Miras

Nutuk

Mustafa Kemal Atatürk
Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır! Nutuk
Alıntı
Bu vatan bizim..
Yol göstericimiz. Umut ışığımız diyor ki : “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Nutuk Mustafa Kemal Atatürk
“Yeterince kitabın var” diyenlere cevabımız hazır.
Saygı değer efendiler, günlerce zamanınızı alan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonunda tarih olmuş bir dönemin öyküsüdür. Bunda ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebildiysem, kendimi mutlu sayacağım. Nutuk
Atatürk
"YAŞASIN CUMHURİYET" SESLERİ ARASINDAN KABUL OLUNDU
"Hükumet biçimlerinin sayılmasına gerek yoktur. Egemenlik sınırsız ve koşulsuz ulusundur... Anayasanın değiştirilmesi konusundaki tasarının ivedilikle ve hemen görüşülmesini öneriyor... 'Kabul!' sesleri üzerine, tutanak okundu. Öneri dolayısıyla görüşüldü. Sonunda yasa, birçok milletvekillerinin 'Yaşasın Cumhuriyet!' sesleriyle alkışlanarak söylevleriyle kabul edildi." Nutuk Mustafa Kemal Atatürk
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Kurtuluş savaşımızın başlangıcı
“1919 yılının 19 Mayıs'ında Samsun'a çıktım." Nutuk Mustafa Kemal Atatürk ❤️ 19 Mayıs, Kurtuluş Savaşımızın, Bağımsız Mücademizin ve bir milletin yeniden doğuşunun tarihidir... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷 youtu.be/ZYboTuuXcSk?si=...
19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı
Saygı ve minnetle...
🇹🇷 "Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir." Mustafa Kemal Atatürk Nutuk