Tüm Ayrıntılarıyla Ölümden Sonraki Yaşam

Akaşa Yayınları

Ölümün Ötesi - Dolores Cannon
2024 54. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2024 18:51
"Var olan her şey tek bir hayattan mı ibarettir?" Ölümün Ötesi Merhabalar herkese, geçmiş yaşamlara geri dönüş çalışmalarında bir öncü olan ve Kuantum Şifa Hipnoz Akademisi'nin kurucusu olan Dolores Cannon'ın kaleminden Ölümün Ötesi adlı kitabın kendimce incelemesiyle geldim. Cannon çeşitli hipnoz yöntemlerini inceleyerek hastalarından en verimli şekilde bilgi almasını sağlayan kendi özgün yöntemini geliştiren bir araştırmacı yazardır. Hipnoz ve geçmiş yaşamlar hakkında birkaç kitap yazmıştır. Ayrıca UFO'lar, Nostradamus'un Kehanetleri gibi doğaüstü fenomenler hakkında da kitaplar yazmıştır. Yazar hakkında birkaç bilgi verdikten sonra kitabı beğenerek okuduğumu ve hiç sıkılmadığımı söyleyebilirim. Kitabın konusu; Ölüm Ötesi hakkında Dolores Cannon' ın yüzlerce kişiyi transa sokarak onları doğmadan önce bulundukları spritüel aleme, yani ölümden sonra gidilen yere götürmesi ve ilginç olanı ise bu deneklerin her birinin anlattıkları şeylerin birbirlerine çok benzemesi. Bundan dolayı yazar bu deneyimleri kitaplaştırıp yayımlamaya karar vermiş. Ölüm Ötesi hakkında bu son derece sarsıcı, kapsamlı bilgilerin yer aldığı kitapta başlıca; Ölüm Deneyimi, Karşılayıcılar, Bir Ölümden Dönme Deneyimi, Okullar, Büyük Tur, Farklı Varoluş Düzeyleri, Sözde "Kötü" Yaşamlar, Rehberler, Tanrı ve İsa, Şeytan, Cin Çarpması ve İfritler, Hayaletler ve Gürültülü Varlıklar, Planlama ve Hazırlık Yapma, Danışma Kurulu, Kaydetme, Bedene Girenler ve son olarak da Geri Dönüş Yolculuğu olmak üzere kısımlardan oluşuyor. Ve her kısımda her ayrı bölümde çarpıcı bilgiler ve deneyimler mevcut ve gerçekten kelimelerle anlatılamayacak kadar etkileyici. Yazarın kalemini ve üslubunu da çok beğendiğimi söyleyebilirim. Bazı spritüel kitaplardaki gibi sözüm ona çok bilmiş
2021 31. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2021 00:08
Ölüm ve ötesi; kabul etsek de, göz ardı etsek de tüm insanoğlunun varoluşundan beri zihnini kurcalayan hatırlamakta zorluk çektiğimiz bilinmezlerden.. Hatta o kadar önemli ki varoluşçu psikoterapi anlayışının ortaya koyduğu 4 temel endişe kaynağımızın en önemlilerinden.. Peki nedir bu ölüm? Gerçekten bir ölüm müdür yoksa bir dönüşüm mü? Peki ya tekrar doğuş? Dogmatik din anlayışının sunduğu gibi tek biletli bir deneyim midir hayat, yoksa spirituel anlayışın, dinlerin özünü anlatan tasavvufi yolların bahsettiği gibi Yaradan'a ulaşma yolunda O'nun merhamet ve sevgisine ulaşmak adına deneyimler zinciri midir? Spiritüelizmin bu konudaki bakış açısı ve öğretiyi oluşturan metodolojileri çok net! Tekrar doğuş bir yasadır ve karma gereğidir. Peki nedir bu metodolojilerden bazıları, bu bilgiler bizlere nasıl ulaşmaktadır? Karşımıza celse çalışmaları ve reenkarnatif regresyonel çalışmalar, hipnoz çalışmaları çıkmaktadır. Ve sonuçlar nerede, kime yapılırsa yapılsın büyük tutarlılık göstermektedir. Sevgili Dolares Cannon'un bu ilgili çalışması da böyle bir çalışmadır. Bilimsel yöntemlerle yapılan hipnoz çalışmaları esnasında elde edilen bilgilerin diyaloglarını oluşturmaktadır. Buna benzer bir çalışmayı Sevgili Dr. Michael Newton da yapmıştı. Ruhların Kaderi isimli eserine bakabilirsiniz. Tekamül yolculuğumuzda bizleri aydınlatacak ve farkındalığımızı arttıracak kıymetli bir eser.. Sevgili Yazar'ın da belirttiği gibi; "Bu kitaptaki tüm bilginin, birbirini tanımayan birçok farklı kişiden alınmış olması şaşırtıcıdır. Onlar farklı dinlerden ve mesleklerden insanlardı. Bununla birlikte, derin transtayken verdikleri bilgi birbiriyle çelişmiyor, tam tersine birbirini tamamlıyordu. Birçok yerde bu bilgiler birbirlerine o kadar iyi uyuyorlardı ki, birleştirildiklerinde, birçok kişiden
Diyaloglar kurmaca mı?
·272 syf.·
2026 9. kitabı
Hipnoz seansı dendiğinde kişilerin deneyimlerini nasıl aktardıklarını daha gerçekçi şekilde bulmayı bekliyordum. Yazarın sahiciliğini bozan bazı açıklar var. Öncelikle yazarın sorduğu çoğu soruya “evet”,”sanırım” gibi olumlu yanıtlar alması düzmece bir diyalog hissi yaratmış. İkincisi hipnozdaki kişinin üst bilinç olarak konuşabileceğini varsaysak bile kitapta bu gayet aklı başında bir diyalog içinde, konu bütünlüğüne bağlı şekilde verilince kurmaca görünüyor. Kitaptan kendi adıma çıkardığım en olumlu sonuç insanları, dünyaya gelmeden öncesini hatırlamayan varlıklar olarak görüp hepsinin başka bir sınav (ben karma dememeyi tercih ederim) verdiği farkındalığı yaratması olduğunu söyleyebilirim.
2022 5. kitabı
Kaç kere ölüm deneyimim oldu bilmiyorum... ama oldum olası sempati duydum ölüme... armağan gibi geldi hep. Bu kitap da sanki bana neden sevdiğimi ispatlamış. Birçok kişi ölümü herşeyin sonu , ürkütücü birşey olarak görür. Çünkü ölüm insanların var olduğunu bildiği tek yaşamdan ayrılış gibi düşünülür. Yazarımız tam da bu nokto da bize işin aslında öyle olmadığını, yine bir hipnoz seansında, daha ayrıntılı ve samimi bir biçimde aktarıyor. Gerçekten çok kapsamlı bir kitap olmuş. Ayrıca derin mânâlar içeren bir dost... Sevgi ile tavsiye ediyorum...
Hipnoz
Ölümün Ötesi...
2026 4. kitabı
Kitabın Temel Yaklaşımı Dolores Cannon bu kitapta, hipnoz seansları sırasında danışanlardan aldığı bilgiler üzerinden şu sorulara cevap arar: Ölüm anında ne olur? Ruh bedeni terk edince nereye gider? Ölümden sonra bilinç devam eder mi? Ruhlar yeniden dünyaya neden döner? Cennet–cehennem kavramları gerçekten var mı? Cannon’a göre ölüm bir son değil, bilinç değişimidir. Ruh, fiziksel bedeni bıraktığında daha geniş bir farkındalık düzeyine geçer. Kitapta Öne Çıkan Ana Fikirler Ölüm = Eve Dönüş Kitapta ölüm genellikle korkulacak bir şey değil, aksine: Yorgunluğun bittiği Sevgi ve huzurun yoğun hissedildiği Ruhun “asıl kaynağına” döndüğü bir geçiş olarak anlatılır. Birçok danışan ölüm anını hafiflik, rahatlama ve sevgi ile tanımlar. Yargılanma Yok, Değerlendirme Var Cannon’a göre: Kimse cezalandırılmaz. Ruh kendi yaşamını kendisi değerlendirir. “Yanlış” denilen şeyler, öğrenilmesi gereken deneyimlerdir. Bu, klasik cehennem anlayışından oldukça farklıdır. Ruh Rehberleri ve Öğretmenler Ölümden sonra: Ruh, rehberler veya yüksek bilinç varlıklarıyla karşılaşır. Bu rehberler yargılamaz, sadece yön gösterir. Ruhun bir sonraki yaşam planı burada şekillenir. Reenkarnasyon ve Amaç Kitapta reenkarnasyon çok net bir şekilde savunulur: Ruh, öğrenmek ve gelişmek için tekrar dünyaya gelir. Zor hayatlar “ceza” değil, bilinçli seçimlerdir. Anne–baba–çocuk bağları rastlantı değildir; çoğu ruhsal anlaşmalarla olur.
Çok da ikna olmadım
2024 4. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2024 22:09
Ölen insanların meditasyonla öldükleri ana gitmeleri o anı anlatmalarına tamamım. Ama bu ne uzmanlıktır. Anlatan kişi sadece ölümü yaşıyor ama maşallah işleyişle ilgili tüm bilgilere katlara hakim. Birini görevlendirsen git bir hafta her şeyi öğren gel desen bu kadar bilgiye sahip olamaz. Işık gördüm rahatladım oh harika. Buraya kadar tamamım da seyanslarda tüm işleyişi çözmeleri çok da inandırıcı olmamış. Beğenmedim
2025 13. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 20:37
Dolores Cannon’ın konularına ilgi duyanlar için oldukça etkileyici bir kitap. Seanslardan alınan diyaloglar ve yazarın deneyimlerini aktarma şekli dikkat çekici. İlgi duymayanlar için biraz ağır gelebilir ama benim için keyifli ve düşündürücü bir okumaydı.
Düşünce
2025 14. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2025 09:16
Spirituel konularda belli bir yol kat etmiş ve belli bir seviyeye gelmiş herkes için %100 önerimdir. Kesinlikle bir level daha bilinç düzeyinin artacağına inanıyorum. Bana çok şey katan bir kitap oldu. Hiçbir şekilde alintilara sığmaz da alintilarla anlatılmaz da... Keyifli uyanış ve yükselişler...
Ölümün ÖtesiDolores Cannon · Akaşa Yayınları · 2016317 okunma
Ölüm, Cennet ve Cehennem Sandığımız Gibi mi?
2026 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2026 00:56
Belki de hayatımda okuduğum en ilginç kitaplardan biri olabilir. Gerek içeriği gerekse anlatılanlar, insanı “kitaptan önce” ve “kitaptan sonra” diye düşünmeye sevk ediyor. Herkesin ilgisini çekmeyebilir; zira ölümden sonra neler olacağı konusu, bir yandan merak uyandırırken diğer yandan insanı yüzleşmeye hazır hissettirmeyebilir. Spiritüel konular ilginizi çekiyorsa mutlaka okumanız gereken bir kitap. Ya da en azından merak ediyor ve ilgi alanınıza giriyorsa… tercih sizin. Ben ölümün ne olduğu kadar, öldükten sonra neler olacağını da her zaman merak etmişimdir. Görünen o ki, spiritüel katlardan bu bilgilerin artık dünyaya aktarılması gerektiği düşünülüyor. Kitap boyunca çok enteresan bilgiler edindim ve yer yer şaşkınlığımı gizleyemedim. Açıkçası bu kitap üzerine saatlerce konuşabilirim. Ancak toplumda “inananlar ve inanmayanlar” şeklinde bir ayrım var ve hatta “okursan dinden çıkarsın” gibi bir algı da mevcut. Buna kesinlikle katılmıyorum. Din, dil ve ırk gözetmeksizin hepimiz önce insanız ve sonuçta hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Kitabın içeriğinden kısaca bahsetmek gerekirse, aşağıdaki başlıklar oldukça kapsamlı bir şekilde ele alınıyor: Ölüm Deneyimi: Ölümün, soluk alıp vermek kadar doğal ve kolay bir süreç olduğu, bu yüzden korkmamamız gerektiği vurgulanıyor. Ruhsal Âlemdeki Farklı Varoluş Katları: Yedi katlı bir sistemden bahsediliyor. En alt katın cehennem gibi algılanmasının yanlış olduğu anlatılıyor. Ters çevrilmiş bir piramit gibi düşünülüyor; en alttan en üste doğru, aşama aşama öğrenerek ilerliyorsun. Gerekirse tekrar dünyaya enkarne olunabiliyor. Ruhsal Okullar: Ölümden sonra ruhun, dünyada neler öğrendiğini, sana ne kattığını, neyi doğru neyi yanlış yaptığını sorguladığı bir süreç anlatılıyor. Rehberler ve Koruyucu Melekler: Fiziksel hayatta her
2018 12. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2018 23:44
tek kelime ile mukemmel bir kitap.ben icindekilerin dogru olduguna inaniyorum.olum korkusu olanlar icinde tavsiye ederim.hipnoz altindaki denekler yardimi ile olum,olumden sonra ruha neler oldugu anlatilmakta.