aslında seri için yazıyorum bu yazıyı ama vol.3 benim için çok başkaydı, onu seçmek istedim bu yüzden.
doğrusu kitaplar ve olduğum ortam pek uygun olmadığı için alıntı bile paylaşamadım, onları da not etmiştim, kesinlikle paylaşacağım. bu yazıyı da vol.3’ü okuduğumdan beri yazmak istiyordum. benim için bir inceleme değil, kitap hakkında duygularımı dile getirmek istemem sonucu yazılan bir yazı. belki başkalarını da okumaya teşvik eder.
şimdiden söylüyorum, asla pişman olmazsınız.
daha çok yaşadığım günlük hayat dışı kitaplar okumayı tercih ederim ama bu gerçek-kurgu karışımı aşırı hoşuma gitti. zaten kurgusu çok güzel ve bitirmeden bırakamıyorsun.
bu arada mangayı shueisha’nın betsuma dergisinde keşfetmiş olsaydım diğer ayı asla bekleyemezdim, tabii bir de japonya’da olsaydım. japonya demişken, yazarın kitaba eklediği küçük detaylar ve matsumoto şehrini hissettirdiği safeliğiyle asla unutmayacağım.
bir kitapta arkadaşlık okumayı çok seviyorum. ne kadar çok naho ve kakeru’nun aşkı birazcık daha üste çıksa da seriyi arkadaşlık üzerine hatırlayacağım. çünkü başta sadece naho, sonra suwa, sonra hepsinin mektupları olduğunu öğrenince aşırı mutlu oldum. çünkü öğrenene kadar keşke onlara da mektup gelmiş olsaydı diye düşünüyordum.
her neyse, kısacası bu seriyi unutmak istemiyorum. sık sık aklıma gelen şeyleri ya da her tekrar okuduğumda buraya bir şey eklemek istiyorum.
filmi daha izlemedim ama aib izlemiş biri olarak en kısa zamanda merakımdan ölmezsem izleyeceğim (bir de müsait olsam ).
keşke incelemeye fotoğraf ekleyebilseydik (ayrı olarak ileti atıcam fotoğrafları.) kitabı okursanız lütfen inceleme ya da herhangi bir yorum yazın çünkü ben neredeyse hepsini okudum, okuyacağım. okurken takakoyu red velvet seulginin 28 reasons looku olarak düşünebilirsiniz bence
Orange, Vol. 3Ichigo Takano · Seven Seas Entertainment · 2019354 okunma
Tüm arkadaşların Gelecekten mektup aldığını öğrendiğimiz cilt oldu. Özellikle Kakeru, Naho ve Suwa arasındaki ilişki beni geriyor. Arkadaşlık ilişkileri güzel Kakeru'yu kurtarmak için bir şeyler yapmak istemeleri de çok güzel fakat ben de uyandırdı his gerilim. Bakalım diğer ciltlerde Kakeru'yu kurtarmak için daha neler yapacaklar.
Yine cildin sonunda olan diğer hikaye de karakterler hakkında ne hissedeceğimi bilemiyorum. Çiki'yi seviyorum ama Mami'nin saflığı beni sıkıyor.
Orange - Cilt 3Ichigo Takano
Kakeruyu kurtarmak Suwa ve Naho'ya geçmişi degiştirdik simdi ne yapmayaliyiz dedirtti artik tamamrn mektuba bagli kalmayip kendi oz iradeleriyle secim yapmaya yine amacin Kakeru'nun mutlu hissettirmek olmasinda karar kildilar oyle de hareket ettiler gercekten de gecmis degistikce alternatif paralel evrenler olusuyor zor bir durum ama aralarindaki bağ muhteşem keşke herkesin böyle bir arkadas grubu olsa... ve sonunda hepsine gelecekten mektup geldigi ortaya cikti bakalim nasil ilerleyecek meraktan seriyi bugün herhalde bitirecegim cok sevdim.
Konu ilerledikçe işler iyice karmaşıklaşıyor meraklanıyor insan. Yine gayet normal durağan ilerleyen bir kitap ve sonunda yine “acaba bu durum nereye bağlanacak, neler oluyor?” düşünceleriyle bizi 4. kitaba iteliyor usul usul. :) 1 ve 2. ciltten sonra bu ciltte çizimlerde farkedilir bir geliştirme var. Ben bu yeni çizimleri daha çok beğendim. Karakterlerin her kitapta daha da büyüklerini hissettiriyor bence. Sosyal medyanın etkisiyle çok fazla beklentiyle başladım seriye belki de o yüzden beklediğim gibi bir tatmin sağlamasa da fena sayılmayacak, tatlı bir manga serisi.
En son Suwa’nın da gelecektin bir mektup aldığını öğrenmiştik. Kakeru'yu kurtarmak için herkes çalışıyor.
Kakeru Naho'ya duygularını söyledi.
Geçmiş değişiyor.
Güzel bir seri. Tavsiye ederim.
Naho, tek başına Kakeru’yu kurtaramayacağını düşünürken Suwa kendisine de bir mektup geldiğini söyler ve birlikte Kakeru’yu kurutmakta çalışırlar.
Bu sefer Kakeru’nun doğum gününü ve bir intihar teşebbüsünü engellemeye çalışacaklardır. Mektubun söylediği gibi hareket etmeye başladıktan sonra bazı çelişkiler olduğunu fark eden Naho ve Suwa bir süre mektuptan bağımsız hareket etmeye karar verir ve işlerin rengi değişmeye başlar üstelik mektuptan yeni haberdar olacak olanlar da vardır.
Dostluk uğruna sevginden vazgeçmek…
Konusu aşırı ilgi çekici olması yanında işlenmesi ve çizimleriyle de gayet başarılı bir manga. 10 yıl sonraki benden şu anki bana mektup geliyor ve aynı pişmanlıkları yaşamamak için bana rehber oluyor temelde konu bu ama konun içine girdikçe aslında olayın bambaşka olduğunu görüyoruz. En güzeli de gerçek dostluk, özlenen dostluğun varlığını burada görebiliyoruz. Öte yandan insan şunu da soruyor, birinin değerini neden illa kaybedince anlarız?
Çok beğendiğim bir seri. Oguzhan DumanOrange - Cilt 3Ichigo Takano