Değişimler Serisi 1.kitap

Laika Yayıncılık
Orijinal Adı:
The Orc King
Sıralamalar

Unutulmuş Diyârlar-Forgotten Realms Etkinliği :))
2017 209. kitabı
Unutulmuş Diyârlar Evreni'nin bana göre sıkıntılı konulara evrilmeye başladığı kitap :( Orkları sevmiyorum! Yüzüklerin Efendisi Serisi'nde de sevmemiştim! Yüreğim darala darala okudum bu kitabı... :(
Ork KralR. A. Salvatore · Laika Yayıncılık · 2013103 okunma
Tarihin inşasına tanıklık etmek...
2025 9. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2025 22:45
Unutulmuş Diyarlar destanında, Drizzt Do’Urden efsanesinin Anayurt kitabıyla başlayan uzun külliyatın bu kitabına kadar gelenler biliyorlar; dünya, daha doğrusu Faerun değişiyor. Ve çok uzun bir süre de böyle kalacak. Acaba kalacak mı? Bunu okumaya devam etmeden tabi ki bilemeyiz. Hangi ırktan olursan ol, nasıl yetişirsen yetiş, ne yaşarsan yaşa iyi ve ya kötü olmanın seçimi, kalpten, içindeki ruhtan geliyor. Ve biz bu kitapta, iyi ve kötünün inanılmaz dengesini şaşırtıcı süprizlerle öğreniyor, dünyanın, kelimenin tam anlamıyla kaç bucak olduğunu öğreniyoruz. Her ırk iyi ve ya kötü olarak sınıflandırılabilir mi? İyi ya da kötü olmak ırksal bir dürtü mü? yoksa sadece basit bir seçim mi? Leziz. Tek kelimeyle yine leziz bir Unutulmuş Diyarlar kitabı. Değişimler Serisi, adı üzerinde ve bu ilk kitap; Okurken "evet bir şeyler değişiyor ve nereye gidecek bilmiyorum" diyorsunuz. Kitap, açılışta sizi şimdiye kadar okuyarak geldiğiniz zamanın yüz yıl sonrasıyla karşılıyor ve bu flash forward dan sonra günümüze tekrar dönerek tarihin "evet tarihin" inşasına tanıklık ediyorsunuz. Tarihin inşası size biraz iddaalı gelmiş olabilir fakat, kitapta, gerçekten bir tarihe, gelecekte yazılacak muhteşem bir, yok yok, iki tarihsel olaya tanıklık edeceğiz. Eh tahmin ediyorsunuzdur tabi ki, neticede hep bildiğimiz bir kurgu edebiyatı yürüyüşü; sonraki kitap için altyapı yazılır, biraz sizi meraklandırır, heyecanlandırır. Değişimler Serisinde sanırım 3 kitap da farklı bir macerayı konu alacak ve Ork Kral kitabı da hem tarihsel anlamda bir öneme sahip ve elbette Kışgörmez Destanı için ufaktan (ufak mı bilemem artık ehhehe) bir girizgah. Unutulmuş Diyarlar Efsanesinde çok sevilen ve çok değerli bulunan bir seri ve kitap değil (sanırım) ama emin olun, bazı kitaplar var ki, "evet yaa,
2019 54. kitabı
Okunma: 03 Mart 2019 21:16
Cüce kral Bruneor'un ork istilasına bir çözüm bulmak umuduyla kayıp cüce şehri Gauntlgrym ' ı arayışında dostların buldukları hepsini şaşırtacak. Wulfgar bir dönüm noktasında. Ork kral Obould halkına rağmen fikirlerini hayata geçirebilecek mi ? Benim bulduğum seri sıralaması; Kara Elf Üçlemesi 1. Anayurt 2. Sürgün 3. Göç Buzyeli Vadisi Üçlemesi 1. Kristal Parçası 2. Gümüş Damarları 3. Buçukluğun Mücevheri Drizzt Do’Urden’in Maceraları 1. Miras 2. Yıldızsız Gece 3. Karanlığın Kuşatması 4. Şafağa Geçit Karanlığın Yolları 1. Sessiz Kılıç 2. Dünyanın Omurgası 3. Kılıçlar Denizi Avcının Kılıçları 1. 1000 Ork 2. Yalnız Drow 3. İki Kılıç Değişimler Serisi 1. Ork Kral 2. Korsan Kral 3. Hayalet Kral Kışgörmez Efsanesi 1. Gauntlgrym 2. Kışgörmez
Drizzt Do'urden
2024 7. kitabı
Okunma: 08 Mart 2024 18:54
Drizzt do’urden serisinin 17.kitabıda bitti. Değişimler Serisi 1.Kitabı Ork Kral serinin ilk kitaplarındaki gibi aksiyon ve maceranın yükseldiği bir kitap idi. Bu kitabı daha da ileriye götüren çeşitli sürprizler barındırması. Orkların ve cücelerin geçmişine dair alışılmışın dışında bilgiler öğreniyoruz. Ork Kral Obould Bol-Ok orkları da aynı insanlar , cüceler ve elfler gibi kurumsal bir yapıya daha yerleşik bir hayata dönüştürme hedefini görüyoruz. Bunu yaparken tabi Orklar arasında da çekişmeler ortaya çıkıyor Çünkü Orkların doğası insanlar , elfler ve ya cüceler gibi olmadığı için bu yeni yapılaşmaya karşı itirazlar ortaya çıkıyor. Orklar ile diğer topluluklar arasında bir ateşkes ve barış kurabilecek mi ? Bu barışında yüzyıllara yayılacak bir devamlılığı olabilecek mi ? Büyük oranda bu süreci görüyoruz. Baş karakterlerimizin hemen hemen hepsi bu kitapta aktif. Ancak kitabın sonlarına doğru görüyoruz ki bazıları kendi ayrı yollarını çizmeye başlıyorlar. Catti-Brie Gümüşay Leydisi Alustriel’inde teşviki ile büyücülük yoluna , Wulfgar da anavatanı Buzyeli Vadisi'ne doğru yol alıyor. Bende başka bir seriye başlayacağım için burada bu seriye bir nokta koyuyorum. Aslında bu seriye devam etmek istiyorum. Çünkü değişimler serisinin ilk kitabı hakikaten bunu teşvik ediyor. Serinin hatrına , - Başta tabi , Drizzt Do’urden , Catti-Brie , Wulfgar , Regis ve Kral Bruenor’a - Dünyayı değiştirecek Drizzt’in ortaya çıkmasını sağlayan babası Zaknafein’e Ve Menzoberanzanda yitip girmiş tüm drowlara - Korucu Montolioa ‘ya -Yitik büyücü çırağı Akar Kessel ve Abyss’in tüm yaratıklarına -Korsan Sehila Kree’ye ve tabi denizlerin aslanı Korsan avcısı Kaptan Deudermont ve büyücüsü Robillarta -Artemis Entreri ve Jarlexle’ye -Gümüşayın güzeller güzeli Leydisi Alustriel’e -Büyücü
2019 95. kitabı
Canım Drizzt'im..özlemişim de. Özellikle ikinci yarıyı çok keyif alarak okudum. Bruner'ın verdiği zor kararlar, Wulfgarın nihayet duygularıyla yüzleşmesi, cattbrienin büyücülüğe transfer olması, orkların savaşları derken kitap bitiverdi. Bir de bu kitapla birlikte hikayeye yeni ve eğlenceli bir drow daha katıldı. Bakalım ilerleyen kitaplarda var olacak mı? 100 yıl sonradan bahseden final kısmı ise çok cezbediciydi. Ben hep yazardan bunu bekledim zaten. Biraz zaman atlamaları olsa ve Drizzt'in arkadaşları değişse.

R. A. SalvatoreYazar · 51 kitap
ABD'li fantezi kurgu ve bilim kurgu yazarıdır. En çok Unutulmuş Diyarlar romanları, İblis Savaşları Destanı ve Yıldız Savaşları romanları ile bilinir. Salvatore, Leominster, Massachusetts'de doğdu. Yedi kişilik bir ailenin en küçüğü idi. Karısı Diane ve üç çocuğu ile birlikte halen orada yaşamaktadır. İyi bir sporcu olan Salvatore, beyzbol, halter ve buz hokeyi ile uğraşmaktadır. Faal olarak hokey koçluğu da yapmıştır. Kendisine yılbaşı hediyesi olarak gelen J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra bilgisayar okumak isteyen Salvatore, edebiyat ve gazeteciliğe yöneldi. İletişim diploması aldığı üniversiteden bir de İngilizce diploması aldı. Yazar olmadan önce barlarda sorun çıkaranları dışarı atarak hayatını kazanıyordu. İlk basılan ilk romanı 1988'de TSR'dan çıkan Buzyeli Vadisi Üçlemesi'nin ilk kitabi olan Kristal Parçası'dır. New York Times Bestseller listesinden aylarca inmeyen eserlere imzasını attı. Unutulmuş Diyarlar için birçok kitap yazdı. Ayrıca İblis Savaşları Destanı, kendi oluşturduğu kurgusal dünya Corona'da geçen birkaç roman ve Yıldız Savaşları romanları yazdı. En tanınmış karakterleri arasında drow Drizzt Do'Urden yer alır. Romanlara ek olarak Unutulmuş Diyarlar: Şeytan Taşı (Demon Stone) adlı video oyunun da hikayesini yazdı. Oyun Atari tarafından yayınlandı. Yoğun ve ayrıntılı savaş sahneleri ile tanınmaktadır. Bunda eski bir boksör ve kabadayı olmasının etkisi olduğu sanılmakta.