Aşk Destanı

Pardayanlar 2

Michel Zevaco

2022 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2022 16:33
Pardayanlar serisinin 2.cildi. yazar Michel Zevaco'nun 1900' de bölüm bölüm yayınlanan pardayanlar serisi Sartre'in keşfi ile yeniden gözden geçirilip tekrar okurlara sunulmuş. Konusuna ilk ciltte değinmiştim. 1500'ler, paris yaşanılan hayal kırıklıkları trajediler yetmezmiş gibi kraliyet üzerine dönen entrikalar, katolikler ve protestanlar arasında ki çekişmeleri anlatıyor. Okurken ruh yapınız önemli bazen heyecanla okuyorsunuz bazen de aaa yeter be! düşün milletin yakasından iyi insan olun dünya zaten kötü dedirtiyor insana... Keyifli okumalar
Pardayanlar 2: Pardaillan'ın AşkıMichel Zevaco · Dedalus Yayınları · 2021273 okunma
2022 23. kitabı
Michel Zévaco'nun Pardayanlar serisine ikinci kitap olan Pardaillan'ın Aşkı ile devam ettim.İkinci kitapta heyecan oldukça arttı.Catherine de Médicis'nin entrikaları ile yaşanan korkunç  Protestan kıyımı bu cilde damgasını vurdu.Bir de pek çok karakterin daha sonraki ciltlerde bize eşlik edemeyeceğini öğrenmek üzdü beni.Baba oğul Pardayanlar'ın masalsı kahramanlıkları ise  gülümsetti. Ne güzel bir TV dizisi olurdu bu seriden,  diye de  düşündüm.
Din, Siyaset ve Arada Kalan İnsanlar.
2026 15. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 06:51
Bu kitapta macera devam ederken arka planda din ve siyaset yüzünden insanların nasıl birbirine kırdırıldığını görmek beni düşündürdü. Güç ve çıkar uğruna insanların nasıl kullanıldığını hikâye boyunca hissetmek mümkün. Ama kitabı benim için asıl güzel yapan şey dostluk ve vefa duygusuydu. Zor zamanlarda birbirine sahip çıkan karakterleri görmek hikâyeye ayrı bir anlam katıyor. Bu yüzden romanda bazı karakterlerin hikâyeden ayrılması beni gerçekten üzdü. Yine de tüm bu olayların içinde dostluk, sadakat ve insanlık duygusunun kaybolmaması kitabı daha etkileyici hâle getiriyor. Benim için sadece bir macera değil, aynı zamanda dostluk ve vefayı da hatırlatan güzel bir romandı.
İnsana Dair
2021 337. kitabı
Pardayanlar Serisinin ikinci kitabıdır. Genç Pardayan, güzel Louise' e, Louise de ona çok aşık ama onlar ayrı dünyaların insanları. Aşkı uğruna sevdiceğini tüm kötülüklerden korumak isterken, baba ve oğul ilk kitapta edindikleri düşmanlarının birinin elinden diğerine geçiyorlar. Hayatları neredeyse hep pamuk ipliğine bağlıydı. Macera bir an bitmedi. Üçüncü kitap için sabırsızlanıyorum.
Pardayanlar 2 - Pardayan'ın AşkıMichel Zevaco · Baskan Yayınları · 1973273 okunma
2023 21. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2023 00:00
Pardaillan'ın Aşkı'nda Jeanne de Piennes ve François ve kızları Louise kavuşmuştur ama herşey mutlu gitmeyecektir. Kitabın büyük bır kısmını kapsayan Kraliçe Catherine ve onun entrikalar ile oğlu Kral Charles'i yönlendirmesiyle beraber ülkede yaptığı kırımları okuyoruz. Pardayanlar Serisi ile bir yandan Fransa Tarihinide hatmedeceğiz gibi duruyor. Zira Katolik ve Protestan mezhepleri arasındaki ayrılık ve çoğunluk olan Katoliklerin Kraliçe Carherine'in planıyla Protestan Huguenotların bir gecede başlayan katline ve o vahşete tanık oluyoruz. Pardayanlar ise kitap boyu hapis vaziyetteler. En çok Alice de Lux ile Kont Marillac'a üzüldüm. Kraliçe kendi oğlunu katlettirmenin yanında bir aşkıda sonlardı. Son olarak yine bir mucize olarak hapisten ve mutlak ölümde son anda kurtulan Pardayanlar Orthes' i ve Amiral Coligny'nin katilini öldürüp içimizi soğuturken Baba Pardaillan ve Jeanne de Piennes'in kaybıyla üzülüyoruz. Genç Pardaillan ve Louise ise aşklarını evlilikle taçlandırıyor. Çok sürükleyici ve heyecanlı bir okuma oldu.
2022 40. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2022 06:49
Bugün sizlere Pardayanlar serisinin ikinci kitabı olan Pardayanlar Aşk Destanı ile geldim. İkinci kitapta da birinci kitapta olduğu gibi heyecan hiç bitmiyor. İlk kitabın sonunda 17 yıllık ayrılıktan sonra François ile Jeanne kavuşmuştu. Fakat maalesef olaylar pek istedikleri gitmiyor. İkinci kitapta daha çok saray entrikalarını, mezhep kavgalarını ve Protestanlara yapılan korkunç kıyımı okuyoruz. Maceranın,heyecanın, entrikanın hiç dinmediği bir kitap okumak istiyorsanız şiddetle tavsiyemdir.
Pardayanlar 2Michel Zevaco · Akyüz Yayın Grubu · 2005273 okunma
·490 syf.·
2021 21. kitabı
Pardayanlar'ın ilk cildi parlak sözler, renkli ifadeler içerse de tipik bir şovalye romanı gibiydi. Masal tadında akan, romanın ana çatısını, olaylarını, gelecekteki muhtemel olayların ipuçlarını
2026 11. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 12:03
Michel Zevaco'nun hemen hemen bilinen bütün dillere çevrilen müthiş eseri Les Pardaillan'ın 2. cildini de yıllar sonra ikinci kez olarak, büyük bir zevkle bitirmiş oldum. İlk cildinde yorumumda yazabildiğim kadarı ile, hem yazar Michel Zevaco ve ilk cildinçevirmeni Murat Sertoğlu hakkında bilgi vermeye çalışmıştım. ikinci cildin ve geri kalan dokuz cildi çeviren Cemil Cahit Cem hakkında bir şeyler yazmak isterim. Cemil Cahit Cem ( 1909 - 1958 ) yazar, çevirmen ve gazeteci. Değişik dergilerde ve gazetelerde başyazarlık, yöneticilik yapmış ve polisiyeye merak duyan Cem, bayağı seri polisiye Pire Necmi-Kanlı Vakalar ve Badik Hilmi adlı seriler yazmış ayrıca 1931 yılında Kan İçen Hortlak adlı Türk edebiyatının ilk vampir konulu kitabını yazmıştır. Fakat hiç biri ses getirmemiş olunca çevirmenliğe ağırlık vermiş çok özenerek Pardayanları çevirmiştir. Birazda Pardayanlara gelince 1553 de başlayan olaylar, ikinci cilt de 1572 Katolik ve Reformist Protestan Huguenot'ların uğradığı çok kanlı ve vahşi katliamını detaylı olarak okuyoruz. Karakterlerin hepsi yaşamış kişiler. Eser 10 ciltlik bir nehir roman olduğu için ilerki okumalarımda Jean Pardayanla ilgili daha çok şey yazmaya çalışrım. İlk ciltte de yazdığım; Ahmet Altan'ın sözüyle bitireyim. " İnsanlar İkiye ayrılır. Pardayanları okuyanlar ve okumayanlar "
2023 1. kitabı
İlk kitaptan bir yıl sonra okudum 2.yi.Dönemin tarihi olayları roman içinde çok dengeli anlatılmış..Sonlara doğru kayıplar artsa da mutlu mutsuz dengesi ile bitti..Kahramanlarımızın gördükleri olaylara ilgileri olmasa bile duyarlılığı arada içimize sular serpti..Yarım kalan hesaplaşmalar için serinin devamını okumak da şart oldu..Ortalığı kan revam içinde bırakan Catherine in sonunu görene kadar devam edeceğim..
Pardayan
2024 18. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2024 00:51
İkinci kitapta harika. Büyük keyifle okudum. Sanırım 10 kitabi da mecburen okuyacağım.. Tek itirazım kitabın ismine olacak. Bu sefer Pardayanların hikayesine hem az yer verilmiş hem de kitabın ismine yönelik pek içerik bulamadım ben.

Michel ZevacoYazar · 41 kitap
Michel Zevaco, 1860-1918 yılları arasında yaşamış Fransız gazeteci, yazar, film yönetmenidir. Michel Zevaco, 1860 yılında Korsika adasının Ajaccio kentinde dünyaya gelmiştir. Edebiyat Fakültesi’nde okurken başarılı bir öğrenci olan Zevaco, daha sonra Fransa’nın Vienne kentindeki Isère Koleji’nde retorik (güzel söz söyleme sanatı) profesörü olmuştur. Ancak dönemin hükûmeti, ilerici düşünceleri nedeniyle onu görevden uzaklaştırınca profesörlük yaşamı kısa sürer. Bunun üzerine Paris’e giden Zevaco, Jules Ragues tarafından yönetilen dönemin anarşist yayın organı L’Égalité’nin yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başlar. 1890 yılından itibaren daha çok polemikçi kimliğiyle ün kazanır. Devlet yöneticileriyle giriştiği mücadeleler sonucu bir süre Saint-Pélagie siyasi mahkûmlar hapishanesinde kalır. Dönemin politikacılarıyla yaptığı polemiklerde kullandığı sert ve alaycı üslup, daha sonra Pardaillan romanlarında Şövalye Pardaillan’ın ağzından yeniden hayat bulur. Bir dizi mahkeme kararı sonucunda L’Égalité kapanınca Zevaco, Courrier Français gazetesinde sanat ve edebiyat eleştirmeni olarak çalışmaya başlar. Kırk yaşına geldiğinde, evli ve beş çocuk babası olarak artık ailesine daha iyi bir yaşam sağlama arzusu ağır basar. Bu nedenle tarihî yazılar yazmaya yönelir. İlk büyük başarısı Borgia adlı yapıtıyla gelir ve popülaritesi hızla artar. Bu tarihî tefrikalar, bir süre sonra Le Matin gazetesinin en çok ilgi gören bölümleri hâline gelir. Ardından Pardaillan hikâyeleri ciltler hâlinde yayımlanır ve kısa sürede büyük bir okuyucu kitlesine ulaşır. Böylece 10 ciltlik Pardaillan serisi doğar. Michel Zevaco’nun olgunluk döneminde yayımladığı eserleri on sekiz yıla yayılmıştır ve toplamda otuz adettir. Pardaillan’ın maceraları, heyecan verici tarihî atmosferi, kesintisiz aksiyonu ve sürükleyici anlatımıyla bu serinin neden hâlâ önemli bir yer edindiğini açıklar. Michel Zevaco, yaratıcı gücünün en verimli çağında, 8 Ağustos 1918’de 58 yaşındayken vefat etmiştir.