Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Popular Science Türkiye - Sayı 119 (Mart 2022)

Popular Science Türkiye Dergisi

Popular Science Türkiye - Sayı 119 (Mart 2022) Sözleri ve Alıntıları

Popular Science Türkiye - Sayı 119 (Mart 2022) sözleri ve alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 119 (Mart 2022) kitap alıntılarını, Popular Science Türkiye - Sayı 119 (Mart 2022) en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan beyni inanılmaz derecede güçlü ama aynı zamanda karmaşık ve en önemlisi, sonlu.
Sayfa 77
Reklam
Hareket etmek sağlıktır, hareketsiz bir toplum hasta bir toplumdur. Ama hareket, pahalı spor ekipmanları ile yapılan bir etkinlik değildir.
Sayfa 27
hareket ve egzersiz arasındaki fark
Hareket günlük yaşam döngüsü içinde yapılır, egzersiz ise yaşam döngüsü dışında fazladan yapılan hareketlerdir. İnsan hareket etmeye göre evrilmiştir, egzersiz yapmaya göre değil.
Sayfa 26
Hareket etmek sağlıktır, hareketsiz bir toplum hasta bir toplumdur. Ama hareket, pahalı spor ekipmanları ile yapılan bir etkinlik değildir.
İnsan beyni inanılmaz derecede güçlü ama aynı zamanda karmaşık ve en önemlisi, sonlu.
Reklam
Heytt be Barbie! Oyuncak bebek diyip küçümsemeyin lütfen!
"Barbie öncülüğünde Cardiff Üniversitesinden bir grup sinirbilimci, oyuncak bebekle oynamanın kısa ve uzun vadede gelişimsel etkilerini inceleyen ve yıllara yayılan araştırmanın güncel bulgularını açıkladı. Araştırmacılar, çalışmanın ikinci yılında, çocukların oyun oynarken söylediklerini inceleyip çocukların tek başlarına oyuncak bebekle oynadıklarında başkalarının duygu ve düşünceleri hakkında daha fazla şey dile getirdiklerini tespit ettiler."
"Bilim dışındaki tüm bilgi kaynaklarını reddetmek, bilimi din ile doğası gereği çatışan bir uğraş olarak sunmak ve bilimin idealize edilmiş, gerçekçi olmayan bir tarifini kabul etmek, dolaylı olarak bilime zarar verir."
Hepimizin vardır böyle okuduğu bir kitabı...
"Kitabı okuduğumda bazı satırları birkaç kez okumama rağmen anlamakta zorlandığımı ama yine de çok etkilendiğimi hatırlıyorum."
"Bilim insanları Science dergisinde yayımladıkları makalede, bir bacağını kaybetmiş kurbağalar üzerinde yürüttükleri deneyler sonucunda kurbağaların bacaklarını tekrar büyütmeyi başardılar."
Reklam
Makine öğrenmesi ile Antartika'da göktaşı avı
"Günümüze kadar keşfedilen göktaşı kalıntılarının üçte ikisi, Antartika'da keşfedilmiş durumda. Bunun nedenleri arasında kıtanın soğuk ve kurak yapısının taşları iyi korumasının yanı sıra, buzulların ve karların arasında bu renkli taşların daha belirgin gözükmesi yer alıyor."
Bilim insanlan Science dergisinde yayımladıkları makalede, bir bacağını kaybetmiş kurbağalar üzerinde yürüttükleri deneyler sonucunda kurbağaların bacaklarımı tekrar büyütmeyi başardı.
Sinek yakalamaya çalışmış herkes ne kadar zor olduğunu az çok biliyordur. Yakalanmalarının zor olması, sineklerin bir hayli hızlı uçtuğu algısının oluşmasını sağlamıştır. Fakat sinekler aslında saatte yalnızca 7 km hızla uçarlar, bu da ortalama yürüyüş hızımızla aşağı yukarı aynıdır. Sineklerin çok hızlı uçuyormuş gibi görünmesinin nedeni son derece akrobatik olmaları ve hızlı yön değiştirmeleridir. En hızlı uçan böceklerse saatte 56 km hıza ulaşabilen yusufçuklardır.
Acaba nedeenn?..
"Çok çalışmanın yararlarından sürekli söz edildiği bir dünyada, tükenmişlik neden bir problem olarak karşımıza çıkıyor?"
TÜKENMIŞLIK BIZE NE YAPIYOR? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tükenmişliğin üç farklı boyutu olduğunu söylüyor: • Enerji tükenmesi veya bitkinlik duyguları (tükenmişlik yaşayan birçok kişi, motivasyon ve enerjilerinde ciddi bir düşüklük olduğundan şikayet ediyor). • Kişinin işinden zihinsel olarak uzaklaşması veya işiyle ilgili olumsuzluk veya bezginlik duyguları (tükenmişlik yaşayanlar, işlerini ve çalışmalarının sonuçlarını daha az önemsediklerini, hatta işlerinden bıktıklarını söylüyorlar). • Mesleki etkinliğin azalması (tükenmişlik yaşamak, işin daha kötü yapılmasına neden olabiliyor).
102 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.