Tahmini Okuma Süresi:
10 sa. 53 dk.
Sayfa Sayısı:
384
Basım Tarihi:
Aralık 2006
Yayınevi:
Laika Yayıncılık
Orijinal Adı:
The Prestige
ISBN:
9789758904078
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Sıralamalar
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

10/10
·384 syf.·
2017 20. kitabı
7-8 yıl önce okumuştum ve çok etkilenmiştim. Meşhur `Prestij` filmi bu kitaptan uyarlandı. Filmi de çok tutulmasına rağmen kitabı tabi ki daha iyi. Anlatım sade, gerilim ve heyecan gel git leri çok fazla. Her an her şey olabilir. Ek olarak küçüklüğünden beri ilüzyonistlik yapan birinin perde arkası hileleri de anlatılıyor. En iyi numaralar için (hayatının numarası) insanların yaşamlarından verdikleri fedalar. Çok yaygın bulamazsınız ama kitapçı da görürseniz hemen alın bulunması zor bi kitap. Filmde de geçiyor kitabın benim için en güzel yanlarından biri karakterlerden birinin Nicola Tesla olması. Keyifli okumalar..
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
3 kez filmini izleyip, 2 kere de okuyup anca anladığım kitap hakkında
10/10
·384 syf.··
2022 55. kitabı
Öncelikle başlık yanıltmasın, filmini ilk izlediğimde küçüktüm baya anlamamıştım hiç ama çok ilginç bir konusu vardı doğrusu. İkinci kez filmi izlediğimde lisedeydim, yine çok karmaşık gelince kitabına başlayayım dedim ve kitabını okudum evet sürpriz olmayacak ama kafa karışıklığım halen devam etti. Son bir çaba göstererek üniversite sonda da okudum. Aslında tam anladım gibiydi ama aynı zamanda anlamadım gibiydi de :) Dedim acaba bende mi sorun. Son kez ablamlar prestij izlerken onlarla izlediğimde çoktan herşeyi söktüğümü fark ettim. Lys ye hazırlanırken matematikte bu kadar uzmanlaşmamışım yani o kadar. Açıkçası anlamam ne kadar uzun sürse de konuya tamamen hakim olduğumda gerçekten benim çok sevdiğim bir kitap oluyor kendisi. Okumak isteyene de iyi okumalar dilerim.
Roman
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
10/10
·381 syf.··
Beğendi
·
2019 10. kitabı
Az sayıda olmasına karşın çok uygun bir fiyata -10 tl :D- almış olduğum ve beni çok karda hissettiren kitaptır. Kitap sihirbazlık konusunda çok ince bilgilere yer vermekte ve bunları sıkmadan anlatmakta. Kitaplığınızda varsa ne mutlu size. Yoksa da filmi var dostlar izleyebilirsiniz.
Edebiyat
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
9/10
·384 syf.··
Beğendi
·
2021 71. kitabı
kitabımız 1995 yılında yazılmış ardından 11 yıl geçtikten sonra 2006 yılında filme uyarlanıp adını pek çok insana duyurdu. Hatta ilizyonist gibi yine çok güzel filmlerin geri planda Kalmasına sebep oldu. Pek çok kişinin filmi izleyip ondan sonra böyle bir kitabın varlığından haberdar olduğunu düşünüyorum çünkü benim de öyle oldu. Kitabı bulmakta ciddi zorluk yaşadım haber bıraktığım sahaflardan biri sağ olsun bulmam konusunda yardımcı oldu bu yüzden bu kitabı okuyanlar lütfen ya birine versin ya da bir sahafa satsın.Böylece alma çabasında olan kişilerden biri daha kitaba erişmiş olur. Kitabın yazılış ve içeriğine gelince sanırım karakterleri herkes filmden tanıyordur ama üstünde durmak istediğim nokta kurgunun konunun detayların nasıl işlendiği değil hikayenin Gerçekçiliği ve gündelik hayatta bir benzerini her gün yaşıyor oluşumuz. Hikaye hakkında okumayan ve izlemeyenler için Spoiler vermeden söylemem gerekirse iki rakip sihirbazın Hırslarına karşı nasıl Yenildiğini ve neleri kaybetmeyi göze aldıklarını görüyoruz. İçerik tanıdık gelsede kabil ve habilden beri dünyamızda yer alan hırsın neleri doğurabileceği çok güzel bir anlatım ile sergilenmiş. Umarım okuyan herkes kitaptan bir ders çıkartma fırsatını yakalar.
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
10/10
·384 syf.··
2017 161. kitabı
Hayatınıza farklı bir bakış açısı eklemek isterseniz bu kitap size yol gösterrbilir korkunç sona ait olan senaryosu filmiyle de desteklenmiştir kelimeler yetersiz bu kitap için
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
10/10
·384 syf.·
2005 1. kitabı
2006 yılında Christopher Nolan tarafından beyazperdeye aktarılan bu eser, iki sihirbazın mücadelesini, birbirlerini geliştirmesini anlatır bol bol hile, numara ile. Dikkatli bakmanın önemi işte burada devreye girer. Rupert'ın azmine karşılık Alfred'in fedakarlıkları. Colorado Springs günleri, Rupert için, üstündeki şımarıklığı atmasını sağlamıştır. Dikkatli bakıyor musunuz? sorusuna tekrar değinmem gerekirse, bu iki sihirbaz, tüm insanlığı değil sadece birbirlerini etkilemek isterler.
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
Yılın en iyilerinden
10/10
·384 syf.··
2025 79. kitabı
·
10 saatte okudu
·
Okunma: 05 Temmuz 2025 22:48
Prestij Christopher Priest'tan okuduğum ilk roman. Tek olarak da kalacağını düşünerek başlamıştım ama şimdi anlıyorum ki asla öyle olmayacak. Öncelikle romanı Nolan'ın aynı isimli filminden etkilenerek okuduğumu söylemeliyim. Aslında "Prestij" çok öncelerden beridir keyifle izlediğim bir filmdi. Geçenlerde yine aynı keyifle seyrederken bir arkadaşım "kitap uyarlaması mı" diye sordu ve ben yüksek eminlikle "hayır" dedim. Sonra bu eminliğin beni rahatsız ettiğini düşünerek araştırdım ve öyle olduğunu gördüm. :)) Ayrıca daha öncelerden yine uyarlamasının çekildiğini ama Nolan'ın filminin daha çok ses getirdiğini öğrendim. Okuduğum birkaç kaynakta kitabın çok farklı olduğunu ve Nolan'ın sadece esinlendiğini okumuştum. Ama elbette bir okur olarak sadece bir cümlesinden dahi esinlenilmiş olsa bu kitabı okumalıydım! Kitap filmle alakasız birinin düşünceleriyle başlıyor. Aslında alakalı yönleri de var ama filmde görmediğimiz bir kısmı okuyoruz. Sonradan meşhur karakterimiz Alfred Borden'ın günlüğü karşımıza çıkıyor. Bu beni şaşırtmadı çünkü filmde de başrolde Alfred vardı. Bir süre sanki "iki ayrı" kişi yazıyormuş gibi bir günlük okuyoruz ve kitabın bir kısmında bu günlük sonlanıyor. Eğer kitap burada sonlansaydı yine şüpheye düşmezdim ama aslında baskının yarısına bile gelmemiştim. Bu kısımdan daha fazla bir metnin beni bekliyor olduğu çok şaşırtıcıydı. Ardından diğer meşhur karakterimiz Robert Angier'ın günlüğüne geçiyoruz ve kitap bambaşka kısımlara ilerliyor. Bu kitaptan bu kadar etkilenmemin sebebi sadece iki ayrı günlükten ilerleyerek bu denli etkileyici ve anlaşılır olması diyebilirim. Ayrıca olayları her iki karakterin de günlüğünden okuyor olmak çok eğlenceli. Ayrıca yine söyleyebilirim ki filmde gördüğümüz olaylardan daha çoğunun kitapta olduğu ve filmde "bence"
Edebiyat
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
Puan vermedi·384 syf.·
2015 16. kitabı
On dokuzuncu yüzyılın sonunda, Londra'da Robert Angier, sevgili karısı Julia McCullough ve Alfred Borden bir sihirbazın arkadaşları ve yardımcılarıdır. Julia bir performans sırasında yanlışlıkla öldüğünde, Robert onun ölümünden Alfred'i sorumlu tutar ve birbirlerine düşman olurlar. Her ikisi de ünlü ve rakip sihirbazlar haline gelirler ve sahnede diğerinin performansını sabote ederler. Alfred başarılı bir numara yapınca Robert, trajik sonuçları olan rakibinin sırrını ifşa etmeye takıntılı hale gelir.
1000Kitap
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma
Puan vermedi·384 syf.··
2023 63. kitabı
Kitabı anlamak için biraz sabırlı bir okuyucu olmak lazım, kitabın her anında bir sürprizle karşılaşmak mümkün. Kitabın en güzel sürprizlerinden birisi bence Nichola Tesla'ya yer veriyor oluşu. Okunması zor bir kitap olmasına rağmen ben beğendim
Prestij
PrestijChristopher Priest · Laika Yayıncılık · 2006118 okunma