Psikoanalist

Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2024 97. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2024 09:36
Merhabalaaaar! John Katzenbach'ın Psikoanalist romanı, beni adeta karanlığın derinliklerine sürükledi. Sayfaları çevirdikçe, Dr. Frederick Starks'ın yaşadığı dehşeti ve çaresizliği iliklerime kadar hissettim. Gizemli bir katilin tehdidi altında kalan Starks'ın zihinsel mücadelesi ve sevdiklerini korumak için verdiği amansız savaş, soluksuz bir okuma deneyimi yaşattı. John Katzenbach, karakterleri o kadar ustalıkla işlemiş ki, sanki onları tanıyormuşum gibi hissettim. Starks'ın yaşadığı korkuyu, paniği ve umutsuzluğu tüm benliğimle hissedebiliyordum. Katilin kim olduğu merakı, beni sayfalara adeta yapıştırdı. Her yeni ipucu, gizemi biraz daha aydınlatırken, zihnimde onlarca farklı teori oluşmasına neden oldu. Roman sadece nefes kesici bir gerilim değil, aynı zamanda insan ruhunun karanlık köşelerine de bir bakış sunuyor. Starks'ın geçmişiyle yüzleşmesi ve travmalarıyla hesaplaşması, psikolojinin karmaşıklığına dair derin bir bakış açısı sunuyor. Hikaye boyunca, ahlak ve etik kavramları da sorgulanıyor. Starks'ın katilin kimliğini bulmak için ne kadar ileri gidebileceği sorusu, okuyucuyu da bu karmaşık sorunun cevabını bulmaya itiyor. Psikoanalist, son sayfasına kadar merak uyandıran ve sürükleyici bir roman. Gerilim ve gizem sevenler için olduğu kadar, insan psikolojisiyle ilgilenenler için de okunması gereken bir eser. Bu romanı okurken, sadece bir hikayeyi okumadım, aynı zamanda insan ruhunun karanlık dehlizlerinde de bir yolculuğa çıktım. Kitabı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. •Çocuklarını dünyanın kötülüklerinden ve hastalıklarından korumak için çabalıyorsun, bir saniyeliğine savunman düşüyor ve bam! Sayfa 29 •Konuşuyorum, konuşuyorum fakat hiç iyileşmiyorum. Kimse bana yardım etmiyor. Kimse gerçek beni dinlemiyor. Sayfa 107 •Bence bu dünyada güvene
Edebiyat & Roman
Puan vermedi·491 syf.·
2026 32. kitabı
53. Doğum günüde gelen bir mektup hayatını ne kadar değiştirir bir insanın ?. Dr. Frederick Starks doğum gününde aldığı mektup sonrası kendisini 15 günlük bir yaşam mücadelesi içinde buluyor. Mektubu yazan şahıs ona iki seçenek sunuyor , ya mektubu kimin yolladığını bilmesini ya da "kendini öldürmesini" ... aksi taktirde 52 akrabasının öleceğinin yazıldığı satırları okuyan doktor kendini kapana kısılmış gibi hissetmeye başlıyor. Bu andan sonra her şey birbirine karışıyor ve ölüm kalım savaşı başlıyor . John KatzenbachJohn Katzenbach öyle bir gerilimin içine sokuyor ki okurları ,mektubu kimin yazdığını doktor ile birlikte tahmin ederken buluyor insan kendini. Bir psikoanalist olan doktor , eşini kanserden kaybettikten sonra hayatına tek başına ve tüm akrabalarından soyutlanmış halde yaşamaya devam ediyor. Aldığı tehdid mektubu yüzünden hiç görüşmediği akrabalarının hayatını düşünmeye başlıyor. Sürükleyici bir roman olmasının yanında psikolojik yanı da insanı içten içe sarsıyor. Doktorun yaşadığı iç hesaplaşması , geçmişte yaptığını düşündüğü küçük hatası onun hayatının tamamen alt üst olmasına sebep oluyor. Bir yanda kısıtlı günleri , bir yanda akrabalarının yaşamasını istemesi , bir yanda tehdit eden kişinin kim olduğunu bulmaya çalışması onun psikolojik durumunu harap ediyor. Bir insanın ne kadar değişebileceğini kitabı okudukça gördüm. Bir filmin içinde karakterle birlikteymiş gibi o çaresizliği derinden hissettim . Yazarın yazım şekli kitabı heyecanla okumama sebep oldu. Bölümlere ayırarak her bir bölümde daha da gizemli olarak ilerlemesi , acaba şimdi ne olacak diye heyecandan kitabı elimden bırakamadan okumama vesile oldu. Yazdığı ters köşe olayları okurken yok artık , hadi canım, bu olamaz , o kişi bu kişi miymiş diye diye ilerledim . Son satırına kadar gizemi korumuş sevgili
2025 148. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 21:29
John KatzenbachJohn Katzenbach'ın, PsikoanalistPsikoanalist kitabı, gerilim ve polisiye severler için oldukça sürükleyici bir seçenek. Kitabın genel hatları, New Yorklu bir psikanalist olan Dr. Frederick Starks'ın, kimliği belirsiz bir kişiden (kendine "Rumpelstiltskin" adını veren) gelen tehdit dolu bir mektupla hayatının altüst olmasını konu alıyor. PsikoanalistPsikoanalist, Dr. Starks'a sunulan korkunç bir oyun üzerine kurulu. Rumpelstiltskin, eğer Starks iki hafta içinde kendi kimliğini tahmin edemezse, sevdiği 52 kişiyi teker teker öldüreceğini söylüyor. Tek bir seçenek daha sunuyor: Starks'ın kendini öldürmesi. Bu zamanla yarış ve akıl oyunları, okuru sürekli bir gerilim içinde tutuyor. PsikoanalistPsikoanalist öne çıkan en önemli özelliği akıcı ve sürükleyici olması. PsikoanalistPsikoanalist okurken elinizden bırakmayacak , adeta bir film izliyormuş gibi hissedeceksiniz. PsikoanalistPsikoanalist, sadece bir polisiye roman olmanın ötesine geçerek, insan psikolojisi üzerine derinlemesine bir yolculuk sunuyor. Dr. Starks'ın yaşadığı iç hesaplaşma, kimlik arayışı ve intikam temaları, hikayeye farklı bir katman ekliyor. PsikoanalistPsikoanalist, polisiye ve gerilim türünü sevenler için şiddetle tavsiye edeceğim bir kitap. Eğer akıl oyunları, psikolojik gerilim ve soluksuz okuyacağınız bir hikaye arıyorsanız, PsikoanalistPsikoanalist tam size göre .. ⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆
2022 3. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2022 20:47
Geçmişte yapılan bir dikkatsizlik gelecekte yakayımızı bırakmıyor. Bir psikoanalist, geçmişinde yardıma ihtiyacı olan kadına gerektiği kadar yardım etmiyor. Annesine yapılanların intikamını almak isteyen bir katil psikoanalisti bir oyuna davet ediyor. Bir kitaptan daha fazlası, okurken bizi daha dikkatli bir insana çeviriyor. Etrafımıza daha dikkatli bakmamızı sağlıyor. Sürükleyici ve heyecanlı, beklenmeyen sonucu ile harika bir roman. Okuyun, pişman olmazsınız. :)
·491 syf.·
2017 2. kitabı
Şiddetle ve de hiddetle tavsiye ediyorum.. Normalde kesinlikle psikoloji kitabi okumam ama bu kitap mükemmel.. :) O yüzden sizde okuyun özellikle psikoloji kitaplarına benim gibi ön yargılı arkadaşlar..
Geçmişten gelen fatura
·491 syf.·
2020 4. kitabı
Görmezden geldiklerimizin ileride nasıl da görünür olduklarını işleyen bir kitap. İnsanların içindeki "iyileştirmeme" isteği. 3 öksüz çocuğun kobay olarak kullunılışı,nefretlerinin kamçılanışı. İntikamları. Mutlaka okunmalı.
2020 7. kitabı
1 gün içinde 4 saatimi verip bitirdiğim bir kitap öyle heycanlı gelmişki içine inceleme not almışım sıcağı sıcağına.. Şimdii.. Kitabın asıl adı orjinal ismi the analyst olan john katzenbach'ın yazmış olduğu roman. konusu ise new york'lu bir psikanalist olan dr. frederick starks'ın 53. yaş gününde aldığı tehdit dolu mektubun hayatını 15 gün içinde nasıl değiştirdiği üzerine kurgulanmış. üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümün sonunda, çok farklı bir şekle bürünen roman şaşırtıcı ve sorgulayıcı bir yapıya bürünüyor. Sevdim mi evet çok sevdim okumaktan gözlerimde oluşan yanma ve acıya deydi. Frederick Starks, Rumplestiltskin imzasını taşıyan mektup ile tüm hayatı, tüm düzeni yerle bir olur. Rumplestiltskin doktoru geçmişinde yaptığı bir hata yüzünden suçlamaktadır. Gerçek kimliğini bulmasını ve bu hatayla yüzleşmesini ister doktordan ve ona on beş gün süre verir. Eğer on beş gün içinde kim olduğunu bulamazsa, elli iki akrabasını tek tek öldürecektir. Ancak bir seçeneği daha vardır doktorun: “Kendini öldürmek”. “Cehennem farklı biçimlerde sizi bulabilir, Doktor Starks. Beni de bunlardan biri olarak düşünün.”
2018 64. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2018 14:46
New York'lu bir psikanalist olan Dr. Frederick Starks 53. doğum gününde tehditlerle dolu, sıra dışı bir mektup alır. Rumplestiltskin imzasını taşıyan mektup ile tüm hayatı, tüm düzeni yerle bir olur. Rumplestiltskin doktoru geçmişinde yaptığı bir hata yüzünden suçlamaktadır. Gerçek kimliğini bulmasını ve bu hatayla yüzleşmesini ister doktordan ve ona on beş gün süre verir. Eğer on beş gün içinde kim olduğunu bulamazsa, elli iki akrabasını tek tek öldürecektir. Ancak bir seçeneği daha vardır doktorun: “Kendini öldürmek”. “Cehennem farklı biçimlerde sizi bulabilir, Doktor Starks. Beni de bunlardan biri olarak düşünün.” Dr. Starks’ın görüşmediği, yüzlerini bile hatırlamadığı akrabaları bir psikopat tarafından tehdit edilmektedir.  Kendi kabuğunun içinde, sadece hastalarıyla görüşen ve tekdüze bir hayat süren doktor için zorlu ve hareketli bir süreç başlar. Bay R. bu süreçte boş durmaz. Dr.Starsk’a hayatı zindan etmek için her şeyi yapar. Hesaplarına el koyar, kariyerini mahvedecek suçlamalarda bulunur, başarıya ulaşıp kimliğini bulmasını sağlayacak yolları birer birer kapatır. Dr. Starks yıllardır oluşturduğu her şeyi kaybetmek üzeredir.  “Etrafındaki dünya ona, can pazarındaki insanlar arasında kurulan bağlantılarla dolu bir ders verir gibiydi. Dönüş yolunda sokakları arşınlarken kendini neredeyse görünmez hissediyordu.Ricky tuhaf bir biçimde neredeyse şeffaf olduğunun farkına vardı. Yanından geçen hiç kimse, tek bir kişi bile, hayat bakışına onu dahil etmiyordu. Yüzü, görünüşü, varoluşunun ta kendisi onu takip eden adam dışında hiç kimseye bir şey ifade etmiyordu. Öte yandan ölümü ise tanımadığı bir akrabası için ciddi bir önem taşıyordu. Yaşamak ve ölmek arasındaki köprüler Rumplestiltskin ve vekili Virgil’a kadar, avukat Merlin ve muhtemelen daha tanımadığı bir
2023 22. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 13:38
Kitap bir psikanalistin doğum gününde aldığı bir mektup sonucu hayatının tamamen degişmesiyle, akıl oyunlarıyla ilerleyen, Dr. Ricky'nin yaşadıklarını konu alan, gerilim ve gizem dolu bir roman. Olay örgüsü heyecanınızı ara ara diri tutacak cinsten. Benim bu kitaba bayıldığım söylenemez, ama 500 sayfa olsa da bitirmeyi başardım. Sonlara doğru bana göre sıktı, betimleme ve iç sesler gereğinden uzun ve o heyecanın yitirilmesine neden oluyordu. Yine de bazen şaşırabilmeme tanık oldum, zihnimde bazı yerlerde boşluklar bırakmasına rağmen okudukça onlar yapboz parçaları gibi tamamlandı. Bu yönünü sevdim. bunu da dikkatimi tamamen toparlayamama bağlıyorum. Konu bu tür kitaplara göre aşırı marjinal değildi ama okunur. Sonu da fena bitmedi.
Polisiye / Gerilim
2019 104. kitabı
“53. doğum günün kutlu olsun doktor. Ölümünün ilk gününe hoşgeldin.” “ Cehennem farklı biçimlerde sizi bulabilir Dr. Starks. Beni de bunlardan biri olarak düşünün.” New York’ku psikanalist Dr. Frederic Starks 53. doğum gününde tehdit dolu bir mektup alır. Rumplestiltskin adıyla imzalanmış bu mektuplarla doktorun tüm hayatı birden bire altüst olur. Bu kişi doktoru geçmişte yaptığı bir hata yüzünden suçlamakta ve bu hatası ile yüzleşmesini istemektedir. Doktordan kendisinin gerçek kimliğini bulmasını ister; eğer bulamazsa, isimleri listelenmiş doktorun 52 akrabasının hayatlarını mahvetmekle tehdit eder. Ancak doktorun bir seçeneği daha vardır: kendini öldürmek! Karakterlerin özenle işlendiği ve birbirleri ile bir örümcek ağı misali bağlantılı olduğu, heyecanı ve aksiyonu hiç eksik olmayan bir kitap. Kitap okuyor gibi değil de kendinizi bir gerilim filminin içinde bulacaksınız. Başka birinin hayatını kurtarmak için kendi hayatınıza son verebilir misiniz?