Psikolojiye Giriş

Eğitim Kitabevi

Merhaba;
2026 43. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2026 04:38
Bu kitabı, psikolojiye ilk adım attığım yılın yazında, tamamen kendi merakımın peşinden giderek sipariş etmiştim. O zamanlar neyle karşılaşacağımı tam olarak bilmiyordum; sadece içimde anlamaya dair güçlü bir istek vardı. Okudum, bitirdim… üzerinden uzun zaman geçti. Ama aslında hiçbir zaman gerçekten bitmedi. Çünkü bu kitap, yalnızca bir “psikolojiye giriş” kitabı olmadı benim için. Bir başlangıcın, bir arayışın, hatta biraz da kendimi keşfetme çabamın sembolü oldu. Bu yüzden burada hâlâ “okunuyor” gibi durmasını istedim. Bitmiş bir şey gibi değil, hâlâ benimle birlikte devam eden bir yolculuk gibi… Şimdi dönüp baktığımda, o kitabı sipariş eden kişiyle bugün olduğum kişi arasında koca bir yol var. Artık o yolda yürüyen bir öğrenci değilim; o yolu kendi adıyla taşıyan biriyim. Ben artık psikoloğum. Geçtiğimiz ay psikolojiden mezun oldum. Ama bu cümle, sadece bir mezuniyeti değil; yıllarca süren sorgulamaları, öğrenmeleri, kırılmaları ve yeniden kurmaları da taşıyor. Ve belki de en anlamlı olan şu: Her şey, bir zamanlar sadece merak ederek aldığım o kitapla başladı. O yüzden bu kitap burada durmaya devam edecek. Çünkü bazı başlangıçlar, hiçbir zaman gerçekten bitmez.
2017 30. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2017 00:00
İnsan psikolojiyi iyi idrak etdiyinde kendi yaşamına uygulaya bilir.Lakin sizin hangi şekilde idrak etmenize göre değişir.Bunun için insan olmanı ilk önce idrak etmeli, sonra psikolojiyi iyi yönde değerlendirmelidir.
Eğitim
2025 9. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2025 21:06
Psikolojiye dair temel kavramları öğrenmek isteyen herkesin rahatlıkla okuyabileceği, kapsamlı ama anlaşılır bir kitap. Kitap boyunca algı, öğrenme, bellek, bilinç, kişilik gibi birçok konu sistemli bir şekilde ele alınıyor. Özellikle insan davranışlarının arka planındaki süreçleri anlamak açısından çok öğretici buldum. Dili zaman zaman akademik olsa da, genel olarak sade ve net bir anlatıma sahip. Yer yer zorlayıcı gelse de, verdiği bilgiler oldukça doyurucu. Psikolojiye ilgisi olan ya da bu alana yeni adım atan herkes için güzel bir başlangıç kitabı.
Psikoloji
2025 42. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2025 00:00
Morgan’ın Psikolojiye Giriş kitabı, psikolojiyi davranış ve zihinsel süreçleri inceleyen bilimsel bir disiplin olarak tanıtır. Kitapta psikolojinin amacı, tarihsel gelişimi ve bilimsel araştırma yöntemleri sade bir dille açıklanır. Davranışın biyolojik temelleri, öğrenme, bellek, duyum ve algı gibi temel süreçler ele alınır. Ayrıca motivasyon, duygu, kişilik, zeka, gelişim ve sosyal davranış konularına giriş düzeyinde yer verilir. Morgan, psikolojinin günlük yaşamı anlamada nasıl kullanılabileceğini vurgulayarak konuları örneklerle ve anlaşılır biçimde sunar.
Psikoloji
Psikolojiye Giriş - Clifford Morgan
2022 49. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2022 05:27
Dürüst konuşmak gerekirse, biraz yüzeysel bir kitap. Eminim ki bundan daha iyi psikolojiye giriş kitaplar vardır. Ama yine de fena değil, okunur. Puan olarak, 7/10 veriyorum. Psikolojiye merak edenlerin okumasını tavsiye ederim.
Bilim