Gençlik Terapi Hikayeleri - 1 ( Sosyal Fobi )

Rahat Bırakın Beni

Adem Güneş

Rahat Bırakın Beni Konusu

Utangaçlık, sıkılganlık, çekingenlik her gencin az ya da çok karşılaştığı sorunlardan biridir. Kiminde az kiminde çok... Bu kitap, çevresi ile kolay iletişim kuramayan, rahatsız olan, çekinen ve sıkılan gençlere yönelik özel olarak hazırlandı. Kitap bir yandan sosyal fobisi olan Emre'nin başından geçen olayları anlatırken, diğer yandan da utangaç ve çekingen yapılı gençlere bilinçlice yaşama ve sorunlarını tanıma fırsatı vermektedir. 
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 16 dk.Sayfa Sayısı: 80Yayınlanma Tarihi: Şubat 2020Yayınevi: Nesil Yayınları
ISBN: 9789752695436Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

810 üzerinden
60 Puan · 22 İnceleme

Rahat Bırakın Beni Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
Huzur Dağı

Huzur Dağı

@huzur_sokagi
·
03 Aralık 2022 17:09
10/10 puan verdi
Utangaçlık, sıkılganlık, çekingenlik her gencin az yada çok karşılaştığı sorunlardan biridir. Kiminde az kiminde çok… Bu kitap, çevresi ile kolay iletişim kuramayan, rahatsız olan, çekinen ve sıkılan gençlere yönelik özel olarak hazırlandı. Kitap bir yandan sosyal fobisi olan Emre’nin başından geçen olayları anlatırken, diğer yandan da utangaç ve çekingen yapılı gençlere bilinçlice yaşama ve sorunlarını tanıma fırsatı vermektedir.
5 etkileşim
Âbiri Sebil

Âbiri Sebil

@Crt01
·
15 Ağustos 2022 13:43
10/10 puan verdi
Bu kitabı farklı kılan yazarın uyguladığı bilinçaltı terapinin tesirini kullanarak okuyucuyu yönlendirilmekti. Bir hikaye üzerinden verilmek istenen mesajı çok güzel tam yerine ulaştırıyor. Kısa, sade ve akıcıydı. Başlıkta da yazan sosyal fobiyi anlatıyor. Hitap ettiği kitle ise utanganlık, sıkılganlık yaşayan gençler. İçine dönmesini sağlıyor, çözüm üreterek hayata bakışını değiştiriyor. Güzel ahlaklar kazandıyor. Çok beğendim, bir çok gencin bakışını değiştirerek yaşamdan zevk alır hale getirebilir..
5 etkileşim
•H∆KíK∆T ÝØLČUŠU•

•H∆KíK∆T ÝØLČUŠU•

@_Hakikat_Yolcusu_
·
06 Ağustos 2022 08:09
Puan vermedi
Rahat Bırakın Beni Kitabı okuduktan sonra başlığın kitabın okuyuculara aktarmak istediği mesajı tam olarak yansıtmadığını farkettim. 'Rahat Bırakın Beni" yerine "Benim Dünyam Ailem" gibi bir başlık olabilirdi. Çünkü kitapta ailenin çocuklar üzerindeki etkisi etkileyici bir biçimde ve oldukça dramatik anlatılmakta... Pedagoji alanında bilinçaltı terapi yöntemi ile hazırlanmış ve ben başarılı olduğunu düşünüyorum. Sosyal fobiyi tanıma ve üst sinden gelme adına oldukça etkileyici bir hikaye ve anlatım. Fakat sosyal fobi ve dedikodu bağlantısı da bir o kadar ilginç. Sosyal fobisi olan bireylerin genellikle başkaları hakkkinda dedikodu yapan ailelerin çocukları olduğu gerçeği gerçekten şaşırtıcı. Kitap hakkında ufak bir eleştirim var. Yazar tarafından gıybet ve dedikodunun birbiri ile karıştırıldığı kanaatindeyim. Dedikodu laf taşıma ve bir kimsenin söylediği şeyleri cogunlukla ekleme çıkarma yaparak başkalarına söylemektir. Gıybet ise birisinin gıyabında onun hoşlanmayacağı şeyleri soylemektir. Bu ikisi farklı kavramlar olması yanında halk arasında da birbirine karıştırılmaktadır. Yazarın yeni baskılarda bu durumu düzeltmesi temennisi ile... Yazarın bu yöntemle kaleme aldığı seriyi (varsa) okumayı ve kitaplığımda bulundurmayı çok istediğimi ifade ederek iyi okumalar dilerim.
7 etkileşim
Rukiye

Rukiye

@rkyeadgzl
·
11 Kasım 2022 13:52
10/10 puan verdi
Merhabalar Normalde bu kitaba inceleme yapmayı düşünmüyordum ama kitabın sonuna doğru yapmaya karar verdim. Çok önemli bir konuya değinmiş Adem Güneş hocamız. Dedikodu. Dedikodunun yol açtığı psikolojik etkiler ve yaşamımızı nasıl etkilediği. Ve de çocukların dedikodu yapılan bir ailede yetişmelerinin negatif etkileri. Ben okurken çok düşünerek okudum. Bende yeni pencereler açtı. Bu ortamda büyüyen bir çocuk varsa eğer etrafınızda, ailesine bu kitabı hediye edebilirsiniz. Bilinçlenmek için çok yarar sağlayacaktır. Umarım her çocuk kendisinin değersizleştirilmediği, mutlu, bilinçli ailelerde yetişir. Keyifli okumalar.
4 etkileşim
Pınar

Pınar

@_muhalif
·
28 Mart 2022 09:30
Puan vermedi
Terapi hikâyesi adı altında geçen, bilinçaltı terapi yöntemiyle hazırlanan bu kitapta Emre adında sosyal fobisi olan çocuğu ve bunun utangaçlık denilerek geçiştirilmesini anlatıyor Adem Güneş. Sosyal fobi dediğimiz şey, bir kişinin sosyal çevre içerisinde kendini rahat hissetmemesidir. Ki insan yaradılış gereği suni, yapay ortamlarda kendini rahat hissetmez. Yani, insanların gerçek kimlikleri ile bulunmadığı ortamlar genellikle çok rahatsız edicidir. Bu durumdan rahatsızlık duyan bir çocuğun hislerini utangaçlık diyerek geçiştirmek elbette doğru olmayacaktır. Sosyal fobinin sebepleri farklı olabilmektedir. Emre'nin sosyal fobiye yakalanma sebebi ise annesidir. Çünkü kendisi sürekli dedikodu yapmaktadır ve dedikodu yapılan evlerdeki çocukların sosyal fobiye yakalanmaları an meselesidir. Pedagojinin temel yasalarından biri şudur: "Çocuk dünyayı annesinin üzerinden tanır." Bu durumda sorunu çocukta görerek onun üstüne daha çok gitmek sorunu büyütmekten başka işe yaramayacaktır. Anne önce kendini onarmalı, ardından bir uzman yardımıyla çocuk ile iş birliği içerisinde olarak üstesinden gelmeye çalışmalıdır. Açıkçası kitabı çok akıcı ve hoş buldum. Hikâyelerle terapinin olayı anlaşılır kılmadaki önemini daha iyi anladım ve bu alanda daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
3 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 77.3
Erkek% 22.7
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Adem Güneş
Adem GüneşYazar · 35 kitap
1969’da Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra Rotterdam Üniversitesi Pedagoji bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Sosyoloji bölümünde yaptı. Doktora eğitiminde Sakarya Üniversitesi Rehberlik ve Psikoloji Danışmanlık Bölümü'nde 'Bağlanma Terapisi' üzerine çalıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 450 Saat Aile Danışmanlığı Eğitimi, Amerika’da “Bağlanma Terapisi” eğitimi aldı. WISC-R (WECHLER Çocuklar İçin Zeka Ölçeği) GESEL, METROPOLİTAN, PEABODY, AGTE testleri Uygulama, Yorumlama ve Raporlama eğitimleri aldı. Adem Güneş, Uluslararası Aile Terapisi Derneği (IFTA-International Family Therapy Association), Amerikan Psikologlar Derneği (APA- American Psychological Association), Oyun Terapisi Derneği (APT- Association for Play Therapy) ve Amerikan Danışmanlar Derneği (ACA- American Counseling Association) üyesidir. Hollanda’da da yaşadığı yıllarda Alternatif Eğitim sistemlerini inceledi. Güneş’in Çocuk Eğitimi yaklaşımı, İngiliz Bristol Üniversitesi’nde araştırma konusu oldu. Çeşitli dergilerde çocuk eğitimine ait yazılar kaleme aldı, ulusal radyo kanallarında çocuk eğitimi programları yaptı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen Çocuk Erken Tanı Uyarı Sistemi (ÇETUS) projesinde yer aldı. TRT Çocuk ve Türk Telekom’da proje danışmanlığı yaptı. Türkiye Çocuk Zirvesi tarafından Çocuk Dostu Ödülü, Medya Etik Konseyi tarafından Aile ve Çocuk Programları Medya Etik Ödülü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora Unvanı verildi. Yayınlanmış 20 Türkçe, 2 İngilizce eseri vardır. Çocuk Eğitimi alanında Türkiye’nin en çok satan yazarları arasında yer almaktadır. Pedagojik Danışman ve Aile Danışmanı olan Güneş halen Parents Türkiye, Mother&Baby, Aktüel Yaşam ve Anadolu Jet dergilerinde yazmaktadır. Adem Güneş, “Çocuğa duyarlılığın artmasının bir toplumun psikolojik iyi oluşuna katkı sağlayacağını” vurgulamaktadır. Adem Güneş evli ve dört çocuk babasıdır.

Rahat Bırakın Beni Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
Âbiri Sebil

Âbiri Sebil

@Crt01
·
15 Ağustos 2022 13:56
Sosyal fobi sahibi çocuklar utangaç gibi görünse de utangaçlık çok ayrı bir şeydir. Utangaçlık bir çocuğun karakteri olarak doğuştan itibaren olabildiği halde, sosyal fobi sonradan oluşur. Sosyal fobisi bulunan çocuk, yanlış yapacağım korku taşır. Yanlış yapması halinde herkesin kendisi ile alay edeceğini düşünür. Kendisini aptal yerine konulacağı endişesini taşır. Tüm bu endişelerin başlangıç yeri genellikle çocuğun yaşadığı ailedir!
8 etkileşim
Âbiri Sebil

Âbiri Sebil

@Crt01
·
15 Ağustos 2022 14:00
Çocuğun yaptığı yanlışlar çevre tarafından "sempati ile karşılanma" yerine (bazen kötü niyetle de olmasa) gülünerek, hafife alınarak, dalga geçilerek düzeltilmesi sonra gidiyorsa, çocuğun içine ekilmiş olan sosyal fobi tohumları yavaş yavaş yeşermeye başlar.
11 etkileşim
H.h

H.h

@leyfani
·
07 Ağustos 2021 21:09
Çocuk dünyayı annesinin üzerinden tanır.
7 etkileşim
Deniz Şimşek

Deniz Şimşek

@Denizinhatsanati
·
07 Eylül 2022 14:39
Yanlış bir şey söylerim diye ödüm kopuyordu. İçimdekileri bir türlü tam olarak karşımdakilere aktaramıyordum.
17 etkileşim
Esma

Esma

@esmaeyvaz
·
24 Ocak 2021 11:16
Çocuğunuzu tehlikelerden korumak istiyorsanız ,dedikodu tehlikesinden koruyun.
29 etkileşim

Rahat Bırakın Beni İletileri

Tümünü gör
Henüz kayıt yok